3 iun. 2008

Cura de slabire a micului Boc




Bondocul Boc l-a inghitit pe Stolojan cu partid cu tot. Sa-i fie de bine. Partea proasta e ca l-a digerat complet si nu s-a ingrasat deloc. Isi pastreaza talia.

Cand aduni 29 cu 8,6 trebuie sa-ti dea 37,6. Asta in matematica. In politica raspunsul difera. Mie mi-a dat altceva. Ma rog, nu mie personal, ci celor care au numarat voturile de la recentele alegeri locale.

Acum cateva luni, la alegerile europarlamentare, partidul domnului Boc era primul in preferintele electoratului. Conform numaratorii voturilor, PD inregistra 29 de procente. Aliatul sau, PLD, obtinea singur 8,6 procente si era considerat surpriza alegerilor. Infiintat cu doar cateva luni in urma, partidul domnului Stolojan saltase deja peste pragul electoral, iar viitorul sau se arata promitator.

Numai ca presedintele a visat urat intr-o noapte. Convocati la ordin de Basescu, domnii Boc si Stolojan s-au cununat pe loc, spre surpriza tuturor. Dar mai ales spre surpriza lor. La conferinta de presa ce anunta casatoria, mirele si mireasa nici nu se intelesesera ce sa spuna fiecare, asa ca a iesit in public celebra fraza "Hai, spune tu pe asta!".

Odata mariajul consumat, noua familie, botezata PD-L si-a unit destinele, dar nu si-a unit admiratorii. Noul partid pare sa fi obtinut circa 28,7% din sufragii, adica mai putin decat obtinuse mirele Boc inainte de casatorie.

Explicatiile pot fi doua: fie mirele a piedut in greutate 8,9 procente, fie acesta si-a devorat mireasa fara sa ia deloc in greutate. Prima varianta este ingrijoratoare pentru vechii PD-isti, care se subtiaza ca somalezii in timpul secetei.
A doua varianta ar indica faptul ca d-l. Stolojan, desi atos si colturos la suprafata, n-a avut deloc oase si a fost complet dietetic. Ca o guma de mestecat Menthos, doar cu sloganul usor schimbat - din "Menthos! Mesteci si respiri usor!" in "Stolojan! Mesteci si slabesti usor!"

Cand a reaparut pe scena politica, noul Stolojan parea un nou liberal. Reusise sa fure cam cinci procente electorale din greutatea liberalilor clasici, si mai adunase cateva procente de la nehotarati. Parea un adolescent hotarat, energic si aflat in crestere. Stand umil in spatele domnului Boc, intr-un sacou deschis care-i accentua paloarea cadaverica, d-l Stolojan mi s-a parut, la anuntarea rezultatului alegerilor locale, un om imbatranit prematur.

Indiferent de explicatie, Socrul Mare are motive de nemultumire. Iar ce crede presedintele vom avea, cu siguranta, ocazia sa aflam. Daca Boc l-a digerat pe Stolojan, presedintele Basescu il va altoi din scurt pe uscativul liberal. Daca din contra, Boc a slabit fara motiv, presedintele o sa-i ia scaunul si o sa-l pofteasca la alta masa.

Cum va reactiona presedintele vom afla destul de repede. Ramane de vazut daca pana si el, Marele Socru Mare, va opri cura de slabire inainte ca aceasta sa se transforme in anorexie. Oricum, in bucataria interna a PD-L se va amesteca fara nici o jena.



P.S. Ma gandesc acum ca poate nu e vina nimanui. Poate Stolojan era gustos si hranitor, dar Boc o fi fost stricat la stomac. Bantuie prin oras o dezinterie, ceva de groaza! O trece cu Scobutil?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Exact asa s-ar fi intamplat daca Tariceanu si PNL acceptau sa fie inghititi. Din PNL nu ar mai fi ramas azi decat o amintire.

Anonim spunea...

test do re mi

Bogdan Iorga spunea...

Eructaţia - eructează, flatulaţia - flatulează, fermentaţia - fermentează, constipaţia - constipează. Afişe portocalii, strîmb lipite-n vitrine şi pe care s-au căcat muştele josnice şi făr’ de respect pentru candidatul oranj (această veritabilă mutaţie organică a unui distilat de comunism, tras prin alambicul Revoluţiei), au transformat Capitala într-un soi de pahar lipicios de oranjadă depreciată.

http://photo-by-iorga.blogspot.com/

Anonim spunea...

@anonim 1

Korrect!

@anonima 2

Trio "do re mi" nu e acasa. :)


@Bogdan

Esti sigur ca l-au tras prin alambic? Ala nu e cumva Stolo?
Hahaha! Excelent textul tau de pe blog. Merci!

Anonim spunea...

cand aduni da 37,6, nu 27,6. cand scrii, mai merge...

Anonim spunea...

zise unu de la pedele ca tocmai electoratu' lor lipsi de la vot.
io am facut un calcul simplu:
30% prezenta la vot la bucuresti, deci lipsa au fost 70%
70% + 29,7% procentele lu' pekinezu = 99,7%
ceea ce era de demonstrat.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Stiu ca am gresit o cifra, dar am uitat sa corectez. Merci. O voi face. :)

Lilick Auftakt spunea...

@pentru ultimul anonim

Vezi cate se pot face cu cifrele? Haha :)

Anonim spunea...

Asta-i blog de canibali!!! Cu dieta Atkins, mortaciuni cat cuprinde... Boculica a slabit pentru ca l-a dat nevasta afara din casa, iar amanta nu gateste, ca nu are timp printre atatea afaceri necurate cu primaria Clujului-Napocei... :)

Anonim spunea...

@anonim


Deci de asta face asa de urat?...
Ar trebui sa fie fericit ca a mancat peste 70 procente la primarie la CJ. :)