28 iun. 2008

Politica:bloguri si culori

















Via Mihnea care a semnalat, am gasit si eu blogul tinerei liberale Alina Gorghiu. Un blog nou, care se doreste a fi probabil primul contact cu electoratul inainte de alegerile parlamentare. Pentru ca Alina isi doreste sa ajunga pe bancile Parlamentului dupa alegerile din toamna. Atentie, odata cu votul uninominal.
Blogul probabil nu e finalizat. Nici ca aspect si nici din punctul de vedere al accesarii si comentariilor.
As fi vrut sa o intreb ce cauta acel fresh de portocale pe un blog liberal "... PROPUN O POLITICĂ PROASPĂTĂ CA UN FRESH DE PORTOCALE SERVIT DIMINEAŢA PE PLAJĂ..."
Ok, poate glumesc, sau poate sunt carcotasa, sau absurda...dar mi-a sarit in ochi usor neplacut.
Apoi am vazut un anunt: se cauta politicieni cu .."macar 1% bun simt"! Voua va suna bine asta?
Apoi am mai vazut ceva, si aici l-as ruga in mod special pe Bogdan Iorga, ca specialist, sa-si dea cu parerea. La asta de fapt voiam sa ajung cu postarea asta: Culorile! Ok, liberalii folosesc galbenul si albastrul. Dar la Alina pe blog e un fond galben pal (sau pai?), batranicios si plictisitor, care nu potenteaza deloc, dar deloc, galbenul mai aprins de pe sigla din header. Si nu respira deloc prospetimea despre care vorbea ea. Sau respira tot atata prospetime cat un trup ars de soare pe o plaja goala. Mai mult, ea, Alina, e blonda. Pe un blog galben pal, daca intelegeti ce vreau sa spun...Prea mult galben!
Am mai vazut si alti politicieni care nu stiu sa se foloseasca de culori pe blogurile lor. Ei, sau cei care le fac blogurile. Poate ca am putea chiar sa ii ajutam daca le dam cateva sfaturi in acest sens...Ce ziceti?
In rest, bun venit in blogosfera, Alina!
Bogdan, esti pe receptie?

12 comentarii:

Anonim spunea...

Draguta individa, dar... ce cauta Tolontan la ea pe blog?

:)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pai zice ca e microbista...

Anonim spunea...

Băt, fo gad saik, little bird, sintem în uikiend!

http://www.youtube.com/watch?v=50Vcz8xYJLQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=z8J7Ywg35b0&feature=related

Bogdan Iorga spunea...

ai agrii uiz loolootza... nais cic!
da' ce sa spun... sa ia si dinsii (liberalii) o agentie, sa le faca un caiet de imagine, cu coduri clare de culori, sigle, dimensiuni de sigla, pozitionare, etc.
in rest... ce sa zic? e prea mult, e tirziu, mi-e lene si lucrez niste fotografii panoramice. iar duduia blonda nu ma inspira sa fac pro bono o analiza pertinenta. zimbetul dinsei sagalnic ma trimite cu gindul la bancile de imagini, ce-mi prezinta angajati extaziati de fericirea saibei pe care-o invirt. ca sa nu spun ca, fizura, derivata din sclipicoasa Esca, nu constituie motive in plus pentru un inominalu'...
So...
macar de-ar da o bere dupa sfaturi. Numa' ca o si vad mirtziind din nas, a suverana cunoastere, cu bombaneli aferente: "ce stie taranu (io) ce-i ala sofranu (blogu' 'mneaei)"...
asa ca, ma abtin.
(daca o trece fioru' consilierii, sa ma solicite expres)
Am zis!

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

N-o cunosc si nu ne cunoaste..Inca. :) Dar daca vrea sa fie politician liberal cu blog trebuie sa ne atraga in primul rand pe noi.
In rest, tu cu sofranul stiu ca te intelegi bine. Cand gatesti! :)

Unknown spunea...

lilick: conteaza foarte mult echipa care-i face site-ul. si sunt unele combinatii de nuante galben-albastru care merg si altele care nu. daca omul care face site-ul stie treaba asta, atunci face ceva care sa nu zgarie nervul. daca nu...

ma rog, cam am eu o idee apropo de cine i-a facut blogul, dar prefer sa tac pe tema :)

Lilick Auftakt spunea...

@mihnea

Pe de o parte am folosit blogul ei ca pretext, pe de alta chiar m-au iritat anumite lucruri, dar habar nu am cine i-a facut blogul. :)

Lilick Auftakt spunea...

..Nu de alta, dar persoana chiar pare draguta...de ce sa nu o ajutam putin..

Anonim spunea...

Lilick, Lulutza, Bogdan, Mihnea,
nici nu stiu de unde sa incep cu raspunsurile si sper sa nu imi scape nimic. Si daca ceva scapa, revin. Vreau sa fiu foarte deschisa cu voi. Pivitor la blog si la alegerile de texte si imagini de pe el, trebuie sa va spun ca totul s-a facut contra-cronometru.
Cat despre alegerea culorilor, a fost o lunga si dureroasa istorie. Ca o profana in materiale de promovare, am optat din lista de culori initial pt un gri metal, care mi s-a spus ca e prea rece si nu merge cu sloganul si pt un mov. Cu siguranta ar fi fost foarte neinspirata alegerea daca ramaneam la mov. S-a cautat o combinatie de culori calde, care sa mearga mana in mana cu ideea de "alaturi de tine". Mie mi-a placut combinatia...
Oricand pentru un sfat bun dau o bere, chiar daca ea e virtuala. Dar vara e inca tanara...si eu sunt cu spiritul estival in sange de la paharul meu de fresh!
Un lucru e sigur, poza o sa fie schimbata! Cu freza nu prea am ce face, ca in toata sedinta foto din care am de ales tot asa sunt...asa ca pana la urm sedinta foto...
Va multumesc mult pentru urarea de "hai, sus, copacel" facuta, inseamna mult pentru mine. Sincer.
Si bine v-am gasit!
Alina

Anonim spunea...

Asa e cand esti nefamiliarizat...
Pana si numele de utilizator am uitat sa-l trec

Lilick Auftakt spunea...

@Alina


Bine ai venit! :) Suntem noi mai carcotasi asa, dar sa nu te superi! Te primim cu drag. O sa gasesti pe aici si multi sustinatori ai liberalilor. Sper sa dai si tu drumul la comentarii pe blog ca sa putem comunica si pe calea aia!

Anonim spunea...

Saptamana viitoare spre sa fiu activa la mine acasa, adica pe blogul meu, unde abia va astept. Pana atunci o sa tot vin eu peste voi, daca nu e cu banat :), lilick!
Seara buna