9 iun. 2008

Mihaies si bordurile


Nu stiu unde sa-l incadrez pe Mircea Mihaies pentru articolul "Mie imi plac bordurile!".
Prima data mi-am zis: saracul, e timisorean, habar nu are ce se intampla pe aici. E usor sa discuti de la distanta despre problema bordurilor.
Apoi, am recitit, si am simtit o combinatie de rea credinta si imbalosare in fata unei parti dorsale cotroceniste.
Domnul Mihaies nu intelege ca NU bordurile in sine ne deranjeaza pe noi, bucurestenii, ci felul cum a fost maltratata 3 ani capitala cu schimbari de borduri unde nu era cazul (in multe locuri s-au inlocuit borduri solide), cu schimbari de borduri la 6 luni sau chiar mai des, cu faptul ca bulevarde de curand terminate si asfaltate (vezi Bulevardul Unirii in 2006) au fost sparte la loc pentru ca, vezi Doamne, nu corespundeau bordurile.
Pe strada mea, o straduta mica de fapt, pe care de-abia incape o masina printre cele parcate pe-o parte si pe alta, in 2007, din aprilie pana in septembrie, au fost schimbate de 3 ori bordurile...Ba ca erau prea mari, ba ca erau prea mici..In timpul asta ne-am chinuit cu parcarile. Nu puteam sa parcam in locurile obisnuite pentru ca in fiecare zi domnii care sapau, sapau, scoteau si puneau borduri, ar fi fost deranjati de masini. Au fost si perioade lungi cand au lasat utilajele si..au disparut. Au disparut ei, muncitorii. Nu se stie unde. Si au lasat strada sparta. De cateva ori vecinii s-au trezit cu noroi pe masini, sau chiar cu ele mutate. Deh, oamenii se intorsesera la munca si nu puteau sa fie impiedicati de amaratele noastre de masini. De aici si stresul bucurestenilor la ideea de bordura.
Ii doresc domnului Mihaies sa i se lucreze 5 luni pe strada si sa i se schimbe repetat bordurile, sa vedem daca ii mai plac atat de mult.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Hai sa-l incadram la "pupinbordurist" sau "yesmanvidean"...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pai sa pupe bordurile sanatos, dar nu de fata cu noi. :)

Anonim spunea...

@Lilick - eu ii urez sa "lucreze" Videanu pe strada lui cit a lucrat pina acum pe a mea: peste un an... Si nu numai ca trotuarul si carosabilul arata ca dupa... Pompei, dar cosmarul tot nu s-a terminat, desi bordurile au fost deja schimbate de 3 ori... :(

Dar-ar Videanu in toti dusmanii mei! :)

agaX spunea...

Pe Mircea Mihaies nu l-am cunoscut personal, desi am fost in citeva ocazii in aceeasi incapere. Insa, un prieten de-al meu care lucra in aceeasi institutie cu el la vremea respectiva l-a cunoscut bine. Parerea lui insa nu o pot exprima pe acest blog, pentru ca nu e verificata - UNU! si pentru ca ma aflu intr-o companie pe care eu o consider selecta - DOI!
Totodata, imi dau seama automat cam ce companie considera prietenul meu ca eram eu, ca el mi-a zis parerea lui fara nini o ezitare. ouch!

Bibliotecaru spunea...

L-am auzit pe domnul Videanu spunând, de câteva ori, că de câte ori se repară strada se schimbă şi bordurile crăpate.
La mine pe stradă, un personaj descărca dintr-un camion nişte borduri de beton pe o haldă de nisip, nu foarte înaltă. Desigur, ideal ar fi fost ca cineva să ia bordura din camion şi să o aşeze unde era nevoie de ea. Dar cine să poată ridica bordura din camion fără motostivuitor? Aşa că personajul nostru rostogolea sau târşăia bordura până la marginea platformei după care îi făcea vânt pe halda de nisip. Rezultatul era că 25% dintre borduri cedau nervos şi se spărgeau. Un cetăţean care văzuse ceva borduri la vârsta lui înaintată, la interpelat pe băieţaşul din camion.
"Măi băiete, nu ţi-e milă de bordurile acestea să le spargi?"
Băiatul nu era la prima admonestare pentru că avea răspunsul pregătit.
"Nu contează, este un procent de borduri sparte. Ei aşteaptă ca ele să se spargă"
Decât că moşul nu era moş degeaba, a întors situaţia cu 180 de grade.
"Nu o să poţi lăsa bordurile sparte aici... cine crezi că o să le încarce la loc?"
Între timp mi-a venit maşina şi am plecat spre gânduri mai bune. Băiatul cu pietrele era încă cu mâna în ciuf a mirare când uşile se închideau. Când m-am întors de unde aveam de mers, m-am uitat la borduri. Cele sparte erau "băgate sub preş" undeva pe lângă un gărduleţ. Băiatul plecase o dată cu camionul.

Anonim spunea...

Buna seara, Karina! :)
Am incercat si eu azi sa citesc gretosenia din Oficios si observ ca Mihaies se bate aprig cu tovarasu' TRU pentru titlul de cel mai harnic pupator. Si daca tovarasii fruntasi in ramura vor sa pupe borduri si asfalt portocaliu, ii poftesc sa ia si o gura de nisip din gramezile care zac din aprilie pe strada mea, din sectorul 1, acolo unde le-au lasat nesimtitii lui Videanu, de la Euroconstruct.
P. S. Sa stii ca eu am intrat si azi pe blogul domnului Chiliman, sa combat cu murgenii si cu becalienii. :)

Lilick Auftakt spunea...

@agax


Ei, prietenul a avut incredere in tine. Dar cum poate fi un om care acum ceva vreme il spurca pe Basescu si acum il linge? Spune si tu!


@Lulutza si Bibliotecarul

Vedeti cate povestiri cu borduri avem noi? Foarte interesant ce ati povestit. Si se gaseste unul ca Mihaies, un timisorean, sa ne spuna noua ca iubeste bordurile.
Le-am fi iubit si noi daca nu ne erau bagate pe gat si indesate la cateva luni, de putem sa scriem romane despre borduri.

Lilick Auftakt spunea...

@raluca


Ma bucur ca ai trecut si pe la mine. Si eu mai trec pe la domnul Chiliman pe blog din cand in cand. Cred ca a introdus moderarea comentariilor. Am inteles ca a fost atacat puternic.

Ar trebui sa-i trimitem acestui lingau de Mihaies, fiecare, povestile noastre cu borduri si sa-i bagam si una pe gat.

Lilick Auftakt spunea...

@agax


Multumim de complimente :)

Anonim spunea...

@Lilick - nu avem cum sa-i trimitem comentarii lui MM, ca si la EVZ se cenzureaza in draci! Nu treci de "platforma" decit daca iubesti cu pasiune bordurile multe, dese, proaste si scumpe!

Ehei, unde sint bordurile alea din marmura pe care a vrut Videanu sa ni le vinda???

Anonim spunea...

:) Neobolsevicii Mihaies si TRU sunt muuult prea bine platiti pentru a se lasa impresionati de realitatea in care traim noi in Bucurestiul asta al lor.
Apropos de murgeni, becalieni, si alti interlopi, a aparut acum, in Cancan, asta : http://www.cancan.ro/2008-06-10/Murgeanu-la-intalnire-cu-capi-ai-lumii-interlope-din-Capitala.html

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Asa e. Pe mine m-au banat acum un an pe IP si de atunci nu ma mai pot inregistra. Si nici cu proxy nu merge. Astia de la EVZ sunt cei mai comunisti.

@Raluca

Mi-am facut acum blogroll.
Daca intri la Marius MIna pe blog o sa afli cateva amanunte despre Jihadul pornit de Murgeanu in sector. Chiliman nu poate sa scrie chiar tot pe blog, dar situatia e foarte grea. Azi au fost mituiti cei care ii fac campania lui Chiliman, cu bani muuulti, de catre oamenii lui Murgeanu&Becali, sa dezerteze. Nu au facut-o, dar iti zic ca la sumele promise e foarte greu sa rezisti. Noroc ca sunt oameni cu principii.

agaX spunea...

Fetelor, numai in gura voastra sa nu ajunga omul :)
lilick, nu ar trebui sa fie nici o nedumerire in subiectul: cum se poate spurca si linge succesiv ..., asta este simplu, mentalitate duala de ciine si stapin, comportamentul "politic" in trei timpi, linge-musca-fugi, astea sint caracteristicile ce i-a impreunat in PDL

Anonim spunea...

Am citit si eu ce a scris Marius Mina. Sunt sigura ca asa e, ca javrele astea portocalii nu se dau in laturi de la nimic. "Sa castigam din nou Capitala pentru noi" , nu asa a cuvantat tovasu' prim secretar pdl Blaga?!
In seara asta am auzit si eu ca urmeaza sa apara alte sondaje ale vantului, cu situatia de la sectoare. Si ca domnul Chiliman apare ca si Oprescu, cu un 51%, iar securistul Murgeanu, guess what, la fel ca seful lui buldogul bihorean, cu un 49%.
Ma bazez totusi, pe toti cei despre care vorbeai si tu, cei care mai au onoare si principii.

Lilick Auftakt spunea...

@agax


:):):) Cred ca stii de ce rad...


@ralu

Ei, ai vazut ce aiurea au fost si sondajele din turul 1. Dar ati vazut cumva emisiunea cu editorii de la Cotidianul? Ati vazut ce ziceau Hurezeanu mai ales, dar si Dinescu?

(am pus si o postare noua)