6 iun. 2008

Buldogule, tu cu ce te lauzi?


Cine ii face lui Blaga campania asta atat de proasta care mizeaza doar pe alipirea lui Oprescu de Iliescu si de comunism?
Oprescu are nenumarate alte bube care asa ii sunt puse in umbra. Daca vina lui cea mai mare e ca i s-a alipit dupa 95 lui Iliescu si partidului lui, inseamna ca aceasta vina o au majoritatea membrilor PSD. Si multi dintre ei au sub 30 de ani.
Sau cumva Blaga nu are nicio calitatate pe baza careia sa i se faca o campanie preponderent pozitiva?
Nu cumva Blaga e pe post de marioneta, iar Basescu vrea sa intoarca serviciul,de data asta, celor din PSD care l-au vandut data trecuta pe Oprescu in favoarea lui?
Pentru ca tocmai profilul lui Blaga e mai apropiat de PSD-ism si comunism. Si chiar si de Iliescu, cel care pe vremuri l-a facut prefect.
Oprescu e omul lui Iliescu acum? OK. Asa e. Iar Iliescu a fost un rau imens pentru Romania si va trebui judecat cel putin pentru mineriade.
Dar ce mai poate face Iliescu azi?
Sa semneze tratat cu Uniunea Sovietica?
Sa ne scoata din NATO?
Sa ne scoata din UE?
Sa aduca din nou minerii la Bucuresti?
Sa candideze la presedintie, la primarie? Ha!
..cu siguranta nu. Si asta stiu toti cei pentru care campania asta a lui Blaga nu tine si nu a tinut nici pentru turul 1 in ciuda eforturilor imense. Iliescu mai are inca influenta intr-un segment din PSD, dar asta nu inseamna ca nu a fost deja lustrat de timp si de varsta. Sa-l lasam in dulapul lui din Muzeul Comunismului, alaturi de celelalte fantome ale trecutului acestei tari.

8 comentarii:

Anonim spunea...

M-am tot gindit de ce a fost permisa "alternanta la guvernare" in 1996. Raspuns: pentru ca trebuia sa apara unul ca Basescu & Cie, avind drept unica vocatie bolsevismul, sa tropaie si sa injure prin Parlament si Guvern, pentru a tulbura apele si a face sa creasca ura impotriva partidelor de dreapta.

Rezultatul a convenit de minune PSD-ului! Rasplata lui Basescu & Cie a venit intii in 2000, cind PSD a dat pe tava FSN-PD-ului Bucurestiul! Desi dupa primul tur, scorul era 41% pentru Oprescu si 16% pentru Basescu...

Pentru ca nu a tulburat apele in Primaria Bucurestilor si si-a vazut mai mult de daravelele personale, Basescu a cistigat in 2004 Primaria din primul tur, a fost lasat sa-l puna in loc pe fostul sef al tineretului FSN, nu pe Orban, cum ar fi cerut protocolul ADA... Pentru ca promisese sa "zdrobeasca" si PNL, dupa ce "rezolvase" PNT, Basescu a primit si niste bonusuri: 1. Presedintia Romaniei, ca alde Stolo avea bube dureroase de familie in... mapa profesionala! 2. Spoirea peste noapte a PD-ului in partid crestin-democrat... pentru merite deosebite in compromiterea crestin-democratiei in Romania! A urmat medalia de "sanatoasa componenta liberala"... Si permisiunea de a arbora si "componenta fascista", in scopuri de eterna campanie electorala...

Acum ce-i drept ca, de data asta - in perioada 2004-2008, nu a mai fost Basescu chiar atit de... eficient ca in intervalul 1996-2000, dar... tot a realizat mai mult decit a sperat, prin implementarea in memoria colectiva a valorii politice a muzelor pedeliste: Udrea, Mantale, Boiagiu, Sulfina, beizadeaua Lenutza cu succesuri...

Cred eu ca, daca de data asta da Base insusi in scris ca se uneste la loc - pe fata, transparent si fara conditii - cu partidul-mama, Blaga chiar ar putea deveni - in ciuda lipsei stridente de calitati personale - continuatorul lucraturilor lui Basescu in Bucuresti!

Va dau un pont: astia militarosii, care stiu bine ce-i aia ordin de la superiorul ierarhic, sint mult mai usor de controlat! Ordinul se executa, nu se discuta! Cu corolarul: "Solutii, nu discutii!"

Astia "mistocarii", care-si permit sa se supere pe un partid si care se razvratesc impotriva autoritatii prostului... superior ierarhic, nu prea au ce cauta in democratia populara!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Evident ca Basescu e arma securitatii de a distruge adevarata dreapta si de a-i alipi unui partid plin ochi de securisti si aceasta eticheta.
Nu-i vezi pe astia cu.."solutiile"? Blaga, Murgeanu...nici unul nu are blog. Niciunul nu e in stare sa dialogheze deschis cu oamenii. Ei doar executa ordine.

agaX spunea...

lulutza si lilick,
mi-e teama ca il supraapreciati pe basescu cu aprecierile care il plaseaza intr-o pozitie de ... conducator de osti.
hai sa vedem adevarul: un mirlan care s-a catarat prin eliminarea celor care l-au hranit si i-au facut un nume si care de mult si-a atins nivelul de incompetenta.
in ceea ce priveste disputa blaga - oprescu, tot mai evident este ca oprescu e cel care, cu toate "relele", are macar ceva din ceea ce s-ar putea numi caracteristici de conducator. Blaga e, asa cum cu nedisimultata mindrie (dar greu de inteles) followerii lui il numesc, doar un buldog. Nu e rau pe linga casa, dar nu-l pui stapin peste master bedroom.
Ce-ar fi pentru viitor? eu cred ca singurul candidat care nu si-a pierdut din "obraz" in aceasta campanie, ci din contra, este orban. "Raul cel mai mic" devine cu repeziciune (parerea mea) orice solutie care l-ar aduce pe orban in postura de viceprimar.

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Probabil si Blaga si Oprescu l-ar aduce. Ambii au nevoie de el. Dar Orban are nevoie de sustinere si in partid. Mai mare.

Iar despre buldog... http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/05/buldog-sau-doberman.html

Tu ai intrat la Chiliman? Ai vazut ce atacat e? Si..de cine? De catre sustinatorii lui Murgeanu si ai lui Becali. Un informator al securitatii si un "cioban imobiliar"

agaX spunea...

lilick,
pe votantii liberali si "disciplina de partid", eu zic sa ii lasam asa cum e :) Fiecare are cap si, chiar daca nu intotdeauna opiniile converg, macar ni le putem sustine, manifesta si intelege ca, uneori, we need to agree that we disagree. Si de aia sint(em) liberali, nu crezi? Din acest punct de vedere, nimic nu e mai ANTIliberal decit un penibil de buldog. it'a a dog, for Christ sake!
m-am uitat un pic la chiliman pe blog si m-am bucrat. Stii de ce? pentru ca mi-am dat seama inca o data ca nu sint in "gasca" lor.

agaX spunea...

dezacordurile evidente din postul meu mi le asum si ma scuz pentru ele.
m-am grabit un pic, probabil, la treaba cu "nu sint in gasca lor"; evident, dupa cum m-am exprimat, par a fi. :)

Anonim spunea...

@agax

Eu am crezut ca ai facut special..
:)

Da, ai dreptate cu ce ai scris. :)

Anonim spunea...

Cu ce se lauda "BULDOGUL"? Este si el, sarmanul, acel "om fara insusiri", produs de succes al eternei tranzitii romanesti... Dai in el? Dai in fabrici si uzine si ministere, basca integrarea in UE si "institutia cotrocenista"... Si totusi, nu sunt de acord intrutotul cu Plesu, cind spune "Fără caraghioşi ca el am fi mai onorabili, dar mai plictisiţi." Prostii, oricit de agresivi, apocaliptici si inarmati cu biletele, lozinci, denunturi & turnatorii, diplome, aparitii la TV etc., sunt plictisitori! Pur si simplu.



"Tranziţia e marea şansă a oamenilor de mîna a doua. Şi a treia. Într-o lume aşezată, cu instituţii solide şi sobre, cu valori limpezi şi competenţe nemăsluite, asemenea oameni ar rămîne într-un sănătos anonimat. Ei profită însă de confuzia generală, pentru a-şi face un portret cît de cît plauzibil, pentru a se căţăra în atenţia publică, valorificînd mici resurse de tenacitate şi tembelism. Uneori, ameţiţi de o nesperată notorietate, ajung să creadă ei înşişi în propria făcătură: se păcălesc singuri, îşi iau impostura în serios, nu mai ştiu cine sînt şi ce pot. Lipsiţi de însuşiri notabile, dar gata să mimeze orice dexteritate, inşii de care vorbim seamănă cu omul invizibil: nu pot fi percepuţi decît dacă le arunci pe umeri o haină de împrumut sau dacă îi tăvăleşti în vopsele groase. Altfel, trec neobservaţi, simpli purtători de tavă pe scena veacului.

Îi găseşti peste tot: în Parlament, în penumbrele aparatului guvernamental, prin judeţe, prin tot soiul de organizaţii zgomotoase şi obosite. Trăiesc din "relaţii", din accidente conjuncturale, din loialităţi şmechere, care nu uită să-şi ceară, la timp, răsplata. Dar din cînd în cînd dau lovitura. Se urcă în copac. Se zbenguie vesel, călcînd peste răsaduri. Ar fi putut, dacă ar fi stat la locul lor, să fie prizabili. La o bere sau la o palincă, în vreun mic orăşel "de munte". Şi-au ieşit însă din fire şi au invadat spaţiul public, posturile de televiziune, instituţiile publice. Fac carieră. E musai, deci, să luăm notă de existenţa lor.

Spre exemplificare, să scoatem din grămadă un specimen, prezent, în ultima vreme, în dezbaterea publică, printr-o caracteristică reorientare politică. I. Talpeş. Lui Ilie Ceauşescu - cu care a colaborat "ştiinţific" înainte de Revoluţie - nici nu-i trecea, probabil, prin cap că avea alături un cripto-ţărănist. Nici Ion Iliescu - cu care a colaborat expert după Revoluţie - nu va fi bănuit că încălzea la piept un fan al lui Maniu, al lui Mihalache şi al lui Coposu. Rezultă că de mai multe decenii încoace, I. Talpeş a lucrat sub acoperire în încurcatele tranşee ale democraţiei autohtone. Un adevărat cal troian al politicii creştine în tabăra păgînilor de diferite culori. Am avut onoarea să-l cunosc. Era ambasadorul nostru la Sofia, la sfîrşitul anilor '90, după ce condusese, patru ani, Serviciile de Informaţii Externe. Bănuiesc că tocmai de la acest episod SIE i se trage blînda sminteală de care suferă încă. S-a văzut, brusc, în confidenţa secretelor planetare, "spion de spion", cum s-ar zice azi, om de club închis şi de dedesubturi. Genul care, cînd îţi spune ceva (fie o platitudine pompoasă, fie o pură prostie), se uită mai întîi conspirativ în jur, îţi face cu ochiul, sugerînd puzderie de subînţelesuri şi de informaţii sibilinice, pentru a conchide apoi misterios, cu apropo, cu aerul că ţi-a făcut, amicalmente, o destăinuire epocală. (Că, de pildă, demonstraţia din Piaţa Universităţii a fost o diversiune organizată de serviciile secrete din Franţa!) Cînd m-a vizitat, ca ambasador, la Ministerul de Externe (îl vedeam prima dată faţă către faţă), mi-a arătat - evident, hiper-confidenţial - scrisorile de adio ale unor omologi străini cu ocazia plecării sale de la SIE. Scrisori amabile care, în asemenea ocazii, se emit în serie, dar pe care el le trata ca pe nişte declaraţii de iubire, gata să constituie materia unui volum omagial. Nu s-a abţinut să-mi şi ceară ceva. Sofia nu era de nivelul lui. Ar fi fost mult mai util, cu relaţiile şi infomaţiile de care dispunea, ca şef al misiunii OSCE de la Viena, un post care implica totuşi abilităţi diplomatice îndelung exersate şi o oarecare (minimă) poliglosie... Ne-am mai intersectat o dată, la CNSAS, cînd, în calitate de consilier prezidenţial, venise să apere onoarea Bisericii Ortodoxe. (Istoricii viitorului vor stabili, poate, că acesta a fost momentul oportunei lui glisări spre creştin-democraţie.) I s-a spus că nimeni nu vrea să compromită ierarhiile, dar că legal este să avem acces la dosarele lor, dacă există. Şi, de altfel, cine poate decide care dosare să ajungă la CNSAS şi care nu? Să înţelegem, oare, că, la SRI, există un alt CNSAS, discret, care ne filtrează "marfa"? I. Talpeş a zîmbit cald, ca unul care ne face hatîrul să fie sincer: Da! Un grup de patrioţi, mai bine orientaţi ca noi, face, înaintea noastră, o igienică operaţiune de degrosaj. Omul iradia mărinimie şi înţelepciune. Înţelegeam în ce fel mitomania lui aproape candidă a putut avea, adesea, efect. Dovada: răspunderile care i s-au oferit. Asta pînă la alegerile din urmă, cînd era cît p-aci să rămînă "fără coledzi"! Şi atunci, fuga la Cotroceni, neicusorule, fuga la ţărănişti, puicusorule, pentru că nu se poate, mă-nţelegi, să ajungă pe dinafară. Parcă-l aud explicîndu-le tuturor, la ureche, că poate face şi desface totul, că are un plan rafinat, în plan intern, şi unul subtil, în plan extern. Şi parcă văd, am şi văzut deja, că e luat în serios. Eu unul îi doresc succes. Fără caraghioşi ca el am fi mai onorabili, dar mai plictisiţi."

Andrei PLEŞU, Omul fără însuşiri