26 iun. 2008

"Farmecul discret al Regelui Mihai"

In urma unui mic razboi pe care l-a avut pe blogul lui Cristian Patrasconiu cu comentatorii care posteaza acolo, Petru Clej revine cu un al doilea articol despre Regele Mihai. L-am citit cu mare placere si pe acesta, dupa ce il citisem si pe primul, si voi reda in continuare doar cateva fragmente. Articolul e intitulat "Farmecul discret al Regelui Mihai".

"L-am regăsit pe Regele Mihai aproape neschimbat în iunie 2008, deși ușor mai fragil, dar la fel de alert și la fel de bine informat.

Am stat de vorbă cu Majestatea Sa circa 45 de minute după interviu, și deși nu am să dezvălui ce am discutat, vă pot asigura că este perfect la curent ceea ce se întâmplă în țară și în străinătate.

Este un om care impune respectul în mod natural, care este plin de farmec și modestie, și care vorbește în fraze simple și clare, lipsite de pompozitatea discursului oficial din România sau de vulgaritatea în particular a politicienilor români.

La Regele Mihai patriotismul este firesc, așa cum ar trebui să fie la orice român, nu dovedit prin dicursuri sforăitoare și patriotarde, așa cum, vai, prea mulți români o fac.

Îți vine greu să crezi că acest om de aproape 87 de ani, zvelt și elegant, urca acum 81 de ani pe tronul României lăsat vacant de un aventurier iresponsabil care ulterior a revenit în țară ca să distrugă firava democrație interbelică."

65 de comentarii:

Realitatea lui Petria spunea...

Am dat mai departe mizeria de pe blogul lui Pătrăşconiu.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Ti-am scris si eu pe blog. Am facut niste precizari necesare. :)

Anonim spunea...

Frumos scrie Petrică Clej. Am fost colegi la "România liberă". Referitor la blogul lui Pătrăşconiu, tu îi faci prea multă publicitate:)

Anonim spunea...

@Roxana

Da, stiu ca ii fac. :) Nu are legatura cu persoana lui C Patrasconiu care are in 90% din cazuri niste postari pe care le citesc cu placere.

Ceea ce se intampla insa in "subsol" consider ca e un fenomen pe care il studiez: talibanismul portocaliu in forma lui cea mai pura. Esenta. Ok, stiu, multi mi-au spus ca am nervii tari daca pot sa fac asta. Dar cineva trebuie sa se sacrifice. :)))
Stiu ca intr-o zi, nu intr-un viitor prea indepartat mitul Basescu se va stinge. Vreau sa observ ce se intampla cu sustinatorii lui cei mai duri, bine conservati in spatiul acela virtual.

Petre Clej a scris foarte, foarte frumos. E vorba despre ceea ce vorbeam/scriam la tine pe blog, cand ai scris textul acela superb despre Rege, dupa ce ai citit articolul ala minunat al lui Andrei Badin.
"Farmecul discret al Regelui Mihai", cum spune Petru Clej, cred ca e "de vina" pentru aceste texte sublime. :)

Petru Clej spunea...

Mulțumesc pentru aprecieri și salutări Roxanei.

Altfel nu pot să repet decât faptul că viața politică din România este de o plictiseală îngrozitoare, așa încât menționarea numelui lui Băsescu (sau Tăriceanu, Geoană, Iliescu, Marko, Voiculescu, Vadim, Becali, n-are importanță) alături de Regele Mihai nu este potrivită.

Anonim spunea...

Domnule Clej,

Am citit tot ce ati comentat la dnul Patrasconiu pe blog. Interviul era foarte important. Pacat ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Am vrut sa intervin, (si nu numai eu), dar mai mult as fi agravat problema, pentru ca ma cunosc bine cu cei care posteaza acolo, de peste un an, si suntem pe pozitii diferite, eu fiind o sustinatoare a Regelui. M-a durut insa ca era atat de rau jignit. Si tocmai dupa ce discutasem cu Roxana de frumusetea unor texte scrise in aproprierea Regelui, si de magia pe care o transmite autorului. :)
Si eu va multumesc pentru text si in general pentru tot ce faceti pentru noi.

Petru Clej spunea...

Interviul nu era aproape de loc despre Rege, ci despre Regina Mamă.

Este uimitoare reacția antisemit-negaționistă a unor indivizi spălați pe creier de 70 de ani de regim fascist-comunist-democrat-original.

Când ai alternativa Antonescu (dictatură) - Regele Mihai (democrație) acești moroni aleg fără ezitare dictatura.

Brucan a fost optimist cu ai săi 20 de ani, vor trebuie 40 de ani (cât a rătăcit Moise prin deșert după exodul din Egipt, ca să se stingă generațiile de sclavi, înainte de intrarea în țara făgăduinței) până ce românii vor ajunge să gândească normal.

agaX spunea...

Cred ca domnul Clej are mare dreptate cind spune ca nu prea au ce cauta discutii combinind, comparind persoane ca Basescu, Iliescu etc., cu personalitatea regelui Mihai. Fac parte din lumi diferite, reprezinta simboluri, concepte diferite, au interese imediate diferite.

Cu atit mai mult, cred ca lilick da prea multa atentie unor discutii din "subsolul" unui blog care amesteca aceste "nume", fie el si al lui Patrasconiu.

In general cred ca cineva ar trebui sa se fereasca de minti autodependente. Cum se pot acestea identifica? Semnul cel mai sigur este tendinta respectivei minti sa-si ajusteze parerea despre orice si oricine in unicul scop de a-si verifica repetitiv, la infinit, imaginea apriori stabilita. Ea, mintea aceasta, nu poate accepta in etape un sistem referential nou, oricite evenimente contrare imaginii initiale s-ar intimpla. Practic fiecare argument va fi perceput ca un atac la nivel personal si, natural, respins inainte de a fi "rumegat"; este o dependenta creata de perpetua identificare cu subiectul discutiei si deci o discutie in termeni asa-zis logici nu are nici un rost. Eu cred ca acestia sint genul de oameni care "te-ar fi omorit" in trecutul apropiat fie pentru Iliescu, fie pentru domnul Coposu etc., nu prea are importanta pentru ca ei oricum nu prea stiau de ce.

Acum, ca ma uit la ce am scris, parca mai bine ma abtineam si acceptam de la bun inceput cuvintul folosit de lilick: talibanism :)

Anonim spunea...

Frumos scrie dl. Clej si, lucrul cel mai important, respira normalitate. De aceea nici nu avea ce sa caute in "muzeul ororilor"! Daca ar fi intervenit fara sa se deconspire, cu un nick anonim, probabil ca ar fi fost urgent banat de gazda. Eventual pentru "comportament exemplar", comme moi! :)

@Lilick - Roxana are dreptate, ii faci prea multa reclama lui "Cristi"! :) Dar poate o avea el o agenda secreta, s-o crede vreun misionar si vrea sa civilizeze barbarii! :) Culmea ar fi sa si reuseasca! :lol:

Anonim spunea...

http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/06/traian-basescu-si-monarhia.html

Si eu remarcam de curand pe o postare (cea de mai sus) ca am impresia ca in spatele acelor nick-uri se afla Darie Novaceanu, oribilul Sergiu Andon sau Silviu Brucan in persoana. Iar argumentele lor, ale celor care il contesta pe Rege, pornesc de la Roller, Pauker, Vasile Luca si Gheorghiu Dej. Lucru care mi se pare inspaimantator dupa 20 de ani aproape de democratie...Cat de adanc sa fi reusit "ei" sa infiltreze aceasta ura fata de...la urma urmei...normalitate?

agaX spunea...

vreau sa mai fac o precizare la ce am scris mai inainte: eu am asistat la asemenea scene de "talibanism" in ograda PNT la Timisoara (1996 dupa alegeri - ...) si de multe ori m-am gindit daca nu cumva si acesti oameni au contribuit "din interior" la distrugerea unui partid care ar fi trebuit azi sa fie implicat in destinele Romaniei.

Anonim spunea...

@Lulutza
si @agax

Vedeti ca si voi va referiti la normalitate? Am scris aproape in acelasi timp.
Normal ca nu poti pune semnul egal intre Rege si oricare politician.

@agax

Inteleg ce vrei sa zici..dar uite ce scrie si @Lulutza, si e un lucru cu care cred ca poti fi de acord. Tu stii bine fenomenul. Exista riscul banarii autorului.

Anonim spunea...

@agax

Ceea ce scrii despre curtea PNTCD-e foarte dureros. O rana care parca nu se mai vindeca. II mai scriam pe aici zilele trecute, lui @Bogdan din Canada, legat de subiectul PNTCD si ce simt eu.

Petru Clej spunea...

Eu v-aș recomanda mai multă prudență în folosirea termenului de "talibanism", lansat în jurului anului 1998 de ignoranta presă din România.

Adică ce făceau cei de la PNȚCD, tăiau mâini în piață, ardeau filme sau casete, închideau femeile în casă?

Anonim spunea...

Domnule Clej, toti adeptii si votantii lui Basescu si PDL sau, in fine, cei mai zgomotosi si "dedicati", sint antisemiti si antimonarhisti convinsi. Cu cine seamana bucatica rupta? Oricit s-ar feri de paralela...

Patrasconiu le arunca din cind in cind astfel de teme, ca sa-i mai... fragezeasca si sa-i tina "revolutionari", cu baioneta pregatita. :)

Anonim spunea...

E vorba de talibanismul soft. Amenintari, atacuri cu virusi pe calculatoare..Cred ca si @Lulutza si @agax sau @Alex Petria care au fost de atatea ori amenintati, la asta se refera.

Petru Clej spunea...

Greșeala capitală care se face în România este de a raporta totul la Băsescu: ori ești pro, ori ești contra.

Vă invit respectuos să abandonați această logică binară.

Greșit! Antisemiți și negaționiști există în toate zonele societății românești, indiferent de apartenență politcă, clasă socială sau nivel de educație.

Petru Clej spunea...

Oricare ar fi amenințarea, vă rog renunțați la termenul talibanism, este complet deplasat.

Anonim spunea...

@Domnule Clej


Vedeti vreo cale de a nu ne mai raporta toti la Basescu (pentru ca asa e)? Cand spuneti TOTI, nu exagerati deloc. Orice ziar deschizi, sau orice blog politic, sau orice televiziune privesti..totul e pro-si antibasescu.

Anonim spunea...

Si totusi, cum pot fi numiti cei care-i ameninta cu lagarele de exterminare, cu lobotomia, cu bataia etc pe colegii de forum cu alta... perspectiva politica? Democrat-liberali pur si simplu? Eu una, am cam abandonat forumurile ziarelor, pentru ca m-am plictisit sa fiu insultata si amenintata in fel si chip...

Anonim spunea...

@Lulutza

Pai da...Si asa renuntam usor, usor toti la lupta de a arata ce e este Monarhia, cine e Regele...Si ce-i de facut?

Petru Clej spunea...

Eu v-aș ruga să încercați să priviți lucrurile în perspectivă și să remarcați că România este o țară mai democratică decât țările în care trăiește peste 80% din populația lumii.

Trebuie să dați un exemplu și să nu mai folosiți termeni care denotă o crasă necunoaștere a situației.

Vă deranjează că unul vă înjură pe un forum, recunosc, eu am un obraz extrem de gros, ba chiar îmi place să-i văd cum turbează și-și pierd cumpătul în lipsă de argumente.

Dar ce-ați face dacă ați ieși pe stradă și v-ar arunca cineva cu acid în față pentru că nu purtați burqa, niqb sau hijab?

Anonim spunea...

Bonsoir, Kari! :)
Bonsoir, Lulutza! :)
Bonsoir, Agax! :)

@Domnule Clej

Lilick si Lulutza au dreptate, ceea ce ati scris dumneavoastra, respira normalitate. Citind articolul dumneavoastra, am avut acelasi sentiment de bine, ca aseara, cand am revazut pe TVR Cultural interviul cu Regina Ana, realizat de Eugenia Voda.

Sper sa nu va supar, daca am sa intaresc si eu, prin prisma propriilor mele experiente, ideea ca portocalii, fanii lui Basescu, sunt cei mai agresivi anti monarhisti. Ei sunt cei care l-au atacat in mod abject, pe Regele Mihai, acum doua saptamani. Pe bloguri si pe forumuri curgeau tone de mizerii portocalii, la adresa Majestatii Sale.
Domnule Clej, pentru talibanii portocalii, cine nu il adora pe Basescu(securist si comunist de frunte, dealtfel), este dusmanul lor de moarte, si este infierat in cea mai pura traditie neobolsevica!

agaX spunea...

Domnule Clej,
Eu cred ca acceptiunea termenului "talibanism" nu se identifica implicit cu actiunile pe care un taliban le face, ci mai degraba cu aspectul "radical in gindire". Nu cred ca prin definitie are neaparat un sens peiorativ, spre exemplu, a juca talibanic intr-un meci, ar putea insemna ca iti dai sufletul pe teren pentru echipa ta.

As remarca faptul ca e un cuvint nou, care acum incepe sa isi gaseasca semnificatia, prin vorbire. Credeti, de exemplu, ca daca as numi pe cineva "spartan", acel cineva ar intelege ca zic ca se spala cu singe inainte de fiecare zi de munca, sau mai stiu eu ce?

Insa, inteleg si ce vreti dumneavoastra sa spuneti si pot accepta ca pentru o persoana mai sensibila la sensurile cuvintelor, il considerati nepotrivit si nu o sa il mai folosesc intr-un asemenea context.

Petru Clej spunea...

V-aș ruga să nu trivializați și să aduceți din nou în discuție pe Băsescu și pe sprijinitorii lui.

Perpetuând această obsesie nu faceți decât să intrați în capcana lor, dacă îi considerați adversati.

Ia uitați aici un text anti-monarhist și o conversație cu un spălat pe creier:

http://101129.weblog.ro/2008-06-16/406313/MONARHIA%2C-INCOTRO%3F.html#comments

Anonim spunea...

@Domnule Clej

Da, noi ne speriem poate ceva mai usor :) Si da, bineinteles ca suntem o tara cu mult mai democratica. Dar vrem sa evoluam si gaseam ca Monarhia ne-ar ajuta in sensul asta. Si ne stau in gat cei care ne impiedica.

Buna Raluca! Imi pare rau ca nu am vazut interviul pe TVR Cultural.

Petru Clej spunea...

Folosirea obsesivă și deliberată a termenului "taliban" cu referire la PNȚCD în 1998-1999 a jucat un rol important în influențarea rezultatului alegerilor din 2000 și a dispariției practic a acestui partid de pe scena politică a României.

Ca fost jurnalist la BBC timp de 17 ani timp în acre am relatat de sute de ori despre graoznica situație din Afganistan (în comparație cu bunăstarea și democrația din România) vă spun că folosirea acestui termen pentru situația din România e nu numai greșită, dar și nocivă.

Anonim spunea...

Dar ce va faceti cind vedeti ca aia care ameninta si injura sint incurajati de anumite ziare, iar ceilalti, care nici macar nu le spun "prosti" interlocutorilor, sint banati in fel si chip, numai pentru ca nu se incadreaza in profilul de cititor dorit?

Acum nu mai sint banata pe IP la Cotidianul, dar nici nu ma mai intereseaza "schimbul de idei" agreat de jurnalistii de pe acolo... Nu ca alte ziare ar fi "mai democrate" cu opiniile (banuite) anti-PDL sau pro-altceva, eventual pro-normalitate si bun simt...

Iar in Bucuresti a facut destule Videanu ca sa nu mai fie nevoie de "vitrion"! :(

agaX spunea...

Domnule Clej,
Credeti ca factorii acestia asa-zisi "externi" au fost cei decisivi in aducerea PNTCD in situatia de azi?

Petru Clej spunea...

Nu comparați situația de forimurile de internet, care e ACEEAȘI în toată lumea, cu situația din Afganistan.

Da, eu cred că spălarea pe creier cu cuvântul "taliban" a fost decisivă pentru discreditarea PNȚCD (nu că nu s-ar fi discreditat și singur destul).

Anonim spunea...

Cititi si aici:
http://www.romanialibera.com/editorial/editorial.php?step=ecouri&id=359

Dar nu stiu cine e Nicolae Tudor.

Anonim spunea...

Eu am fost aici in Romania si nu am auzit niciodata cuvintul "taliban" legat de PNTCD...

In schimb, am auzit de scandalurile pe care le isca Basescu, in perioada 1996-2000, in Guvern impotriva oricarui membru PNT si chiar PNL. Si l-am mai auzit pe Razvan Teodorescu, cu putin inainte de alegerile din 2000, spunind pe un ton plin de cea mai profunda ura: "In vecii vecilor nu vor mai pune "aia" mina pe putere!" sa fi fost intelesi intre ei astia doi ipochimeni?

Anonim spunea...

@Lilick - hahaha! O fi nicole tudor! :lol:

Anonim spunea...

@Lulutza

Bizara coincidenta..mda!

Petru Clej spunea...

Acest Nicolae Tudor este un național-bolșevic din Buzău care are un fix cu "Forța Morală" http://fortamorala.blogspot.com/

Petru Clej spunea...

Termenul de "taliban" a apărut în preajma scindării PNȚCD și formării ANCD și se referea în special la restitutio in integrum și a fost lansată de PDSR și de jurnaliștii din solda lor.

Anonim spunea...

Aha, deci n-are nicio legatura cu vecina mea Nicole Tudor. :)
Am citit putin la el. De groaza.

Petru Clej spunea...

Mentalitatea național-comunistă este extrem de răspândită în România de azi.

Anonim spunea...

Doamne ce mizerie pe blogul lui Patrasconiu.

Coincidenta sau nu, marea majoritate daca nu chiar TOTI ultrasii pupinbasei par proveniti din pivnitele peremiste.
Oricum, toata admiratia pentru dl Clej si modul in care a incercat si dupa parerea mea a reusit cu succes sa'si sustina afirmatiile intr'un mediu complet toxic.

Macar acum se poate admira rezultatul cenzurii si banarii practicate de Patrasconiu, care tot filtrandu'si "poenitza" a ramas cu mai toate scursurile.

O fi si asta tot spre gloria lui!

Petru Clej spunea...

Stimate Bogdan,

Ăștia de pe blogul de la Cotidianul sunt niște copilași de grădiniță, să vedeți forumuri unde sunt numit "anti-român", "vândut", "trădător", "jidan", înjurat, amenințat cu bătaia, etc.

Pe mine mă amuză mai ales că e vorba de niște lași care se ascund în spatele anonimatului, niște neica nimeni frustrați pe care în viața de toate zilele nu-i bagă nimeni în seamă.

Eu n-am nimic de dovedit, la minele faptele vorbesc.

Anonim spunea...

Lulutza spunea...
Domnule Clej, toti adeptii si votantii lui Basescu si PDL sau, in fine, cei mai zgomotosi si "dedicati", sint antisemiti si antimonarhisti convinsi.
.................bai ...Lulutza ...eu sint pro-Basescu pro PDL - ista si MONARHISTA convinsa!

Anonim spunea...

. dragul meu rege,

. sa nu parasesti aceasta lume pina nu iti va da inapoi tronul poporul

Lilick Auftakt spunea...

@viorica iovan


"Bai"? Aha, asta garanteaza apartenenta dumneavoastra la poporul probasist mitocan.

Anonim spunea...

Despre mine
Muzician, balanta, ma pasioneaza politica. Nu am fost niciodata inscrisa in vreun partid. Semnez comentarii pe diverse ziare si bloguri cu nick-urile Lilick sau Karina

.............draga...Lilick sau Karina.....mai semnezi si cu Lulutza?...sai ea este una careia ai dat fuga sa-i iei apararea? ....... cu plecaciune in fata inaltei civilizatii pe care o manifestati si inaltei prostii pe care o postati

Anonim spunea...

ECOU pentru doamna sau domnisoara Lilick sau Karina....sau... Lulutza

. stimata doamna sau domnisoara Lilick sau Karina....sau... Lulutza, am dorit si eu tare mult sa preiau pe blog acest articol minunat semnat Petru Clej dar am constatat cu uimire ca nu am blog

Anonim spunea...

@viorica ivan

Sunteti dusa. Lulutza e cu totul si cu totul altcineva. Prietena mea. Dar asta e. Daca nu cititi presa nu aveti cum sa cunoasteti niste comentatori ca mine sau Lulutza. In rest, chestia cu blogul e tare. Preluati articolul la bucatarie atunci, daca nu aveti blog. Poate faceti o zacusca si impachetati borcanele cu el.

Anonim spunea...

@Lilick sau Karina

Lilick spunea...
@viorica ivan

.............

Lilicko.....sau Karino.... ma cheama Viorica Iovan si nu Ivan

.......vezi ca ai scris mesajul la bucatarie si ti-au dat literele in foc.

Anonim spunea...

@viorico

Hai ca nu ai imaginatie.

Anonim spunea...

. salut Lilicko...ce mai faci?

Anonim spunea...

. stai ca am uitat sa fiu civilizata!

. salut Lilicko...., ce mai faci?

. cu stima, viorica iovan

Anonim spunea...

@viorica

Ei. Asa da! Ce sa fac? Binisor spre excelent! Tu? :)
(vino si tu pe o postare mai recenta ca mi-e lene sa ma intorc mereu aici, pls)
Cu aceeasi stima si consideratie,
:)))
Lilick

Anonim spunea...

. data viitoare, n-o sa-ti mai scriu, o sa-ti cint, caci muzica intrece in forta cuvintul....

Anonim spunea...

@Lilicka

viorica ivoan spunea...
. data viitoare, n-o sa-ti mai scriu, o sa-ti cint, caci muzica intrece in forta cuvintul....

13 august 2008 14:16

Anonim spunea...

@ Lilick

draga Lilick

. nu ma pricep la calculatoare

. nu stiu unde sa-ti scriu

. ne inilnim mai bine aici la fereastra majestatii sale Regele Mihai, simbolul autenticei democratii


viorica

Anonim spunea...

. muzica intrece in forta cuvintul, pentru ca inainte de a vorbi, tot ce s-a miscat pe Pamint, a cintat!

Anonim spunea...

@viorica

Canta-mi. Astept sa aud glasul tau din canalele intunecoase ale netului. :)

Anonim spunea...

. in vagauna tunelului in care cint este mereu soare, un soare ciudat care se incapatineaza sa apuna
. acuma cint: do do mi mi sol sol faaaaa….re mi faaaa ….. … mi fa sol miiii … mi…… fa lal la la la sol sol , sol fa fa fa fa mi mi , fa mi re re re…do re mi fa sol….do fa mi fa sol mi… mi
. pune acest inceput de rapsodie pe corzile unei viori si ai sa dai de glasul meu

Anonim spunea...

Draga Viorica,
Sint violonist si am pus pe corzile viorii mele notele muzicale pe care le-ai trimis unei nemuziciene. Am dat de Rapsodia intii de George Enescu si de minunata ta voce

Anonim spunea...

Draga Viorica,
Sint violonist si am pus pe corzile viorii mele notele muzicale pe care le-ai trimis unei nemuziciene. Am dat de Rapsodia intii de George Enescu si de minunata ta voce

Anonim spunea...

@lilick

http://www.artsunlight.com/Html/ArtistbS/M-A01-P001.htm

. ferestre spre Paradis

. P.S:

. sper sa nu ma mai trimiti sa behai prin alte parti

Lilick Auftakt spunea...

@Viorica

aka Nicolae Grigorescu: Merci pt tablouri. Foarte frumoase! :)Apropo, mai auzi "voci"?

Anonim spunea...

@lilick

. dar de unde stii ca am auzit cindva voci?

. ce inseamna aka din mesajul anterior?

. ce inseamna de asemenea ;) sau :)) sau :)))

. le tot vad pe aici

Anonim spunea...

@lilick

http://www.artsunlight.com/Html/ArtistbS/M-

. vezi ca din aceasta adresa poti intra in altele
. poti sa vezi picturi pe:
. autori
. pe teme
. pe curente de pictura

. o sa-ti mai trimit

. eu am o colectie de reproduceri de e arta luate de pe internet, care cuprinde pete 8 000 de bucati
. mi le-a numarat calculatorul

. cind iau arta de pe intrnet stau cite 10 ore pe zi timp in care imi trec prin fata ochilor peste 3 000 de bucati din care selectez in jur de 700 alteori chiar mai putine

. o sati mai trimit si alte adrese de arta

. am foarte multe

Anonim spunea...

. te referi probabil la vocea despre care am scris la Cotidinaul

. acea voce am avut-o inregistrata si am aratat-o si altor pe rsoane

. fiecare a auzit misterioasa voce care se auzea sporadic cind eu scriam la Cotdianul

. nu am auzit-o NUMAI EU

. a fost un fenomen obiectiv!!!

. pentru ca m-a speria foarte tare am sters-o din calculator

. am aflat apoi de alta cunostinta ca o voce similara, cu un continut similar in vorbe in alta limba a auzit si ea in timp ce urmarea o emisiune TV

. evident o cred

. asadara...intrebarea: mai auzi voci nu cred ca este potrivita dar asa c uma rata coentariul scris de mine o justifica

Anonim spunea...

@Viorica

Darling..m-ai innebunit tu pe mine postand pe tema asta de acum doua luni. Ma faci sa ma intorc in timp...Merci pt link-uri.

Sa-ti raspund asadar:

. dar de unde stii ca am auzit cindva voci?

Nu am citit nicaieri despre asta. Dar ram sigura. Simt...

. ce inseamna aka din mesajul anterior?

aka inseamna "caruia i se mai zice si.."

. ce inseamna de asemenea ;) sau :)) sau :)))

:) = rad
:))= rad si mai puternic
:( =sunt trist
:(( =sunt foarte trist