27 iun. 2008

Protest














Am vazut si eu stirea referitoare la acea profesoara din Zalau. Am inteles ca a facut sex cu sotul, acasa (vai, ce oroare), si a avut curiozitatea sa se filmeze, asa cum fac majoritatea oamenilor normali, tineri, cu imaginatie, care vor sa se amuze. Pana aici nimic anormal. Sa faci sex cu sotul acasa si sa te filmezi in timpul asta e un lucru banal. Nici faptul ca o profesoara face asa ceva nu mi se pare anormal. Nu e tot om? Nu are voie sa se bucure de aceleasi placeri erotice ca oricine? Criminal mi se pare insa cel care a abuzat de neglijenta ei si a sotului, le-a strapuns intimitatea, si s-a gandit sa profite intr-un mod pervers de acele fisiere.

Oricine stie cat e de greu sa-ti protejezi datele. Oricine stie ca ti se poate intampla sa-ti crape hardul si sa fii nevoit sa apelezi la un specialist care sa ti le salveze. Toti facem sex dar nu suntem toti asi in calculatoare. Ar trebui o lege severa care sa loveasca crunt in cei care isi permit sa-ti violeze intimitatea, in orice context, mai ales in domeniul IT, atat de greu de controlat.

As vrea sa propun un apel de solidaritate fata de profesoara despre care am inteles ca e un cadru didactic performant, ajuns la o varsta tanara intr-o functie de conducere. Si sa propun un protest intitulat: "Stop violarii datelor personale si difuzarii lor in mass media!" Le recomand tuturor sa faca ce am facut eu: pur si simplu sa refuze sa vada acele filmulete sau poze oriunde ar aparea ele. Inclusiv sa schimbe canalul de televiziune cand sunt difuzate astfel de stiri. Pentru ca astea nu sunt stiri. Sunt pur si simplu niste mizerii.

Ok, a fost un moment de neglijenta din partea acelei familii. Dar asta nu poate sa le schimbe viata intr-o lume in care se sparg site-uri NASA. Intr-o lume in care fiecare dintre noi avem cel putin o camera foto sau video in casa. O lume in care toti suntem din ce in ce mai expusi si supusi necrutatorului ochi magic.

Update: Vad ca si Costi Rogozanu s-a gandit la ceva asemanator.
Update 2: Si Adi de la Paralele-Paralele e pe aceeasi lungime de unda.

25 de comentarii:

adi_ocs spunea...

Subscriu, asa cum lesne se poate observa si de aici: http://www.paralele-paralele.com/2008/06/apropos-de-neoconi-ei-sunt-de-vin-i.html

Lilick Auftakt spunea...

@adi

Incredibil! Am gandit exact la fel!

De fapt eu am fost foarte revoltata azi cand am auzit si am vazut ce au facut la Realitatea. Nu vreau sa mai continuie asa!

Marius Mina spunea...

Mda, niste zdrentze de zdrentze (vorba lui Jiji) , , le-as prinde capetele intre usile de la metrou si i-as forta sa faca sex oral cu un pick hammer.Asta e ceea ce merita cautatorii si distribuitorii de senzatii "imprumutate" cu perversitate din intimitatea unor novici.

PS: Observ cu nedisimulata stupefactie ca ai adaugat la Blog roll splendoarea reproductiva a lui Patrashcancoiul lingacios de latifundiar marinat....mi-ai stricat seara ...De ce faci reclama unui astfel de leprecon?

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

:) Nu l-am adaugat. A fost printre primii. :)
Mai frate, acolo, la el, nu puteam sa respir ca eram acuzata ca nu-l iubesc pe Zeus. Aici ma zapaciti voi ca de ce l-am pus in blogroll.
Acum ma enervez si pun in blogroll direct www.basescu.ro.
Eiiiii......(ah, ce nasol ca nu am amoticoane pe aici)

Am adaugat-o in schimb pe Ralu! Asta nu ai vazut???

Anonim spunea...

M-am enervat. Dar şi ea a fost de-o prostie inimaginabilă. Mă rog, probabil că am eu limite. De ce trebuia să-şi facă pozele-alea?!

agaX spunea...

Roxana,
Intrebarea ta nu are rost. Ea nu ar fi existat daca cineva nu ar fi incalcat flagrant imunitatea respectivului cuplu. Care cuplu, hai sa nu fim ipocriti, nu au facut nimic imoral; si nici nu-ngrasa :)
Gindeste-te ca Patrasconiu traverseaza strada pe trecerea de pietoni, regulamentar si un sofer beat, neatent, il loveste. Iti vine a intreba: ce i-o fi trebuit lui Patrasconiu ds umble pe-acolo?
exemplul e arbitrar, evident.

agaX spunea...

mai devreme am vrut sa zic intimitatea, nu imunitatea, scuze. Ma tot duce gindul la Nastase, n-am ce-i face.

Anonim spunea...

@Roxana

Cred ca si-a facuit pozele pur si simplu din curiozitate.
Dau un copy paste si dupa ce am comentat la @Adi pe blog:


Lilick said,
@Adi

M-am pus si in pielea parintilor acelor elevi ai profesoarei, sa stii. Si m-am gandit ce as face eu daca ar veni copilul intr-o zi de la scoala sa-mi spuna razand: "profa de franceza apare goala pe net!!!".
Cred, si nu cred, sunt sigura, ca daca nu as avea altceva nimic serios de reprosat acelei femei dpdv profesional, as incerca sa-i explic copilului ca profesoara lui nu a facut nimic anormal, ca oamenii obisnuiesc sa faca dragoste si sa se fotografieze sau filmeze pur si simplu ca sa se amuze, sa se destinda, sau din curiozitate. Ca asa suntem noi oamenii, curiosi..I-as spune si ca profesoara lui a gresit ca nu a avut mai mare grija de filmuletele alea, dar si ca oricui i se poate intampla un astfel de "accident", si ca nu e bine sa judecam pe cineva pana nu ne punem si noi in locul lui. Si l-as mai ajuta sa o aprecieze strict ca profesor.

Realitatea lui Petria spunea...

Deşi nu sunt deloc obtuz, precum stii, nu sunt de această dată de acord cu tine şi n-o cred pe profesoară. Unele filmuleţe au fost postate pe net în 2006. Cum explici tăcerea ei şi lipsa de reacţie a celui care le-a postat(dacă n-au fost ei!) atâta timp. Nu se leagă.

Realitatea lui Petria spunea...

P.S. Am postat şi poze şi filmuleţe cu Daciana Anca. Dacă-i proastă, locul ei nu-i în învăţământ.

Anonim spunea...

@Alex

Imi explic in nenumarate feluri dar iti spun unul:
Cel care le-a luat din calculatorul lor nu este cel care le-a postat pe net de exemplu. La modul cum circula astea, e posibil ca o a treia, sau a patra poersoana sa le fi postat. Iar cel care a postat habar nu avea cine e profa. Identitatea ei poate a fost descoperita mult mai tarziu, adica acum..Poate chiar de vreun copil.
Absolut sigur nicio profesoara nu si-ar pune poze cu ea goala pe net, decat daca nu e normala la cap, si aici nu ecazul..

Anonim spunea...

@Lilick

Te pup, Kari. :)

Iti multumesc mult, mult! :) Am vazut blogroll-ul.

E o treaba tare urata, asta cu pozele profesoarei. Mai stii, cum au ajuns pozele pe net?! Cine stie cum stau lucrurile intre ea si barbatul ei?! E posibil sa le fi pus chiar el.
Oricum, bine ca a avut curajul sa informeaze ea conducerea inspectoratului scolar, despre poze, si ca s-a pus pe liber, singura.
Mai era si directoare de scoala! Brr! Urat moment!

Realitatea lui Petria spunea...

Lilick dragă, nu bag mâna în foc pentru mine pentru ce o să fie peste un timp anume. Te gândeai acum câţiva ani că o să te bucuri de victoria unuia ca Sorin Oprescu, din siajul PSD? Nu m-am gândit şi acum m-am bucurat. De aceea cred că generalizarea cu profesoarele este hazardată. Dacă au făcut-o pentru bani, gândindu-se că n-o să afle nimeni? Ar fi primul caz?
Apoi, filmele mi-au plăcut. Nu arată deloc rău.

Anonim spunea...

@Raluca


Cu placere :)
Ai postat despre mormantul lui Zeus ....hihi:)

Da, e posibila si varianta ta cu profesoara.
Si da, a avut acest curaj. Dar nu e vorba numai de curaj, a vrut sa salveze scoala dintr-un dezastru. Pentru ca ar fi stat televiziunile puhoi la poarta lor sa o filmeze si s-ar fi terminat cu bacalaureatul lor pe anul asta.

Anonim spunea...

Mai sus am posta eu. :)

CRadu25 spunea...

@realitatea lui petria: Cel putin pe site-ul al carui link l-ai dat scrie clar "Added 5 days ago". Deci, nici vorba de 2006. Mizeria asta au nascut-o cei de la "Gardianul", poate mai ridica un pic mizeria aia de ziar. In rest, ce face omul acasa este fix problema lui. Nu s-a dezbracat, nu a facut sex in clasa, sa dea exemple rele elevilor. Nu a facut-o cu amantul sau cu cainele. Si atunci, unde e problema???

CRadu25 spunea...

...continuare...
Problema este ca un animal prost a pus mana pe filmulete si poze si a zis ca e distractiv sa le puna pe Net. Sper ca distractia asta sa-l coste serios daca l-or gasi si l-or da in judecata. Ca violarea intimitatii mi se pare deosebit de grava.

De jegurile de "jurnalisti" care au oreluat aceasta poveste si au facut-o subiect nationa, ce sa mai zic? Le doresc ca toata viata sa faca sex in pozitia clasica, cu lumina stinsa si o singura data pe luna.

CRadu25 spunea...

Pe blog-ul lui Costi Rogozanu se faceau paralele intre acest episod si momentul "tiganca imputita" a lui TB, aratandu-se asemanarea incalcarii intimitatii in ambele cazuri. O sa fac aici un copy/paste de pe acel blog, intrucat situatiile mi se par asemantoare, totusi total diferite:

CRadu25:

26 June 2008 (19:23)
@sandra#26: Vad ca si tu si CP_Away readuceti in discutie subiectul “tigancii imputite”, facand o paralela la situatia actuala. Sincer, si atunci si acum am spus ca ce a zis TB este nu scuzabil, ci ignorabil, intrucat omul vorbea in masina cu sotia. Dar exista o diferenta majora intre cele doua situatii: Atata timp cat (teoretic, asa cum se desprinde din stiri) profesoarei i-a fost violata intimitatea fara stirea ei, TB si-a violat-o singur, aducand instrumentul de inregistrare DIN PROPRIA VOINTA in masina, restituindu-l ulterior proprietarei. Nu “tiganca imputita” a fost greseala lui TB, ci faptul ca a luat telefonul. Faptul ca presa a navalit in viata lui personala in acelasi stil brutal a fost o consecinta a acestei greseli.

Anonim spunea...

@Lilick

Tocmai! Asta am apreciat si eu, la ea. Ca a vrut sa scoata scoala, unde lucra, din scandalul asta.

:)) Am vazut ca ai gasit "mormantul lui Zeus".

P.S. Ai vazut Kari, "s-au ales" viceprimari, murgeanul-piulita si omu' lui Berbecali. Bleah!

Anonim spunea...

@Lilick

De acord cu tine, Kari, referitor la executiile publice de la IRealitatea Tv. Inca de ieri, irealistii rostogolesc la greu, subiectul cu pozele profesoarei. De doua ori, de ieri pana astzi, l-au adus in studio pe Croitoru ala de la PD-L, sa o infiereze cu manie proletara, pe femeia asta.

Anonim spunea...

@CRadu. Interesant. Sau, similar ar fi fost ca profa sa fi bagat in casa camera unui dusman, sa se fi filmat din freseala, si sa i-oinapoieze cu tot cu filmul cu ea goala. :)

Anonim spunea...

Mda, nashpa moment! Si eu inclin sa cred ca boul de barbatu-su a pus filmele pe net... Stiu un alt bou care s-a filmat cu toate nevestele si amantele din ultimii 10 ani si le santajeaza pe nefericitele respective cu filmele... Mai ales ca el s-a lasat filmat cu mare grija, sa nu se vada ce mica si... "vasile blaga" o are...

Si totusi, cea mai mare vina in toata povestea asta o are presa, care face rating din piatra seaca... :( Altfel, totul ar fi ramas un micut scandal de provincie...

Anonim spunea...

Daca Antony Bourdain poate, voi de ce nu vreti, baieti, sa va lasati imortalizati pentru... posterioritate?

http://blog.gamberorosso.it/bonilli/archives/2007/11/bourdain_nudo.html#comments

Anonim spunea...

@Lulutza

A pus Petria pe blog poza cu...ciolanul. :)))

Anonim spunea...

"lilick - am văzut! îmi plac ăştia isteţi, care prind ideea din zbor!

:)