10 iun. 2011

Basescu "Za esec" nu o lasa pe Udrea sa aiba "succesuri"



Vazand ca bucurestenii refuza cu insistenta atat mizerabila lege a capitalei, marca Udrea, cat si pseudo-referendumul impus de PDL/PRM/PNG in Consiliul General, dirigintele PDL-ului s-a dus azi in genunchi la sedinta de la PMB cu primarii, cu promisiunea ca PDL va renunta la Legea Capitalei. Nu de alta, dar se pare ca nici asa-zis-ul referendum n-ar fi salvat-o pe Nutzi Udrea de rusinea infrangerii. Iar un referendum real ar fi spulberat PDL Bucuresti de pe harta politica a Romaniei.

27 de comentarii:

Arogantu' spunea...

Cine este FOMISTA din poza ?
E, cumva, insasi NUPtzica, praduitoarea banilor publici cu ajutorul frunzulitzei ?
I s-a ascutit nasucul precum lupta de clasa ! :)
PS Nu sint asa de sigur ca vor retrage 'legea Capitalei'.

Anonim spunea...

@Lilick: imi pare rau ca te contrazic (inclusiv pe mult iubitul nostru chiombalau'), dar corect este zi esec (substantivul incepe cu o vocala) si nu za esec :)
sa fii iubita
marcus

Anonim spunea...

@arogantu: ideea este alta, ca daca ar lasa sa treaca referendum-ul pentru capitala, s-ar putea romanii destepta prea tare si ar iesi in strada sa intrebe, daca la capitala a fost necesar un referendum, apai cand e vorba de Romania si organizarea ei administrativ teritoriala de ce nu se face un referendum, mai ales ca asa este recomandat si de UE?
sa fii iubit
marcus

Lilick Auftakt spunea...

Ce familie bolnava, denaturata sunt astia.

Acum Basescu se balbaie si in romana, la tv.

Arogantu' spunea...

Aseara, la STIREA ZILEI, senatorul Dan Sova a explicat de ce: legea 3/2000, articolul 13, alin. 3:
“(3) Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraşelor şi judeţelor se înaintează Parlamentului spre adoptare numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. În acest caz organizarea referendumului este obligatorie.”

Lilick Auftakt spunea...

Pentru comune, orase si judete. Dar daca nu se mai numesc judete? Gasesc ei o chichita, stai linistit. Sova sa gaseasca altceva.

Lilick Auftakt spunea...

http://www.gandul.info/politica/vezi-aici-care-vor-fi-capitalele-celor-opt-judete-guvernul-isi-angajeaza-raspunderea-pe-noua-harta-a-romaniei-8330887

Trebuie sa reactionam dur. Am auzit doar un mieunat din partea opozitiei.

Rational Idealist spunea...

Ba mie mi se pare ca de data asta Sova e "spot on". L-am criticat cu alte ocazii, dar acum omul are dreptate, legea e foarte clara (mai clar de atat nu gasesti in Romania :).
Deci, daca se merge pe asumarea raspunderii, guvernul va fi in situatie de ilegalitate clara ca lumina zilei. Dar n-ar fi prima data.

Arogantu' spunea...

@Lilick
Exclus - in 'constitutie' exista articolul 3, cu urmatorul aliniat:
"(3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele
oraşe sunt declarate municipii."

Lilick Auftakt spunea...

Or fi gasit ei vreo chichita. Chiar credeti ca nu stiu legile? Le stiu inca prea bine, ca sa poata sa se strecoare pe langa ele. Vedem...

Arogantu' spunea...

Eu cred ca nu le stiu prea bine - de ce ar fi dat drumul la atitea ordonante neconstitutionale ?

Arogantu' spunea...

PS Atentie - articolul 3 din legea 3/2000 inseamna o mare bataie de cap pentru ei !
Daca il modifica prin ordonanta de urgenta s-ar putea sa explodeze scandalul chiar la Comisia Europeana ...
Peste forma actuala a legii nu se poate trece.
In plus - vad ca vor sa treaca modificarea teritoriala prin asumarea raspunderii - or, in lege se vorbeste de propunere/initiativa legislativa !

BlackAdder spunea...

Haideti sa recapitulam putin faptele, pentru a stabili exact cine este smecherul si cine este fraierul in toata afacerea:
La inceputul anului, noul presedinte al PDL Bucuresti, Elena Udrea, anunta vag proiectul unei Legi a Capitalei care desfiinteaza primariile de sector si consiliile aferente.
Superultragiati, Chiliman si Piedone clameaza necesitatea unui referendum prin care locuitorii Bucurestiului sa decida asupra chestiunii alegerii primarilor de sector.
Mai mult, Chiliman secatuieste definitiv (cu un an inainte de alegeri !) bugetul PNL Bucuresti pentru o campanie stupida, intitulata 'Apara Bucurestiul de Elena Udrea', lucru care contribuie din plin la marginalizarea sa (alaturi de oameni vechi din garda liberala gen Radu Stroe) in cadrul partidului si Uniunii Social-Liberale nou-create.
PDL marseaza viclean la ideea unui referendum in Bucuresti si introduce in discutie 7 intrebari aiuritoare, total in afara subiectului desfiintarii primariilor de sector, din care in final raman 2 intrebari, mai purin aiuritoare si un pic mai la subiect, dar la fel de viclene.
Aici intervine Marele Maestru, il Capo di tutti Capi, care declara la un moment dat pe un ton indiferent ca este inutil un referendum privind organizarea Bucurestiului.
In tot acest timp, liberalii din Bucuresti si sustinatorii lor brainwashed din blogosfera continua pregatirile febrile de referendum si viseaza la victoria totala impotriva Elenei Udrea si PDL-ului, care intretin diversiunea prin cateva panouri publicitare in Bucuresti si cateva reclame online cu mesajul 'Tu faci Legea Capitalei' si mecla zambitoare a primarului Negoita de la sectorul 3.
In ultimele doua saptamani, pe fondul acestei diversiuni si al multor altor diversiuni similare, Marele Maestru face mutarile decisive (el are dreptul la mai multe mutari, ca doar de-asta e Mare Maestru si nu vreun sahist ordinar): impune alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, lanseaza proiectul de revizuire a Constitutiei si traseaza directiile privind reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei.
Intr-o actiune finala, convinge reprezentatii tuturor partidelor din Consiliul General al Capitalei sa renunte la referendumul stupid, fiindca oricum noua lege privind organizarea administrativ-teritoriala a Romaniei va rezolva corespunzator situatia Bucurestiului si regiunii sale metropolitane.
Cine este smecherul in afacere ? In mod evident, Master Base, care i-a lucrat pe toti mai rau decat te lucreaza escrocii la alba-neagra.
Cine este fraierul in afacere ?
In mod evident, Chiliman, care a pierdut cu ipotetica Lege a Capitalei nu doar timp si energie (asa cum au pierdut bloggerii care au dedicat articole intregi 'marsaviei' planuite de Elena Udrea si mafia PDL), ci si foarte multi bani din bugetul oricum sarac al PNL Bucuresti (sarac in sensul ca nu se poate compara cu bugetele PDL sau PSD).

CONCLUZIE
'Za esec' are 'succesuri'. Intotdeauna.

Lilick Auftakt spunea...

@BlackAdder, esti un pupincurist prost, un somer care crede ca daca scrie atat il angajeaza Lazaroiu la stat. Hahahaha! Am castigat, prostule. Cateaua a renuntat la lege, si acum e cu coada intre picioare. :))) Bucurestenii v-au facut praf. Va mancam si coliva la alegerile locale.

Lilick Auftakt spunea...

@Aro, se vorbeste in legea pusa aici de tine de proiecte si propuneri. Proiectele sunt de la guvern, propunerile sunt de la Parlament.

Arogantu' spunea...

@Lilick
1. Bagi in seama toate gunoaiele ? Pfffff !
2. Ideea era ca numai anularea aliniatului (3) din legea 3/2000 ar putea permite asumarea raspunderii pe reorganizare.
Altfel - trebuie 41 de referendumuri, urmate de propunerea legislativa a Guvernului.
Ma intreb daca vor avea tupeul sa modifice - DIN NOU - legea referendumului si imi raspund singur: categoric DA !
Resursa lor de tupeu este ... fara numar !

BlackAdder spunea...

Lilick, nu sunt pupincurist, nici prost si nici macar somer. Sunt avocat cu afaceri in toata Europa, specializat in fraude bancare si escrocherii piramidale. Am organizat seminarii de drept penal in domeniul comertului si bancilor in aproape toate universitatile din tara si in multe universitati europene. Mi se pare interesanta reteaua de bloguri ale simpatizantilor liberali (si in general retelele de bloguri politice) deoarece pot observa mentalitati si comportamente specifice victimelor jocurilor piramidale si sectelor religioase. Unul dintre elementele caracteristice acestor victime, de exemplu, este modificarea personalitatii pana la totala identificare cu iluzia promovata de respectivul joc ori imaginea omului perfect promovata de respectiva secta. Asa cum viata unui agent Amway se invarte in jurul averilor fabuloase pe care isi inchipuie ca le poate castiga din vanzarea de pasta de dinti cu 50 RON tubul, asa cum viata unui 'pocait' se invarte in jurul mantuirii sufletului oferite in mod exclusiv la super-oferta de bunul Dumnezeu pentru membrii sectei, la fel si viata unui blogger simpatizant fanatic al unui partid politic se invarte in jurul victoriei totale pe care o va obtine impotriva 'nemernicilor' si 'criminalilor' din tabara politica adversa. Evident, victoria (totala sau partiala) impotriva odiosilor adversari este intotdeauna obtinuta de cativa politicieni abili, care eventual vor face alianta cu respectivii adversari sau oricum vor desfasura megaafaceri impreuna, iar bloggerul neconsolat va continua sa-si risipeasca TIMPUL si ENERGIA (chiar si BANII, daca este membru de partid sau cotizeaza in vreun fel la partid) pentru bunastarea financiara si puterea catorva smecheri lipsiti de orice scrupule care 'vorbesc bine la televizor'.

CONCLUZIE
Coliva este la fel ca whisky-ul: se consuma numai prin reprezentanti.

Anonim spunea...

@Lilicka imi cer scuze pentru aceasta postare, dar consder-o un bombeu in gura dat celui ce semneaza BlackAdder:
Traiane, Duhul Sfant Pogoara peste Credinciosi, Nu Peste Anticristi!
Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 16:44 Modifică

Astazi, m-am inarmat cu rabdarea necesara si am ascultat tot ce a spus chiombalau’ referitor, ca sa-l citez in limba engleza, la cel mai mare “ZA ESEC” al diplomatiei romane, aflata constitutional sub conducerea sa nemijlocita, de dupa decembrie ’89 si pana in prezent, si anume amanarea, prin vot in Consiliul Europei, a primirii tarii noastre in spatiul Schengen.
Si am facut aceasta, nu in speranta ca la sustinerea de catre un numar relativ mare de tari europene importante, dintre care Olanda ne-a spus-o pe sleau, a faptului ca Romania nu este un stat de drept ci mai degraba un stat de drepti in fata muschilor si pohtelor unui dement pus pe distrugerea unei tari, chiombu va gasi de cuvinta sa aiba o replica “nimicitoare”, gen “nu suntem rame”, sau ca cea data reprezentatului Federatiei Ruse cu o alta ocazie memorabila, ci am facut-o in speranta ca va avea macar o data in viata barbatia sa-si asume o particica, daca nu in totalitate un esec atat de rasunator si de usturator.
Pe dracu, ti-ai gasit de la cine sa te astepti la responsabilitate! Nu, bade roamne, basescu, popa reformatu’ si pus peste Externe, sleahta de derbedei si derbedoaice, pompos denumita Guvernul Romaniei, in frunte cu boc cel mic, fara de minte si umil cat cuprinde, nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le pute.
Nu, nu si iar nu!
De vina este nenorocita de Justitie Romana, care refuza cu obstinatie sa se lase calcata in picioare, in totalitate de vointa prezidentiala si care, vezi Doamne, in opinia cneazului sef ot Basarabi a napadit tarisoara cu bube dulci, fiind elementul negativ care a facut cel mai mare rau Romaniei in aceasta perioada. Adica, sanchi, nu ne-au primit in Schengen, nu pentru ca Sefu’ de la ANAF, se pare ca este nasul celei mai mari coruptii practicata la granitele tarii si care le-a transformat dintr-un sistem securizat si computerizat pe bani europeni, intr-un svaiter mioritic, edenul contrabandistilor de pretutindeni dispusi sa imparta cu vama romana uriasele sume de bani obtinute din contrabanda cvasioficializata acceptata de autoritatile romane, ci pentru ca Justitia intarzie in solutionarea unor dosare.
Si pentru ca Justitia Romana sa nu fie singura palmuita de mana de fier a prezidelului, acesta i-a aplicat un bombeu in cur si Senatului Romaniei, care din motive politicianiste, nu a “dotat” CSM-ul cu reprezentantii Societatii Civile ale caror CV-uri au fost aprobate de Prededintie.
Hai, sa mori tu, Basescule, ca tu, popa reformatu’ si cu nanosluga n-ati avut nimic de-a face cu aceasta palma europeana si ca nu s-ar impune niscai demisii, daca nu a ta, deoarece tu esti pilonul sine-qua-non de stabilitate (sac!), macar una la hoha, pe la Externe, ca la guvern alt boc mai imbecil si mai servil n-ai de unde gasi?
Traienele, nu miza pe faptu’ ca te vei eterniza in fotoliul cu spatar de imunitate pe viata de la Cotroceni,ci pleaca de la ideea ca mai devreme sau mai tarziu (daca USL va castiga alegerile, incepand cu a doua zi vei deveni rebut la cosul de gunoi al Istoriei), vei da socoteala pentru toate nenorocirile aduse acestei tari, situatie in care de la ultimul politist pana la judecatorul de la Curtea Suprema de Justitie pe care de-a lungul timpului ai reusit sa-i umilesti , te vor astepta ca pe painea calda sa dai anumite raspunsuri, indiferent de cate dosarele ti-a fabricat Gestapo-ul personal in vederea “negocierii” unei “imunitati” post-prezidentiale!
Mi-a placut modul in care, la incheierea spiciului, ai invocat pogorarea Sfantului Duh peste noi in ziua de Rusalii, uitand ca de fapt tu esti bot in bot, zi de zi si minut de minut cu Anticristu’, motiv pentru care il invocam si noi pe acesta sa vina sa te ia, ca ne-am saturat de iadul adus de tine in tara!
Sa fii iubita
marcus

radu spunea...

Adicatelea, basecu i-a spalat rusinea udrei. Hehehe!
"basecu-nu uita-Bucurestiul nu va vrea!"
Cand simt ca nu le merge, pedeleii se ascund si-n gaura de sarpe, numai sa n-o ia pe cocoasa!

Anonim spunea...

Vai, aceasta Kill-Bill a politicii romanesti are, in poza asta, un nas precum cucul din ceasul pedelic care bate ora fatala in oranjerie...

Vasile Baescu spunea...

Ce expresie: Va mancam si coliva....!!!

Lilick Auftakt spunea...

@BlackAdder, merci pentru CV, dar traiesti intr-o iluzie. Habar nu ai ce comenteaza lumea pe strada, in Bucuresti. Iar diferenta dintre Chiliman si Basescu sau Udrea e in primul rand urmatoarea: primul are curaj sa iasa oriunde pe strada, ceilalti doi nu mai ies nici cu zeci de SPP-isti. Si atunci unde e marea victorie a lui Basescu? Pur si simplu Basescu acum a scos o piatra fierbinte din mana PDL-ului ca erau terminati aici. Tu stii ca ajunge sa arati o poza cu Udrea pe strada in Bucuresti ca sa sara lumea sa o blesteme si sa o scuipe? Asemenea "victorii" sa fie pentru PDL cate vor ei.

BlackAdder spunea...

Lilick, nu confunda perceptia generala asupra unei persoane publice gen Traian Basescu sau Elena Udrea cu intensitatea sentimentelor in privinta respectivei persoane. Poate exista o perceptie pozitiva sau negativa asupra unui politician, in functie de conduita acestuia in timp, pot exista sentimente populare mai intense (pozitive si negative) asupra politicienilor de larga expunere (totusi, din acest punct de vedere Chiliman nu poate fi comparat nici macar cu Udrea, daramite cu Base), insa adoratia sau ura viscerala fata de o persoana publica denota grave dezechilibre psihice si emotionale pentru cel care simte astfel. Asadar, scuipatul pozei Elenei Udrea si blestemarea acesteia sunt manifestari extreme si anormale, despre care nu cred sub nicio forma ca reprezinta comportamentul unei parti consistente din populatia frumoasei noastre capitale. Exact despre genul acesta de atitudine vorbeam in comentariul anterior: fanatismul politic de orice tip este repulsiv pentru orice persoana civilizata, in timp ce pentru fanaticul politic reprezinta normalitatea si insasi sensul vietii sale. Un om normal are ca prioritati in viata familia, averea si cariera profesionala, un fanatic politic il are ca prioritate pe Basescu. Freaky !

Rochii casual online spunea...

Tanti Udrea mai bine si-ar lua "gentutele" si "pantofiorii" si ar defila cu ele in alta parte, ca in Bucuresti nu mai impresioneaza pe nimeni...:))

Lilick Auftakt spunea...

Nu, nu e vorba de fanatici politici, ci de oameni pe care prea putin ii intereseaza politica.

Mie Basescu imi convine. Imi serveste cauzelor pe care le promovez, ca un exemplu de "asa nu". Nici ca se putea un politician mai potrivit care sa imi dea ocazia sa scriu pe teme democratice, sau care tin de promovarea ideii restaurarii monarhiei. Deci, pentru mine, de cate ori isi arata muschiul autoritar e pur si simplu o noua provocare. Asa a fost si in campania pentru referendum la Bucuresti, cand am avut ocazia sa scriu despre votul uninominal intr-un tur, despre tipuri de frauda, despre exemple din alte capitale. Gandesti foarte straniu pt mine cand crezi ca eu astept ceva de la cineva. Singurul lucru pe care il astept e ca din ce in ce mai multa lume sa preia temele mele, sau ale lui Transildania, ale fundatiei Horia Rusu sau ale multor altor liberali pe care nu ii mai enumar aici si care au si ei bloguri. Ei, da, atunci sunt satisfacuta. Nu incerca sa te pui in locul meu, pt ca gandim total diferit.

Lilick Auftakt spunea...

@Rochii casual, sa mai stea putin ca trage partidul bine in jos. :)

Rochii casual online spunea...

:))))) cam ai dreptate @Lilick