29 iun. 2011

Lista "Tradatorilor" e din ce in ce mai lunga...

Printre cei care au semnat apelul istoricului Filip-Lucian Iorga: Zoe Petre - istoric, Neagu Djuvara - istoric, Stefan Caltia - pictor, Victor Rebengiuc - actor, Adrian Cioroianu - istoric, profesor universitar, Gheorghe Ciuhandu - Primarul Municipiului Timisoara, Florin Zamfirescu - actor, Doina Uricariu - scriitor, Michael Shafir - politolog, prof. univ. Cluj, Virgil Bercea - Episcop greco-catolic de Oradea, Val Valcu - jurnalist, Marilena Rotaru - realizator de televiziune, Dorina Rusu - presedinte Fundatia "Horia Rusu" , Marius Ghilezan - scriitor si jurnalist, dr. Gheorghe Ghilezan, fost medic al echipei Poli Timisoara, Cristian Bădiliţă - istoric al creştinismului, Şerban Foarţă - scriitor, Liviu Antonesei - scriitor, Petre-Mihai Bacanu - jurnalist, Cristina Topescu - jurnalist, Bogdan Chirieac - jurnalist, Mugur Ciuvica - analist politic, Mircea Cornișteanu - regizor, directorul Teatrului Național din Craiova, Oana Stanciulescu - jurnalist, Dorel Dorian - jurnalist, dramaturg, fost membru al Parlamentului Romaniei, Mircea Kivu - sociolog, Ioana Vintila-Radulescu - lingvist, Horia Uioreanu - inginer, deputat PNL de Cluj, Horațiu Buzatu - arhitect, om de afaceri, fost deputat, Ana-Maria Mihail - lingvist, Anca Florea - jurnalist, Liana Serban (sotia regretatului George Serban, autor al Proclamatiei de la Timisoara), Vlad-Constantin Badea - presedinte "Initiativa Tinerilor pentru Modernizarea Romaniei"

Lista e in continuare deschisa...

Protestul tradatorilor

2 comentarii:

Unknown spunea...

Salut Lilick, salut celorlalti care ma cunoasteti sub numele Chysthyan!
Numele meu real cred ca il banuiti.
Acum ceva timp am decis sa renunt la blog-ul meu in care timp de trei ani de zile am incercat sa va atrag atentia tuturor asupra derapajelor si situatiei din Romania din partea oricarei fosrte politice sau sociale.
Cum in acest top mereu au condus Basescu si PDL ei au fost sa zicem pe "prima pagina" a blogului numit "Chrysthyan'S World".
Nu tampenia spusa de Basescu despre Rege m-a facut sa ies din tacere ci situatia din Grecia.
Ca o paranteza, de cand acest ne-barbat l-a atacat pe Rege am ajuns sa ma intreb daca nu avem nevoie mai degraba de o Casa Regala educata si onorabila decat de un Presedinte al majoritatii idioate care crede ca Elena Udrea e mai buna decat Regina Maria.
Cu aceasta egalitate de sanse pe care o avem acum maine poimaine o sa ma conduca un bulibasa sau un proxenet pentru ca are "scoala strazii".
Si nu ma voi mai impotri trendului, sunt atat de dezamagit de tara in care traiesc si de cei care zi de zi imi sunt alaturi incat nu mai am de gand sa ma lupt cu morile de vant.
Vedeti ce se intampla acum in Grecia, poporul se lupta cu decizia Parlamentului, adica a alesilor lor directi.
In Grecia nu a iesit Presedintele in locul premierului sau al Parlamentului sa decida ca un "dictator modern" in "numele natiunii". Si totusi ei se opun.
Ca in momentul crizei economice, despre care in sectorul privat se stia inca din Februarie 2008, oamenii nu au reactionat era de inteles. In sectorul privat oamenii sunt dati afara ca intarzie 10 minute la munca. Restul. Marea masa de bugetari si asistati nu avea de unde sa stie.
Asa ca l-au votat pe ala care ii facea sa rada si "le zicea".
Dar cum un fenomen general ii afecteaza pe toti, o ploaie te uda indiferent daca lucrezi la stat, criza a ajuns si la ei.
Anemia, coruptia si ineficienta din sectorul bugetar care de fapt e statul roman si-au spus cuvantul: mici o rezistenta desi au sindicate, desi ei sunt ITM-ul, Politia, Justitia... au ramas la fel de nesimtiti si corupti.
De ce? Pai in sectorul privat daca te uiti la angajati cam iti dai seama cum e si patronul si invers.
Mergand pe aceasta logica, condusi de acest nomenclaturist reformat angajatii lui nu au cum sa nu-i semene. Si asta fac si ei acum, umilesc si fura, fura demnitatea celor din jur.
Ca reprezentanti ai statului roman eu nu gasesc nici o justificare a medicului, politistului, profesorului, militarului sa se comporte ca aia care iti spala parbrizul cu forta. Daca sunt diferiti de ce nu au iesit in strada sa isi castige drepturile si respectul?
Ei sunt statul roman, ei sunt infrastructura, ei sunt mainile Romaniei calarita acum de basescu.
In concluzie, marele popor roman, care acum prin marele basescu isi negociaza independenta si teritoriile, care habar nu are de economie si arta, care nu stie sa isi aprecieze valorile... ma cam lasa indiferent.
Nu vreau sa iau parte la aceasta degradare morala si umana a Romaniei, tara in care un simbol ca Regele Mihai e terfelit in noroi si Basescu fura telefoane, bate copii si calomniaza in aplauzele multimii.
Suntem un popor adormit, atat de drogat si beat incat habar nu mai avem in ce directie ne e casa.
Nu ma exclud din acest popor, niciodata nu as face asta dar "majoritatea" a decis.
Daca traiam acum nu mai putin de 60 de ani probabil eram executat impreuna cu Regele Mihai.
Eu ma gandesc sa parasesc aceasta tara in care nu mai imi gasesc locul din cauza "golanilor" si "infractorilor" cu functii.
Regele inca nu pleaca si poate inca de asta mai sper si eu. Sau ii vor pune inca odata pistolul la tampla acesti urmasi de kominternisti?
Dar la fel ca si Casa Regala, prefer sa tac.

PS: Nu am uitat de bere Transildania dar crede-ma ca nu prea imi vine sa beau bere cand vad PNL-ul impreuna cu trambulina lui Basescu, PSD. Pana la urma toti au aceeiasi "mama".

transildania spunea...

@Chrysthyan/Dust
Ok, insa te rog totusi sa-i dai berile lui Alex. De fapt el a zis ca primeste si o sticla de whisky in locul lazii, e mai usor si pt tine de transportat. Stii unde il gasesti ca e la sect. 3.