22 iun. 2011

Opozitia a votat cot la cot cu puterea. In Senat.

Stirea, pe Mediafax, suna asa: "Senatorii au adoptat, miercuri, o lege prin care se reduce de la cinci la trei ani maximul sancţiunii pentru darea de bani sau bunuri, în campaniile electorale, de către un candidat, direct sau prin intermediari, pentru determinarea alegătorului să voteze sau să nu un anumit competitor electoral.

Potrivit proiectului, aşa cum a fost amendat de Senat, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase, în timpul campaniei electorale, de către un candidat, direct sau prin intermediari, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral, ori a unui anumit candidat, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

În legea electorală aflată în prezent în vigoare, pedeapsa prevăzută pentru astfel de fapte este de închisoare de la şase luni la cinci ani.

Senatorii au adoptat, la propunerea Comisiei pentru administraţie, o prevedere care stabileşte că persoanele care primesc bani sau bunuri în schimbul voturilor riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la un an sau amendă.

Senatorii au eliminat, la propunerea Comisiei pentru administraţie, care a întocmit raportul la iniţiativa legislativă, prevederea foarte strictă propusă de iniţiatori ca în timpul campaniei electorale să fie interzisă folosirea oricărui material electoral cu excepţia bannerelor, a afişelor electorale şi a documentelor tipărite ce cuprind oferta electorală a candidatului sau a partidului politic aflat în cursa electorală.

(...)Iniţial propunerea legislativă nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi considerată ca adoptată de Senat, ea întrunind doar 50 de voturi "pentru", 52 de voturi "împotrivă" şi şapte "abţineri".

Ulterior, vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu şi-a atenţionat colegii că s-a dat un vot împotriva unei iniţiative legislative pe care toate grupurile parlamentare au declarat că o susţin şi că sunt de acord să combată mita electorală, el anunţând că liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu doreşte reluarea votului.

După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 104 voturi "pentru", două "abţineri" şi două voturi "împotrivă"."




Mai merita sa ne mai luptam pentru ceva cand opozitia voteaza asa? Zilnic dam apa la moara si argumente celor care poarta pe buze sloganul "toti sunt la fel", incercand parca sa indepartam cat mai mult electoratul de urne.

8 comentarii:

Matilda spunea...

Această atitudine vorbeşte de la sine. Să ne aşteptăm ca opoziţia să nu-şi mituiască electorii ? Peste poate, Coane Fănică... :))

Lilick Auftakt spunea...

Daca asta au de gand, e foarte grav. Dar in primul rand ofera portocaliilor posibilitatea sa fure fara frica. Ceea ce e si mai grav, pentru ca implica si prostie din partea opozitiei. Oricum o luam, e o mizerie.

niku_elektriku spunea...

felicitari, lilick!

e primu' accent critic pe care'l surprind la tine la adresa opozitzionistilor de mucava!

numai impreuna vor fi puternici!
(putere+opozitzie, adica!)

Lilick Auftakt spunea...

@Niku, asa crezi? Am criticat mult mai des. Impreuna puternici la ce? La furat? :)) Da, iti convine. Ai tai sunt asi. :))

Rational Idealist spunea...

...eu spun asta de multa vreme.

Lilick Auftakt spunea...

Da, stiu ca spui. E un pas inapoi, asta e clar. Si ma enerveaza optimismul bolnav al unora din opozitie.

ADRIAN spunea...

Eu, fiind mai cinic, vad pasi inapoi si acolo unde s-ar zice ca sunt inainte ... Si nu prea vad pasii inainte atunci cand altii spun ca acei pasi nu sunt inapoi.

niku_elektriku spunea...

lilick,

ii bag in aia a ma'sii pe "ai mei" (ai mei pe dracu!)

sa ma scuze doamnele!!!

:)))