30 iun. 2011

Regele a plecat ultimul !

“Un comandant de navă care sare primul în barca de salvare şi nu-l interesează de ce se întâmplă cu echipajul... puneţi-i dumneavoastră eticheta. O să vă mai spun un lucru: un comandant de navă , dacă pune nava pe uscat dintr-o eroare de navigaţie, niciodată nu va fi pedepsit. Niciodată. Un comandant care face o coliziune cu altă navă, se lovesc două nave, se găseşte vinovatul, dar nu-şi va pierde niciodată brevetul, pentru că accidentele pe mare se consideră voia lui Dumnezeu şi nu se judecă comandantul pentru accidentele pe mare decât dacă sunt băuţi sau nava nu este cu toate actele în regulă şi comandantul a plecat cu ele. Dar în meseria asta într-o singură situaţie îţi pierzi brevetul: dacă îţi părăseşti echipajul. Un şef de stat, un comandant, de navă, sunt meserii în care nu se abandonează echipajul", Traian Basescu, aseara, la emisiunea "Nasul".

Hai, fie! Sa acceptam si logica aceasta, oricat ar fi de stramba. Sa acceptam ca un asemenea om, presedintele, cu verticalitatea opiniilor demna de o taratoare, ar avea dreptate. Ei bine, chiar in virtutea acestei logici M.S. Regele Mihai a fost un adevarat comandant de nava. Caci a plecat ultimul! A plecat dupa ce tancurile sovietice comunizasera complet Romania, dupa ce partidele fusesera desfiintate, dupa ce nimeni din vechea clasa politica nu se mai afla la putere. Dupa ce comunistii pusesera mana pe armata, politie, servicii secrete. Dupa ce nu mai era nimic de facut. Chiar in aceste conditii, Regele s-a intors in tara de la casatoria viitoarei Regine Elisabeta a II-a cu Printul Phillip, atunci cand nimeni, nici macar comunistii, nu se mai asteptau sa o faca. Da, a ramas pana la capat si a plecat ultimul, cand a fost amenintat cu moartea a 1000 de studenti, cand Palatul Elisabeta era inconjurat de soldatii tradatori ai unei divizii formate in URSS. Regele a parasit ultimul nava in deriva. Si chiar si atunci cand a facut-o, a facut-o silit.

Am gasit pe blogul istoricului Diana Mandache o caricatura care se potriveste bine situatiei de azi, desi e atat de veche. Ana Pauker, pe post de balerina, danseaza strivind in picioare coroana, simbolul regalitatii, pe care scria explicit "Roi Michel". Dintr-o loja, Stalin aplauda frenetic. M-am uitat zilele astea pe blogurile si in publicatiile portocalii. Ce repede uita unii imaginea asta. Si cat se straduie sa aplaude o noua Ana Pauker, chiar si mai masculina decat originalul, strivindu-ne in picioare simbolurile...

19 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Corect. In plus insa marinarul minte de ingheata Marea Neagra si cu restul comparatiei!!
De exemplu un comandant de nava, mai ales militara, daca loveste nava de fundu marii de o stanca sau de alta nava este trimis la Curtea Martiala, si pedepsit daca el este responsabilul, pe timp de razboi in orice caz. Recent in Anglia un submarin abia lansat a ramas agatat de fundul marii iar comandantul sau a fost anchetat si mi se pare si suspendat.
De asemenea in marina comerciala, un comandant care tot da cu nava de stanci sau de pereti este concediat.
Numai la comunisti securistii care erau comandanti de nave nu pateau nimic, pt ca asa era in dictatura. Daca mai trimiteau o telegrama de sarbatori Conducatorului mai erau si promovati, oricate nave ar fi incendiat.

In plus seful statului, nici acum, nici in 1941 sau 47 nu e comparabil cu un comandant de nava. Comandantul de nava e primul ministru, ales pe 4 ani, si care poate fi schimbat. Regele, regii Romaniei nu au fost comandanti ci au fost drapelul de pe nava Romania.

Lilick Auftakt spunea...

@neinfectat de ipocrizie, din pacate asta e un om total deformat. Si intelectual si psihic si fizic. Rar mi-a fost dat, sau poate niciodata, sa vad un om atat de urat din punct de vedere psihic, atat de needucat, atat de complexat, atat de afectat (poate) in copilarie si in tinerete, astfel incat sa imbatraneasca atat de monstruos, bolnav de hybris in stadiul cel mai avansat.

Lilick Auftakt spunea...

De unde sa stie el, amaratul, care nu are nicio tangenta cu democratia, ca primul ministru e capitanul si Regele drapelul? Iti imaginezi ca daca ii spui asta se uita la tine ca o maimuta de la zoo...

Anonim spunea...

Mi-as dori ca cel putin unul dintre studentii salvati de Majestatea Sa Regele Mihai, sa-i multumeasca public ca traieste!

Draghi spunea...

Ma trec fiori reci cand imi dau seama care e "gandul care sponzorizeaza" afirmatiile lui Basescu. Individul asta, realizand ca nu mai are cum sa ajunga in istorie pentru un lucru bun, si-a pus in minte sa intre in istorie ca distrugatorul Romaniei, mai pretinzand si ca asta ar fi voia lui Dumnezeu! Cam la modul in care a facut-o Hitler, care in loc sa negocieze o pace in momentul in care era clar ca a pierdut razboiul, a preferat, in nebunia lui, sa isi distruga propria tzara si sa accepte moartea a sute de mii de germani. Daca Basescu nu e oprit, si din pacate sunt nevoit sa spun - prin orice mijloace, ne paste si pe noi aceeasi soarta.

P.S. Ai observat cat de bine seamana Ana Pauker cu Mona Musca? Fiecare a "dansat pe cate o coroana" in aplauzele unui dictator, si a terminat-o sub scuipaturile publice a multimii. Asta e lucru bun cu istoria. In final ii pune pe toti acolo unde le e locul.

radu spunea...

Lilick, nu cred ca e bine sa intram in jocul basecului. Si Hitler a plecat ultimul de pe corabia nazismului, si Saddam. Si Ceausescu a murit "ca un erou", si Mussolini a fost spanzurat de a urinat toata Roma pe el. Ce facem, intram in logica unui comandant de nava securist, pt. care tzara e o nava sau o corporatie de cretini care trebuie sa-i asculte ordinele in pozitie de drepti? Regele e un om care uneste si domneste, nu dezbina si nu da ordine ca o catana isterica. Abdicarea lui era o fatalitate tragica, in conditiile istorice cunoscute. Degeaba o da acum basoiul la-ntors in fatza evreilor, a spus ca ar fi facut in 1941 la fel ca aliatul lui Hitler, care numai prim-ministru normal nu era. Era un dictator, bai moaca hahaitoare, care suferi ca nu poti fi ca el!
Ce-i doare pe basisti e ca Regele s-a rupt de PD si basecu in 2006 si s-a apropiat de liberali, sau ca Radu Duda a fost numit de Adrian Nastase ca negociator european. Cum ar veni, s-a dat "cu rusii", "cu comunistii", las-ca stim noi ca si taica-su a facut la fel inainte sa abdice.
Mai bine am medita la talcul celor spuse de basoi in legatura cu Plesu. Acum sunt convins ca se gandeste deja la el ca la un potential succesor. Atuuri are: are anvergura, e haios, are experienta, a slujit si sub Iliescu, si sub Constantinescu, si sub basecu, e uns de SIE, diplomat harsit, de, cu relatii internationale si pile in toate ambasadele, plus de asta i-a pastorit pe aproape toti pupinii telectuali ai basismului, care l-ar sustine toti ca unul. Unde mai pui ca Plesulache cel cu un cap mai inalt decat palaria prezidentului intra perfect in rolul basistului nuantat, care-si critica prieteneste Seful si lasa impresia ca gandeste cu capul lui, nu al serviciilor secrete care-l ghidoneaza de urechiuse.
S-o fi gandit matrozul ca destul i-a exasperat cu marlania lui pe baietii fini care-l sustin si s-a gandit sa la faca un cadou pe final de mandat.
Atentie deci, e o ipoteza al naibii de plauzibila.

Shadow spunea...

poate la batranete afla si basecu ce este Romania, ce este echipajul si ce reprezinta poporul. Atat poporul cat si Romania reprezinta "nava" nu "echipajul". Echipajul este cel ales de el azi la putere. Daca ar fi echipaj poporul i s-ar cere opinia macar "de forma" si nu "populist".

Anonim spunea...

două vorbe spuse de un marinar al cărui cel mai bun prieten este Jack (Daniels) nu au cum să schimbe istoria, asta este clar; doar că, la câteva zile de la delirul de tip bolşevic la adresa regelui Mihai, acelaşi marinar zice că poartă tricolorul în suflet. adică astăzi terfelesc un simbol al istoriei acestui popor, după care se bate cu pumnii în piept că el e marele patriot. cine sfântu' îl mai poate crede???

Shadow spunea...

@lilick

tovarasu' "gradu" de la 3 coceni ar trebui sa ia aminte la asta ca risca sa i se intample chiar daca spp-ul este inca sa zicem asa "loial":

http://fr.news.yahoo.com/nicolas-sarkozy-agress%C3%A9-physiquement-lors-dun-bain-foule-114134464.html

E proaspata stirea iar bietul Sarko nu merita nici pe departe o astfel de actiune.

Vania spunea...

Pe aceeaşi logică:

Ileana este femeie de serviciu de douăzeci şi doi de ani şi, atunci când nu bea excesiv, spală pe jos destul de bine. Pe lângă aceste însuşiri pozitive, dumneaei manifestă un înflăcărat spirit civic, având opinii diverse, în felurite probleme.
- Cine, Mihai? – zise deunăzi. Ăla-i rege? Care el a plecat şi-a stat în fotolii moi la Paris, acolo-n Elveţia lui, da’ de noi nu i-a păsat, să dea măcar o dată de băut! Care-a făcut cinci fete, da’ nu le-a pus o dată să dea cu mătura, să vadă şi ele cum e! Eu, dacă eram în locul lui, ieşeam la Festivalul Berii cu poporul, şi le ziceam la fete: „La muncă, putorilor!” Recunosc, poate-i şi o deformaţie profesională în aprecierea mea, da’ aşa gândesc eu!

Petru Clej spunea...

Despre Regele Mihai, așa cum l-am cunoscut personal

http://www.acum.tv/articol/34226/

Rasputin spunea...

Dragilor, daca nu ne mobilizam, apocalipsa nu va fi cutremur, tsunami, vulcan...
Chipul ei e urmatorul:
Elena Udrea -Presedinte
Traian Basescu -Prim Ministru
Categoric se poate si mai rau.
Sa nu incercam.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze pentru nepublicarea la timp a comentariilor. Am fost plecata.

Articolul de pe ACUM l-am distribuit in grupul Restauratia Monarhiei. Multumesc.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze ca nu am raspuns si ati avut comentariile "arestate". Am fost plecata din Bucuresti. Ma uit insa la comentariul anonimului portocaliu. El crede ca niciun student nu i-a multumit Regelui si acum gata, ne-a prins. Ei, anonimule, esti un prost. Am o inregistrare unica, cu evenimentul din 8 noiembrie 2010 de la Ateneu, din care tot scot eu fragmente si le postez. Ei, bine, baietel incult, la un moment dat din sala se ridica vreo 12 batrani care pe atunci erau studenti si care ii multumesc Regelui. Sigur, au ramas alaturi de el pana azi. Boule!

Anonim spunea...

Lilick, nu sunt un bou portocaliu. Imi pare rau ca unul dintre liberali foloseste asemenea limbaj. Chiar era o dorinta ceea ce am spus, pentru ca daca iesea pe sticla unul dintre studenti, "boii" nu ar mai fi avut ce toca. Cei care sunt alaturi de Majestate, acum trebuie sa iasa (repet, pe sticla) unde pedeleii stiu cel mai bine sa vina cu diversiuni.

O sa-ti reamintesc de anonimul de mine (te citesc zilnic, dar comentez foarte rar).
Ti-am trimis un link, si-l voi mai trimite odata, ca sa-ti dai seama ca sunt monarhist, nu un bou portocaliu. Te rog nu te mai aprinde, citeste exact ce scrie omul, nu-ti mai invenina sufletul pentru ca nu ai nimic de castigat

http://www.youtube.com/watch?v=QO8iCwMi3kI

Pasarea Colibri-Dintr-o carte

Lilick Auftakt spunea...

Scuza-ma te rog. Dar sunt atatea provocari ca e posibil sa gresesti. Inca o data scuze.

Lilick Auftakt spunea...

Te rog mult, nu mai comenta anonim. Aici majoritatea anonimilor ne injura (nu le scot comentariile), si de asta am crezut ca esti si tu unul dintre ei.

Anonim spunea...

Iti accept scuzele pentru ca stiu ca lupti pentru o cauza nobila.Cei de la putere ne-au adus in culmea disperarii, dar nu trebuie sa le dam satisfactie. Sunt un anonim din aceasta societate civila (ce a mai ramas din ea).
Majoritatea nu posteaza cu numele real (probabil se tem?!). Nu mi-e rusine de numele meu, dar nici cu un pseudonim nu voi posta. Prefer sa lupt (atat cat pot) din anonimat.

Lilick Auftakt spunea...

Din pacate, regulile de pe blogul meu nu permit comentariile anonimilor. Rar fac exceptii. Daca iti vine vreo alta idee cum sa fac sa te identific intre puzderia de anonimi care posteaza, sa imi spui, te rog.