16 iun. 2011

Iata cum se pune corect o intrebare pentru referendum! Se aude, Elena Udrea?

“Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul dumneavoastră?”, cu variantele de răspuns “Da” şi “Nu”, este întrebarea recomandată de USL.

USL a semnat decizia privind demararea procesului de organizare a referendumurilor judetene in legatura cu desfiintarea judetelor.

8 comentarii:

Arogantu' spunea...

De-abia astept rezultatele primului referendum !
Sint curios daca vor fi SUB 95% raspunsuri NU ...
Ce sa auda fandosita aia ? E ocupata sa-si stearga de pe blog postarile vechi ...
MINCINOSII astia portocalii au o reactie identica atunci cind sint prinsi cu fofirlica: tac precum porcii-n cucuruz !
Cu exceptia Andreei Paul Vass - NESIMTITA incepe sa turuie despre ce vrea ea, indiferent care era intrebarea preopinentului ...

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu', si-au tras un autogol de zile mari si acum jucam doar cum vrem noi. Iti imaginezi: daca la Bucuresti, unde aveau majoritate in CJ, si tot nu au reusit sa isi impuna mizeria de Lege a capitalei, cum o s reuseasca sa faca ceva unde are USL majoritate. O sa ne distram! :))

Incep sa se anunte si date: "Locuitorii din Vrancea ar putea merge la referendum în 17 iulie pe tema reorganizării administrative" - Mediafax

radu spunea...

Acuma, sper sa vina suficienti oameni la referendum, ca sa aiba o legitimitate. Trebuie sa provocam un efect de bumerang, sa-i vina reorganizarea inapoi in chelie diversionistului cotrocean care a lansat-o.
Idiotii, o sa piarda puncte in loc sa castige. Daca nu se bagau, puteau spera la o erodare a USL, care acum o sa-si consolideze imaginea. Asa...

Mynsc spunea...

E un pic "rau" intentionata si intrebarea asta. De exemplu, de ce "judetul dumneavoastra" si nu "judetele" sau orice alta forma mai generala.

Din cate stiu nu exista optiunea de a se desfiinta doar anumite judete... ori toate ori niciunul. Astfel ca personalizarea asta nu cred ca-si are rostul decat pentru a impinge subtil raspunsul intr-o anumita parte.

Ma gandesc si ce o sa putem intelege din rezultate daca vor fi puse la un loc... o parte nu vor desfiintarea Iasi-ului, alta parte vrea pastrat Timisul, altii vor desfiintarea Brasovului, etc etc.

A nu se intelege gresit, e foarta bine venita initiativa si chiar obligatorie daca Boc o sa incearca sa ne bage pe gat si legea asta, insa daca e sa fim corecti, sa fim pana la capat.

Arogantu' spunea...

Am vazut si eu stirea despre Vrancea; observ ca Oprisan a eliminat referirea la ba'SECU.
Daca ar fi fost dupa mine - eu as fi formulat intrebarea astfel:
“Sunteţi de acord cu intenţia PDL de a desfiinţa judeţul dumneavoastră?”
1. In primul rind - inca mai sint destui care vad in ba'SECU un Zeus si inca se mai uita in gura lui !
2. Trebuie incarcata cocoasa PD cu cit mai multe din faptele sale - iar un referendum este o excelenta ocazie !
3. ba'SECU nici macar nu are drept de initiativa si, la urma-urmei, el nici nu candideaza in 2012. Stiu, se va zbate in campanie precum musca la arat - dar alegatorii stiu, oricum, ca el conduce secta martorilor lui Basescu: 50 de ani au fost obisnuiti cu asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Mynsc, referendumurile sunt locale. Un cetatean nu poate raspunde referindu-se la "judete", la judetele altora, ci doar la judetul lui.

Arogantu' spunea...

@Mynsc
Simplu ca buna ziua !
Daca UN SINGUR judet zice NIET - Boc poate folosi emanatia ba'secului pe post de hirtie igienica !
De care cam are nevoie - a scos pe gura cam prea multe mizerii ...

ADRIAN spunea...

nu cred ca avem resurse sa iesim din rahatul moral in care ne aflam ca stat ... daca-i mai putem spune asa