Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
8 apr. 2009
Basescu sa taca?
Dupa ce PD-L s-a descotorosit cu manusi de ea in urma scandalului "EBa", dupa ce presedintele a jignit-o, Alina Mungiu Pippidi, ca o mama iubitoare, continua sa ii dea sfaturi lui Traian Basescu. Cineva imi scria aici, pe blog, zilele trecute, ca probabil AMP s-a lamurit. Ca probabil e deceptionata. Nu, nu are cum sa se lamureasca in legatura cu Basescu, pentru ca ea e printre cei care l-au "reinventat" pe Basescu in 2004, fiind creierul operatiunii "imbolnavirea candidatului".
Dar iata ce sfat ii da AMP astazi celui care sta in jiltul din dealul de la Cotroceni:
"Cine nu cred ca ar trebui sa faca ceva public este seful statului. E popular in Moldova, dar acel grup de oameni la care are trecere e deja mobilizat. As zice ca partidele din Romania ar fi trebuit sa faca ceva sa ajute la unirea opozitiei din Chisinau, daca nu as sti cu ce suturi in spate le-am unit pe ale noastre si cum s-au purtat. Puse la un loc, PDL si PNL tot numai pe Melescanu, ex PCR, l-ar putea produce cu competenta externa, asa de grozave partide sint. Iar in plan extern, Basescu e vazut mai curind ca nationalist si imprevizibil." Cum interpretati sublinierea mea din text legata de Traian Basescu? Cititi tot articolul AICI.
Acum, daca e sa ne luam dupa cum au reactionat intelectualii de-a lungul timpului vis-a-vis de o eventuala unire cu Moldova, am lua-o razna. La inceputul anilor '90 i-au reprosat lui Iliescu ca s-a inteles cu Snegur, si ca a recunoscut independenta Republicii. (Romania nefiind atunci membra NATO sau UE, iar rusii fiind cu armata a 14-a pe teritoriul Basarabiei).
Peste aproximativ 10 ani, intr-un studiu comandat de Guvern, Alina Mungiu Pippidi scria:
"România ar trebui să limiteze toate relaţiile privilegiate cu Republica Moldova pentru a nu fi învinuită ulterior de imixtiuni în afacerile interne ale Republicii Moldova"
Ceva mai tarziu recomanda: "Daca doar vorbim de acest ideal (nota: Unirea), nu inseamna ca suntem mai aproape de el. Deocamdata, sunt doar chestiuni simbolice. N-am auzit pe nimeni, din mediul politic, sa dea semnale investitorilor romani sa mearga sa investeasca in Moldova. N-a spus nimeni: "Mergeti, fratilor, si cumparati Moldova! Ar fi mult mai simplu!"
Asadar, ce vrea aceasta Mungiu Pippidi? Ca vad ca e convinsa ca trupele pro-Basescu sunt mobilizate la Chisinau si lupta. Vrea ca Basescu sa taca, sa se ascunda sub plapuma, iar partidele sa ii faca jocul? Cum? Tocmai lui, care se exprima si cand trebuie, si cand nu trebuie, si pe probleme internationale care nu il privesc, dar si pe probleme interne marunte?
De ce sa taca Basescu? Suntem protejati de NATO si UE acum, iar armata a 14-a nu e in Piata din fata Parlamentului din Chisinau. A, ii e frica ca ar putea fi imprevizibil? Ca ar putea sa ne bage intr-un conflict deschis? Pai atunci ce cauta omul asta la Cotroceni daca nu se poate exprima cu diplomatie?
PS - In Adevarul urmariti filmul evenimentelor de la Chisinau din noaptea dinspre marti si miercuri:
08:00 Vameşii moldoveni au anunţat că închid complet Vama Sculeni. Studenții și jurnaliștii care doresc să intre în Republica Moldova vor fi redirecționați
02:10 Poliţia moldoveană are din nou controlul asupra Parlamentului şi Preşedinţiei
01:48 S-a hotărât renumărarea voturilor, iar Poliția a preluat controlul asupra clădirii Parlamentului și a arestat zeci de protestatari, anunță agențiile de presă străine.
01: 28 Poliţia a tras cu gloanţe oarbe
Poliţia a deschis focul cu gloanţe oarbe, marţi noaptea, în zona Guvernului, pentru că magazinele din preajmă erau ameninţate de persoane care începuseră să spargă vitrinele, a declarat pentru NewsIn Ala Meleca, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.
"S-a tras cu gloanţe oarbe deocamdată, dar, dacă va fi nevoie, se vor folosi şi gloanţe adevărate", a spus Ala Meleca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Cred ca AMP vrea sa spuna ca deja Basescu are la Chisinau purtatori de cuvant. Si de fapte, as adaoga. Si ca aceia isi cunosc deja lectia pe de rost si stiu cand si ce sa spuna si sa faca. Tare imi e teama ca AMP, in amoarea ei pentru mariner, de Mitza Baston si batuta si cu banii luati, vede pe colonelul secu pus pe inavutire personala ca pe un Voda Cuza - reintregitorul neamului.
Ghici cine s-a tot plimbat pe la Chisinau, pana i s-a recomandat prudenta si... ciocu' mic?
Iata ce mai scrie d-na Mungiu in articol:
... in Republica Moldova situatia a devenit dramatica brusc. Acolo nu e vorba de EBE, Becali, Ciuvici si alte personaje kitsch dintr-un teatru de papusi...
De EBA si Becali nu zic nimic, dar de ce trebuie amestecat cu ei Ciuvica? La urma urmei, omul de pe deplin onorabil si a avut, dupa cum se stie, de suferit pe vremea regimului Nastase.
Durerea d-nei Mungiu e ca Ciuvica face dezvaluiri despre ceea ce deja se numeste 'clanul Basescu'. Si e o durere usturatoare, nu gluma, de aia trebuie si decredibilizat Ciuvica prin alaturare cu personaje dubioase :)
Dar văd că a fost foarte activă la Chişinău mititica - în schimb acum tăticul ei tace... Aşa cum văd că îl sfătuieşte Alina Mungiu Pippidi... Ce interesant!
Nu o simpatizez pe AMP dar are dreptate.
Presedintele exprima opinie oficiala, si oficial Romania nu ar trebui sa se implice in evenimentele din RM.
Chiar daca suntem in NATO, nu avem voie sa provocam conflicte. NATO te ajuta cand esti in defensiva.
S-a vazut cu Georgia ca nu a miscat nimic americanii desi aveau relatii foarte apropiate, si daca Romania ar adopta o pozitie pro opozitie, ar fi un pretext pentru Rusi sa intervina.
Pe fondul manifestatilor, se fac provocari de care profita putere.
Chiar si in randul celor care cer unirea cu Romania, sunt convins ca exista provocatori, si poate sunt cei mai vocali unionisti.
Si in partidele istorice in anii '90, cei mai vocali contestatari ai comunistilor, acei "talibani" intransigent, erau oamenii servicilor, care voiau sa arate ca fostii detinuti sunt "revansarzi".
Basescu, decat sa spuna o prostie mai bine sa taca.
Nu-i exclus sa fie o actiune concertata de "oamenii sub acoperire" ai servicilor romanesti, prin care Basescu incearca sa dea o lovitura de imagine pentru alegerile prezidentiale de la noi.
Posibil sa fie o inscenare ca rapirea jurnalistilor.
Daca reuseste, Basescu aduna capital electoral, daca esueaza se "spala pe maini".
"
In sfarsit, fiti toti intr-un gand,impreuna patimitori, iubitori de frati, milostivi, smeriti".
Intaia epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Petru, capitolul 3.
Coaliţia 2009 este o uniune benevolă de organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova care au drept scop să contribuie la asigurarea unor
alegeri libere, corecte, transparente şi democratice ale Parlamentului Republicii Moldova şi continuă activităţile de promovare a unor alegeri libere şi
corecte demarate de Coaliţia 2005 şi 2007. La moment Coaliţia 2009 întruneşte peste 70 de organizaţii neguvernamentale.
str. Tighina 49/4, etaj 3 MD 2001, Chişinău, Republica Moldova
Tel: (+373 22) 23 53 43; Fax: (+373 22) 54 81 02 ;
info@alegeliber.md; www.alegeliber.md
Comunicat media 07.04.09 Alegeri incorecte şi parţial libere Proces electoral viciat înaintea votării Având în vedere principiile care stau la baza unor alegeri libere şi corecte şi anume:
asigurarea unui climat de campanie nemarcat de violenţe;
lipsa tentativelor de intimidare sau împiedicare a candidaţilor de a-şi prezenta programele politice;
egalitatea şanselor candidaţilor electorali, care impune printre altele o atitudine neutră din partea autorităţilor de stat în ceea ce priveşte campania electorală;
asigurarea dreptului de a vota tuturor cetăţenilor;
accesul nediscriminatoriu la mass-media al concurenţilor electorali şi reflectarea neutră a alegerilor de către mijloacele de informare în masă, în special de media publică;
libertatea mass-media;
libertatea alegătorilor de a-şi forma o opinie;
acurateţea listelor electorale;
separarea clară între partid şi stat, care nu ar permite, printre altele, utilizarea de către cei aflaţi la guvernare a resurselor publice în interese de partid în cadrul campaniilor electorale, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege;
(conform Codului bunelor practici în materie electorală al Comisiei de la Veneţia pentru democraţie prin drept a Consiliului Europei, adoptat în 2002 şi Documentul Reuniunii de la Copenhaga a Conferinţei pentru dimensiunea umană a OSCE din 29 iunie 1990, la care Republica Moldova a aderat la 10 decembrie 1991) Coaliţia civică pentru alegeri libere şi corecte „Coaliţia 2009” consideră că alegerile parlamentare din Republica Moldova din data de 5 aprilie 2009 - NU au fost corecte şi, luând în considerare în special situaţia alegătorilor din Transnistria - NU au fost libere în totalitate, datorită neîndeplinirii standardelor internaţionale menţionate mai sus.
Coaliţia 2009 este o uniune benevolă de organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova care au drept scop să contribuie la asigurarea unor
alegeri libere, corecte, transparente şi democratice ale Parlamentului Republicii Moldova şi continuă activităţile de promovare a unor alegeri libere şi
corecte demarate de Coaliţia 2005 şi 2007. La moment Coaliţia 2009 întruneşte peste 70 de organizaţii neguvernamentale.
str. Tighina 49/4, etaj 3 MD 2001, Chişinău, Republica Moldova
Tel: (+373 22) 23 53 43; Fax: (+373 22) 54 81 02 ;
info@alegeliber.md; www.alegeliber.md
Campania electorală în alegerile pentru desemnarea reprezentanţilor în cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost marcată de multiple încălcări ale legislaţiei electorale: utilizarea resurselor publice (cel puţin 41 de cazuri dovedite) şi presiuni şi influenţe asupra concurenţilor electorali (cel puţin 21 de cazuri dovedite) şi a alegătorilor (cel puţin 33 de cazuri dovedite). Posturile publice cu acoperire naţională Moldova 1 şi Radio Moldova au favorizat preponderent partidul de guvernământ în buletinele de ştiri, care au fost transformate în instrumente de manipulare şi propagandă în beneficiul PCRM şi în detrimentul partidelor de opoziţie. Încălcări similare au fost înregistrate şi în cazul posturilor private NIT, N4, EU TV şi Antena C, limitând astfel posibilităţile tuturor concurenţilor electorali să îşi expună platformele şi punctele de vedere în diverse probleme. Astfel, putem conlcuziona că nu a fost asigurat pluralismul politic în timpul campaniei electorale. „Coaliţia 2009” mai semnalează continuarea campaniei electorale în afara perioadei legale. În ziua de 4 aprilie 2009 mai multe televiziuni au reluat emisiuni în cadrul cărora se făcea agitaţie electorală în favoarea sau defavoarea unor concurenţi electorali: EUTV (9:30 – emisiunea Monitor, 21:40 – emisiunea Media Express), N4 (7:10 – emisiunea Obiectiv), NIT (7:30 – emisiunea Curier), PRO TV (7:30 – program de ştiri), TV 7 (7:30 – program de stiri). De asemenea, "Agenţia Informaţională de Stat MOLDPRES" a favorizat PCRM în ziua alegerilor, când a difuzat ştiri despre cum au votat Vladimir Voronin, Marian Lupu şi Zinaida Greceanîi - primele trei persoane pe lista PCRM. În acelaşi timp, MOLDPRES nu a transmis nicio ştire despre votul celorlalţi concurenţi electorali. Potrivit datelor oficiale, preluate de CEC de la Serviciul de Grăniceri, 627 959 de moldoveni se află în mod constant peste hotare. Având în vedere faptul că numărul acestor cetăţeni constituie cel puţin 20% din totalul alegătorilor, „Coaliţia 2009” consideră că numărul de 33 de secţii dechise peste hotare au fost insuficiente pentru a le crea acestora condiţiile optime de exercitare a dreptului la vot. Coaliţia 2009 reaminteşte că în raportul final de monitorizare a alegerilor parlamentare din 2005, organizaţiile neguvernamentale au recomandat autorităţilor să întreprindă măsurile necesare în vederea asigurării dreptului la vot cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare în scrutinele viitoare. În regiunea transnistreană a Republicii Moldova aceste nereguli au fost mult mai grave. Pentru aproximativ 10% dintre alegătorii moldoveni (cei din această regiune) nu a fost asigurate condiţii minime pentru exercitarea dreptului la vot de către autorităţi, lipsind cu desăvârşire orice fel de activităţi specifice campaniei electorale (dezbateri, întâlniri cu alegătorii, afişaj electoral). Alegătorii din regiune nu au fost informaţi de către autorităţile Republicii Moldova cu privire la secţiile de votare la care sunt arondaţi sau de faptul că se votează unde au reşedinţa, şi nu domiciliul. Un alt aspect deosebit de grav constă în numărul redus de secţii de votare dechise pentru alegătorii din regiunea Transnistreană comparativ cu numărul mult mai mare de alegători.
Coaliţia 2009 este o uniune benevolă de organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova care au drept scop să contribuie la asigurarea unor
alegeri libere, corecte, transparente şi democratice ale Parlamentului Republicii Moldova şi continuă activităţile de promovare a unor alegeri libere şi
corecte demarate de Coaliţia 2005 şi 2007. La moment Coaliţia 2009 întruneşte peste 70 de organizaţii neguvernamentale.
str. Tighina 49/4, etaj 3 MD 2001, Chişinău, Republica Moldova
Tel: (+373 22) 23 53 43; Fax: (+373 22) 54 81 02 ;
info@alegeliber.md; www.alegeliber.md
„Coaliţia 2009” atrage atenţia asupra faptului că genul de nereguli semnalate la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 sunt similare celor menţionate în rapoartele din 2005 ale Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte - „Coaliţia 2005”, însă în cei patru ani autorităţile nu au întreprins eforturi pentru îmbunătăţirea acestei stări de fapt.
Lista rapoartele periodice, precum şi a comunicatelor de presă transmise de către „Coaliţia 2009” pe parcursul zilei votării pot fi accesate pe www.alegeliber.md. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
- Igor Boţan, Director executiv ADEPT, 079457283
- Petru Macovei, Director executiv API, 069170941
- Ion Manole, Preşedinte Promo Lex, 069070800
- Nadine Gogu, Director interimar CIJ, 069697879
- Alexandru Dorogan, Director APEL, 069117585
- Nicolae Panfil, Secretar „Coaliţia 2009”, 079381842
E mai sanatos sa taca, zic. Daca vorbeste ficatul intr-o zi proasta asta declara razboi rusilor.
@Anonim
Pai...cam are purtatori de cuvant. :)
@Liviu
Asa e. Am observat si eu cum Mungia il strecoara discret pe Ciuvica.
@Lucia
Si mititica a fst sfatuit la un moment dat sa..taca. :)
@Gheorghe
Pai prostie ar spune sigur. Doar nu e prima data. Imi aduc aminte cum intr-un discurs a zis ca o sa le dea cetatenie romana si rusilor. :))Dar a cui e vina ca e mascarici?
@Coalitia 2009
Multumesc.
@Mos Califar
Inseamna ca acum, daca tace, l-au drogat. :))
La ora actuala nu mai poate decat sa taca. Doar s-a intalnit de doua ori cu voronin si s-au despartit foarte buni prieteni cu sustinere deschisa, etc. Sa vina acum sa spuna ca in 92 s-a facut o greseala ca Romania nu a dorit sa "ia parte" la negocierile cu Transnistria e dovada doar de prostie si ipocrizie. Nu de alta dar facuse parte si din guvernarile alea, fuse-se parte a "linistii sociale" impusa de "emanatia" fsn-ista. Ca si in cazul tratatului cu Insula Serpilor.
iar coana "mitza baston" se schimba dupa cum ii sugereaza soros.
In plina criza economica Romania nu isi permite sa sustina Moldova economic. Trebuia sa o faca in ultimii 8 ani de crestere economica. Nu s-a dorit ca sa nu suparam pe altii. Aveam un "specialist" care isi facea singur si independent de guvern "politica externa". Azi se masoara rezultatele.
Si vazand si ceea ce au declarat atat OSCE-ul cat si departamentul de stat american ne prindem si mai bine de "anvergura" politicii externe basesciene. NULA. Axele, licuricii si "sugiucul" asta au dat.
Moldova a fost "pierduta" la "masa verde" a aliantelor "subalterne" ale presedentiei din 90 incoace. Negocierile intre americani si rusi cu trecere pe la europeni hotarasc.
Nu m-ar mira sa vad si un "schimb". Georgia pt Moldova doar s-a purtat la departajarea zonelor de influenta.
@Shadow
Da, am mai citit despre scenariul asta al tau din finalul postarii.
Pe timp de criza Moldova pe capul nostru ar fi insa o belea. Dar daca cineva (forte din exterior) vrea sa ii puna si asta in carca lui Basescu ca sa il doboare si mai rau...asta e. :)
Trimiteți un comentariu