2 apr. 2009

PD-L isi doreste desfiintarea DNA


Mediafax: "Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat pentru Q Magazine că va depune, în perioada următoare, o iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea DNA, el menţionând că are deja susţinerea mai multor parlamentari PDL, PSD şi PNL."
Zilele trecute scriam despre faptul ca in 5 ani nu am reusit decat sa luam PNA-ul din mainile lui Nastase, sa il rebotezam DNA, si sa i-l facem cadou lui Basescu.
De ceva timp insa ma gandesc ca daca Basescu isi va simti sfarsitul aproape, nu va accepta sub nici o forma ca DNA-ul sa incapa pe mana altcuiva. Intre timp am aflat ca si Gusa facea niste speculatii pe aceasta tema, dar azi avem dovada. Prigoana sutine ca are sustinere din partea partidelor pentru desfiintarea DNA.
Va mai aduceti aminte ce scandal monstru a fost acum cativa ani cand se zvonea ca Tariceanu ar dori sa desfiinteze DNA? Va mai amintiti cum "curata" doamna Macovei, care acum nu va spune nici pas, a alarmat toata Europa?

Sa citim o stire din 2007 de exemplu:
"Există tentaţia la nivelul Guvernului să fie desfiinţat DNA-ul. Cu siguranţă că Executivul vrea să îşi protejeze actualii miniştri. Ordonanţa prin care s-a blocat Comisia prezidenţială pentru cercetarea penală a demnitarilor este o dovadă în acest sens", a mai spus preşedintele. Băsescu a subliniat că desfiinţarea DNA ar putea activa clauza de salvgardare pe Justiţie."
În replică la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, despre desfiinţarea DNA, purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat, joi: "Guvernul României nu intenţionează să desfiinţeze DNA, aşa cum a declarat preşedintele Traian Băsescu. "Din păcate, sursele domnului preşedinte l-au dezinformat. Apreciem ca regretabilă lansarea de supoziţii bazate pe zvonuri, în ciuda dezminţirilor oficiale".
- Realitatea.net

12 comentarii:

Mos Califar spunea...

Sigur ca vrea Stapanul lui prighena sa-l desfiinteze. Structura ramane aceeasi si se uneste cu diicot cu alt nume sub acelasi daniel morar. Simplu nu ?

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Simplu. Dar daca e asa inseamna ca nu mai poate sa ii controleze.

Lucia Verona spunea...

Dacă nu mai poate să-i controleze, degeaba îi desfiinţează :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Sper sa nu ii iasa manvele odioase. :)

Riddick spunea...

Nu se pot desfiinta si dosarele. Cate or fi, si alea...Procesele pe rol, nici atat. Oare cine vor fi parlamentarii aceia, din vreo trei partide ? Pariez ca daca se vor afisa, nu va fi vreo surpriza.

Chat Noir spunea...

Lui Băse îi este frică ...

tony spunea...

Am stat si m-am gandit de ce Plesu,Liiceanu,Patapievici nu au nici o reactie.Raspunsul cred ca este f. simplu.Basescu le-a aflat punctul slab:lacomia si foamea de bani.Le-a dat ce au vrut si acum ii controleaza.Am dreptate?

hendrix spunea...

Este doar un nou sambure de scandal, menit sa mai abata atentia de la CRIZA, de la neputinta stolobocilor de a gestiona criza! Oare ce motiv ar avea ba-secu, tartorul tzulushilor obedienti lui, sa desfiinteze DNA-ul? Niciunul! Asa cum pana acum a folosit pentru a face dosare politice adversarilor sai sau potentialilor adversari, actionand la comanda politica precum procurorii ceausisti, rolul lor va fi esential si in acest an electoral. Scandalul Popoviciu, redeschis acum de tzulushii lui ba-secu, arata in mod clar ca DNA-ul lucreaza din plin! Iar aceste diversiuni nu vor inceta.
Eu sunt ferm impotriva unor institutii precum DNA si DGIPI, institutii care fiind folosite exclusiv ca arme politice nu au niciun rol benefic societatii. Aceste institutii sunt contrare esentei democratiei, aducand aminte prin metodele folosite si oamenii lor de fostii securisti din vremea lui ceasca.

George Serban spunea...

Cred ca n-ati inteles mesajul! Va imaginati un catel care alearga sa-si prinda coada? Este la fel> Prigoana e contracronometru. Alearga: desfiinteaza el DNA sau il salta mai intai DNA pe el?

Pro DOC spunea...

La "Nasul", pe B1, in 2 aprilie, Gigi Becali a developtat, in direct, paradigma inavutirilor din Romania postcomunista. Schema este de o simplitate geniala, iar pentru implementarea ei cu succes ai nevoie doar de concursul unui numar (destul de mic) de politicieni, indiferent de partidele care i-au propulsat, la un moment dat, spre anumite functii. Oricat de dezagreabil ne-ar fi unora dintre noi Radu Moraru, oricat de putin credit i-am acorda lui Becali (care a spus ca are documente acoperitoare pentru toate dezvaluirile facute), prin talk show-ul din 2 aprilie, "nasului" i-a reusit un "scoop" ca la carte. O exclusivitate de senzatie, o bomba de presa. Pe site-ul romanesc monitoring se afla transcriptul emisiunii. Merita citit mot a mot, in ciuda numeroaselor redundante si giumbusclucuri stilistice "marca Jiji".

http://www.monitoring.ro/index.php?view=article&catid=86%3Ab1-tv&id=2592%3Aqnaulq-30032009-invitat-gigi-becali&tmpl=component&print=1&page=&option=com_content&Itemid=272

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Emisiunea a fost superanuntata atunci, si a picat exact la ora cand pe A3 si Realitatea era dezbatut cazul Ioana Basescu + Mircea Basescu. Eu m-am uitat putin.

Pro DOC spunea...

@Lilick
Eu am vazut emisiunea azi noapte, tarziu, in reluare, cu un mare efort de vointa - recompensat insa din plin de dezvaluirile lui Jiji. Am facut abstractie de parti-pris-urile becalesti, dar mi-am luat si notite in fuga, unele dovedindu-de azi ilizibile.:) Asa ca... nu am ratat nici "Sinteza" cu pricina, cum nu-l ratez niciodata pe Gadea. Oricum, monitoring.ro, laudat fiindu-i numele, ne-a dat transcriptul 'Nasului".