21 apr. 2009

Boc ii baga in buzunar lui SOV cateva zeci de milioane de euro



Simpaticii jurnalisti de la Academia Catavencu au descoperit zilele trecute ca Adriean Videanu va baga in buzunar, gratie unei ordonante modificate, circa 2 milioane euro. Ce dragut!!! Ma gandesc insa cum de nu s-au uitat ceva mai aproape, in propria lor curte, sa vada cum Guvernul Boc ii baga lui SOV in buzunar, gratie aceleiasi ordonante modificate, cateva zeci de milioane de euro. In an electoral parca se cuvine sa-i faci asa pomana chiar si celui pe care, pe de alta parte, il injuri in prime-time! Asa e, domn’ Basescu? Rai mogulii astia, nu? Mai trebuie mangaiati din cand in cand pe crestet, sa fie blanzi. :D


“Parintele FNI" a cumparat prin Petromservice, cu numai 2,6 milioane de euro, o firma care detine un zacamant de calcar concesionat de la stat, evaluat la 15 miliarde de euro.(…)
Acesta a incheiat o afacere care ii poate baga in buzunar, in urmatorii 20 de ani, un profit situat intre 5 si 15 miliarde de euro. (...)Lozul castigator al lui SOV se numeste mina de calcar cu brucit de la Budureasa, judetul Bihor, singurul zacamant de acest fel din Romania si cel mai mare din Europa.
Afacerea a fost facuta prin intermediul Petromservice, companie care si-a vandut recent activitatea de servicii petroliere catre Petrom SA. Vintu si partenerul sau de afaceri de la Petromservice, Liviu Luca, au preluat la cheie zacamantul de calcar cu brucit anul acesta, in luna mai. (…)
Suma cheltuita de stat, din 1978 pana in 1989, pentru a pune in valoare zacamantul a fost imensa. "Inainte de 1989 s-au cheltuit 150 de miliarde de lei pentru cercetarea si aducerea la forma de exploatare a zacamantului", a declarat, pentru EVZ, Bogdan Gabudeanu, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM).”
EVZ - octombrie 2007

(Multumesc, Tony)

13 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Lilick, ceva nu-i în ordine, anul ăsta încă nu a fost luna mai, verifică textul :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Articolul e din 2007.

Lucia Verona spunea...

Da, acum am văzut :))

mihai spunea...

Pentru tine si prielenul tau Adriean: http://www.youtube.com/watch?v=YGWweVRzFrw&feature=related

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Tu il vezi pe Adriean (bine ca nu i-ai gresit prenumele) ascultand harpa?

Despre viata Mihaela Loghin spunea...

Acum parca se intrevede o...facatura! Probabil ii era greu sa spuna mereu ca numai Felix era mogulul din televiziuni! Acum s-a gandit ca parca nici Vantul nu ...sufla bine, asa ca ii zice si lui ...de vreo 10 milioane!:)Ca merita, nu?!

Lilick Auftakt spunea...

@Despre Viata

Pedeleii au mare nevoie de televiziuni. Sunt disperati. Nu mai stiu cum sa faca sa puna mana si pe TVR.

mihai spunea...

Sunt niste fraieri.Pedelei daca nu alearga dupa OTV sunt pierduti.Ascultati la mine ce va spun.Tribunu isi recapata voturile de la chelie.Prostimea se imparte in 2 deacum.Abia astept spiciurile lu Vadim din parlamentu european.O sa fie asa cum a fost azi cu Ahmadinejad la conferinta ONU de la Geneva.Toata lumea cu scaun la cap parasea sala,iar barbosu ala radea pe el acolo la tribuna.

mihai spunea...

Deapre viata---explicate ce e cu acel comentariu la adresa lui Calin de la tine. http://www.youtube.com/watch?v=U-1qnxUY62M Tocmai ma apucam sa iti dau o piesa in contrapartida la igor al tau.Da pana nu spui ,nu te iert.

Draghi spunea...

Ma intreb daca la mijloc e numai prostie sau si ticalosie.

Mos Califar spunea...

Parole d'honeur nu inteleg de ce va mai mira. Ma, nu v-au zis clar astia de la inceput ca-s "Ei cu ei, noi cu voi" ? Pai doar nu voiati sa fiti si voi printre ei .E complicat ? Ok, s-o dam simplu.
Fuck you hotilor.

alina gorghiu spunea...

Sa stii ca sunt tare aproape domniile lor si de tvr...cam in directia asta se misca lucrurile in Comisia de Cultura din Camera Deputatilor unde tot pdl-ul are presedintia

dramoleta spunea...

Chiar ca sunt simpatici dragutii astia de la AC =))
Poate-i concediaza SOV intr-o criza de trepidatii :))