13 apr. 2009

Crin sau Radu?



Am pus un sondaj in partea dreapta a blogului. Crin sau Radu?
Desi am pus intrebarea "Pe cine votati?", ii rog sa acorde un vot si pe cei care, desi nu voteaza cu Radu sau Crin, ii dau unuia dintre ei sansele cele mai mari sa intre in turul doi. Votati cu cel pe care il vedeti mai puternic in acest context electoral.

Putem sa discutam si despre plusurile si minusurile acestor candidati.
Probabil nu as fi apelat la sondaj daca nu as fi vazut (in primul rand pe blogul Roxanei) ca electoratul liberal tinde sa se rupa dupa intrarea in scena a Principelui Radu.

Un singur lucru poate stopa aceasta rupere: ca unul dintre ei sa se ridice brusc si mult deasupra celuilalt in sondaje, in urma unei campanii puternice. Sa se impuna in mod natural ca lider al opozitiei, si sa atraga votanti din toate partidele.
Geoana nu poate juca acest rol atata timp cat e la putere. Atacurile lui la Basescu sunt extrem de slabe, penibile...

28 de comentarii:

Marius Mina spunea...

Daca Duda candideaza are toate sansele sa smulga vreun procent doua...baiat bun dar fara talent-uri... ;-)

Marius Mina spunea...

Nu intrati in panica prematur.Duda va iesi din scena mai curand decat credeti.Stai sa-l caute CNSAS ul putin la dosare.Pe lsita "oamenilor pe care se putea baza" securitatea lui Ceausescu exista la Iasi un actor de mana a doua pe nume Duda...o fi coincidenta?

Vorba politologului Ion Varlam:
"D-l Dudã provine din zona interlopã a agenţilor sexuali ai serviciilor secrete."

Marius Mina spunea...

SONDAJ NOU, VOTATI SI ACOLO
http://www.petitieonline.ro/sondaj-s24020037.html

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

1. Nu cred ca Radu Duda ar smulge doar "un procent" asa cum spui.

2. Comentariile de tipul asta nu-i aduc niciun vot lui Crin. Din contra. Electoratul liberal nu e atat de idiot incat sa il convingi asa.

3. Dinescu a spus ca nu are dosar. Radu Duda a dat o explicatie in legatura cu aparitia numelui lui pe acea lista.

Merci pentru sondaj.

Lucia Verona spunea...

Nici eu nu cred că Duda va ajunge să-şi depună candidatura.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Crezi ca il "ajuta" Dinescu?

GS spunea...

Pui niste intrebari de mi se blocheaza blogul. Deja am o problema care, in timp, incepe sa devina handicap. Domnul Radu Duda a inceput sa faca declaratii. Ceva nu-i corect in povestea asta. Eu nu-i pot comenta declaratiile pentru ca as avea sentimentul ca il ating pe Rege. Ma intreb daca nu cumva, chiar conteaza pe asta. Multi nu vor tine seama ...
PS:
Ai idee de ce la tine nu trebuie sa-mi scriu CV-ul cand las un mesaj ca pe alte blogspoturi (ex: Lucia Verona)E o chestie de setare?

Lilick Auftakt spunea...

@George

In primul rand ma bucur ca ai scris pe blog despre Renate Weber. Si eu ma gandisem sa scriu dar...am uitat. :)
Nici mie nu-mi place sa pun intrebarile astea, dar...Principele trebuia sa se gandeasca ca atunci cand isi anunta candidatura il va tara si pe Rege in jocul asta. De fapt sigur s-a gandit. Pe de alta parte si Regele stie de ani de zile despre faptul ca Radu se pregateste sa candideze. Inca nu stiu daca e bine sau e rau. Si stii de ce? Pentru ca vazandu-se cu votanti pe cale sa ii piarda, Crin ar putea sa se trezeasca. O competitie intre ei doi, desigur, fara atacuri, ar putea sa fie benefica pana la un punct.

PS- da, e chestie de setare. :)

Marius Mina spunea...

@Lilick. nici nu cred ca e atat de "idiot" electoratul dreptei incat sa voteze un candidat mascat al PSD.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius Mina

Si daca nu e un candidat mascat al PSD? Si daca Regele il sustine? Eu nu-l vad pe Crin mai activ de cand s-a lansat Radu Duda. De fapt am citit ca nici tu. Cu linistea asta de la PNL nu vad cum Crin ar putea sa ia mai multe voturi decat strict cele ale electoratului liberal, asta chiar in lipsa Prinicipelui.

Marius Mina spunea...

Duda nu este candidatul PSD , este candidatul serviciilor in favoarea PSD, punct !

Mos Califar spunea...

Sunt satul de dude in astia 19 ani de "democratie originala" Nici n-avea ce cauta Crin in sondajul ala. Lui Duda ii statea perfect alaturi de Talpes. Prietenii stiu de ce

hendrix spunea...

Nu pot sa neg certele calitati ale lui Duda, dar nu cred ca se bucura de notorietatea necesara. Este un om cultivat, inteligent, distins, dar am mari indoieli ca va face fata unei campanii electorale extrem de dure, ca va reusi sa capteze voturi ale electoratului nehotarat. Trebuie sa tii cont de faptul ca majoritatea populatiei este antimonarhista, preluand tarele unei educatii ceausiste care a implantat multora idei preconcepute privind monarhia. El nu va fi votat pentru simplul fapt ca este membru al Casei Regale, chiar daca ar reusi sa se impuna ca un adevarat lider politic.
Eu am mari indoieli privind posibilitatea unui candidat independent care sa-l invinga pe ba-secu. Nu cred ca romanii vor vota un candidat independent, nu cred ca va exista o persoana care sa fie candidat al unei opozitii antibasesciene, atata timp cat pesedistii se afla la putere.
Eu cred de ceva vreme ca ba-secu va pierde alegerile prin VOT NEGATIV, asa cum s-a intamplat in 1996, 2000 si 2004. Singura necunoscuta este cine il va infrunta pe ba-secu in turul doi. Nici eu nu sunt un fan al lui crin antonescu, ba chiar dimpotriva! Nimeni insa nu ma va convinge ca antonescu ar fi o solutie mai rea pentru tara decat Prostanacul, omul lui ba-secu. Practic vorbind, din voturile cui crezi ca va lua Duda? Eu am senzatia ca va lua din voturile de dreapta, adica liberale. Tu ce zici?

Gheorghe spunea...

@Lilick si R Tudor era indignat de noncombatul liberalilor, a lui Crin Antonescu in special.
Era revolvat ca nu au luat atitudine la aprope nici un eveniment important. Nu s-au pronuntat nici despre casele si terenurile familiei Basescu, nici la evenimentele din R Moldova, iar la impozitul forfetar a reactionat tardiv si slab, de parca nu ar vrea sa supere PD-L-ul si pe Presedinte.

In ce priveste sansele lui R Duda, sunt destul de mari. In cele 15% procente ale liberalilor, cred ca sunt mai mult taranisti dezamagiti de PNTCD decat liberali convinsi.
Aminteste-ti ca inainte de '96 raporturile intre PNTCD si PNL erau in favoarea PNTCD, ca PNL-ul nu avea electorat nici cat sa-i asigure intrarea in parlament. In consecinta R Duda poate lua mai mult de jumatate de la liberali, iar "lucratura" de la congresul PNL, prin care l-au debarcat pe Tariceanu ii sufla in panze lui R Duda.

Gheorghe spunea...

@hendrix - cred ca ti-am mai spus ca agresivitatea portocaliilor este un indicator mai corect decat sondajele de opinie.

Anonim spunea...

Buna ziua!
Draga Lilick, consider ambele candidaturi fara succes.
Candidatura lui Radu Duda este lipsita de sens , e de prost gust: e o lovitura impotriva Regelui :el(RD) neaga valorile pentru care se lupta toata familia regala.Si impotriva tuturor celor care am stiut ca Regele ar fi putut fi o solutie (si atunci chiar era o solutie morala).Monarhistii nu-l vor vota decit calcindu-si pe suflet .
Crin Antonescu.Poate lua mai multe voturi decit partidul dar cit de multe?Discursul lui este negativist , sarcastic , singurul discurs care poate surprinde adevarul de la noi ,dar , nu-i asa , vrem sa fim mintiti frumos - un discurs mai optimist ar putea fi mai de succes. Nu pare sa inteleaga , el sau echipa , ca trebuie sa fie mult mai vizibil pe TV sau pe ziare .Sau poate nu sint bani...Cred ca mai eficient ar fi fost Tariceanu care cunostea realitatile din interior si ar fi ripostat cu date concrete...cel putin ne oferea satisfactia unei riposte ...Exista la noi o neincredere sau mai mult o ranchiuna bazala, ilogica impotriva a ceea ce a mai ramas din partidele istorice ,ca rezultat al propagandei din anii 50 si 90 care cu greu pot fi schimbate .Singurele partide legitime ,pentru ca de fapt la noi nu exista nici la stinga un partid corect, legitim , toate partidele au discursuri de stinga fiind insa pline de arivisti (cum poti fi de stinga cind schiezi la Aspen?)
Poate ca intre romani nu exista specia omului providential.

INCERTITUDINI spunea...

N-a inceput, inca, numaratoarea inversa, asa ca , urma alege! zic si eu.. , ca tot omul, nu doar privitor .

beatris spunea...

Si eu "ca tot romanul impartial" cred ca trebuia pus si Basescu sau alt candidat si mai cred ca daca Crin isi va canaliza discursul electoral pe ce a facut sau nu Basescu nu va stringe multe voturi iar despre Duda....Dumnezeu cu mila....

Gheorghe spunea...

@Lilick nu e bun sondajul tau, pentru ca la Crin voteaza si portocalii, care in realitate nu-l vor vota la alegeri.

Sondajul tau ar fi ok in ipoteza ca in finala se intalnesc Crin si Printul Radu. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Sa vedem ce dezvaluiri mai apar...

@Mos Califar

Liberalii nu il voteaza pe Talpes. :)

@Hendrix

Desigur ca din voturile liberale.

@Gheorghe

1.Foarte multi taranisti sunt acum basisti. Am descoperit si eu asta cu greata. Daca nu erau, ar fi mers impreuna cu liberalii.
2. Asa e cu agresivitatea portocaliilor. E ce mai bun masurator. :)

@Anonim

Nu exista omul providential, asa e. Totusi cineva trebuie sa inghita voturile nemultumitilor.

@Incertitudini

Asa e. Dar sa nu lasam chiar sa ne surprinda...urma. :)

@beatris

Nu e un sondaj electoral. E un sondaj pentru electoratul liberal (in special).

@Gheorghe

De unde pana unde ar vota portocaliii aici Crin? Nu il injura destul pe unde apuca? Din contra, ei, de-ai dracului, il voteaza pe Duda ca sa ne induca in eroare. Lasa ca stiu eu ce stiu. O sa tin cont de asta.

Anonim spunea...

am mai vazut undeva piesa asta: apare un candidat care papa din voturile altuia si iese iliescu cu vadim in finala. pace noua!

Lilick Auftakt spunea...

@accidu

Da. Dar acum cine e Vadim? :)

Gheorghe spunea...

@Lilik eu vorbeam de electoratul taranist, nu de politicieni taranisti deveniti basesti sau voiculesti.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Din pacate si eu..

Vania spunea...

Votat!

Văd că-s în trend...

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Multumesc mult :)

Petru Clej spunea...

Ce părere aveți despre intrarea Principelui Radu în cursa prezidențială?

Votați în sondajul revistei ACUM

http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

Lilick Auftakt spunea...

@Petru Clej

Foarte interesante rezultatele sondajului pana acum. Am votat.