27 apr. 2009

Un nou referendum pe 7 iunie?













Preiau de pe "Foaie de blogger" ceea ce autorul considera a fi "O cauza nobila in slujba campaniei electorale basesciene".
Are mare dreptate. Probabil Traian Basescu le-a dat tema de casa lui Tismaneanu&CO sa mai nascoceasca ceva, ca nici aceste alegeri europarlamentare sa nu treaca asa, degeaba, fara sa-i foloseasca electoral. Hai la lupta cea mare, popor! Lupta pentru decomunizare. Nu stie prea bine Basescu ce-o mai fi si asta, nu are nici in clin nici in maneca cu ea, dar daca-i moka si-i aduce voturi, de ce nu?

27 de comentarii:

tony spunea...

Sunt disperati,vin vremuri foarte grele! Vor sa opreasca prabusirea dar nu au sanse deloc.

Ionut POCLID spunea...

Bun asa. Tot inainte. La mai mare. La mai multe.

codeus spunea...

F...i.da astia mai pot dormi noaptea sau ii mananca intr-o parte a corpului.hai poporene si voteaza ca am impresia ca nici initiatorii daca-i pui sa explice ce au vrut cu asta nu ne dau prea multe lamuriri

Garcia Muerte spunea...

Nu cred in posibilitatea organizarii unui nou referendum. Si asa Basescu a inghiti greu esecul de la precedentul referendum pentru uninominalul LUI. Ce naiba, riscam sa devenim un fel de Franta in care, in loc de Napoleon al III - lea il avem pe musiu le Pesident Basesco.

Apropo...iarasi Tismaneanu? Omul asta chiar nu are ce face in State? Sau e pus pe liber acolo si isi omoara timpul ajutand benevol cauza lui Base?

Lilick Auftakt spunea...

@tony

Cred ca o sa radem de ei in toamna... De-abia astept.

@Ionut

La mai multe lupte? Haha!

@codeus

Nu, nu mai pot sa doarma. Desi sunt in minoritate pe online, sa vezi cum ataca pe toate planurile: ziare, bloguri, etc.

@Garcia Muerte

Ei? Cum benevol? Platit! Vezi ca am dat link la Fundatia PD-L sub numele lui.

CRadu25 spunea...

Sigur ca la un astfel de referendum as vota "DA". Doar doresc ca tara sa fie decomunizata. Problemele sunt trei:
1. De ce trebuie ca un astfle de referendum (sustinand o idee corecta, in esenta) sa fie "locomotiva" non-politica pentru PD-L?
2. Care este relevanta rezultatelor unui astfel de referendum? Cam cat a raportului Tismaneanu - tinde la zero.
3. De ce simte nevoia Tismaneanu sa scoata capul taman acum?

Oare pentru prezidentiale ce referendum vor inventa???

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Ca am vota noi DA, asta nu e nimic. Dar nu mai doresc niciun referendum care sa ii aduca lui Basescu sau PD-L-ului voturi in plus. Ei nu au nicio legatura cu decomunizarea. Tismaneanu si amicii sa-si mai pastreze subiectele astea pentru urmatorul presedinte, speram, necomunist si nesecurist.

dramoleta spunea...

Deconcentrate,decomunizare...numai termeni din astia academici!
Nu as miza pe o participare prea mare la vot. 7 iunie, Rusaliile - 2zile libere plus vineri si sambata...vara, soare...care vot? Care referendum?

PD-L(ul) nu are nevoie de o participare masiva la vot. I-ar da toate planurile peste cap.

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Si daca muta in timpul saptamanii, asa cum isi doresc?

Deconcentrare, decomunizare si decofeinizare! :) Cei trei D.

dramoleta spunea...

Cred ca tocmai asta e motivul pt. care vor sa mute in timpul saptamanii. Nu se mai duce decat Base la vot :)))

Duminica, mai iese romanul, e mai relaxat un pic. In timpul saptamanii e pe fuga, sa ajunga la slujba, sa nu fie aglomerat pe drum, sa nu stea inghesuit in metrou, sa faca piata cand termina si sa ajunga cat mai repede acasa la sfarsitul unei zile mizerabile.

La tara, aia pleaca la camp la ora 4 dimineata si se mai intorc la noua seara /wahaha

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Pai ei zic asa: ca cei care voteaza au liber de la serviciu toata ziua. Te duci cu stampila pe buletin si ti se motiveaza absenta.

dramoleta spunea...

:))) Asta cu liber de la serviciu nu o stiam! /hmm

De fapt, care serviciu? Vom fi toti someri :))

Nu risca nici PSD-ul, nici PD-L-ul sa scoata nehotaratii la vot. Asa cred eu.

mihai4 spunea...

Mai ranit pe blogu Alinei,sa sti.Una din 2,ori gelozie ori lehamite.As vrea sa fie prima. http://www.youtube.com/watch?v=6_Rexjtk3qc

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

E care vrei tu. Dar poate totusi incerci sa ne cuceresti pe toate cu... gramatica. :)

Pro Doc spunea...

Da, sa nu uitam cine este Mihaies! In 2000, pe vremea intereselor cu fundatia la Nastase, "maestrul" a publicat, la Polirom, "Masca de fiere". Am spicuit fragmente din frumoasa carte (pe care le-am postat si pe forumul EVZ in septembrie 2008).

Pag. 74 " Nesimtirea lui Basescu et. Comp. va atinge dimensiuni tropicale, acum, dupa ce ultimul ghimpe ce le statea in cale a fost smuls. Stiindu-se intangibili, santajand cu nerusinare carpele de la guvernare, ei isi vor da, cu inca mai multa agresivitate, arama pe fata.

Pag. 231 "(…) Nesimtirea lui Iliescu si Nastase, aberatiile lui Vadim si Paunescu, oracaielile de mahala ale lui Gavra sau Basescu, ori tanguirea patriotarda a mai tuturor "alesilor" natiei domina copios discursul politic."

Pag. 274: "Smecheria unsuroasa si guresenia peltica, populismul artagos si nerusinarea zambareata a liderilor PD nu mai tin la populatie, dar, iata, merg din plin in relatia cu PNTCD-ul! (…) Cu astfel de obiceiuri, dobandite pe vremea lui Iliescu si consolidate dupa 1996, PD-ul s-a dovedit un permanent facor dizolvant si o sursa necontenita de conflicte, harte penibile si minciuni ventilate cu aplomb".

Pag. 274: "Rapacitatea (PD - din context, nota mea) impinsa dincolo de orice limita, duritatea si badarania agresiva cu care isi apara privilegiile, functiile si fotoliile sunt de pura extractie comunista. Ele n-au de-a face cu democratia, exact cum discursul pigmentat cu pilde marinaresti al d-lui Basescu n-are de-a face cu cultura!"

Pag 327: "Abia inscaunat la Primaria Bucurestiului, dl Basescu a anuntat ritos ca nu va parasi locuinta ce i s-a pus la dispozitie pe cand era demnitar al statului decat prin evacuare. Frumoase moravuri, frumoase cuvinte! Dl Basescu, de neuitat pentru mine prin ignoranta sa admirabila in devarsirea ei (…), dl Basescu asadar, intelege sa se bucure de toate avantajele puterii actuale, dar sa nu renunte la nici una din cele trecute. Un model ce a facut, face si va face prozeliti!"

(am editat mesajul ca era cu celalalt nick. L)

Anonim spunea...

Io mă cam îndoiesc că ar putea aduce voturi atâta vreme cât nu pricepe nimeni ce e cu decomunizarea asta. Adică vor să desfiinţeze comunele? :))) Nu de alta, dar genul ăsta de referendumuri sunt mai cunoscute în poporul rural decât ideile năstuşnice ele intelighenţiei româneşti şi băsesciene. Cum toate strategiile recente ale lui El Comandante au dat chix, şi asta are menirea de a mai tăia ceva din procentele din sondaje. Poate ăsta e scopul :))))) Vorba aia: ce-ţi faci cu mâna ta... :D

mihai4 spunea...

Ti-am raspuns deja. http://roxanaiordache.wordpress.com/2009/04/27/cine-ati-vrea-sa-antreneze-nationala-romaniei/#comment-44217

Lilick Auftakt spunea...

@satmareanca

Haha! Tu ai dreptate ca "decomunizarea" ar putea suna in urechile multora ca o desfiintare a comunelor. :)) Probabil si pentru Basescu tot asta inseamna. Si cum nu prea are el succes, s-ar putea ca initiativele astea scremute sa fie doar fasuri.

Bogdan spunea...

Ha ha ha!!!

Ce s'au conformat tucalarii! Exact cum spui lilick, au primit tema de casa sa'i inventeze un referendum lui Basel(febletea lui) iar deontologii au prestat. (Sorin Iliesu a uitat de legea lustratiei de care era f interesat pe vremea guv liberal:))

Insa dupa ce'am vazut ce le poate pielea in cei 5 ani de ode, dupa ce'am vazut ce debiteaza 'telectualii in ceasul al 12lea(vezi si Mihaies si restul pupinilor) va dati seama cu ce slugoi patentati avem de a face?

Liviu spunea...

Nu-mi place Basescu, dar credeam ca are consilieri mai destepti.

D-lor ar trebui sa-si dea sema ca, la 20 de ani de la 'evenimentele' din 1989 tema unei asa-zise decomunizari nu mai intereseaza pe aproape nimeni (niciodata nu s-a dat multa lume in vant dupa asta). Mai ales acum, cand pe popor il arde la lingurica economia, nu bazaconii deontologice.

Vorba aia din campania electorala americana: It's the economy, stupid!

Daca stau si ma gandesc, mai bine ca activistii basescieni se agita pe tema decomunizarii. E o carte perdanta la sigur.

Gheorghe spunea...

Ce ziceti de Antonescu?
Petre Roman este consilierul lui Crin AntonescuFostul premier si lider al PD, Petre Roman este, incepand de luni, consilier politic al presedintelui PNL, Crin Antonescu, informeaza Evenimentul Zilei, citata de Mediafax.

Potrivit sursei citate, Roman il va consilia pe Antonescu atat in campania pentru prezidentiale, cat si cea pentru europarlamentare, in care presedintele PNL isi va asuma statutul de "locomotiva" a partidului.

Pro DOC spunea...

Nu exista decomunizare fara lustratie! Or ce lustratie ar vrea Basescu, el insusi fiind unul dintre multii lustrabili? In RL de azi e un interviu cu "Marian", fost ofiter USLA specializat in urmarirea informativa a angajatilor TAROM-ului.

Iata ce ne zice, printre altele, Marian:
"La reprezentantele TAROM, toti erau fie ofiteri acoperiti, fie surse ale Securitatii."

Cine isi mai inchipuie azi ca la NAVROM era altfel?

Cat de inteligent ar trebui sa fie Tismaneanu si compania pentru a ne propune un concept de decomunizare care sa para credibil, desi exclude lustratia? Pana unde si-ar permite Tismaneanu sa se compromita, dupa deceniile de eforturi facute pentru a-si castiga un loc cu lustru de onorabilitate in lumea academica?

Eu cred ca henchman-ii presedintelui sunt bantuiti de diverse idei "salvatoare", cum a fost si cea privind devansarea prezidentialelor si cuplarea lor cu europarlamentarele, dar la o simpla analiza aceste idei par mai degraba demne de gaga (cu accent circumflex pe primul a). :)

tony spunea...

Situatia e mult mai grava pentru Basescu decat atunci cand a fost suspendat de catre cei 322. Nu le-a ramas decat o solutie:sa amane alegerile peste 5 ani.Dar nici asta nu o sa le mearga!

Pro DOC spunea...

Hmm, da, am citit integral apelul. Apare si legea lustratiei, pe pozitia 3, intr-un total de 15 legi care ar trebui inscrise cu prioritatea pe agenda camerelor Parlamentului, daca referendumul trece (chestia cu "trecutul" e raltiva la noi, fiindca nici referendumul pe uninominal n-a trecut, dar a fost instrument de manipulare si presiune in mana initiatorului.). Cum naiba sa convoci un referendum pentru adoptarea in regim de urgenta a unui pachet de 15 legi, dintre care mi se pare ca doar draftul lustratiei exista si a fost aprobat de o camera, si aia nedecizionala? daca apelul s-ar fi referit strict la finalizarea adoptarii legii lustratiei, ai fi zis ca e o presiune pusa de semntari pe Basescu. Asa insa... pare mai degraba o minge ridicata la fileul jucatorului. Hmm!

Anonim spunea...

Am mai jucat in filmul asta, dar e un film prost, cu scenariu gresit. Teoria este aceea de a cupla euroalegerile cu un referendum cu tema clara Basescu-PD, cum s-a incercat in noiembrie 2007, la precedentele alegeri europene. Dar nu a mers, va reamintesc prezenta la acel referendum.

Lilick Auftakt spunea...

Domnii respectivi nu au inteles ca nu mai merge cu scenariile astea.

Anonim spunea...

Basescu se foloseste de oricine...