30 apr. 2009

Crin sau Radu (II)


Am incheiat cu o zi mai devreme sondajul in care aparea Crin versus Radu. Nu mai avea rost sa il tin, pentru ca nu se mai putea schimba nimic intr-o zi. Crin: 72%, Radu 28%. Nu are vreo relevanta decat pentru cititorii acestui blog, dar totusi am putea sa analizam putin de unde diferenta asta atat de mare. Banuiesc ca au votat in general simpatizantii PNL, dar poate si votanti fideli PSD nemultumiti de candidatura lui Geoana. Desi Principele Radu a declarat ca vrea sa se impuna in mediul online, nu cred ca poate inlocui cu nimic sprijinul pe care membrii de partid il pot oferi unui candidat pe internet. Daca ar fi sa analizez putin si aparitiile in online ale celor doi candidati, as putea spune ca domnul Antonescu lipseste cu desavarsire, singurele lui legaturi cu internetul, cu blogosfera, facandu-se prin intermediul presei, iar Principele Radu are o prezenta online care mi s-a parut usor agresiva, dar nu neaparat in sensul rau. Mai corect ar fi sa spun ca pe Radu Duda l-am perceput a fi mai bataios. Pentru un prezidentiabil lucrul asta ar putea fi perceput ca o calitate.(?) Insa dupa cinci ani in care Basescu ne-a convins ca nu si-a urmarit decat scopurile personale, pentru care s-a batut cu oricine i-a stat in cale, as cam sufla in iaurt vazand alti candidati cu tupeu. E adevarat ca nici lancezeala lui Crin nu imi place. Sa fie totusi o strategie aceasta indiferenta totala la atacurile recente ale jurnalistilor portocalii (de exemplu)? Voi ce spuneti?

P.S. - Sondaj in dreapta. Nu i-am mai pus decat pe cei pe care ii consider intelectuali de elita. Pe un sondaj ulterior pun si... "aspirantii". :D
P.S.2 - Tot legat de sondaj: Lucia Verona se intreaba de ce nu exista nicio femeie pe aceasta lista. Chiar asa: de ce?

13 comentarii:

GS spunea...

Pai Patapievici si Paleologu ce sunt, travestiti? Nu sunt ei fetitele Puterii?

Lucia Verona spunea...

Chiar aşa, Crin Antonescu de ce nu-şi face blog? E un excelent orator, eu presupun că ar putea să şi scrie bine. Am auzit că a avut un discurs foarte bun în parlament, dar mi se pare şi mie că a devenit o prezenţă mai discretă decît înainte. Nu ştiu dacă e strategia lui sau e prost sfătuit. Ar trebui să apară mai mult, să-i crească notorietatea, în faza asta, zic eu.

Lulutza spunea...

Pina una alta, doar Radu Duda si-a anuntat oficial candidatura. E dreptul lui sa ia startul mai devreme. Si mai intii avem alegerile europarlamentare, unde avem un candidat dinastic de toata frumusetea, sprijinit de cea mai cea ministreasa posibila...

Care, la rindul ei, pare sa fie mai preocupata de o proprie campanie electorala (ascunsa) decit de criza, somaj, reducere de fonduri, "renumeratie" mare la buget mic... sau viceversa...

Cred ca pina la toamna vom mai avea surprize mari cu pretendentii (si pretendenta?) la tronul din Dealul Cotrocenilor... Asa ca, sa nu ne pripim, sa le dam voie sa se adulmece pe indelete, sa se gindeasca, sa se razgindeasca, sa spere si ei la notorietatea de... cancan galactic a blondei nutzionale sau a progeniturii basesti...

Vine si vara... bicepsi si tanga pe plajele lui Mazare... O sa vedem pe acolo concursuri de notorietate, cu pictoriale mai mult sau mai putin siropoase si cheltuirea tichetelor de vacanta ale nutziunii pe un secol intreg!

simona_ionescu spunea...

Daca e strategie, e bine. Daca e instinct, iar e bine. Pana in toamna mai e si e bine sa dea, deocamdaa, totul dozat. Daca e incompetenta sau altceva, o sa ne prindem!

codeus spunea...

il prefer pe Crin la orice ora oricat de molcom l-ar crede unii.cel putzin pe el nu l-am prins cu minciuna.ceea ce nu se poate spune despre Duda care a mintzit ,doi la mana din pct. meu de vedere Duda e incompatibil cu functia oricat ar incerca unii sa ma convinga de contrariul iar trei am o prietena foarte buna care a fost colega de scoala cu Duda si mi-a zis ca e un bufon ceea ce inclin sa cred si eu tot mai mult despre el.pct si de la capat.

Gheorghe spunea...

Nun e nici strategie nici instinct, e comoditate liberala, pe care am sesizat-o si in 2004.
Eram intrigat in 2004 ca liberalii nu aveau mesaje cu impact, ca asteptau campania electorala, cand se stie ca in campanie nu se schimba mare lucru.
In final au castigat pe votul impotriva arogantei PSD-Nastase, adica pe votul negativ.
E ca la fotbal cand se asteapta calificarea pe erori ale adversarilor. Se vaneaza erori ale contracandidatilor pentru a fi criticate, nu se construieste nimic, nu sunt oferte.

Printul Radu e activ in media, dar nu cu critici la adresa adversarilor, cu argumente ca el poate fi un presedinte mai bun pentru ca nu-i legat, dator si implicat in afacerile de partid, si ca are audienta in lumea diplomatica internationala.

Independenta si audienta este tot ce poate afirma un candidat la presedentie, pentru ca presedintele nu guverneaza, nu face reforme.
Nu se stie daca cetatenii se vor multumii doar cu atat. Probabil nu. Probabil vor sa de la Presedinte sa reformeze societatea radical, si atunci candidatul R Duda nu va convinge. Romanii vor schimbari radicale si apoi sunt deceptionati ca ele nu s-au realizat, ca in cazul E Constantinescu.

Prin internet nu se influenteaza electoratul. Televiziunea e decisiva, si la tv vad ca-i prezent, si a exploatat momente importante, respectiv minivacanta de Paste cand oamenii se uita la televizor mai mult ca in alte zile.

Crin a avut un mesaj critic la adversar, niciodata nu a propus solutii.
Daca liberalii din jurul lui vor sa guverneze cu PD-L-ul il vor sfatui "sa puna batista pe tambal".
Daca staful liberal va "juca la doua capete", nu-l "vor musca" nici pe Geoana, vor "alerga dupa doi iepuri" cu consecintele de rigoare.
Daca nu se da la adversari si nici nu are solutii la problemele generate de criza, Crin nu are ce sa comunice.
Tariceanu nu s-a contrat cu Basescu, el avea propuneri de masuri pentru pentru economie.

In mod normal liberalii pe asta ar fi trebuit sa se concentreze, pe masuri economice si pe depolitizarea justitie, administratie si a servicilor secrete.
Din moment ce nu critica si nu propun masuri pentru functionarea institutilor, considera ca institutile statului nu necesita reforme, ca ele functioneaza in conditii optime.
Prevad ca liberalii nu vor creste, nu sunt convingatori. O parte din electoratul lor o sa fie absent la vot din cauza deceptiei provocata de politcianism a lipsei de intiative.

hendrix spunea...

Sondajul facut de tine n-are nicio relevanta, in sensul ca nu dovedeste nimic, profesional vorbind. Motiv pentru care n-am votat.
N-am analizat inca prestatia Principelui Duda in mediul online, ii urmaresc deocamdata prestatia in media. Sincer, imi place, dar are o usoara nuanta de contrafacut, adica are un joc actoricesc vizibil, usor enervant. Este personificarea acelui candidat unic al opozitiei basesciene, are datele necesare unui adevarat presedinte. Cum insa opozitia antibasesciana nu exista si nici nu va exista o opozitie intre liberali si pesedisti, Principele Radu se va multumi cu voturile adunate din marea masa a nehotaratilor sau a celor scarbiti si inselati de politicieni, in general. Deocamdata l-as vota pe crin, doar din considerentul ca sunt liberal, ca as vota cu oricine capabil sa-l dea jos pe securistul de la Anvers.
Posibil ca strategia lui crin este sa nu riposteze la multiplele atacuri din presa portocalie. Si bine face. Cum ar putea sa reactioneze, de exemplu, la atacurile grobiene ale lui biju morar, cel care l-a facut ,,repetent'', pe motiv ca a repetat 3 ani!!! Cine stie adevaratele motive isi da seama de caracterul infect al mizerabilului biju. Cum sa raspunzi la asemenea porcarii? Eu unul am raspuns la articolul de luni din Coti, dar crin nu se putea cobori sa-i raspunda.
Greu sa faci un clasament al celor mai zelosi pupincuristi basescieni. Pana luni credeam ca nimeni nu il poate intrece pe TRU. Articolul lui biju morar m-a scarbit intr-atat incat l-as vota pe el!
De ce nu sunt femei pe lista? Dna Verona se inseala! Cea mai vocala mi se pare, de depate, alina mungiu-pippidi!!! Presa este plina de pupincuriste care presteaza cu exces de zel: pora, fati, savin, lupea, culcer. Ajung?

Anonim spunea...

Nu pot vota in dreapta, l-ai uitat pe Cristian Preda

Doar Libertate spunea...

Lilick, cum de unde diferenţa asta aşa mare? Nu este normal să fie o astfel de distanţă? Cine este Duda? fără supărare, Crin va fi viitorul preşedinte al României, că ne place sau nu.

[D][S][N] spunea...

Intrebarea nici nu'si avea rostul, zic eu.
concurs, daca te simti interesata:
http://dragossorinnicula.wordpress.com/2009/04/30/sotia-presedintelui/

Pro DOC spunea...

Da. Crin sau Radu. Oricare dintre ei. Nu am argumente clare inca in favoarea unuia sau altuia, dar, cert, ambii sunt peste ceea ce avem in prezent. Oricare dintre ei intra in turul doi are votul meu. Acuma, care dintre ei va intra, (sper!), in turul doi, tine de o multime de factori inca imponderabili. Cred ca rolul hotarator il vor avea, ca intotdeauna in Romania, tot serviciile. In fond, ele controleaza media, iar media impune candidatul. Or, serviciile noastre sunt interconectate cu cele straine, care, se pare, nu mai pariaza pe Basescu. Sper ca aceasta intuitie sa nu fie doar un wishful thinking.

mihai4 spunea...

I-ai pus in chenar mov,semn ca-i pretuiesti pe amandoi.

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

Multumesc. Ma uit.

@Pro Doc

Numai sa nu ne oblige serviciile sa il votam cumva pe Geoana. Pe Geoana trebuie sa il ajutam neaparat sa iasa din carti.

@Mihai

Sunt candidatii aceluiasi segment de electorat. Asta e clar.