14 apr. 2011

Boicot!

"Dacă se va ajunge la un referendum sub această formă aberantă, cu o sumedenie de întrebări caraghioase, noi vom boicota acel referendum şi nu vom participa la o mascaradă de tip Băsescu-Udrea la nivelul Capitalei." - Crin Antonescu

Bucurestenii cer sa raspunda la o singura intrebare, nu la un sondaj de opinie pentru PDL. Iar intrebarea e: "Sunteti de acord cu centralizarea administrativa prin transferul de atributii de la primariile de sector catre CGMB?”. Clar, da?

Elena Udrea tocmai a reusit sa demonstreze cum isi va bate joc de bucuresteni, si cum ii va sfida, cand va avea toti banii si toata puterea.

25 de comentarii:

atreides spunea...

OK, foarte bine Crin!

radu spunea...

OK, si daca opozitia boicoteaza si referendumul nu trece (sa zicemm) e suficient?
Cretinii astia or sa spuna ca din moment ce oamenii nu s-au prezentat, or sa treaca legea prin parlament fara sa mai intrebe pe nimeni, cu forta, cum stiu ei. Adica noi le-am dat referendum, nu le-a convenit, pa si pussy (adica udrea).
Trebuie gandit SI altceva.

Bogdan spunea...

Cred ca Boicotul este chiar ceea ce pedeleprele au intentionat sa obtina prin referendumul cu intrebari la misto.

Fiind vorba despre Legea Capitalei, deci despre o lege, referendumul nu era neaparat necesar. Pedeleprele au fost insa obligate sa faca un referendum datorita campaniei ACD pro-referendum.

De ce zic ca boicotul este urmarit de pedelepre? Pentru ca daca ACD si simpatizantii boicoteaza, referendumul se va putea finaliza cu o participare de 20%, insa cu un vot in favoarea pedeleprelor de 80-90%


Prin urmare referendumul nu va fi validat, insa pedeleprele vor putea face in continuare legea, acum avand si "suportul popular" moral(de 80-90% dintre participanti)

Anonim spunea...

S-a terminat, stimata doamna! PDL a reusit si de data asta sa scoata un iepure din joben. Bucurestenii vor fi zapaciti iar referendumul va fi o bataie de joc, indiferent de rezultat.

Ma tem ca e doar o repetitie pentru alegerile de la anul cand PDL si PP DD vor da Guvernul, utilizand tot astfel de trucuri.

Pentru Romania nu mai exista speranta.

Radu

Lilick Auftakt spunea...

Boicot fata de pseudoreferendumul Udrei. Noi cerem in continuare un REFERENDUM serios, in conditiile legii. Conform legii referendumului "se poate organiza si desfasura si referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unitatile administrativ-teritoriale."
Problema de interes deosebit in cazul acesta e cea referitoare la felul cum ne dorim sa fie administrat Bucurestiul. Trebuie sa ajute administratia sa aleaga intre doua alternative, atat.

Lilick Auftakt spunea...

Eu cred ca e simplu: trebuie sa iesim in strada si sa mergem pe capul acelor consilieri care au votat porcaria asta.

Bogdan spunea...

Totusi daca se ajunge la referendumul/sondajul asta cu intrebari servite de pedelepre, mai curand sa se mearga pe raspuns NU la toate intrebarile.

Pe ideea ca spunem NU acestui tip de referendum. E si asta o forma de boicot, insa activa.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan, e foarte posibil asa. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, referendumul Udrei e o bataie de joc, sigur. Dar e bine ca pedeleii sa demonstreze cat mai des asta. Bucurestenii nu sunt atat de idioti incat sa nu inteleaga, stai linistit. Daca ea ii ia de prosti, se inseala amarnic.

radu spunea...

Lilick, stii ca nu se poate sa intri peste ei. Trebuie gandit altceva. Boicotul trebuie dublat de campanii agresive in media, in online, de atacarea in justitie a masurii, mai ales ca legea va ajunge in Parlament. Cred ca USL ar trebui sa discute cu Oprescu pe tema asta.

atreides spunea...

@radu Orice va iesi la referendum si oricare va fi gradul de participare, sunt convins ca legea oricum va fi trecuta prin Parlament exact in forma in care vor pedeleprele. Putem deja sa ne luam adio de la alegerea primarilor de sector de catre cetateni. Singura miza ramasa este sa ii facem sa se faca de rahat printr-o participare la pseudoreferendum cat mai mica. Si apoi sa urmeze o campanie sustinuta pe tema faptului ca au aruncat aiurea bani publici pe un fel de sondaj de opinie irelevant.
Singura sansa de a-i opri eu o vad in alta parte, intr-un fel de santaj al USL asupra UDMR, la modul baieti daca sustineti legea lui Udrea va declaram definitiv partid nefrecventabil. Oricum cred ca la un moment dat USL trebuie sa rupa pisica in privinta relatiei cu UDMR, si acest moment cu legea capitalei ar fi un moment foarte potrivit.

Lilick Auftakt spunea...

De ce nu se poate? Sedintele sunt publice!

radu spunea...

@Lilick: pentru ca nu se rezolva nimic, legal.
Poate doar sa pregatim asa, vreo 2000 de activisti, ca sa cream o ambuscada si sa dam o lovitura de imagine, cu scandal, cu Talmaceni ciomagiti. ;)
Cine stie, poate punem de-o incaierare si intre consilieri.
@atreides: in principiu ai dreptate, dar nu nu mi-as face iluzii ca se sperie UDMR din asta. Ei stiu ca au in continuare sprijinul lui basecu, al popularilor europeni si al licuriciului, asa ca pas de a ne increde in ei.

Adrian Stoica spunea...

Daca ar fi dupa mine, ar trebui iesit masiv la referendum si anulate voturile. La intrebari tampite, raspunsuri tampite, trebuie votat si da si nu, in acelasi timp.
Acesta este, dupa parerea mea, singurul mod in care bucurestenii isi pot manifesta in mod activ nemultumirea fata de manevrele PDL.

atreides spunea...

Si ce zice Adrian Stoica este OK, important este insa sa facem toti la fel, caci daca unii boicotam iar altii mergem si anulam votul atunci se cheama ca ne-au tras-o pedeleprele.

radu spunea...

OK, dar tb. neaparat sa le stricam imaginea pornind de la referendumul asta tampit, sa-i compromitem pe toate caile. Ei fac totul din ratiuni de imagine (electorala), asa ca hai sa le intoarcem arma in nas, cumva.

Lilick Auftakt spunea...

Pai simplul fapt ca vorbeste lumea despre "referendumul" Udrei ca despre o bataie de joc (chiar si pe publicatii portocalii) e un castig pentru noi. Pe mine m-au sunat azi persoane, fara legatura cu politica, dar care semnasera pt referendum, sa imi spuna: "ai vazut ce au facut nemernicii aia cu referendumul?" Asa ca sa nu ii subestimam pe oameni. Chiar inteleg. PDL o face acum, propunand un referendum la misto, si pierde.

atreides spunea...

Intr-adevar, acum totul este o chestiune de imagine, caci de impiedicat legea asta sa intre in vigoare in forma dorita de pedelepre nu se va putea face decat cel mult in Parlament (iar acolo foarte slabe sperante).

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, nu sunt foarte slabe nici acolo. Negoita si Ontanu au si ei "armele" lor contra acestei legi.

Lilick Auftakt spunea...

Antonescu ii cere lui Sorin Oprescu sa spuna exact numele celor care au votat porcaria in CGMB.

http://www.puterea.ro/news18983/Liderii-USL-boicotati-de-moguli-Conferinta-invinsilor-pe-TVR-Info.htm

atreides spunea...

In Parlament m-as baza mai degraba pe UDMR. O campanie mediatica violenta a USL la adresa UDMR, pe ideea ''ce bai veniti voi sa decideti cum sa fie in Bucuresti?'' ar putea da ceva roade. Insotita de amenintarea ca ''daca nu faceti cum zicem noi pentru Bucuresti, cand vom veni la putere o sa avem noi ''grija'' de zonele locuite de voi''. Daca nu ma insel acum exista placute bilingve pe acolo, nu? Ei, ar putea sa nu mai existe, nu?

Crăciun Florin spunea...

Nu cred că boicotul sugerat de Crin trebuie interpretat ca neprezentare la vot. Nu toți liberalii vor asculta de acest îndemn. Nu mai spun de populația Bucureștiului care a semnat și care nu ascultă de directivele conducerii PNL. Ca să nu mai vorbesc de pesediști și conservatori.

Boicotul poate fi și activ. Prezentarea masivă la vot și anularea buletinelor.

Mai este soluția participării la vot și votul dat doar pe buletinul (înțeleg că fiecare întrebare are un buletin) care ne interesează: un București cu 6 sectoare și 7 administrații. Un „Da” masiv aici este suficient pentru a finaliza campania dusă până acum. O astfel de abordare ar fi tot o formă de boicot prin nevalorificarea celorlalte buletine propuse de CGMB.

Cred că soluția bocotului este pripită și incomplet formulată. Poate revine Crin cu explicații. Altfel, temă îmi este că nu vom ieși bine.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin,

E posibil sa revina Crin, dar in niciun caz in sensul pe care il sugerezi. Acesta nu e un referendum. Dupa ce toata mass-media si-a batut joc de intrebari, nu va veni Crin sa invete pe cineva ca e bine sa voteze si cum. N-o sa ne complacem sa creditam idiotenia si sa participam la aducerea in derizoriu a unui lucru serios

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Crin și Ponta trebuie să ceară CGMB să revină asupra întrebărilor. Asta, fără discuție. Dacă pedeleprele nu revin, atunci trebuie căutate metode pentru a continua lupta și nu de a părăsi terenul. Când începi un lucru trebuie să îl duci până la capăt. Metode pentru a contracara această formă de boicot a campaniei PNL de către PD-L sunt. Trebuie doar căutate și exploatate.

Apropo. Ce au făcut pedeleprele la CGMB urmărește scoaterea lui Udrea din campania negativă la adresa acesteia declanșată prin campania PNL+PC. Întrebările din chestionar vor să sugereze interesul lui Udrea pentru soarta bucureștenilor. Dacă vezi și acest aspect al problemei poți contracara altfel acțiunea pedeleprelor.

În altă ordine de idei, ce facem, după acest anunț, care presupune o viitoare acțiune de boicot și nu o acțiune deja hotărâtă, cu cei care sunt în stradă pentru a strânge semnături ? Îi demobilizăm ? Sau le dăm alte instrumente pentru lămurirea populației. Inclusiv cu privire la mârșăvia CGMB.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin, ti-am scris si pe blog. E foarte simplu. Noi am propus un demers democratic, portocaliii vor sa ne atraga pe un teritoriu in care democratia lipseste cu desavarsire. Intram pe el? In niciun caz. Citeste ultima postare de la mine ca sa vezi ca lupta trebuie dusa cu totul altfel decat isi doreste PDL-ul, prin aducerea in derizoriu. Ne pastram fiecare teritoriul de lupta si continuam.