14 apr. 2011

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Sapte referendumuri in loc de unul singur!

Probabil ati aflat de ieri ca Elena Cocos, turbata de furie ca bucurestenii cer in numar extrem de mare sa fie consultati printr-un referendum pe Legea Capitalei, s-a razbunat, impunand in CGMB, brat la brat cu oamenii lui Vadim si ai lui Becali, nu unul, ci sapte referendumuri. Sfidand logica si insultand inteligenta noastra. Daca asa ceva se intampla de exemplu la Praga, daca propunea cineva asa ceva, oamenii i-ar fi aruncat pe geam.

«Întrebările sunt prea multe şi sunt de aiurea. Să vă dau un exemplu: Sunteţi mulţumiti de curăţenia din Bucureşti? Unii o să spună da, alţii o să spună nu. Sau poate toţi o spună nu. Care este relevanţa acestei întrebări? “Relevanţa” este aceea de a duce în deriziune o problemă care îi interesează pe toţi bucureştenii», a spus primarul general Sorin Oprescu comentand batjocura PDL.

Sigur! Patru dintre intrebari nici macar nu sunt de referendum, ci de sondaj de opinie, menite sa le puna in umbra pe cat posibil pe cele referitoare la Legea Capitalei.

«"Vă doriţi o capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie? Vă doriţi o capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?" Dacă răspund cu "da" la ambele întrebări, ce se întâmplă, mi se anulează votul?», se intreaba, pe buna dreptate, pe blog, Liviu Jicman, demonstrand la randul lui bataia de joc.

«Daca nu ii poti convinge, zapaceste-i», spune o vorba... E probabil si singura strategie pe care o mai pot folosi astazi cei din PDL.

19 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Tanti Cocos face sondaje de opinie, deghizate in referendum, pe banii bucurestenilor?
"Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?"
"Sunteti multumit de curatenie in Bucuresti?"
"Sunteti de acord cu o arhitectura unitara in Bucuresti?"

Pana unde merge bataia de joc? Chiar nu exista o limita?

traian spunea...

So what ? Nu e valabil fara 50%+1 prezenta. Daca participa 25% la asemenea mascarada e mult. Bani aruncati pe fereastra

Anonim spunea...

@neinfectat de ipocrizie
Limita?

Limitele le trag oamenii.

Dupa 20 de ani de minciuna si furt generalizat, crezi ca oamenilor de pe strada le mai pasa?

Si daca nu le mai pasa, de ce s-ar mai deranja sa "ia atitudine"?

Anonim spunea...

@Traian
Nici nu era asta ideea.

INDIFERENT ce iese din Referendum, Udrea baga legea capitalei. Acolo e miza.

85 de colegii uninominale, cu alegeri intr-un singur tur si castigate cu $$$ si furt.

Simplu si eficient!

Arogantu' spunea...

@traian
Depinde pe a cui fereastra intra - de iesit ies de la noi ...

Matilda spunea...

I-am spus şi lui Ionuţ ce cred . Au pus aceste întrebări pentru ca în final, să poată spune : răspunsurile cetăţenilor sunt irelevante, deci facem cum am hotărît noi !

ribelalu` spunea...

Desi nu sunt bucurestean, si uneori sunt etichetat de cate unii ca fiind portocaliu, mi-am permis sa scriu si eu cate ceva pe tema asta pe blogul meu.

http://ribelalu.blogspot.com/2011/04/referendumul-7-intrebari-una-mai.html

Arogantu' spunea...

Legea 3/2000 prevede:
"Art. 13.
(1) Problemele de interes deosebit din unitatile administrativ-teritoriale si subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, in conditiile prezentei legi, aprobarii locuitorilor, prin referendum local. "

"Art. 36.
Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin "DA" sau "NU" asupra problemei supuse referendumului."

http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/3_2000.php

ATENTIE - asupra PROBLEMEI, nu PROBLEMELOR !!!!!!!!!!

In legatura cu asta am si eu o intrebare pentru votacii care ne-au pricopsit cu 7 (sapte) referendumuri:
Ce inseamna "problema de interes deosebit" ?
In continuare - pentru aceleasi necuvintatoare - alte citeva intrebari:
1. Pentru cine trebuie sa prezinte"interes deosebit" problema: pentru alesi sau pentru alegatori ?
2. Care dintre intrebarile stabilite de consilierii portocalo-vadimo-oieristi NU poate fi supusa atentiei alegatorilor printr-un SONDAJ DE OPINIE ?
3. Care sint consecintele juridice ale unui referendum valid - rezulta de undeva obligatiile CGMB de a face sau de a nu face ceva ?
4. De ce se organizeaza referendumuri numai in Bucuresti, din moment ce intrebarea "Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia publică?" este valabila pentru orice localitate, iar legea care trebuie modificata este legea alegerilor locale - valabila nu doar in Bucuresti ?

Lilick Auftakt spunea...

@ribelalu', ce smecher esti tu... Pe bucuresteni nu-i intereseaza sa plateasca sondajul de opinie al Udrei si al nemernicilor portocalii. Deci putin imi pasa de raspunsurile tale, care nu esti nici bucurestean. :) Noi am spus clar ce fel de referendum vrem. Apoi citeste mai sus ce a scris Arogantu.


@All, Duduia si-a dat iar cu stangul in dreptul.

atreides spunea...

Acum intrebarea este: noi ce facem, participam la mascarada asta? Eu nu prea as avea chef. Cred ca cel mai bine ar fi ca USL sa isi indemne alegatorii sa boicoteze acest pseudoreferendum.

Arogantu' spunea...

@atreides
Daca il boteaza 'sondaj' si il finanteaza din banii celor care au votat (PD, PRM si PNG) eu as fi dispus sa particip.
La TOATE 7 !
Altfel - nu !

Lilick Auftakt spunea...

Pai daca nu se face un referendum la modul serios, asa cum am propus, si se face mascarada asta de sondaj de opinie, la care NU AM DE GAND SA RASPUND (bine ca nu ne intreaba si masura de la pantofi) atunci sa-i dea Duduii masura popularitatii. Sa vedem cati bucuresteni ii raspund ei, pe bune. Cel putin eu asa as face, si as insista in continuare sa cerem un referendum real.

ela spunea...

cum trebuia sa sune intrebarile sa va satisfaca? ati fi dorit o intrebare strumfa si basme colorate? foarte bine ca sunt formulate asa clar, sa inteleaga toata lumea despre ce e vorba!

Lilick Auftakt spunea...

Nu intrebarile.. ci INTREBAREA. "Sunteti de acord cu centralizarea administrativa prin transferul de atributii de la primariile de sector catre CGMB?”

radu spunea...

Revin dupa o lunga absenta cat am stat, cum se spune, "in adormire". :)
Intrebarile din sondajul amantei sunt un scandal, menite sa confuzioneze oamenii ("sunteti de acord ca nu e bine si e bine sa fie bine"?), cu raspunsuri insinuate pe placul pederastilor oranjgutani etc. Bon.
Intrebarea e ce-i de facut? Cum putem sabota sau boicota porcaria asta? Trebuie declansata ACUM in media o campanie strong de demascare a porcariei asteia.
Justitia ce are de spus la un referendum cu 7 intrebari telefonate?

Lilick Auftakt spunea...

@radu, bine ai revenit! Hai ca vorbim la postarea urmatoare. :)

radu spunea...

Stii ceva @ribelalule basist, intra tu in spam ca stai bine. Mergi sa-i gazeti cu basismele tale pe taunii tai de pe VoxPublica si Hotnews. Nu-ti mai face tu reclama unde nu-ti fierbe oala.
A, si inainte sa pleci, ia de la mine flegma asta pt. Duduia si lipeste-i-o de fatza. Asa. Hai, du-te.

Anonim spunea...

Intrebari facuta in stil securistic de catre partidul securitatii.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, ce sa faca si ribelalu', mai aduce putin in derizoriu tema, ca asa i-a dat ordin Udrea... :D Si crede ca nu ne prindem.