30 apr. 2011

Pe 10 Mai, 60 de membri ai "City of London" vin la Bucuresti

In seara zilei de miercuri, 27 aprilie, Regele Mihai a fost onorat de Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei, care a oferit un dineu in avanpremiera evenimentului de la Bucuresti, din 10 mai 2011, cand Regele va primi la Palatul Elisabeta o delegatie de 60 de membri ai City of London si va fi decorat cu inalta distincție “The Freedom of the City of London”.

A doua zi, joi, 28 aprilie, tot ca parte a ceremoniilor cu ocazia primirii la 10 mai 2011, la București, a importantei distincții “The Freedom of the City of London”, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat în Cartea Libertatilor („Freedom Book”) a Londrei, document in care se afla inregistrate toate persoanele distinse cu aceasta onoare. La evenimentul de la Guildhall, alaturi de Sambelanul Londrei, au fost prezenti membri ai organizatiei (Court of Assistants), in costume traditionale oficiale, si s-au prezentat materiale de la vizitele Suveranilor romani la Londra.

- “The Freedom of the City of London” este una dintre cele mai vechi ceremonii traditionale britanice, care supravietuieste inca de la 1237.

- City of London este entitatea administrativa a orasului Londra, principalul centru financiar al Marii Britanii si cel mai mare centru financiar al lumii, alaturi de New York City.


(Mi-e frica sa nu moara Udrea de invidie ca nu ii aduce ea pe cei 60)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Va este teama ca s-ar putea sa moara Udrea de invidie ca nu-i aducea ea la Bucuresti pe cei 60 de membri ai City of London?

Nu sperati si n-aveti teama, cine a mai vazut drac mort? :))

Lilick Auftakt spunea...

Ai dreptate. Tocmai mi-a scris cineva pe facebook ca va aduce si ea 60 de interlopi, ca sa nu se lase mai prejos. Fiecare aduce ce poate si din mediul in care se invarte. :))

ADRIAN spunea...

Ce e simpatic in legatura cu City of London este ca pana si Regele sau Regina Angliei trebuie sa ceara voie ca sa intre acolo :) ... Sau poate incurc eu traditiile ...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, nu cred ca incurci. Am inteles si eu ca asta cu Regina si Regele care trebuie sa ceara voie
face parte din protocol dar vine de la libertatile oraselor. Si in occident dar si in Transilvania era asa. Clujul, Brasovul, Sibiul erau orase libere, cu propriile constitutii (ca state in stat), iar una dintre liberatile cele mai importante era ca ele nu erau obligate sa gazduiasca regi decat daca voiau. Prin urmare da, trebuia sa ceri voie. City of London pastreaza aceasta traditie.

transildania spunea...

Ma bucura foarte mult ca Regele Mihai primeste aceasta distinctie, una dintre cele mai importante din Marea Britanie.