25 apr. 2011

Cine ne-a adus Lumina...

"Nu credeam ca in 2011, un vector uman si politic sa loveasca si in ultima reduta a spiritualitatii, religia. Si asa s-a intamplat. In timp ce participam ca orice sucevean, la slujba, pe podiumul unde slujeau preotii si arhiepiscopul Pimen, statea tinand in mana o lumanare un civil, Gheorghe Flutur, vicepresedintele PDL si presedintele Consiliului Judetean Suceava. E pentru prima data in istoria Romaniei cand un lider politic (al unui partid cu existenta nefericita) savarseste blasfemia de a se urca alaturi de preotime in locul de unde se slujeste slujba de Inviere. Intr-un moment in care si monarhii se smereau, Gheorghe Flutur indrazneste impietatea finala prin intinarea slujbei de Inviere", scrie Codrin Scutaru pe blog.

Al doilea personaj prezent in delegatia care a adus Lumina Sfanta de la Ierusalim a fost Cristian Poteras, trimis in judecata de DNA pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

12 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar eu cred ca un om care afirma ca biserica este "ultima reduta a spiritualitatii" nu poate fi liberal.

ADRIAN spunea...

astea sunt momente in care ma bucur ca n-am asteptari de la biserica, aceasta institutie parazitara a societatii. e unul dintre acei paraziti care in lumea animala sunt acceptati in simbioza pentru ca au cate o parte buna.
nu stiu cum stau lucrurile acolo dar daca as fi jurnalist as cauta sa vad ce aume a batut pasul pe loc pana acum iar de maine se va rezolva brusc in beneficiul bisericii. ceva legat de administrarea padurilor, de "intrarea in legalitate" a nu stiu carei constructii ilegale (fara numar) pe care biserica le face ... chestii socoteli. ca doar o mana spala pe alta mai ales cand apa folosita e din sfanta sursa publica. DAR POTERAS acolo !? Ma cutremur si ma ingretosez peste masura !!!! Dar totusi nu ma mir (in sensul de minunare si nu de ulei din acela miraculos :) )

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian Stoica, pui semnul egal intre religie, ca reduta a spiritualitatii, si BOR? Codrin scrie religie, nu biserica, BOR sau altele.

@Adrian, nici eu nu am asteptari de la aceasta biserica. De exemplu mi se pare normala, si la fel de gretoasa, slugarnicia pe care a aratat-o PF Daniel "Printului" Paul la slujba de Inviere.

Elisa spunea...

Biserica BOR este data cu puterea. Cand preotul pomeneste de conducatorii tarii,in timpul slujbei, nimeni, dar nimeni nu-si face cruce ca si la celelalte pomeniri:ostasii romani, etc...
Inca din anii 90 ateii si liber cugetatorii din politica se duceau sa fie fotografiati la biserica facandu-si cruci, iar prostimea a muscat.

Organizare Evenimente Corporate spunea...

Hristos a Inviat! Paste Fericit cu sanatate si bucurii alaturi de cei dragi!

Lilick Auftakt spunea...

@Elisa, bine ca nu isi fac cruci. Asta inseamna ca nu ii iubesc. Dar nici nu se revolta.

Lilick Auftakt spunea...

@Organizare...

Adevarat a Inviat!

Petrisor spunea...

Dragii mei, s-ar putea ca la anul slujba de Inviere sa fie oficiata de Traian Basescu sau Elena Udrea

Lilick Auftakt spunea...

Nu m-ar mira nimic, Petrisor. E an electoral.

Lupus spunea...

Teologia incearca sa dea raspunsuri empirice fenomenelor naturale pe care stiinta inca n-a reusit sa le explice.
Pe masura ce mintea omului patrunde in esenta fenomenelor religea isi restrange sfera de cuprindere

clerc spunea...

De ce va mirati, fratilor? Intii, de cind, vorba lui Lilick, "religia", "credinta", "sentimentul religios" sint sinonime cu Biserica in calitate de institutie? Apoi: voi chiar credeti ca o institutie religioasa mai poate avea vreo relevanta pentru un om inteligent, educat, contemporan cu internetul si progresul tuturor domeniilor stiintifice de azi? Sigur, sintem oameni, avem si o viata irationala, bazata pe sentiment, angoasa, inconstient, fantasme si prejudecati - dar asta e altceva. Vorbeam acum de rationalitate, nu de nevoia insului uman de a crede din pricini de slabiciune psihica!
Nu in ultimul rind: nu cumva japita de Flutur era acolo cu voia si incurajarea inalt prea exagerat de fericitilor prelati (scuze, nu stiu exact formula, si oricum mi se rupe de ea!)? Dar nici macar asta nu e o stire, caci este lucru traditional ca institutia Bisercii Ortodoxe Romane sa valseze cu Puterea, indiferent de culoarea acelei Puteri?
Deci: chiar credeti ca asta e o tema, intr-o lume care se laicizeaza pe zi ce trece? Sigur, o tema ar fi maniera in care Biserica va cumpara voturi, pe banii publici sifonati de PDL, la urmatoarele alegeri. Asta da!

Lilick Auftakt spunea...

@clerc, exact ala ar fi subiectul.