19 apr. 2011

Hildegard Puwak se intoarce - o cheama Botis si e ministru PDL!

Stirea zilei suna asa: "Ministrul muncii Ioan Botis se afla in mijlocul unui scandal imens, dupa ce a recunoscut ca sotia sa este angajata unui ONG care beneficiaza de fonduri europene"

Va mai amintiti de «Scandalul Puwak»? A fost declansat de o investigatie de presa in 2003, care a dus la demisia lui Hildegard Puwak, pe atunci ministru al Integrarii Europene, din guvernul Nastase. Fostul PNA a dispus in decembrie 2003 inchiderea dosarului, insa acesta a fost repus pe rol in 2005, dupa ce la sefia PNA a venit Daniel Morar, prietenul lui Traian Basescu.

Cercetarile au fost demarate din nou, in conditiile in care ancheta era incompleta, iar suspiciunea de frauda nu fusese inlaturata. Pe 4 iulie 2007, Iosif Mihai Puwak a fost condamnat, definitiv, la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa doi ani, in 2009, fiul fostului ministru al Integrarii Europene a fost de asemenea condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Judecatoria Sectorului 4 a decis condamnarea lui Mihai Puwak pentru deturnare de fonduri. Familia Botis a fost obligata sa returneze fondurile de care a beneficiat.

In urma acestui scandal, Hildegard Puwak a iesit definitiv din PSD si din politica!

De acest caz ne-am folosit din plin in campania electorala din 2004, pentru a ataca PSD-ul. Ce se intampla astazi? Avem un caz similar: Botis. Diferenta e ca suma de bani e mult mai mare acum. Si ca suntem intr-o criza fara precedent. Si ca ministrul prins la furat nu demisioneaza. Cum reactioneaza DNA-ul lui Daniel Morar astazi? Cum reactioneaza partidul "reformator" al lui Traian Basescu? Cum reactioneaza societatea civila?

2 comentarii:

Arogantu' spunea...

Handicapatul a plecat ?
Next: Boc !

a11 spunea...

Stai linistit tu si USl veti fi noii justitiari:))))

veti lupta pentru democratie si transparenta cu partidul din care facea parte Hildegard :))

toate cele bune