21 apr. 2011

Primul sondaj favorabil revenirii la Monarhie

17 comentarii:

cățelul alpha spunea...

Văd că și pe Adevarul e favorabil, doar diferența e mai mică. Păi tot votăm o nouă constituție... :P

atreides spunea...

Doamne-ajuta!

Garcia Muerte spunea...

Si Crin ar fi iesit presedinte daca s-ar fi numarat doar voturile internautilor...

Lilick Auftakt spunea...

@catelul alpha, pai sigur. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, Pregatiti-va pentru 10 Mai! :)

@Garcia, slava Domnului ca nu mai iese Basescu, ca acum cativa ani. :)

ADRIAN spunea...

Din pacate nu prea cred in astfel de sondaje desi ar fi incurajatoare o asemenea rasturnare de situatie. Aa ... daca ar fi cateva mii (multe) de repondenti poate, poate as avea sperante. Traim insa intr-o tara iremediabil intrata in (...)
Si cum poate fi altfel? Caci am inteles ca niste oameni cu par alb pe la tample, intrebati despre diferenta dintre Paste si Craciun n-au stiut sa raspunda ba chiar unii au zis ca Biblia ar fi fost redactata pe aici pe colo de catre Eminescu! De cateva luni bune nu mai am cablu deci sunt rupt de astfel de informatii, din fericire. Realitatea e mult prea maro si ma feresc sa-mi mai confirm asta zilnic. Revenirea Regelui mi-ar mai da insa o doza modesta de optimism.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, pana una-alta, trecand peste realitatea despre care vorbesti, sa ne pregatim pentru 10 Mai, ora 19:00, Piata Palatului. Vom asista la o parada a costumelor istorice, o parada militara, spectacole de teatru, proiectii, muzica. Suna ca un vis, nu? O Romanie normala... :)

cățelul alpha spunea...

Treaba e că, în ultimul timp, s-a cam schimbat impresia generală despre Casa Regală. Să mulțumim clasei politice actuale și ambiguităților constituționale pentru treaba asta.

Băsescu a pus bomboana pe coliva republicii actuale prin tot ceea ce a făcut în al doilea mandat, și nici n-au trecut doi ani de la realegere.

Eu n-am uitat cînd Băsel a ieșit să anunțe măsurile de austeritate, dar întrebat despre cine își asumă responsabilitatea, a răspuns senin că Boc. Ce se înțelege de aici?

God Save The King!

Lilick Auftakt spunea...

@Catelul Alpha, ah, de cati ani astept sa se intample asta, ca Baselu' sa puna bomboana pe coliva republicii. De cat timp astept sa vad in sondaje ca lumea nu mai are incredere in institutia prezidentiala. Basescu a "lucrat" cum nu se putea mai bine. Nici Iliescu nu a reusit!!! :)

Bogdan spunea...

Pun pariu ca mai mult de 50% care au votat pentru monarhie s'au gandit la monarhia Basescu.

Altfel de cand ma stiu am fost pro monarhie constitutionala, semnat etc, insa in mod normal sustinatorii nu pot depasi 15-max 20%.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan, haaai mai Bogdan. :))

In legatura cu procentele... acum 3 ani erau mai putine decat zici tu, dar sa vedem...

Arogantu' spunea...

La eficienta actuala a masinii de propaganda comunisto-securista a PD (si nu numai - a se vedea delirul verbal din PRM, de exemplu) nu se pune problema organizarii unui referendum.
Mai mult chiar - un referendum mi se pare nepotrivit chiar si prin prisma felului in care a ajuns comunismul la putere in Romania (prin lovitura de stat).
Supraestimarea procentelor pro este, dupa parerea mea, contraproductiva.
Actiunea distructiva la adresa institutiilor fundamentale ale statului, desfasurata de TB, a fost oarecum frinata pina in 2009, dar s-a dezlantuit furibund in ultimii doi ani si jumatate. TOT RAUL SPRE BINE !
Poate asa vor intelege si capetele infierbintate ca schimbind - la fiecare 4-5 ani - echipa de la Cotroceni riscam sa dam peste un criminal de talia lui ba'SECU !

Anonim spunea...

Doamne-ajută, da!

Raiden spunea...

IRELEVANT.

Oricum, Romania este oficial si de drept Republica, prin aprobarea de catre populatie a Constitutiei din 1991. Din 1947 si pana in 1991, Republica a fost ilegitima, intr-adevar.

Numai o lovitura de stat ar putea schimba lucrurile.

Dream on.

Lilick Auftakt spunea...

@Raiden, stiu perfect asta. Nimic nu e batut in cuie, iti garantez. :)

Raiden spunea...

Din nefericire, niciun membru al Familiei Regale extinse nu se poate compara absolut deloc cu Carol I sau Ferdinand I, deficienta de credibilitate in randul populatiei este prea mare.

Personal, nu vad cine ar putea conduce Romania ca Rege, dar oricum, sunt absolut sigur ca pe parcursul vietii noastre nu se va intampla asa ceva.

Anonim spunea...

@Raiden
Poate Printul Charles....