22 iun. 2011

Basescu, atac fara precedent la Regele Mihai

Ma intreb cine mai are tupeul sa ii mai ia si un milimetru apararea lui Basescu, incepand de astazi, cand l-a atacat cu atata duritate pe Majestatea Sa Regele Mihai ("tradator", "sluga a rusilor"). Doamna Zoe Petre spunea, la Realitatea TV, ca nici Ceausescu nu a atacat vreodata cu atata ura Casa Regala. Lumea cu care am vorbit pana acum e stupefiata de atac.

Declaratia presedintelui a fost urmatoarea: "Mulţi spun că abdicarea a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a intereselor naţionale din partea Regelui Mihai. Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim- ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi."

Iar mesajul meu pentru "intelectualii" lui Basescu este urmatorul: "Opriti-l urgent, pana nu distruge totul!"

Si doua clipuri via Niku:





Din raportul Tismaneanu: "Distrugerea continuităţii constituţionale a statului român prin abdicarea forţată a Regelui Mihai în decembrie 1947 rămâne unul din marile abuzuri ale comunismului în România."

"Teza centrala este ca Raportul Final si discursul din 18 decembrie 2006 au intrerupt definitiv continuitatea statului de dupa cel de-al II-lea razboi mondial (deci a acelui stat al carui certificat de nastere a fost instaurarea samavolnica a guvernului marioneta Petru Groza la 6 martie 1945 si care a fost transformat in colonie sovietica prin proclamarea RPR si abolirea fortata a monarhiei constitutionale la 30 decembrie 1947). Revolutia din decembrie 1989 a marcat prabusirea dictaturii comuniste, nu si sfarsitul definitiv si irevocabil al statului comunist. Restauratia care a urmat a incercat sa impedice aceasta despartire categorica de trecutul institutional al comunismului." - Vladimir Tismaneanu

35 de comentarii:

niku_elektriku spunea...

iarta'l, lilick, ca nu mai stie ce face!

(scirboasa faza cu regele, ceea ce reconfirma ca base'i un ranchiunos fara horizont, desi face atita caz de vizionarismu' lui incomparabel - si stii in ce calitate o spun, nu?)

daca nu'l salveaza ungurii, din galeata in care o intrat singur, nu'l vad bine

Lilick Auftakt spunea...

@Nikule, scoate te rog atacul la Rege din emisiune. O sa scoata si altii, dar fa-o tu mai repede, te rog.

niku_elektriku spunea...

eu "am decupat" altceva, da' sa vad daca n'am aruncat "rsturile"

radu spunea...

Lilick, asta e un dement si un scelerat, care s-a sinucis politic in direct. Mai mult, scelerati sunt toti intelectualii care-l vor mai sustine public.

Lilick Auftakt spunea...

OK, uita-te, te rog. Din pacate eu nu am gasit..

Lilick Auftakt spunea...

@radu, s-o fi sinucis el, dar noi nu suntem morti. Trebuie o reactie la fel de dura.

Lilick Auftakt spunea...

Asta a calcat totul in picioare, nemernicul.

niku_elektriku spunea...

lilick, am pus la mine doo fragmentzele, din resturi

Garcia Muerte spunea...

Sunt foarte curios sa vad niste reactii. Nu de la intelectalii simbriasi ai regimului.Nu. De la ei chiar nu am pretentii. Dar cei care mai au o cat de mica doza de bun simt, ar trebui sa reactioneze.Si aici vorbesc de cei cu greutate, nu de astia bagatori de seama,precum sunt si eu. As dori sa vad un comunicat oficial al Academiei Romane, al Institutului de Istorie, ceva care sa arate cu acte ca Basescu e un derbedeu. Derbedeu sau influentabil, pentru ca el recepteaza istoria recenta exclusiv prin ochii si scrierile lui Tismaneanu. Iar sangele apa nu se face, si, prin intermediul lui Base, fiul ilegalistului Timinetki,cel care se lupta cu Siguranta in anii '30, ii trage o caraba peste bot Majestatii Sale, Regele Mihai.

Lilick Auftakt spunea...

@Garcia, si eu astept. Dar si de la slugi, daca mai au o ultima urma de onoare...

Lilick Auftakt spunea...

In momentul asta la B1 e... ghiciti cine? Lambrino.

Anonim spunea...

Bine ca inainte de emisiune a aparut anuntul "interzis copiilor sub 15 ani". Bine macar ca aceasta categorie a fost scutita de vomitiva familie Lambrino

Dan

PS

Derbedeul de la Cotroceni a lansat atacul impotriva M.S. Regele Mihai I al Romaniei la pachet cu "8 + 2 judete" pentru a acoperi uriasa infrangere de la CCR.
Trebuiau gasite doua subiecte tari pentru a acoperii esecul de la CCR, unde i-au fost facute praf si o parte dintre articolele acceptate.

Oricum, in ceea ce-l priveste pe M.S.Regele Mihai I al Romaniei, derbedeul de la Cotroceni a fost sincer. A vorbit cu gura securistului din el

Gestvag spunea...

Ba nu, "intelectualii" lui Băsescu trebuie obligaţi să răspundă. Sunt de acord cu afirmaţiile lui sau recunosc că omul nu e sănătos la cap?

Lilick Auftakt spunea...

Dane, cred ca Basescu e atat de terminat, incat a luat si bani de la Lambrino ca sa ii faca... intrarea.

Lilick Auftakt spunea...

@Gest, ai dreptate.

Anonim spunea...

Scrisoare Deschisa Catre Majestatea Sa, Regele Mihai al Romaniei

Sire,
Sincer sa fiu nu prea stiu cum sa ma adresez Dvs. in acest demers al meu, demers facut de un cetatean al Republicii Romania, cu puternice convengeri republicane, dar cu un respect total fata de valorile autentice ale Istoriei milenare ale neamului romanesc si pe care, cu toata consideratia si admiratia mea, va rog sa-l primiti si sa-l considerati drept scuze cerute de un ilustru anonim roman, Majestatii Voastre, fata de mojicia, marlania, derbedeismul etc. cantonate in sfertodoctismul, precaritatea cunostintelor de cultura generala si a lipsei celui mai elementar bun simt care-l caracterizeaza pe asa-zisul presedinte al tuturor romanilor basescu traian la momentul in care, pe un post obscur de televiziune, v-a catalogat drept “sluga rusilor”.
Asa cum v-am spus deja Majestate, nu sunt regalist, consider ca toti suntem egali in fata Divinitatii, de la nastere si pana intram din nou sub Judecata Divinitatii , prin urmare consider ca forma de republica este forma care raspunde crezului meu intr-o democratie autentica si dezinhibata de transmiterea ereditara a Puterii. Pe langa aceasta, desi nu sunt angajat politic in niciun fel, simpatiile mele sunt indreptate catre doctrina social-democrata.
Cu toate acestea, Majestate, in urma educatiei primite si insusite, zic eu cum se cuvine, nu pot sa nu dau Cezarului ce-i al Cezarului, si sa recunosc rolul Monarhiei, si cu bune si cu rele, in Istoria neamului meu.
Majestate, fara Apelul Dvs. si actiunile Majestatii Dvs. premergatoare “Comunicatului Catre Tara” din seara zilei de 23 August 1944, puteau mentorii actualului meu presedinte, cei aproximativ o mie de comunisti, sa se puna in cur si cap (imi cer scuze pentru limbajul licentios care nu se inscrie in canoanele protocolare ale adresarii catre Majestatea Voastra) si nu ar fi putut determina Oastea Romana si Generalii acestei Ostiri sa lupte in continuare pentru binele tarii, respectiv pentru eliberarea Ardealului pe care acum, acest tradator de neam si tara se pregateste sa-l ofere pe tava maghiarilor, ca rasplata pentru mentinerea la Putere a unui Guvern si Presedinte impopulari si pe zi ce trece tot mai ilegitimi.
Cu tot respectul, va rog, ca pe langa scuzele prezentate, sa acceptati si rugamintea unui cetatean roman care considera ca implicarea Dvs. activa si benefica, umar la umar, cu fortele democratice din aceasta tara, ar reprezenta, ca si la momentul August ’44, un factor catalizator si mobilizator care sa duca in final la reinstaurarea statului de drept in Romania.
Sire,
Pana la plecarea Dvs. din tara ati trait, de la o varsta frageda, experienta a doua dictauri: cu parere de rau o spun, a tatalui Dvs. si a Maresalui Antonescu, dupa care a trebuit sa asistati neputincios din exil la instaurarea si perpetuarea, vreme de jumatate de secol, a dictaturii comuniste in tara noastra. Sunt convins ca si acum priviti mai mult decat cu ingrijorare la fenomenul instaurarii unei dictaturi speciale, pe model mafiot, in aceeasi tara a noastra.
Majestate,
Nu lasati sa se intample acest lucru, cu metodele si intrumentele democratiei dublate de personalitatea si autoritatea Dvs. marcanta, legitima si recunoscuta pe plan mondial, alaturati-va fortelor democratice din aceasta tara in lupta de eradicare a ciumei portocalii.
Va doresc o Viata Lunga, Putere si Sanatate
Sa Fiti Iubit
marcus

Lilick Auftakt spunea...

Marcus, foarte frumos. Te citisem, dar ai comentariile inchise. Am pus pe facebook si in alte parti. Superb.

Anonim spunea...

@Lilick: nu stiu de ce sunt oprite comentariile. Dimineata amicul meu, care ma ajuta cu mentinerea blogului la un oarecare standard, sunt convins ca va rezolva problema. Iti multumesc pentru aprecieri, crede-ma ca nu am postat niciodata la asa o ora, dar imbecilul a depasit orice norma de elementar bun simt si-mi confirma diagnosticul de nebunie pe care ca "un profan ce sunt, in nemernicia mea, i l-am pus, long time ago"
sa fii iubita
sarut mana
jos dictatoru'
marcus

Lilick Auftakt spunea...

Si tu sa fii iubit! :)

Bogdan spunea...

Ei lasa, ca maine si Patapievici si Tismaneanu si restul telectualilor il reevalueaza rapid pe Regele Mihai. Iar Mihaies vine pe turnanta dreapta cu niste vomismente la adresa regelui. Regalisti-regalisti, insa cand e s'o spuna pe aia dreapta,de la Basea, baietii sunt consecventi. In pupinbasism.

Lasand gluma la o parte, nu vei vedea nici o lichea telectuala, ca de aia si sunt lichele, nu vei vedea nici o sluga declarat monarhista sa'l denigreze pe Basea dupa declaratiile astea. Nici macar unu' singur. Unii vor tace (aia mai timizi) insa majoritatea vor face clabuci la adresa Regelui.

Pai voi ce credeti, ca Basea a scos subiectu' asa d'aiurea. Omu' e un fin cunoscator al realitatilor romanesti, al gradului de prostie si spalare pe creieri.
Cu ocazia asta si'a relansat sustinerea cu filonu' ala adanc-verde-cretinoid care'i numara vagoanele Regelui. Bine ca nici un idiot nu a indraznit pana acum sa'l acuze pe Rege de tradare, insa Basea nu'i chiar orice idiot. E miez.

Ce m'a frapat a fost insa altceva. Intrebat la aproape 70 de ani de la evenimente, timp in care a fost si'un Nuremberg si ceva holocaust si ceva nemti cu cenusa pe cap an de an, timp de 70 de ani, deci ce m'a frapat a fost ca Bou' a zis ca in aceleasi conditii ar fi facut acelasi lucru ca Antonescu, maresalu'.

Bine, orice istoric de buzunar intelege complexitatea acelor timpuri, insa la 70 de ani de la evenimente sa zici ca ai fi atacat aliatii, umar la umar cu Germania Nazista, e caz de Curte Internationala. Sunt curios ce parere are Centrul Wiesenthal.

Sigur, inainte de a primi raspunsul in plic de la ambasadorul american.

Bogdan spunea...

Oricum, sper ca ati apreciat curajul Boului(scuze animalului).

Vita a precizat: "in aceleasi conditii", adica il seaca rusii de nu se poate(sanchi!, asta pun pariu ca e agent rus), insa fara o Germanie Nazista pe langa el, parca n'ar cam face'o. Ce pana lui!

La gargara insa e miez, se cocoseste de nu se poate, doar Hitler ii lipseste. Din peisaj.

Lilick Auftakt spunea...

Bogdane, pai uite ce scria licheaua Patapievici in '96:

"Am putea regăsi legitimitatea prin monarhia care ne-a făcut odinioară mari; dar poporul meu îşi urăşte Regele şi îşi adoră Nebunul. Regelui nu i se poate ierta superioritatea, majestatea, faptul de a nu ne fi înjosit niciodată; nu îi putem ierta nici faptul că l-am trădat."

traian spunea...

voi mai aveti pretentii sau asteptari de la un alcoolic ne-educat ?

Lilick Auftakt spunea...

A, nuu. Dar daca nu il oprim cumva pe idiot, cu o declaratie similara ne poate baga intr-o zi in razboi cu cineva.

Mynsc spunea...

Asta chiar nu mai are limite. Un control psihologic serios acuma 100% l-ar da incompatibil cu functia de presedinte.

Numai in Romania un om atat de ingust la minte, pervers si rau la suflet ar fi putut sa castige de 2 ori presedintia. Si acuma il mai si lasam sa ne calce in picioare cu afirmatii din astea ce ar fi rusinoase si pentru un amarat boschetar cu 0 educatie.

Deceneu spunea...

Basescu are dreptate ca trebuie sa ne reevaluam valorile, mai bine spus unii ca el, dar pentru asta trebuie schimbat etalonul.
Etalonul nu poate fi Basescu, trebuie sa fie valorile europene, si cancelarile europene au indicat ca Basescu nu e frecventabil si M S Regele Mihai are usile deschise.

Am avut un dialog cu Iulia Huiu daca trebuie sa te cobori la nivelul adversearului.
Ce spui ar trebui ca MS Regele Mihai sa intre in polemica cu Basescu?
Eu zic ca nu.
Vezi si comentarile de la Iulia.

Vania spunea...

Când boul sifilitic va fi în penitenciar, trebuie reeducat până pricepe că-i bou sifilitic!

Javra ordinară n-ar trebui să se pronunţe nici despre îngheţată, cu atât mai puţin despre oameni, specie cu care are foarte puţine în comun...

Lilick Auftakt spunea...

Regele n-o sa se coboare. A dat comunicat Crin Antonescu cu scuze din partea noastra, a tuturor, Regelui.

radu spunea...

L-or reevalua intelectualii lui basecu pe Rege, dar sa vad cum il revalieaza Tismaneanu si Andrei Cornea pe Antonescu. Ion Antonescu. Cel pe care basecu l-a pupat adanc in anus.
basecu e furios pt. ca Majestatea sa l-a tradat cu USL-ul. Apatrid moral, i-a spus bine Crin. Omul asta atat de profund ceausist in tot ce face e chitit sa distruga tot ce tine de traditia nationala: Rege, partide istorice, stat national unitar. Reactia trebuie sa fie dura, extrem de dura, cu denuntarea fascismului si ceausismului manifest al acestui monstru patibular, probabil beat in emisiunea prolegionarului si proceausistului Cristoiu.
O sa inceapa curand protestele publice, cu liste de subscriere.

neamtu tiganu spunea...

Tismaneanu l-a criticat aspru, pupindu-l in cur http://www.evz.ro/detalii/stiri/tismaneanu-imi-exprim-rezerva-fata-de-stilistica-exprimarii-presedintelui-traian-basescu-935.html

Lilick Auftakt spunea...

Da, da, daa. Am vazut. :)))

Shadow spunea...

olalala. Domnul neamtzu tziganu in persoana a venit pe blog. Pretenarul meu de "gusturi geografice" si de "gusturi oneologice" ne-a facut onoarea de aveni pe blogul tau lilicka. Ma inclin.

Sper ca "stilistica" exprimarii mele sa nu supere pe nimeni :-).
Imi lipsea neamtu asa cum imi lipsea si hantzy, amicii mei "virtuali" de la ziua. Binenteles "arogantul" era si el in "grup".

Lilick Auftakt spunea...

Daa, cam rar ne viziteaza. :)

Anonim spunea...

Cand ma gandesc ca am privit impreuna cu Patapievici vizita Regelui la biserica Sf. Gheorghe,din acelasi balcon,si cat de entuziasmat era ( " Roxana,ce viitor poate avea poporul asta !" )....
Unde este Roxana Bicleanu acum???
In strainataturi,ca mai toti romanii care aveau ceva de spus si de facut...
Unde este acum Dl. Patapievici?? Ce reactie are?
Vai noua !

Lilick Auftakt spunea...

Se pregateste pentru viitoarea campanie electorala a PDL, sa mai scoata un "sex oral" din burta.