6 iun. 2011

Sondaj EVZ :))

Am gasit in vizuina dusmanului un sondaj care mi-a produs hohote de ras. Il puteti vedea si voi aici, sau in captura de mai jos. Intrebare: "Credeți că USL are dreptate atunci când refuză orice discuție pe fond în legătură cu propunerile lui Băsescu de modificare a Constituției?" In momentul in care postez 92.1% dintre cititori, adica 3401 persoane, au raspuns "DA" si doar 286 "NU". Votati, votati sa ii saturati!

29 de comentarii:

Arogantu' spunea...

Super tare !
Sa ne tii la curent - eu nu intru pe LIMBAMENTUL ZILEI, ca sa nu le fac trafic ... :D

berenger spunea...

amuzanta incapacitatea useleului de a discerne realitatea. vad ca tratati in continuare chestia asta ca proiect de modificare a constitutiei si nu ca ceea ce este, program electoral. dormiti in pace, tara muzeografi si copiloti va face!

Lilick Auftakt spunea...

Berenger, eu nu am tratat nimic. Am copiat intrebarea de pe EVZ. Tot greu cu citittul si intelesul, nu?

Arogantu' spunea...

@Lilick
La berenger e axioma !

@berenger
Bibicule - esti tare ! Esti primul care are curajul s-o dea la-ntors zicind ca este 'program electoral' !

Exact asta au afirmat cei din USL - ca ba'SECU vrea sa foloseasca tema ca pe un toroipan electoral in mina lui si a PD (si acesta-i unul din motivele pentru care l-au luat in deridere).
Ca doar n-ai vrea sa vorbeasca basistii in campanie despre binefacerile aduse romanilor de rind ...

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu', da, m-a amuzat si pe mine. :))

Arogantu' spunea...

Si uite-asa pierde ba'SECU jucarica !

http://www.cotidianul.ro/148303-USL-pregateste-trei-proiecte-de-lege-in-contrapondere-la-propunerea-de-revizuire-a-Constitutiei

Ca PD o pierduse inainte de a fi lansata la apa de la Cotroceni - s-a pierdut in Dimbovita din lipsa de FLOTA de transport ! :D

radu spunea...

@Lilick, @Arogantu, i-am luat urma lui berenger asta mai demult, pe nu stiu cate site-uri. E un portocaliu de serviciu aflat in vizita pe la noi. Asta asa, ca sa stie toata lumea ce oaspeti ne tin predici.
Spamul te mananca, rinocer mascat ce esti! Treci la loc pe blogary sau la udrea!

Lilick Auftakt spunea...

@radu, a venit aici de la Bogdan Duca.

Arogantu' spunea...

@radu
Pai de ce crezi ca ii raspund in raspar ?
Stiu ca turbeaza daca este luat peste picior ...

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu;, si cum face cand turbeaza? :)) Ia sa vedem. :P

Arogantu' spunea...

@Lilick
Cred ca astazi au securizat salonul ... :)

Shadow spunea...

@radu

berenger nu este "portocaliu" si nu este nici pe departe un "prost". E un om care gandeste. Puteti sa nu agreati neaparat argumentele sale dar nu il etichetati aiurea in tramvai.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, chestia e ca de nu stiu cate ori m-am ciocnit de el pe bloguri exact cand nu citea cu atentie ceva si interpreta aiurea. :)

Shadow spunea...

@lilick

asa ca idee in urma cu cativa ani aparuse o poza cu basecu cu o sapca de cowboy pe un sit de "cautati fbi". Ghici cine pusese poza acolo :-)? Si eu ma mai incontrez cu el pe bloguri dar nu e baiat rau :-).

Arogantu' spunea...

@Shadow
Eu doar i-am explicat ca roata si apa calda au fost, deja, inventate /descoperite (dupa caz) !

Shadow spunea...

@lilick

acum la obiect ce e tampenia monumentala cu "reforma constitutionala pe dorintele" basesciene la care Crin si Ponta s-au aruncat azi?

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, lasa-ma ca mor. Nu s-a intamplat in 21 de ani ca PNL sa propuna sau sa sustina vreo lege nedemocratica si o fac acum. Stai ca trebuie sa imi mai revin. Serios! Vezi ca a postat Bogdan Duca.

Petrini spunea...

Lilick, sunt foarte curios cum comentezi noua propunere a USL: alegerea parlamentarilor intr-un singur tur de scrutin uninominal.

Petrini spunea...

Ups, intre timp deja ai comentat. Sunt sigur ca o sa iti revii totusi.

berenger spunea...

e amuzant cand eu devin tema de discutie. oricum, citesc foarte bine postarile. atata doar ca eu imi permit sa ies din interpretarea standard, de, mi-s persoana libera si neangajata, ca putini din astia care se baga in seama pe internet. chestia asta atrage bineinteles injuriile din partea politrucilor.
iar ca sa vezi cum citesc si interpretez, lilick, descompus putin mesajul: tu ai ironizat faptul ca cititorii unui ziar ”portocaliu” (ma rog, e doar un ziar prost) apreciaza actiunea opozitiei in chestiunea x. mesajul tau implicit e ca chestiunea x e proasta, nelalocul ei, si ca useleul face foarte bine ceea ce face. eu, ”necitind si neintelegand”, am tras concluzia ca useleul nu are o replica adecvata la tactica puterii. bineinteles, fiind o biata faptura libera, departe de adevarul partidului, pot sa gresesc. timpul le va arata pe toate.

ps. ca intotdeauna, shadow, imi face placere sa te salut.

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, pai nu am scris acum cateva zile impotriva uninominalului intr-un tur? Nu am mai scris de atatea ori impotriva lui? Cum sa comentez? Ca e o mizerie. Doar nu crezi ca eu abandonez principiile.

Lilick Auftakt spunea...

@Berenger, eu am ras doar de votul in sine pe acel ziar. Intrebarea m-a interesat mai putin. Nu am comentat-o.

radu spunea...

@Lilick, @Shadow: sigur ca da, @berenger e un portocaliu care gandeste, chiar mai mult decat @Petrini. :)
Lasand gluma la o parte, mie miscarea USL de azi mi se pare desteapta. Nu ca as fi de acord cu uninominalul intr-un tur, nu sunt, deloc. Doar ca mi se pare ca asistam la un joc de sah populist, cu lovituri de imagine de ambele parti si in care USL a mutat excelent, cu armele basecului, bubuind o caraba direct in dantura chelului. Pentru mine, nenegociabil e bicameralismul (si parlamentarismul), restul se poate schimba de la o legislatura la alta.
Cat priveste povestea cu uninominalul intr-un tur, putem milita impotriva lui noi, PNL, impreuna cu reprezentantii societatii civile care ni se vor alatura. In felul asta nu subliniem mai bine si identitatea liberala :) Altminteri, in razboiul USL contra Basescu manevra cu cele trei puncte e excelenta la modul pragmatic, nu ideal. S-ar putea ca de pe urma ei sa recastigam ce-am pierdut si legea uninominalului intr-un tur sa nu fie promulgata. Poate visez, dar mai stii?

Anonim spunea...

Atentie, NU va imbatati cu apa rece!
Sondajul din EVZ NU este(a fost) unul pe bune.
Cineva din redactie a aflat cu doua zile inainte - probabil de la un PSD-ist sau un PNL-ist, viitor UNPR-ist - despre miscarea inteligenta a USL de luni.
Tocmai din aceasta cauza au dat 91% ca este bine ca USL refuza propunerile (ilegale) ale lui Basescu, pentru a induce in eroare pe cititorii pro USL (sau pro PNL/pro PSD) carora li s-a indus astfel in subconstien ca respingerea actiunii lui Basescu este una buna.
Luni, cand USL a anunta oficial ce va face, este posibil ca unii dintre suporterii lor sa fie contrariati.
Cei (adica cel - pentru ca este unul singur, Dan Andronic) de la EVZ au lucrat ca la carte.
Si vor mai avea astfel de lucrari

Dan

Lilick Auftakt spunea...

Care miscare inteligenta, Dan? Eu am vorbit azi cu o groaza de liberali si niciunul nu mi-a spus ca i se pare o miscare inteligenta, din contra. O sa piarda voturi cu duiumul.

Shadow spunea...

@radu

tu dai in talibanism zau asa. Uite pozitia lui lilik e normala. Tu ma faci sa ma gandesc la "prostul care arunca o piatra in lac" si "turma de inteligenti" care se reped sa o recupereze sau poate mai bine spus sa o "repereze" (mama ei de onoare grea ca o "piatra de moara"). Asta asa tot ca gluma vizavi de "gandeala" la care faci referinta :-).

Nu orice chestie a lui crin sau ponta trebuie acceptata doar pt ca sunt "opozanti" ai lui basecu.

basecu si ai lui pot fi batuti doar cu bun simt nu cu populisme. La capitolul asta nu e vorba ca nu "exceleaza" dar nu are nici cele mai mici "competente". Sacrificiul este permis in sah chiar si politic dar nu atunci cand iti "distruge" bazinul electoral. In cazul liberalilor bazinul electoral ar fi trebuit sa ramana "bunul simt".

PS. respecta-ti "adversarii" ca sa fii la randul tau respectat altfel "garbage in garbage out" si dezbatere "ioc". Nu incerca sa semeni cu "lansatorul de scrumiere". El o face natural la tine pare doar "scremut".


@aro
Roata si apa calda au fost inventate? Politica romaneasca "infirma" aceasta informatie. Suntem experti in inventarea formelor fara fond. Deh "romanul (tarzan) puternic, el da alta gaura".

Arogantu' spunea...

@Shadow
Daca recitesti postul meu pentru 'berenger' (dar si pe al lui), vei intelege semnificatia persiflarii cu 'apa calda si roata'.
Daca-i ziceam 'phiiii - ai descoperit America' as fi spus acelasi lucru, dar mai putin caustic.
Bref: i-am spus ca nu vine cu nimic nou pentru USL, noua este doar recunoasterea din partea lui ca gargara cu 'revizuirea constitutiei' este programul electoral 2012 al lui ba'SECU - in locul discutiilor despre realitatea romaneasca si ce trebuie facut.
Offffff - chiar si tie trebuie sa-ti traduc ? :)

Shadow spunea...

@Aro

Nu trebuie nici sa-mi faci scheme si nici sa-mi "silabisesti" :-). Linkul dat de lilick si citatul fac referinta la "modificarea constitutiei" si nu la "programul electoral al basistilor. Berenger se minuna ca nu se sesizeaza opozitia ca nu este in nici un caz "un proiect de modificare" ci un "program electoral".

Modificarea constitutiei nu poate lasa loc la "luatul peste picior" sau "luatul in deradere". Tema este prea importanta si "somnul ratiunii monstrii naste". Asta am inteles eu din ce a scris berenger.

Petrini spunea...

Apropo de sondajul EvZ: ceva e putred in Danemarca. N-am vrut sa fac nici un comentariu initial fiindca am crezut ca imi joaca mie memoria o festa. Ce am vazut eu initial era cu totul altceva, dar apoi arata complet pe dos. Cineva chiar a lasat un comentariu pe tema asta.

Ei bine, acum au un nou sondaj care ieri era CLAR favorabil lui Basescu (cu reorganizarea teritoriala), iar azi e exact pe dos: adica pare ca s-au inversat cuvintele Da si NU, fiindca in rest numarul de voturi e similar cu ce am vazut ieri.