2 apr. 2009

Basescu multiplicat


Ca si cum un singur Basescu nu ne era de ajuns… astazi avem 4! Si probabil nu s-au terminat. :) Unul la Cotroceni, al doilea in mars fortat spre Parlamentul European, al treilea facand de zor tranzactii imobiliare, al patrulea un prosper om de afaceri dubioase… cu statul.

Nu stiu cine e regizorul acestei campanii de presa, sau daca sunt mai multe persoane, dar strategia e deosebit de inteligenta. Lumea era oricum satula de primul Basescu... Acum, cu ajutorul presei, au devenit vocali si ceilalti trei. Unul mai agramat si mai mitocan ca altul. Tare mi-e teama ca o sa mai apara si al cincilea Basescu… Poate si al saselea? Basescu, Basescu, Basescu, Basescu… multiplicat parca la infinit pe zi ce trece… Oricum Basescu era in toti si in... toate. Mai avea de facut doar echipa nationala de fotbal si programul Filarmonicii si puteam spune ca e omnipotent si omniprezent in fiecare secunda a vietii noastre. Basescu la micul dejun, Basescu la pranz, Basescu la cina… Si poate si un Basescu mic, sub pat.

Singur s-a bagat. Iar acum, cand au inceput sa sara schije, il lovesc din toate partile. Jocul pe care l-a facut se intoarce impotriva lui pe zi ce trece. A vrut sa fie si presedinte, si prim ministru, si ministru al justitiei, si sef de partid ( as putea chiar sa spun la plural... partide, nu?) si sef al serviciilor, si, si...
Daca avea consilieri pe care sa-i asculte, daca avea putina intelepciune si diplomatie, ar fi realizat ca la un moment dat cineva, ceva dincolo de puterile noastre, poate ii va spune: “Na, mai! Fii tu in toate! Fii in fiecare minut la tv, tu si toata familia ta, implicat in tot ce se intampla in tara asta. Sa vedem, poti? Te descurci?”

Si se pare ca nu se descurca... Face greseli peste greseli. Nu trebuie sa i le cautam cu lupa. Privim uimiti cum fiecare iesire publica a Basescului nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, ba chiar ale purtatorului de cuvant al Basescului, au devenit ragaituri porcesti, sinistre, mizerabile, ca ale unui monstru cu 100 de capete doborat de un adversar mult mai puternic. Nu te poti lupta si cu presa, si cu partidele, nu poti calari si serviciile, nu poti inchide si gura poporului care incepe sa scrasneasca deosebit de periculos acum, in criza.

Lui Nastase ultima lovitura i-a dat-o o... matusa moarta. Se pare ca pe Basescu il va ucide tot familia. Prea "vie"... : )

20 de comentarii:

Liviu spunea...

Va citez: Mai avea de facut doar echipa nationala de fotbal si programul Filarmonicii si puteam spune ca e omnipotent si omniprezent in fiecare secunda a vietii noastre.

Imi si imaginez un program de filarmonica alcatuit de Basescu... un repertoriu de s-ar sparia gandul, vorba cronicarului :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

:)) Ei, daca te gandesti la manele...
Chiar asa: il vede cineva pe Basescu ascultand muzica? Ascultand alt gen de muzica decat, daca e cazul si ocazia, manele?
Eu nu il vad.

dramoleta spunea...

Este incredibil! Parca s-a clonat nemernicul ăsta. Am citit ce a declarat şi porcul ăla de frate al lui. Nu-mi vine să cred că nu reacţionează nimeni pe măsură.

Jos Baseştii!!!

Mos Califar spunea...

No problem, se uita repede cu ajutorului showului cu Becali care o sa tina capul de afis careva zile.

Lilick Auftakt spunea...

@dramo

Da, da..s-a clonat si ii place...:))

Jos Basestii!

@Mos Califar

Mai merge cu aburelile astea? Mai functioneaza? Cred ca lumea asteapta ceva nou: alt Basescu pe scena!!!! :))

Lulutza spunea...

O familie care mi se pare din ce in ce mai dezgustatoare in mitocania suficienta si aroganta imensa! Pe care as dori-o aruncata cit mai curind la lada de gunoi a istoriei, odata cu celelalte sechele ale "Epocii de aur". Sa speram ca nu s-a inselat prea tare mosu' Brucan si ca ne apropiem, totusi, de sfirsitul domniei lui... stupid people.

Elisa spunea...

"Si care-i problema?!?!?!" asta este mottoul care-i exprima atitudinea..atitudinile.Clona de aseara le intrece pe toate,chiar si originalul.Banuiesc ca originalul nu-si da drumul chiar asa cum ii vine...functia il mai si infraneaza,dar fra'so....uluitor de insolent!!

bagatare si punct ro spunea...

@Mos Califar - mare dreptate ai
dar eu ma si intreb:
- mai avem oare vreo sansa?
- exista vreun politician serios?

Lucia Verona spunea...

Se sparie gîndul...:)
Oricît ar părea de ciudat, se pare că totuşi lui Băsescu îi place muzica de operă. Vorbesc de Traian Băsescu, precizez, ca să nu fie vreo confuzie.

Vania spunea...

Mi-aş fi dorit opusul multiplicării, chiar aneantizarea, de-ar fi cu putinţă...

Pro DOC spunea...

Excelent! Jucatorului i-a scapat din vedere riscul supraexpunerii, ba a tinut sa-si supraexpuna si familionul! :) Astfel de pasari pre limba lor pier. Demential a fost si Mircea Badea azi noapte, cand a zis ca cel mai redutabil contra-prezidentiabil al lui Traian Basescu ar fi nimeni altul decat Mircea Basescu, adica un Basescu mai direct, mai putin uzat, mai surprinzator, mai "din popor"! :) Dialectic vorbind, in dialectica marxista of course (horribile dictu!), acumularile cantitative pentru saltul calitativ sunt aproape suficiente. Cred ca la constituirea punctului de sprijin (pentru rasturnarea buturugii gaunoase) concureaza acum inclusiv aripioare ale serviciilor, contextul intern si extern, netalibanii presei oranj, o parte a mediului de afaceri, societatea civila (hahaha), prin Alina Mungiu (haha), singurul "reprezentat de seama" ramas in afara listei si, nu in ultimul rand, Basescu insusi, rapus, vorba doamnei Cornea, de propriu-i balaur. Conditiile sunt coapte, totul e sa ne apara omul care sa coaguleze frustrarile tuturor, sa le dea o directie si sa fructifice situatia.

Bogdan Olteanu spunea...

Lilick, ai dreptate, lucrurile se precipita! as mai adauga ceva - nu Basescu s-a schimbat, pina la urma el/ei erau cam la fel si acum 2-3 ani, ci, in mod interesant de analizat, s-a largit dramatic spectrul formatorilor de opinie care il prezinta asa cum e.

Pro DOC spunea...

MIRCEA BASESCU are o "experienta a afacerilor" in detrimentul statului mai veche decat se crede.

Extrase dintr-un document oficial:
PARLAMENTUL ROMANIEI / Comisia parlamentara privind actele de coruptie / Raport cu privire la rezultatele anchetei efectuate in cazurile de coruptie sesizate la aceasta comisie - mai 1994.

Pagina 89, ultimul paragraf: "Este cunoscut cazul navei CRISANA, comandant Mircea Basescu, reparata pe un santier din Yokohama la pretul de 7,2 milioane dolari SUA, cu toate ca in contractul incheiat dupa negocieri de 8-9 luni se prevedea un cost in suma de 3,5 milioane dolari SUA. (...) Se mentioneaza ca, la 6 luni dupa repararea navei Crisana, membrii noului echipaj care a preluat nava au reclamat calitatea necorespunzatoare a lucrarilor si chiar neefectuarea unor operatii cuprinse in deviz, precum si defectiuni in functionarea normala a instalatiilor, ceea ce a necesitat introducerea navei din nou in repatie pe santierele romanesti. In noiembrie 1993, in timp ce Corpul de control al primului ministru verifica situatia acestor reparatii, nava Crisana a luat foc in Portul Constanta. Corpul de control a sesizat Parchetul.
Intr-o nota din 9 iulie 1991, aflata la dosarul Comisiei senatoriale de ancheta (vol 22, pag. 23), se explica costul ridicat al reparatiei unor nave pe santierele straine prin acte de coruptie etc. etc."

Pro DOC spunea...

@Lilick
Cred ca aceasta postare, facuta inaintea extrasului din "Raport", s-a pierdut in neant. Asa ca o reiterez. Multumesc.

Excelent! "Jucatorului" i-a scapat din vedere riscul supraexpunerii, ba a tinut sa-si supraexpuna si familionul! :) Astfel de pasari pre limba lor pier. Demential a fost si Mircea Badea azi noapte, cand a zis ca cel mai redutabil contra-prezidentiabil al lui Traian Basescu ar fi nimeni altul decat Mircea Basescu, adica un Basescu mai direct, mai putin uzat, mai surprinzator, mai "din popor"! :) Dialectic vorbind, in dialectica marxista of course (horribile dictu!), acumularile cantitative pentru saltul calitativ sunt aproape suficiente. Cred ca la constituirea punctului de sprijin (pentru rasturnarea buturugii gaunoase)concureaza acum inclusiv aripioare ale serviciilor, contextul intern si extern, netalibanii presei oranj, o parte a mediului de afaceri, societatea civila (hahaha), prin Alina Mungiu (haha), singurul "reprezentat de seama" ramas in afara listei si, nu in ultimul rand, Basescu insusi, rapus, vorba doamnei Cornea, de propriu-i balaur. Conditiile sunt coapte, totul e sa ne apara omul care sa coaguleze frustrarile tuturor, sa le dea o directie si sa fructifice situatia.

Anonim spunea...

EU

Nu muscati ! Nu este nici de ras, nici de plans si nici de criticat ce se intampla.

Este "cea mai" GENIALA mutare miscare facuta de Basescu. (Adica de Felix Tataru, banuiesc, sau alt consilier al lui - nu il suspectez pe Turcan de atata inteligenta si nici pe Preda si nici pe fostul sondor Lazaroiu).

Basescu VICTIMA. A serviciilor, a mafiotilor, a mogulilor - unele atacuri de la un post TV sunt facute cu aprobarea lui - a jurnalistilor etc. Ce sa mai stam de vorba. Victima a TUTUROR. 322 la cub totul la patrat. Si atunci poporul se va alia cu victima. Strategia o sa tina. Si eu daca i-as fi fost consultant tot pe aceasta varianta mergeam. Era SINGURA care ii mai poate asigura un mandat.

Anonim spunea...

EU (continuare)

Si la capitolul "victime" apar si toate rudele lui. "Nu ma ataca doar pe mine, ci si rudele mele" Veti auzi asta si in campanie. Sa nu ziceti ca nu v-am spus

Pro DOC spunea...

Domnule Bogdan Olteanu,
Conjuncturile (inclusiv largirea, fericita mai degraba decat dramatica, a spectrului celor care au defectat dim masinaria propagandei PDL) au asezat mingea exact in fata PNL. Ne punem mari speranta intr-o stralucita campanie electorala a d-lui Crin Antonescu. Succes!

nini spunea...

Acelasi comentariu l-am lasat si la Vlad: "Fi atent subiect tare ca tu vad ca scrii pe temele astea...:))
Perchezitionarea/arestare lu' Becali inca de la 7 dimineata e la comanda lu' Basescu ca nici o televiune sa nu dea de fracsu' cu ce a facut aseara la Antena3. Si ori o sa dureze 2-3 zile, ori mai inventeaza ceva de genul numai sa nu fie loc de altceva. Pariu?!?!

Bogdan spunea...

L'am ascultat aseara pe mitocanu' de frate'su. Parca e mai badaran ca Basea Insusi. Dar ce zic parca, e in mod cert.

Iar daca'o asculti pe EBa nu poti sa nu remarci ca e o tuta. In nici un caz Basea nu spune atatea prostii. Te intrebi cu cine seamana.

Ioana l'a intrecut la case. Cu sau fara Mihaileanu, insa Basea n'are casa de 800.000 de ieuroi.

Campania asta de multiplicare a lui Basea pana la saturare are o constanta: fiecare din clone e mai mitocan, mai prost, mai parsiv, mai hotz decat originalul. Ce ne zice Basel prin asta: Atentie! Se poate si mai rau. Doar uitati'va ce ipochimene am scos recent de pe raft. Interesanta campanie!

Frate'su lui Basea ieri a dat un recital de adevarata tzoapa. Daca'i citesti declaratiile fara sa'l auzi iti faci doar o vaga impresie despre ce aptitudini mitocanesti ascunde personajul.

Marlanu' e realmente spre gloria sa!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

O sa fie aruncata. Sper..curand. :)

@Elisa

Ai sesizat exact nuanta. :)

@Bagatare

Slava Domnului, da! Mai exista!

@Lucia

Ei, poate cel mult opereta! :)

@Vania

Sa se aneantizeze!!! :))

@Bogdan Olteanu

Asta ma bucura! :) Dar sa vezi ce scria ieri Cristian Preda pe un blog: ca Basescu, dupa 4 ani si jumatate, e mult mai puternic, mai intarit...bla-bla

@Pro Doc

Multumesc. :)

@EU

Nu cred ca ii mai mere...dar...nu se stie niciodata.

@nini

Ai dreptate! :)

@Bogdane

Sper sa apara cat mai multi! :)