4 apr. 2009

E clar! Nu are fata de presedinte!


Dragul nostru presedinte e pentru a treia oara confundat. In 2006 Bush a declarat ca este prieten cu Basescu si l-a onorat cu titulatura de "prim-ministru".
La fel si cativa ziaristi straini acum o luna. Astazi in cadrul Summitului Nato s-a facut un anunt: “Presedintele Emil Boc va sustine o declaratie de presa la ora 15, ora locala”. :)))

38 de comentarii:

tony spunea...

cred ca are "poker face" !

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Cred ca niciun strain nu poate sa creada ca romanii au ales un asemenea specimen prim-ministru. :)

Lilick Auftakt spunea...

Sorry...presedinte! :)))

tony spunea...

ce au inteles turcii cand au auzit anuntul?

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Ei, ce? Ca vorbeste presedintele de rahat al Romaniei. :))))

Pro DOC spunea...

Sa te fereasca Dumnezeu sa ti se implineasca toate voile! Basescu este acum ceea ce a vrut si vrea sa fie: si presedinte si premier, si Basescu si... Boc. Cred ca oficialii astia de afara o "comit" fie intentionat, ca sa-l ironizeze, fie fiindca pur si simplu le scapa porumbelul, stiind ei, la fel de bine ca noi, cu cine au de fapt de a face...

Lulutza spunea...

Ca n-are "fata", adica forma, nu ar fi nimic. Mai trist este ca "neforma" asta nu are nici macar un fond cit de cit solid, adica inteligenta, caracter, responsabilitate (sociala), integritate.

Este doar un fel de fantoma a trecutului, care inca ne doare si care, daca nu-l alungam cit mai repede, cu toata... dinastia lui de fantome ceva mai "trendy", va bintui si generatiile viitoare...

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Ceva imi spune ca va fi tinut numai in astfel de ironii. :)

@Lulutza

Asta e. Trebuie sa scapam cat mai repede!

Mos Califar spunea...

Are fatza cum sa n-aibe ? De masa.

Lucia Verona spunea...

Faţa ca faţa, dar discursul...
O fi fost la altă reuniune?

dramoleta spunea...

Aaaaaaa, asta il va costa pe Boc! Va plati cu functia(sau cu disfunctia???)...erectila :)))

p.s. ce mi-e boc in lb. turca, ce mi-e base in lb. romana :)))

alex.dumitrascu spunea...

Ca sa nu mai fie confuzii, personajele ar trebui contopite intr-unul singur, sub numele de Baboc.
S-ar face economie de carti de vizita si carti de identitate.
Da nu stiu cum o sa reactioneze Boc la tratamentul cu hormon tiroidian, ca lui nu i-au scos glanda. Propun sa i-o scoata si lui.
Chestia asta cu scosul tiroidei e foarte buna. Hormonul trebuie substituit pe cale orala, si poti obtine exact starea de spirit si de agerime pe care o doresti.
Daca vrei sa declare razboi Rusiei ii dai o pilula mai mare, doza de cal. Daca vrei sa somnoleze si sa nu se bage in vorba, ii dai o aspirina.

alex.dumitrascu spunea...

Vad ca m-ai cenzurat pe chestie de lezbaboc.

Chat Noir spunea...

Şi totuşi, după constituţie suntem mai mult republică parlamentară decât prezidenţială. E de înţeles confuzia ... Acolo au fost invitaţi şefii ... La noi ... ca la nimeni.

simona_ionescu spunea...

Bine ca nu i-au zis Traian Boc, ca asa hibrid...mai rar!
Tare rau, Dramoleta cu chestia "ce mi-e boc in limba turca, ca mi-e base in limba romana"!!

tony spunea...

Se zvoneste ca vor fi arestati adversari din media ai lui Basescu.Stii ceva?

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Am auzit. Dar sper ca sunt doar zvonuri...

Pro DOC spunea...

On and off… topic

Am revazut "All the King's men", o ecranizare a cartii americanului Robert Penn Warren, care portretizeaza un politician anti-sistem din Louisiana mijlocului de secol trecut. Protagonistul, un tip amoral, extrem de manipulator si santajist, urca in ierarhia politica pe un discurs populist, de demascare a coruptiei celorlalti si de auto-victimizare in context, atragandu-si colaborarea unor aristocrati, intelectuali idealisti, dezamagiti de lume. Plotul se tese in jurul familiei unui venerabil judecator, care pledeaza pentru suspendarea farsorului, dupa ce il sustinuse initial. Memorabila mi s-a parut o replica a judecarorului (interpretat de Anthony Hopkins), care suna aproximativ asa: "L-am sustinut (pe farsor) fiindca mi s-a parut ca a spart ferestrele sandramalei (politice - se subintelege), lasand sa intre inauntru aerul proaspat. Mi-am dat seama insa ca el vrea sa darame sandramaua cu totul, iar eu nu pot sa-l las." Vazand filmul, m-am intrebat daca nu cumva romanul lui Robert Penn Warren a fost sursa de inspiratie a echipei care ne-a livrat produsul politic Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Foarte interesant dar nu stiu daca a fost sursa de inspiratie. :)

tony spunea...

Produsul politic Basescu s-a dezumflat.Greseala cea mai mare a facut-o cu Becali.El stie ca se apropie sfarsitul lui politic si va face in continuare greseli.

Pro DOC spunea...

@Lilick

Ei da, intrebarea era retorica. Nici nu era nevoie de o sursa de inspiratie, fiindca, desi suntem unici, ne incadram totusi in niste tipologii. Or, pentru o anumita tipologie, Basescu este la fel de reprezentativ precum Caligula, pentru alta. Si, oricum, viata bate filmul.:)

Pro DOC spunea...

@Tony

"Produsul" s-a dezumflat, fiindca - tot R.S. Warren ne spune - "time brings all things to light".

Pro DOC spunea...

Si... Nota Bene!

1)."Produsul" s-a dezumflat pentru ca era un produs falsificat, care nici macar nu mai este "ambalat" de aceeasi echipa care l-a brand-uit initial.

2). "Produsul", s-a autogonflat, ca o conserva expirata, inghitind sistemul impotriva caruia s-a declarat. Cifric cel putin, controleaza, asumat, 70 la suta din "sistemul ticalosit".

3). "Produsul", in tendintele-i inflationiste, a absorbit si "civilii" societati, pe care si i-a anexat pe listele parlamentare si europarlamentare.

4). Nu in ultimul rand,
"produsul" cred ca a pierdut si sprijinul "nesimtitei" de Alina Mungiu, care, a spus-o cu gura ei, a jucat aproape in exclusivitate rolul analistului independent, consultat de media si organismele internationale pentru toate evaluarile cu privire la evolutiile din Romania.

Astea fiind spuse, parafrazandu-l pe Dinescu, astept cu interes sa cante prigoria! Apropo, oare prigoriile canta?
Whatever, chiar daca nu canta, va ciripi ea in vreun fel.:)

Pro DOC spunea...

scuze, am mancat un i, am vrut sa spun "civilii" societatii.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Nu cred ca a pierdut sprijinul Mungiei ca doar e "copilul" ei. :)

Pro DOC spunea...

@Lilick

Totusi, Basescu a spus ca Mungiu a actionat cu nesimtire in cazul EBA.
Cred ca si Alina Mungiu are orgoliul ei (deloc mic!). Si apoi nici nu cred ca va continua sa manipuleze media si organismele straine in favoarea lui Basescu (pe care a cam inceput sa-l citeasca si Vestul!) pentru ca si-ar pierde si ultima bruma de credibilitate in mediul accademic occidental, in care a nu i-a fost usor sa se insereze.

tony spunea...

Pro DOC
produsul e ba-shit !

Lulutza spunea...

Nu cred ca greseala cea mai mare a facut-o cu Becali, ci cu presa si analistii politici, chiar cu 'telectualii.

Daca nu au mers alea cu "tiganca imputita", "gaozar", "pasarica", "tonomate" etc, le-a aratat direct cine-i seful in pravalie si ce poate face El Zupremul pentru reprezentantii lingai si docili ai breslelor - TRU, Sever Voinescu, Cristian Preda, Catalin Avramescu, HRPatapievici, M.Mihaies... "Fonctii" si sponsorizari la greu in tara si strainatate, buget la discretie si pentru acoliti, imunitate in fata oricaror controale, telefoane fara fir scurt la DNA, excursii cu duiumul pe banii boborului...

O bila alba pt. Mungioaica in acest caz, a aratat ca are si creier si... cojones, spre deosebire de alti "colegi" ' telectuali, care... In fine, sa nu mai rasucim cutitul in rana lipsei totale de barbatie a marilor 'telectuali ai tarisoarei, si asta in fata unui biet ratacit cu capul, ca Base!

Voi ati vazut ce de-a mosii are fratele prezidential? Deocamdata "doar" in concesiune pe 49 de ani. Hahaha! Parca noi nu stim ca si Videanu si-a construit palatul de la Snagov pe o ditamai concesiune! O sa i-l ia boborul inapoi la expirarea termenului si o sa faca Palatul orfanilor! sau al pionierilor, dupa caz... :)

http://www.telegrafonline.ro/1202680800/articol/46789/mircea_basescu_isi_face_club_exclusivist_la_techirghiol.html

Ma intreb ce sume nerambursabile din fonduri UE o fi atras fratiorul prezidential pentru clubul asta "exclusivist"? Ca doar n-o fi fost tocmai el fraier sa nu ia bani moca, daca tot este rugat in genunchi?!

tony spunea...

Nu m-ati inteles.Arestarea lui Becali este o mare greseala dpdv al voturilor si ma astept ca Basescu sa iasa si sa incerce sa o repare.

Pro DOC spunea...

"Mungioaica are cojones" fiindca, spre deosebire de Pata, Mihaies, Avramescu, Preda, Voinescu etc, s-a inserat prin efort personnal si prin propria-i inteligenta in lumea buna a Occidentului, nu a fost expediata si popularizata acolo prin "generozitate" prezidentiala. De altfel, daca ne uitam cu atentie, nici Tismaneanu nu si-a permis sa se compromita prea mult, eludand cu gratie meandrele pestilentiale ale Basestilor. Fara masura si iremediabil s-au compromis ceilalti, care au vazut in Basescu "ultimul/unicul tren" al vietii lor.

Pro DOC spunea...

@Tony

Da, cred ca o sa-l "coste" ceva si arestarea lui Becali, mai ales ca lui Popoviciu i-a eliberat certificat de oligarh 'de bine".

Lilick Auftakt spunea...

Pai eu cred ca lumea de rand are inca in minte imaginile cu Becali la baute cu Basescu. Nu cred ca s-a intamplat ceva intre timp care sa schimbe aceasta perceptie. Si, cu toate astea, toti cei intevievati pe strada il acuzau pe Basescu in legatura cu acasta arestare. Motivul: Popoviciu. Becali l-a atacat, Basescu l-a aparat. Cncluzia multimilor: "uite, frate, ca Basescu isi aresteaza prietenul ca sa isi protejeze afecerile cu Popoviciu". :))

Lulutza spunea...

Fatza lui, ca fatza lui, ca si purtarea - nu le are de "presedinte de dreapta", ci de unul care a facut scoala muncitoreasca pe puncte si e "academician" la Frunze...

Nici nu mai e nevoie sa cirmeasca inapoi cu vorba spre stinga bolsevica din care se trage. Acum, in vremuri de criza, tot lumpeniatul mondial ar vrea sa dea cu barda in burghezi. Iar faptele/ordonantele slugilor basesti din asa-zisul guvern de coalitie asta si fac... Pomenesc doar minunata ordonanta cu impozitarea forfetara a "imperialistilor" care au neobrazarea sa nu prevada de acum incolo un profit de criza multumitor pentru bugetul personal al statului...

Ai naibii de lumpeni parveniti prin impostura, "tunuri" si potlogarii! Asta-i "masura anticriza"??? Nu isi imagineaza ca pe lume mai pot exista si oameni care vor sa traiasca cinstit si sa auda de guvernul lor de lumpeni cit mai rar si cit mai putin?!

Cica pastreaza taxa unica de impozitare! Daaaa, insotind-o de alte taxe "forfetare", dupa cum vor muschii lor de lumpeni bolsevici!

Propun sa cerem la Curtea constitutionala declararea acestei ordonante - sau ce naiba este - ca anticonstitutionala! Nimeni nu trebuie sa fie impozitat mai mult decit are si mai mult decit cistiga!

Nu cer de la stat sau guvern mila si pomana, ci doar sa ma lase naibii in pace cu asemenea masuri bolsevice si sa nu-si mai vire mina atit de adinc in buzunarul meu! Mai ales in conditiile in care nici politia, nici alte "organe" nu fac nimic pentru mine, ci exclusiv impotriva mea.

Iar daca fiscul atotputernic dovedeste o disproportie anormala intre venituri si "chiverniseala" acumulata, nu are decit sa ma taxeze corespunzator, sa ma "nationalizeze" si/sau sa ma arunce la pirnaie. Dar si pe "ei" si rudele lor, fara discriminare!

Dupa Dragastolo - contabilul lui Ceausescu de ne confisca valuta din conturi, ne-am pricopsit cu contabilul lui Base&Vindeanu! Care ne pretinde taxe forfetare de protectie! Macar ala al lui Ceausescu avea, de bine de rau, ceva studii de economie, nu "doctorat" la numaratul bordurilor!

Lulutza spunea...

... si arestarea lui Becali nu o sa-l coste atit pe Base, cat o sa-l coste masurile astea besmetice si... antiburgheze pentru adincirea crizei, nu pentru combaterea ei si instaurarea haosului total in tara.

Clasa medie, asa firava cum ajunsese, nu prea mai are motive sa creada in competenta guvernului Base si/sau in orientarea sa "liberala". A venit momentul ca PD minus L sa-si asume la loc si pe fata latura bolsevica. Nici macar "stampila" de socialisti sau comunisti nu o merita sleahta lu' Base.

Somerii fara perspectiva si defavorizatii soartei vor fi o masa electorala importanta. Si agresiva, cum le place lor. Si mai putin abila sa se sustraga manipularii.

Pro DOC spunea...

Draga Lilick, Nu stiu cum s-a facut de-a intrat versiunea intermediara. Imi cam face figuri calc-ul, dar mai dau si eu cu degetele pe de laturi. Aceasta e corecta! Nu se poate inlocui cea vizualizata deja cu asta? Scuze pentru deranjul suplimentar si multumiri.

@Luluza

:))) Excelent! - "lumpeni parveniti prin impostura, "tunuri" si potlogarii! ori "lumpeni bolsevici". Aceste caracterizari ar trebui sa intre in "mentalul colectiv", vorba lui Becali, preluata de la Dan Pavel.:)

Asa si e! Dintre toate functiile statului, statul roman actual si-o indeplineste doar pe cea de colector de taxe, cat mai multe taxe si impozite. In schimbul achitarii obligatiilor noastre fiscale, ca simpli cetateni, in mod real nu primim nimic in schimb de la statul roman: nici ordine si siguranta, nici protectie, nici educatie, nici asistenta sociala, nici medicala, rezolvandu-ne pe cont propriu problemele personale si familiale. Ne educam singuri copiii, facem si lectii cu ei ori le platim meditatii, ne intretinem parintii pensionari, platim (uneori scump!) atentia medicilor si suportam, tot pe cont propriu, pagubele pe care ni le produc hotii care ne sparg sau fura masina, ne calca prin casa sau ne golesc cardurile.

Am ajuns iar la vorba lui Camus, din "Omul revoltat": "Je me revolte, donc nous sommes."

Autrement dit, tu te revoltes, donc j'existe.

Lilick Auftakt spunea...

Draga @Pro Doc

Nu pot sa modific comentariile. Pot doar sa le sterg. Si tu poti sa stergi apasand pe un mic cos de gunoi care apare sub comentariul tau. Acum am lasat-o pe asta, ultima. :)

tony spunea...

Pro DOC
Eu as vrea sa votez un presedinte,nu o prigorie!!

Pro DOC spunea...

@Tony

:).
Bineinteles c-un presedinte, si inca unul bun.

Chestia cu prigoria exprima doar exasperarea la care ne-a adus Base. :)