8 apr. 2009

Mai tare, domnule Orban, mai tare!


Ascuns intr-un coltisor de internet, pe site-ul PNL, se afla un comunicat al liberalilor cu privire la impozitul forfetar al lui Pogea. In timpul asta sute de persoane se revolta pe forumurile ziarelor la fiecare articol pe subiect, si peste 3 mii de persoane au semnat petitia “Spuneti NU initiativei Guvernului de a impozita lunar microintreprinderile cu minim 540 de lei”.

Reactia PNL nici macar nu a penetrat canalele mass-media. Stirea am gasit-o doar pe Rador si HotNews. Si acolo destul de bine ascunsa. Observ ca in biroul politic s-a vorbit despre o campanie publica impotriva impozitului (?). Domnule Orban, se poate sa umblati putin la volum? Mai tare, domnule, mai tare!

“Ludovic Orban - prim-vicepreşedinte PNL:
Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal a luat în dezbatere propunerile din ordonanţa de rectificare a bugetului de stat referitoare la modalitatea de calcul a impozitului forfetar pentru întreprinderile mici, şi anume introducerea unui impozit forfetar de 650 milioane lei vechi, impozit anual.
De asemenea, am analizat din propunerile din ordonanţă propunerea de supraimpozitare pentru veniturile mai mari decât veniturile preşedintelui. Am luat decizia să facem o campanie publică împotriva modalităţii de calcul, a introducerii acestui tip de impozit forfetar plecând de la următoarea idee: în perioade de criză nicio măsură de creştere a fiscalităţii nu are efect favorabil asupra economiei. Modalitatea de calcul a impozitului forfetar va pune în pericol locurile de muncă a minim 500.000 români deoarece microfirmele la care lucrează vor fi obligate să-şi închidă activitatea deoarece nu vor avea capacitatea de a plăti acest impozit forfetar.
Este inadmisibil pentru un Guvern care proclamă că vrea să apere locurile de muncă, să creeze locurile de muncă să ia astfel de măsuri care riscă să ducă la pierderea a peste 500.000 locuri de muncă.
Ne vom asocia cu toate organizaţiile patronale ale micilor întreprinzători care sunt afectaţi de această măsură pentru a determina respingerea acestei aberaţii economice pe care vrea s-o instituie Guvernul.”

11 comentarii:

Gheorghe spunea...

Nu stiu de ce am senzatia ca Orban si Crin Antonescu, incearca sa imite modelul Basescu si Boc.
Unul trage sfori si celalat face figuratie.
Se poarta tandemurile si in Rusia asa ca modele avem, nu suntem unici.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Da, numai ca in cazul lor inca nu stiu cine e Boc si cine Basescu.:)) Tandemul "Boc/Basescu" e unul de mascarici. Sper ca nu au si cei doi de gand sa fie vazuti asa.

dramoleta spunea...

Lilick,

Tacere mormantala la PNL. Pe toate fronturile.

Daca o tin tot asa, nu-i vad prea bine.

Liviu spunea...

Rolul opozitiei este din ce in ce mai mult asumat de PSD - a se vedea recentele ratoieli la Boc pe tema rectificarii bugetului, a taxei forfetare etc.

Din partea PSD s-ar putea sa fie un joc aducator de voturi, sa nu uitam ca el a fost practicat cu succes si de de PDL.

In felul acesta, PNL cam ramane fara obiectul muncii, iar daca mai e si lipsa de combativitate, ca acum, cand sunt atatea teme care pot fi exploatate, rezultatele pot fi catastrofale.

Mos Califar spunea...

Asa cum m-asteptam : Crin doarme, Orban da cu oistea-n gard. Patetic

Gheorghe spunea...

Se dovedeste ca liderii actuali ai PNL aveau si au discurs ca reactie la declaratile lui Basescu.
Daca Basescu tace, si Orban-Antonescu nu au ce comenta.
Ei nu ataca masurile guvernului, nu ataca hotiile presedintelui, nu propun masuri economice sau reforme in justitie si in institutile statului.
Faca masuri mesajul e populist sau nu este de nici un fel.
Daca televiziunile nu-i invita la talk-shouri sa raspunda la intrebari nu au nimic de declarat in conferintele de presa.

Tariceanu lua pozitie critica fata de masurile guvernului si propunea alternative.
Tariceanu critica masurile de stanga prin prisma raportarii lor la masuri de dreapta.

Actuala conducere parca nu vrea sa se puna rau cu conducerea PD-L, si incearca sa-si pregateasca terenul pentru o coabitare.

Unknown spunea...

Ai dreptate Lilick! Dar da o pala de vant si spre C.Antonescu sa-i zboare nitel petalele pentru ca se pare ( asa cum cred ca intuise si Gheorghe ) ca pe post de mascarici e pus la inaintare doar L.Orban!

Anonim spunea...

Ai dreptate, ei zic bine da' cam anemic. Au nevoie de niste consultanti pe imagine. Oricum nu-i de mirare, Orban a avut o campanie de tot rahatu' cand a candidat la primarie. Banuiesc ca "Frankenstein" si Andronic au plecat odata cu Calin, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Eu nu ii aud deloc. Orban ca un greieras anemic, iar Crin leaga cuvintele frumos, dar fara substanta.

@Liviu

Pai da. PSD e chiar interesant cu jocul asta putere/opozitie. Face ca ochii tuturor sa fie atintiti spre ei.

@Mos Califar

Crin sa se trezeasca!

@Gheorghe

Da. Ar trebui "sa se ceara" la tv cu interventii de cate ori de la guvern se aud masuri aberante. Daca nu o fac lumea o sa creada ca le aproba.

@Ion

Pai dau. :)

@josephusflavius

Tare mi-e teama ca nu doar consultantii sunt de vina. Sa vedem totusi ce fac noii consultanti.

Anonim spunea...

Se vede clar ca liberalii sunt de-a dreptul impotenti supt noua conducere inteleapta ,cat si justa !
Se releva inc-o data maiestria "bascoasa ' care-a scos din cursa pe singurul catindat care-i putea face fata !


Cat despre -floare de mort- Crinulet si "lalaitorul" Orbanist >vor duce P.N.L- ul pe urmele P.N.T. -c d -ului !!!


Pui prinsoare un ou inrosit contra unui discurs in care-l face PRAF si PULBERE matelotu' !

Cum pe cine ?

Pa' ala cu paru' n ochi ,de se crede smardoi cu glas de eunuc !!!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Imi pare rau, dar matelotu' tau n-o sa mai candideze. Evident ca nu poate sa anunte asta acum ca ar cadea guvernul, s-ar deprecia leul etc :D Momentan e folosit doar ca tinta in jocul electoral al partidelor.