6 apr. 2009

O pleasca pentru PNL!


Pe hotnews.ro se produce o adevarata revolta printre fostii sustinatori portocalii in legatura cu proiectul de Ordonanta de Urgenta al ministrului de finante privind introducerea impozitului forfetar.
Sunt peste 340 de comentarii, cam 99% impotriva masurii, si majoritatea pe un ton deosebit de indignat, pentru ca masura inseamna probabil inchiderea multor microintreprinderi.

Liberalii nu spun inca nimic pe aceasta tema. Ar fi o adevarata "pleasca" pentru ei, ca sa folosesc un termen la moda. Este o masura absolut absurda din punct de vedere economic, tipic bolsevica, cu grave consecinte pe termen mediu si lung. Liberalii ar trebui sa se pozitioneze clar si cu o voce cat mai puternica impotriva impozitului forfetar tintind (re)afirmarea competentei de virf in domeniul economic si atragerea votului celor nemultumitii.
Vocea lui Tariceanu ar fi fost foarte necesara acum, pe aceasta tema! Dar sunt si alti liberali de la care astept sa ia pozitie.

P.S. – Cititi va rog si pe blogul "Politica versus Ratiune": Guvernul de dreapta-stanga - ordin de zi - "Omorati microintreprinderile"
Citez un fragment: “mi se pare de-a dreptul genial cum guvernul Romaniei practic sufoca minimala economie "alba", materializata prin microintreprinderi, practic facandu-i pe detinatorii acestor microintreprinderi sa intre in ilegalitate si a se orienta catre munca "la negru".”

(Ii multumesc lui Traian Breazu pentru ca mi-a atras atentia asupra acestui subiect extrem de important)

6 comentarii:

Liviu spunea...

Fenomenul e mai general.

E suficient sa vezi cum ies de la intalnirile cu oamenii guvernului reprezentantii patronatelor sau ai sindicatelor. Uneori nici nu mai stii pe cine ii reprezinta acestia, ai senzatia ca-s angajati la guvern, atat de timida e reactia lor la diferitele aberatii promovate de coalitia PSD-PDL.

In tot acest abandon al reactiilor sociale, prestatia stearsa a PNL nici nu mai suprinde.

Impresia mea e ca stam mai rau decat in anii '90. Pe atunci FSN-ul nu dispunea de majoritati asa mari ca azi, iar opozitia si societatea civila erau mult mai vizibile. Azi o buna parte a 'societatii civile' e pe listele PDL, iar opozitia se se trezeste arareori dintr-un somn dulce care numai bine n-o sa-i faca.

Restul societatii urmareste, fascinata, scandalul Becali.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu
Pogea e un tip extrem de periculos si hot.
Patru sute si ceva de mii de mici intreprinzatori, adica firme cu unul, doi angajati (patronul si cel mult sotia) inseamna tot atatea voturi pierdute.. Daca omul ala mai are si o sotie, adica o familie pe care o intretine din activitatea respectiva insemna opt sute si ceva de mii de voturi. Daca-si mai lamureste si soacra sau mama, plus copilul de peste 18 ani vom ajunge la milionul de voturi...
Si culmea, acesti oameni fac tocmai profesiuni liberale. De aceea PNL trebuie (!!!) sa-i apere pe acesti oameni. Sunt bazinul lor electoral.
E bine ca PNL sa se trezeasca.

Riddick spunea...

Ma gandeam ca poate vor fi dintre aceia care, la Zidul Realitatii din Piata Universitatii, scriau mare, cu markerul, in chenar, ,,BASEA TIRAN''- ieri, pe tema Becali. Am sa incerc maine sa scriu ceva acolo, sa vad topicul si daca se mai poate scrie.

Gheorghe spunea...

Pai cine sa se trezeasca?
C Antonescu ataca persoane, si provoaca reactii, de la Paleologu la Cioroianu.
Ce zici daca asistam la o preluare de stacheta la varful PNL, ca in cazul Basescu -Stolojan la prezidentiale?
Daca pe Antonescu il "loveste o criza", omniprezentul si omnipotentul Orban devine prezident al PNL.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Mai stii? E in stare..

@Riddick

Faultezi sistematic logica. Sa stii ca nu te pune nimeni sa postezi la o tema care evident ca nu iti e favorabila. Nu, nu..Nu esti obligat.

alex.dumitrascu spunea...

http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html