Am imprumutat si eu titlul postarii Alinei Gorghiu, cuvantul de ordine impus de Crin Antonescu in congresul ce tocmai s-a incheiat. E simplu, e clar, e direct si exprima in doar patru litere o responsabilitate istorica pe care Crin si echipa lui si-o asuma. De fapt acest "ACUM" ar trebui tradus mai ferm ca "imediat" plus "trebuie". Si nu stiu cati dintre liberali i-au inteles cu adevarat sensul imperativ categoric. Chiar si dintre cei aproape 1000 care au raspuns votand motiunea...
"Prin noi insine, ACUM!". Si... "Trei ani ne vom lupta singuri", a mai spus Crin in congres. Ceea ce inseamna ca nu va exista nicio alianta in toata aceasta perioada. Si ca se vrea o renuntare definitiva la statutul si eticheta de "partid-balama", cu toate compromisurile pe care aceasta pozitie de jucator intre PSD si PD-L le implica.
"ACUM" e accentul mobilizator al acestei motiuni. E picatura de energie. E bataia ferma, pe umar, de-ncurajare. E munitia pe care ar trebui s-o poarte-n ranita toti liberalii care au plecat ieri spre casa, in teritoriu, dupa doua zile fierbinti la Palatul Parlamentului.
Nu retin exact la ce televiziune am vazut la un moment dat titlul: "Votul unui partid istoric". Si m-am gandit iar la averea liberalilor, pe care portocaliii tot incearca de-atatia ani sa o zgarie cu unghiile, doar-doar li se lipeste si lor putin praf de istorie pe palme. Si m-am mai gandit cum liberalii trebuie sa tina de ea ACUM cu dintii, sa le dea peste mana adversarilor de cate ori se intind sa fure si-o farama, si sa recupereze tot ce li s-a luat.
Ei bine, mostenirea istorica, plus imboldul "ACUM", ar trebui sa zguduie constiinta liberalilor. Au tot ce le trebuie, ca suport moral, ca sa-si construiasca singuri viitorul. De ce vot pe lista? De ce echipa fidela? De unde nevoia asta a lui Crin de a-si alatura yesmeni? Pentru ca din fata bate vant rece de totalitarism. Pentru ca in lupta cu un partid organizat pe structura militara nu te poti prezenta cu papion, picior peste picior, deschis spre polemici cordiale, fara o echipa in care sa ai 100% incredere.
ACUM nu mai e timp sa discutam despre nume. De ce e X si nu e Y, de ce nu sunt mai multe femei, de ce nu sunt mai multi cu ochi albastri (atentie, nu am pus ghilimele) sau de ce nu sunt mai multi oameni de cultura (indiferent de sex) asa cum mi-as fi dorit eu. S-a incercat, asa cum demonstreaza si Mihai Voicu AICI, sa fie o reprezentare cat mai buna, si oameni cat mai pregatiti pentru ceea ce urmeaza.
ACUM, cand Basescu ar racola si-un caine pentru a-si asigura majoritatea mult visata, cu care sa-si faca treaba si sa treaca ce legi vrea prin Parlament, chiar mai e momentul sa ne uitam sa vedem daca ne place sau nu fata Noricai? Chiar mai e timp sa-i numaram negii? Sau lui Fenechiu firele de par din nas? Si atentie, regula de baza: schimbarile nu se fac niciodata in aplauzele adversarilor.
Liberalii si-au asumat ACUM poate si un risc votand aceasta motiune. Dar au dovedit ca au curaj si i-au oferit lui Crin sansa sa devina un personaj istoric. Daca va fi sau nu, insa, depinde de noi toti. Vom avea un partid puternic de-ACUM... "or we will die like individuals".
Update, decembrie 2012: Totul s-a fasait si Antonescu nu a realizat niciunul dintre obiectivele pe care si-a asumat raspunderea.
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
41 de comentarii:
Din punct de vedere politic, cea mai importanta arma este mass-media.
@SOIM press
Mass-media e o arma cu doua taisuri.
ACUM este momentul sa ne recucerim votantii. Aia blazati si disperati.
ACUM orice vot conteaza.
ACUM nu putem spune nimanui va votul lui nu e o mare pierdere.
ACUM trebuie sa iesim in strada, din casa in casa, ca la inceputuri, sa discutam si rediscutam cu oamenii.
ACUM trebuie sa ne pregatim pentru ATUNCI, alegeri locale si parlamentare.
ACUM !
La acest sfarsit de saptamana s-a consumat congresul PNL. A fost ceea ce trebuia sa fie – o balaceala intre “nu omori calul in timpul cursei” si “daca vreti sa candidez, faceti ca mine”. Vax albina!
Inca din stadiul de intentie palida, acest congres a fost facut pentru a astupa gura acelora ce s-au prins de “calitatile” lui Antonescu si pentru a bifa in statut (cel vechi) obligativitatea de bun simt de a explica militantilor in ce fel s-au pierdut ultimele alegeri.
Pornesc acest articol, constient fiind ca liberalismul, in mod natural, nu aduna (cu tot cu furat) mai mult de 20% din preferintele de vot, indiferent de starea de bine sau de rau a populatiei din Romania. In acest spatiu mic, liberalii isi executa si ei, manevrele de partid.
Prima impresie pe care mi-a lasat-o congresul PNL, este aceea ca Antonescu a reusit la mai putin de un an de la inscaunare sa se metamorfozeze din liderul dorit in liderul impus. Este un parcurs pe cat de natural, pe atat de pagubos in zona noastra. Am putea spune ca Antonescu nu este cu nimic mai diferit, mai stralucit si de ce nu, mai bun decat Basescu. Antonescu s-a vazut pe tron si tacticos, pe rand, striveste toate numele cu greutate din PNL, avand in spate si de-a dreapta, ori oameni de mana a 5-a din partid, ori lideri care au stat (din neputinta) in planul doi-trei fara sa straluceasca.
Asa cum am mai spus pe blogul asta, Crin Antonescu este croit si construit dupa tiparul Traian Basescu, diferenta dintre cei doi fiind aceea ca Basescu are o inteligenta nativa iar Antonescu, doar un tupeu golanesc, aproape la fel de ascutit cu cel al presedintelui. Dar daca veni vorba de functia de presedinte, aici cred ca a gresit saracul Crin, a inceput sa faca macel in randul liberalilor fiind in cea mai neagra opozitie si omitand sa copieze faptul ca Basescu s-a dat la cei din jurul lui din saua de calaret la putere.
Gestul impunerii de candidatura pe lista, a facut si mai mic PNL ul, adica l-a adus la valoarea lui reala. Cum bine remarca C P Tariceanu, PSD a dat lectii de democratie tuturor partidelor. (Mai tineti minte cum comentau liberalii congresul PSD?)
Modificarea de statut, impusa de C Antonescu a demonstrat odata in plus ca partidele, indiferent de doctrina, sunt populate cu romani! “Daca nu acceptati statutul meu, nu voi mai candida la presedintia partidului!” – o manarie ieftina, un truc pe care l-am vazut in parcarea de autocare de la Manastirea Curtea de Arges, o mizerie la care, evident, penelistii au pus botul.
Si asa, cu statut modificat dupa cum i-a bubuit mintea lui Antonescu, cu Manescu si Nicolai de-a stanga si de-a dreapta jiltului, PNL se pregateste sa confirme normalitatea (prescrisa si demonstrata) in care PDL va apune incet la focul mocnit al guvernarii pe criza si la furat, PNL va latra a paguba (cum a facut-o din 90 si pana astazi) iar PSD ului nu-I mai ramane decat sa castige parlamentarele, localele si europarlamentarele la prima respiratie. Cat despre prezidentialele de peste 5 ani, este limpede pentru tot “poporul”ca lui Ponta ii revine sansa sa preia presedintia tarii, luptandu-se cu te miri ce papagal lasat in valuri de partidul lui Basescu si cu un Antonescu transformat in ceea ce este el, dupa “congresul” PNL.
ACUM Norica de fapt n-a mai trimis-o pe nepoata-sa sa voteze.
ACUM de fapt Stolnici n-a fost turnator
ACUM de fapt Catarama n-a belit oamenii de bani cu SAFI
ACUM Quintus n-a fost turnator, a fost patriot.
ACUM e momentul sa ne bagam capetele in nisip, si sa speram cu disperare ca lumea n-o sa ne vada fundul gol ramas afara.
dragi "liberali", daca vreti sa faceti curatenie in tara, va recomand sa incepeti cu propria curte. lustratie in partid, pentru care nu va trebuie nici o lege, dati toti securistii afara (inclusiv aia de-s presedinti de ONOARE), dati toti borfasii si hotii afara, si APOI veniti si bateti cu pumnul in masa.
Dracu
"Prieten adevarat e acela care te sfatuieste spre bine, iar nu cel care iti lauda nebuniile." (A. Pann)
Se pare ca Antonescu nu cunostea proverbul si s-a lasat impresionat de cei care i-au laudat "erorile".
Prima si cea mai mare eroare este adoptarea sistemului de reprezentare majoritar in conducerea partidului.
Cand PD-L-ul o sa propuna sistemul electoral majoritar PNL-ul nu va avea autoritatea sa se opuna pentru ca in propriul partid l-a considerat cel mai bun sistem de reprezentare.
O gafa mai mare ca asta nici nu se putea face.
Sa dai "munitie" sustinatorilor sistemului electoral cel mai putin democratic, era tot ce-si doreau cei din PD-L.
A doua eroare este sa nu recunosti si sa te deranjeze elogile la adresa guvernarii liberale.
Chiar daca nu-l agreeaza pe Tariceanu, nu ar trebui sa se simta stanjenit si sa reactioneze ca la un atac la adresa lui, cand se vorbeste de succesul politicii guvernului liberal.
Alta eroare este sa-si atace adversarii considerandu-i dusmani Marginalizarea lui Orban, probabil pentru ca stie ca Orban intr-o functie de conducere, este capabil sa-l lucreze si pe el asa cum l-a lucrat pe Tariceanu, este totudi o eroare.
Un conducator isi apropie oamenii puternici si se foloseste de ei, nu-i indeparteaza si nu si face adversari.
Strategia echipei lui Crin este una previzibila care si-a dovedit esecul, aceeasi pe care a mers si echipa Stoica- Stolojan cand l-au atacat pe Tariceanu.
Efectul a fost zero pentru ca faimoasa platforma a PLD a fost un fiasco, fara nici o masura concreta, plina de reprosuri fara argumente.
De acord ca miza reformarii interne a partidelor de opozitie este acum una secundara. Important in perioada care vine - si pentru PNL, si pentru PSD - este sa reziste presiunii enorme a noului partid-stat si sa mai salveze ce se poate salva din ordinea democratica: http://rational-idealist.blogspot.com/2010/03/pe-astia-ii-avem-ro.html
Lilick, ACUM este momentul ca partidul sa-si deschida bratele(sau portile) pentru a-i primi pe toti oamenii valorosi, oameni cu expertiza in diferite domenii sau tineri entuziasti, ale caror inimi bat de mult timp pentru PNL. Trebuie sa fim mai multi si mai buni decat ei.Pentru noi, campania electorala pentru alegerile locale si parlamentare din 2012 a inceput.
@Daniel: din pacate pentru PNL oamenii incep sa invete din greseli.. degeaba ii tot chemati sa va sustina daca vorbele nu ajung niciodata fapte. Adevaratul spirit liberal a fost sublim.. si totusi a lipsit cu desavarsire.. la ultimul congres PNL. Ar trebui sa existe o lege care sa reglemente legatura dintre numele partidului si doctrina aplicata efectiv.
@Anonim, exista astfel de legi, dar daca s-ar si aplica, PD-L nu ar mai exista acum. Asta e. Cand vor fi liberalii la putere poate se va reglementa si asta.
Scriam si aseara ca prin reconfirmarea lui Crin s-a vazut clar cine este acum locomotiva PNL. Are mai putina importanta faptul ca a fost ales la pachet cu echipa sa. Doar rauvoitorii pot vedea in acest tip de vot ceva nedemocratic. Crin a explicat foarte bine ca are nevoie de o echipa unita, coerenta, eficace in lupta sa cu sistemul securisto-comunist patronat de ba-secu. In starea de razboi in care se afla acum PNL cu uzurpatorii dreptei, cu cei care ameninta democratia tarii si dezastrul ei economic, ERA SINGURA SOLUTIE!
Nu ii cunosc foarte bine pe toti cei 15 vicepresedinti, votati laolalta cu Crin. Motivatia este simpla: multi sunt sefi de filiale locale cu rezultate excelente in alegeri, oameni care nu puteau fi bine cunoscuti de publicul larg. Ma bucura faptul ca le sunt recunoscute meritele, voturile aduse de ei. Ma bucur ca sunt promovati astfel de oameni care chiar FAC ceva pentru partid, care aduc voturi.
Cum spuneam si ieri, cine are incredere in Crin va avea incredere si in echipa sa. Cine, nu! Este o simpla problema de INCREDERE. Crin si-a luat automat raspunderea pentru rezultatele care vor veni, normal ar fi ca cei sceptici sa ii acorde sansa de a dovedi daca a fost bine inspirat cand i-a ales, nu?
Observ ca adversarii liberalilor ataca ,,lista'' lui Crin. Nu este o simpla lista, este o ECHIPA asumata de Crin. Ca nu le convine adversarilor este de la sine inteles. Cand te lauda adversarii este clar ca ai facut o boacana, n'asa? Iar cand te ataca adversarii inseamna ca ai procedat corect!!!
@Deceneu Erai si aseara destul de pornit impotriva ideii de lista. Vad ca noaptea n-a fost un sfetnic bun pentru tine, esti chiar mai inversunat!
Intrebare: confunzi in mod voit acest sistem de vot intern cu mult hulitul vot majoritar de la parlamentare? Refuz sa cred ca un om de valoarea ta face o astfel de confuzie...
Intrebare: nu crezi ca ACUM se impunea o conducere strans legata de liderul ei, girata chiar de liderul partidului? Ia in calcul situatia de facto de pe scena politica! Si nu uita scopul lui Crin:recastigarea dreptei, fragmentata acum gratie lui ba-secu, cel care a furat multe voturi dreptei fiind un IMPOSTOR.
@Hendrix
Nu pot sa completez la asta "Nu este o simpla lista, este o ECHIPA asumata de Crin" decat atat: ca echipa asta de conducere a fost asumata incepand de ieri de tot partidul. Deci nu mai e vorba doar de Crin. E partidul, adica suntem si noi. Nu ne place, votam alte partide.
Va rog mult: nu mai semnati cu "anonim", ca nu stiu daca sunteti unul, doi, mai multi...
@Lilick Ai dreptate, ACUM este echipa liberalilor, votata de 986 dintre ei. Cei 357 care l-au votat pe Orban sunt tot liberali. N-am nicio indoiala ca vor lupta in continuare sub stindardul lui Crin. Daca rezultatul era invers n-as fi spus altceva, in sensul ca nu m-as putea opune deciziei majoritatii.
Degeaba ii rogi pe ,,anonimi'' sa-si dea un nume, n-o vor face. Presimt ca vor aparea tot mai multi ,,anonimi'', revoltati de alegerea ,,nedemocratica'' a lui Crin. Intrebare: daca acesti ,,anonimi'' ar semna Ion, Vasile sau Grigore ai fi mai linistita? Eu am senzatia ca acesti ,,anonimi'' sunt vreo doi postaci portocalii, poate chiar unul singur. Poate fi chiar @doru, revoltat de alegerea lui Cancescu de la Brasov, care a semnat mai apoi ca ,,anonim''.
foarte bine punctat lilick, intr-adevar, modul cum au evoluat lucrurile la congres nu a multumit (pe buna dreptate)pe toata lumea, dar mesajul a fost clar- 'Acum' si 'Prin noi insine;.. priritatea noastra e sa luptam cu regimul manelist-despotic instaurat de dulaul da la Anvers si haita portocalie...
If we still have a future, we must fight for it!
@Hendrix
Am fost in sala la anuntarea rezultatelor. Ramasesera mai multi "orbanisti" decat "crinisti" (fiindca erau majoritatea bucuresteni). In jurul meu erau numai sustinatori Orban. L-au aplaudat foarte mult si au strigat "Bine, Orban!". Mai eram cu persoane care pot sa confirme. Nu e deloc asa cum am citit undeva, ca orbanistii il aplaudau pe Orban pe sub scaune, sa nu fie vazuti de Crin). Nici gand! Dar toata lumea a acceptat, firesc, victoria lui Crin. Si si-au asumat, tot partidul, linia asta pe care se va merge. Ai auzit tu ca au fost scandaluri, ceva? N-am auzit in sala nicio vociferare, nimic. Tot partidul merge cu Crin, fara indoiala! Dar nici nu ar mai trebui sa discutam despre asta. Ci ca tot partidul merge pe o directie. Zic eu.. buna.
@Lilick PNL este cel mai democratic partid si asta nu de ieri, de alaltaieri, ci de la reinfiintarea sa in ianuarie 90! Libertatea de opinie a fost lege in PNL, precum in orice partid democratic care se respecta. Niciun liberal care se respecta nu va contesta rezultatul votului, pentru simplul fapt ca este un rezultat democratic.
Sub masca libertatii de expresie, libertatii de asociere au intrat in PNL si multi securisti care vroiau sa distruga partidul din interior. Majoritatea au plecat spre ba-secu, odata cu crearea pld-ului. Gasca de stolojeni, boureni, fluturi si muste a plecat ATUNCI cand se vroia distrugerea PNL. A mai ramas un singur securist ACUM:catarama! Crin a spus ca nu-i cunoaste gradul, are vreo importanta? Important este sa fie exclus rapid, asa cum a cerut. Nu stiu daca este ultima coada de topor din PNL, dar reprezinta vocea lor, daca exista. Nefiind in stare sa faca o lista cu 32 de persoane este clar ca nu mai exista viitori ,,tradatori''.
@William
Bineinteles, asta e prioritatea. Exact cum zici. Mai mult: mie poate sa nu imi placa Crin, dar imi serveste foarte bine interesele. Asta ma intereseaza la acest partid. Face ce vreau si eu? Merge pe linia pe care mi-o doresc? A, ca in echipa e Cancescu si nu Bancescu... e mai putin important ACUM.
@Hendrix "@Deceneu Erai si aseara destul de pornit impotriva ideii de lista.
..
Intrebare: confunzi in mod voit acest sistem de vot intern cu mult hulitul vot majoritar de la parlamentare?"
Nu e nici o confuzie.
Nu sunt impotriva sistemului de vot pentru lista, sunt impotriva repartizarii majoritare, a sistemului prin care "castigatorul ia totul" si sustin repartizarea proportionala cu numarul voturilor a locurilor din conducere.
@Deceneu Si eu ma opun ideii votului majoritar, fiind de acord cu argumentele prezentate de tine.Votul majoritar este insa folosit la alegerile parlamentare, unde intra in cursa partidele politice. Nu este cazul unor alegeri interne de partid!
Aici nu este vorba de ,,castigatorul ia totul'', este vorba despre competitie interna intre anumite echipe! Esti poate de acord cu mine ca o astfel de conducere confera multa coerenta, eficienta, unitate. Tinand cont de actuala situatie politica, cand puterea portocalie se comporta ca un partid-stat, nu crezi ca s-a procedat corect? Oricum, sistemul de vot s-a votat LIBER vineri! Acel sistem a castigat extrem de lejer, cu 1083 de voturi, daca nu ma insel.
Intrebare: a fost vreodata PNL nedemocratic?
Intrebare: daca pana acum n-a fost nedemocratic, crezi ca va deveni de aici incolo?
Stiu ca nu esti un votant PNL. Unul neconditionat, vreau sa zic.Esti un tip inteligent, se vede dupa cum scrii pe blog. Consider insa ca te inseli de data asta. Cine are incredere in Crin va avea incredere si in echipa lui. Asa au judecat cei 986 de votanti ai lui. Tu ai incredere in Crin? Fii sincer!
@Deceneu A inceput la ora 19.30 emisiunea politica la Irealitatea, cu Crin invitat! Urmareste-l, te rog eu! S-ar putea sa intelegi mai bine ratiunile care au stat la baza deciziei lui de a propune acel tip de vot. Eu am incercat sa-l explic dar poate ca n-am fost bine inteles.
Am fost inca de la inceput pentru alegerea lui Crin Antonescu pentru ca imi place mult OMUL Crin Antonescu. Eram in sala cand s-au anuntat rezultatele si l-am aplaudat pe Orban pentru demnitate, pentru barbatie, pentru ca a recunoscut infrangerea si a anuntat ca merge inainte alaturi de Crin. A fost o competitie corecta, deschisa. Doar cine nu a fost acolo poate sa sustina altceva.
@Deceneu
E opinia ta. Dar cred ca intelegi ca noi, chiar ca sustinatori fideli, nu putem "dicta" peste votul celor care au efectiv carnet si au fost mandatati, o alta pozitie in partid. Aici nu mai exista dezbatere. Eventual exista inainte. Acum, daca partidul a ales, noi, daca nu suntem multumiti de felul cum au votat (dupa parerea mea o chestie mai putin importanta) nu-i mai votam data viitoare. Dar nu vad sensul sa mai carcotim. De fapt ce vrem? Schimbam ceva? Poti tu sa convingi PNL ca nu au facut bine ce au facut? Pai... n-a facut-o nici macar Orban.
@Daniel
Normal ca asa a fost. Erai doar langa mine. A fost o reactie extrem de democratica. Stiu ca tu (acum si membru de partid) tii la Crin, dar stiu si ca l-ai aplaudat mult pe Orban. Altii erau invers... In fine. Ideea era ca a fost o competitie cat se poate de democratica si de curata.
@Hendrix nu am incredere in Crin, si nu am avut nici la prima alegere, pentru ca de cand face politica nu s-a remarcat prin ceva deosebit, s-a remarcat doar prin discurs "spumos".
Am urmarit emisiunea de la RTv si o urmaresc si pe cea care a urmat, cu D-na Campeanu, Cioroianu, Parvulescu, Saftoiu etc...
@Lilik - Liberalii au hotarat si o sa suporte consecintele.
Mi-am prezentat propia perceptie. Timpul va demonstra cine are dreptate, nu numarul sustinatorilor.
@Lilick - eu nu-l suspectez pe Crin ca ar fi "lichea". Il consider un naiv manipulat.
Daca i se spun franc si opinii critice, poate i se aprinde "un beculet" si nu isi duce intentile pana la capat.
In ideea asta e bine sa se mai discute si opinii care deranjeaza. Chiar daca alegerea conducerii s-a facut cum a vrut, sunt inca multe decizii care urmeaza sa se ia.
@Deceneu
Nu stiu daca aici e cu... "cine are dreptate". Nu despre dreptate e vorba. Adica tu pui in balanta opinia ta cu pozitia partidului? Asta nu poate sa o faca nici macar presedintele partidului. In general, daca esti sustinator si partidul tau a votat ceva ce nu iti convine, renunti in a-l mai sustine. Daca nu vrei sa faci asta, incerci sa te pliezi pe pozitia votata de partid si sa incerci sa aduci idei noi, dar care sa se "asorteze" cu cele asumate de partid. Stii ca tin de foarte multe ori cu tine, dar acum nu-ti inteleg pozitia.
@Deceneu
Pentru deciziile care urmeaza sa se ia.. in regula. Nu de ele ziceam.
@Hendrix: absolut de acord cu ce ai spus foarte bine argumentat la ultimele trei postari. Nu prea am nimic de adaugat decat de subliniat ce ziceai si tu si Lilick: anume ca discutia despre persoane si modul de vot din interiorul partidului era si este cel tarziu acum, cand totul a fost solutionat deomcratic, o diversiune de la alte teme mult mai importante
@transildania Ma bucura aprecierile tale, lucru pentru care iti multumesc. Da, sunt si eu de parere ca atacul pe tema ,,listei'' lui Crin este o diversiune, lansata de portocalii. Imbratisata, din pacate, de oameni relativ inteligenti precum @Deceneu, caruia ii port respect. Are meritul sa recunoasca faptul ca nu este un simpatizant al lui Crin, asta spre deosebire de altii, care se prezinta drept liberali.
Liberalii sunt ACUM strans uniti in jurul lui Crin. Conducerea PNL a fost decisa de Crin, as spune intr-un mod judicios, promovand si oameni mai putin cunoscuti dar cu rezultate excelente in alegeri. Inteleg rea bine reactia furibunda a portocaliilor si a neprietenilor, ca sa zic asa. Crin si PNL reprezinta ACUM adevarata opozitie, lucru extrem de neplacut pentru ba-secu si acolitii sai. Am toarta increderea ca PNL este pe un drum bun cu Crin in frunte.
Trebuie sa-ti spun ceva: la congresul din 20 martie 2009 eram un sustinator fervent al lui Tariceanu, dupa o guvernare excelenta de 4 ani, dupa modul eroic in care a rezistat in fata lui ba-sceu. Am un respect enorm pentru ce a facut Tariceanu, am un respect enorm pentru ceea ce face acum Crin. Ceva imi spune ca va reusi in 2014, dupa ce va trimite pedeleprele acolo unde le este locul: pe stanga. Singura sansa a lui Crin este recastigarea voturilor dreptei, disipate ACUM catre ba-secu, cel care a creat peste noapte falsa dreapta. Cei pacaliti de ba-secu vor vota in fine PNL spasiti, dupa o ratacire portocalie, populista si demagogica. O zi buna!
ce leapsa e asta? mai bine iesiti voi 3 la o cafea.
a citit careva din voi cu atentie mare motiune?
cand pnl o sa recunoasca deschis ca sub guvernarea lor s-au dublat cheltuielile cu bugetarii/pensionarii si o sa-si asume aceste greseli in sensul eliminarii din partid a celor care au condus la momentul respectiv atunci mai vorbim despre liberalism de dreapta.
momentan PNL vrea sa-l votam doar pt ca are un nou lider, charismatic ce-i drept, care s-a facut remarcat prin absenteism total in parlament, limbaj grosolan cand vorbeste de adversarii politici si platforme electorale total opuse de ceea ce a realizat PNL pana acum. de ce sa-l credem? la fel de bine am putea sa-l credem si pe geoana ca vrea binele saracilor, pe ponta ca a ajuns presedinte pe merit, si pe base ca e eroul care se bate cu toti..
din pacate faptele nu sustin vorbele in cele 3 mari partide din Romania. rotatia cadrelor a fost asigurata si in pnl ca si in psd.. la fel va fi si la pdl.
Pe Norica o plac toţi, că-i născută pe 27 ianuarie!
Lilick, te rog sa primesti si din partea mea, pentru ziua de 8 martie, un buchet de flori si cateva ganduri bune.
http://constantin-brincus.blogspot.com/2010/03/8-martie-la-multi-ani.html
Sa fii fericita, sanatoasa si tine-o tot asa!
Cu drag,
Costi
@Costi,
Multumesc mult, mult de tot. :)
Din ciclul "Mintea cea de pe urma, distribuita in avans", recomand (iarasi) aruncarea unei priviri pe http://proletaru.wordpress.com
Multumesc si inca odata: total de acord! Eu la alegerea de acum un an intre Crin si Tariceanu nu am preferat pe nimeni, am privit totul ca spectator. Trebuie sa spun insa ca a fost o alegere buna, Crin este un strateg adevarat, cu principii clare si cu proiecte pe termen lung. Nu se abate de la ele chiar daca are de suferit pe termen scurt, si mai ales nu se atinge de "pionii otraviti", cadourile otravite, care ii sunt oferite.
Frumoase cuvinte. Frumoase indemnuri. O singura mentiune: Crin are ACUM totul in mana. Daca in 2012 lucrurile merg rau va fi singurul responsabil. Ma intreb daca nu si-a asumat o cruce mult prea mare pentru umerii sai?
@Dan
Cineva trebuia sa si-o asume.
Ei! Cum le spui dumneata, Lilick, sa tot stai s-asculti…. Ma bucur, doamna, ca mesajul nostru a fost inteles asa cum trebuie si am asteptat cu ardoare parerea voastra.
Au fost, e drept, la acest congres, masuri si atitudini care nu ne sunt specifice si fata de care am manifestat eu insami rezerve.
Contextul politic e, insa, unul fara precedent, iar PNL se afla la o rascruce si isi joaca viitorul pe scena politica ACUM. Ce a adus acest congres? Inainte de toate, o clarificare.Ne-am asumat cu totii o linie si o directie fara echivoc, am strans randurile si am pariat. Spui tu, si sunt intru totul de acord cu tine, ca din fata bate un vant rece de totalitarism cu care trebuie sa ne luptam. Te asigur, insa, ca opozitia pe care ne-am asumat-o va fi guvernata de bunul-simt pe care l-am ridicat la grad de politica in campania electorala si pe care dorim sa-l aducem aproape de oameni, din nou. Ramane sa confirmam, prin noi insine
@Alina
Da, stiu ca veti face totul cu bun-simt, pentru ca asa sunteti construiti. Nu veti incalta brusc bocancii militari. Insa niste cizme de calarie v-ar sta bine. :))
Vin, cum se spune, "la spartul targului", dar vin !
In primul rand vreau sa recunosc, deschis, ca plecand inainte de anuntarea numararii voturilor am pierdut un mare moment: sa vad reactiile celor care nu au fost de acord cu sistemul listei. Spui Ca Orban a anuntat ca va merge alaturi de Crin. Perfect. Acelasi lucru as dori sa aflu de la Calin Tariceanu, de la alti lideri (reali) ai liberalilor si de la simplii membri de partid care au sustinut pe Orban (chiar si cei care au sustinut, cumva, pe Catarama). Chiar si de la inimosul Alexandru Marin astept o reactie pe masura.
Pe undeva sunt alaturi de rationamentele lui Deceneu. Este un foarte bun observator al "bucatariei" interne in partid, are acel simt special al expertului care identifica riscul ce se naste inca de la formularea proiectului si stie sa puna accentul pe acele actiuni care sa asigure succesul chiar daca efortul este major. Sunt de acord si cu inimosul Hendrix, culmea, pe fond, nefiind departe de observatiile lui Deceneu.
In fine, ma bucur ca am citit postarea ta. Sincer, sunt de acord cu "ACUM" si astept, inca, lamuriri de la liberali asupra modului in care acesta se va traduce in proiecte, in actiuni, in deschiderea fata de cei care doresc sa participe alaturi de liberali la salvarea tarii de neobolsevism.
La emisiunea lui Gadea a fost un moment in care Crin a justificat lipsa de reactie publica a PNL fata de tampeniile guvernarii bocciste prin aceea ca partidul a fost debusolat in urma alegerilor prezidentiale. Sper sa isi revina si sa atace, public, toate magariile administratiei centrale dar si ale administratiilor locale si sa aduca altfel de solutii. Daca nu vin cu solutii, liberalii vor vorbi in vant. Cetatenii asteapta solutii la jaful comis de portocalii, la dezastrele sociale construite (corect spus) de portocalii pentru a reusi dominatia asupra functionarilor publici si a angajatilor din comerciale cu capital de stat (integral, majoritar sau minoritar).
Alaturi de voi sper.
Trimiteți un comentariu