9 mar. 2010

Marius Oprea sa zica merci, ca doar n-a fost executat


... Asa as interpreta eu acest fragment de articol: "(...)Un apropiat al conducerii PNL protestează că a fost înlocuit de la conducerea unui institut şi spune că decizia oficială este "stalinistă". Un drum la bibliotecă, indispensabil oricărui cercetător, i-ar fi arătat că stalinismul lucra după reguli cu totul şi cu totul diferite... David Riazanov a fost directorul Institutului Marx-Engels din Moscova. În această calitate a avut o activitate remarcabilă, fiind cel care a editat, în premieră, "Dialectica naturii" şi "Ideologia germană". Când I.V. Stalin, Secretarul General al Partidului, s-a săturat de el, în 1931, l-a trimis pur şi simplu în exil intern şi apoi în lagăr, la Saratov, unde a fost executat, în 1938." - Bursa.

In final insa, demen... autorul... isi face, cu sinceritate, o autodescriere:

"(...)cu cât te dovedeşti capabil să delirezi mai mult, cu atât eşti împins mai în faţă de partide şi de mass-media. Scena publică seamănă astfel cu concursurile acelea de dans unde câştigă cine rămâne ultimul în picioare, după câteva zile, transpirat, incoerent, într-o transă profundă. Cătălin Avramescu "

Update: despre o noua dovada de delir, in direct la tv, AICI.

21 de comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Ce ma intreb eu e: cum poate sa ajunga unul ca sta profesor universitar, mai mult seful consilierilor prezidentiali cu rang de ministru? Bate toate recordurile in materie de delir, transa si ipocrizie si mai are tupeul sa scrie exact despre asta.

achilianu spunea...

E oarecum comic Revoltator nu mai e de ceva vreme. Cel putin pentru mine. Eu vreau sa-l vad mai des in presa, pe la tv, ca sa avem si noi de ce sa ne...
sanatate...

Unknown spunea...

Mă tot gîndesc de cîteva zile că ar trebui să inventăm o formă cu totul nouă de protest în sprijinul lui Marius. Nici dacă pichetăm sediul IICCR nu cred că le mai pasă, și lucrul cel mai înspăimîntător îmi pare a fi această absență totală de rușine. Parcă pînă și lui Iliescu în 1990 îi păsa de proteste, măcar cît să aducă minerii peste noi. Acestor lupi tineri al FSN îmbătrîniți în rele nu le mai pasă nici cît negru sub unghie de nimeni și de nimic.
Provoc la reflecție pe toți cei cărora le pasă: ce-am putea face să-i clintim din nesimțirea asta sufocantă?

william spunea...

@neinfectat:

cum a ajuns? intreaba-l pe cristian preda (decanul Universitatii :))

e corect ce ai spus- tipul e diliu la propriu (cred ca de la alimentatia nesanatoasa i se trage :)), si ce altceva ar putea sa faca un diliu (decat sa delireze)?
nu cred c e ipocrit... a ajuns sa read ce spune

paul gabor spunea...

Am uneori dorinta sa-mi aduc aminte de mamele unora si de faptul ca au fost atat de idioate incat au dus sarcina mai departe. Dar imi trec dorintele usor si ma reprim. De ce naiba n-as poza intr-un tip elegant? Ca doar nu ma executa nimeni...

Hendrix spunea...

Curiozitatea m-a impins sa vad totusi ce a vrut sa zica dementul portocaliu in articol. Si n-am regretat! Gandirea lui naucitoare, logica lui de beton armat s-a vzut in toata grandoarea ei in atacurile primitive impotriva lui geoana, caruia i se cere...fonctia si impotriva ,,listei'' lui Crin. Curlimbistul portocaliu aici a atacat, intr-un mod extrem de penibil, intr-adevar!
Va sa zica Oprea a scapat usor, el putea fi deportat si impuscat! Dementul asta nu intelege ca Oprea acuza modul ,,stalinist'' in care a fost dat afara, nimic altceva. Nu ma mira ticalosia lui avramescu care apara a enspea oara ticalosia basesciana. Sa spui ca ba-secu nu este un nou stalin doar pentru ca nu l-a executat la propriu pe Oprea o fi de bine pentru ba-secu? Ma rog, ce-i al lui ba-secu este al lui ba-secu, este pus deoparte si acoperit de frunze.

Shadow spunea...

@Dna Petre

Din "nesimtire" nu pot fi clintiti nesimtitii decat prin "umor" si "pamflet". Trebuie sa "radem in public" de aberatiile asa zis "intelectuale" a unor astfel de indivizi. Cu pofta si continuu. Umorul face mai mult rau nesimtitilor decat adevarul exprimat sobru. Pt ca "nesimtirea" are o caracteristica de baza. Este aroganta :-).

Shadow spunea...

Partidul comunist a pierdut un foarte bun "cadru" in persoana "tovarasului" avramescu. dar nu e bai ca partidul actual comunist in idei si functionare l-a recuperat la timp. Avem o "mostra" perfecta de om "multilateral dezvoltat" ajuns in educatia romaneasca pe "puncte". Ei da nu in anii comunismului ci dupa. In fond "continuitatea" trebuie cu grija "garantata" si "promovata".

Realitatea lui Petria spunea...

Lilick, poate ma ajuti sa promovez asta, o petitie initiata de mine http://www.petitieonline.ro/petitie-p64175048.html

Lilick Auftakt spunea...

@Neinfectat

Probabil asta se intreaba si studentii lui. :))))

@Achilianu

Astazi ti s-a indeplinit dorinta. A fost de dimineata la NewsMagazin. :))

Doamna @Zoe

O sa ne gandim la asta si ii rog si pe cei care citesc sa o faca. Ma gandeam insa, si am mai discutat si cu alte persoane, ca trebuie neaparat infiintat Institutul de Studii Liberale din care sa faceti parte si dumneavoastra si alte personalitati publice. Iar @Transildania spunea ca un departament al acestui institut sa se ocupe de investigarea crimelor comunismului, lustratie,. etc si sa fie condus de Marius Oprea.

Anonim spunea...

Un dobitoc!
Delirium tremens...parca era termenul...
:)

Anonim spunea...

De fiecare dată când sunt întrebat cum văd societatea românească mă gândesc la jocul lui Alexei Pajitnov, Tetris. Alegerea muzicală nu putea fi însă mai inspirată de-atât, “Korobeiniki” reprezentând esenţa societăţii nu numai româneşti, ci şi umană, notele urcând şi coborând precum în dansurile cazacesti de demult. Mulţi nu ştiu, sau nu-i interesează ce s-a întâmplat în realitate cu dansatorii cazaci. Au fost trădaţi, trimişi în Siberia sau executaţi? http://gandeste.org/lupta-pentru-romania/despre-societate/5944

Lilick Auftakt spunea...

Va era dor de Avramescu? Si mie... Si iata ce a propus azi (din nou), in direct la tv: desfiintarea partidelor. Scrie Ghilotina aici: http://ghilotina.wordpress.com/2010/03/09/avramescu-cere-desfiintarea-partidelor-politice/

Lilick Auftakt spunea...

@Paul Gabor

Pai te rog sa iti aduci aminte.. :))

@Hendrix

Patapievici, Cartarescu si Avramescu se dovedesc monumente de prostie atunci cand incearca sa se bage in politica. Sigur, trebuia sa se fereasca de comparatia Basescu-Stalin. De asta il desfiinteaza cu usurinta pe Avramescu pana si studentii in anul I. E de ajuns sa citim comentariile pe Bursa, la articolele lui, ca sa ne tavalim de ras. In cazul asta a vrut sa il pozitiveze pe Basescu, dar in comparatie cu cine? Cu Stalin? Hahahahahah!

Lilick Auftakt spunea...

@Petria

De acord. Poate faci un banner, ceva..

Al...cu critica pauşală. spunea...

"Ideile trebuiesc trăite. Numai atunci valoarea lor este reală şi numai atunci cei cari le profesează sunt adevăraţi oameni. Ideile afişate dar goale de conţinut şi de viaţă, sunt scutul laşităţii şi al sclaviei. În larma lor sinistră, dar fără substantă, se agită vermina societăţilor, gândacii infecţi ai oportunismelor servile. Cunoaştem cu toţii răul pe care l-a făcut României lipsa de bărbăţie, emascularea unei părţi din burghezie şi din muncitorime, care s-au lăsat aproape totdeauna să fie remorcate de extremism. Sperând să-şi salveze poziţiile prin tranzacţie si concesii perpetue, subvenţionand unii cu bani si alţii cu persoana lor, isteriile politice, ei nu au reusit decât să-şi mineze propria lor existenţă ca oameni liberi şi ca stare funcţională a societăţii. Astăzi acelaşi fenomen se repetă."

Text scris de Mihail Fărcăşanu în ultimul număr al ziarului "Viitorul" din 18.02.1945.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_F%C4%83rc%C4%83%C5%9Fanu

Ramstein spunea...

"transpirat, incoerent, într-o transă profundă ,(virgula!) Cătălin Avramescu"

Realitatea lui Petria spunea...

Lilick, apare un fel de banner dacaaccesezi la petitie, lasectiunea promovarii ei. Mersi pentru ajutor...

Lilick Auftakt spunea...

@pitikuljenika

Ma tem ca ai dreptate. :D


@Calubalan

Multumesc pt link

@Petria

Fa grup pe facebook. Eu nu am fumat in viata mea tigari de contrabanda. Dar te sustin.

Lilick Auftakt spunea...

Al...cu critica pauşală

Merci mult. :)

Draghi spunea...

Bulbucatu' asta, Avramescu, parca tinea "low profile" in ultima vreme, de cand fusese luat sub poala lui Zevs. Cum de s-a reactivat?