20 mar. 2010

"Mein Führer... I mean my president"

Transildania mi-a recomandat o comedie neagra din 1964: Dr. Strangelove, in regia lui Stanley Kubrick. Si mi-a atras atentia sa ma uit in final, la ultimele scene, ceea ce va recomand si eu, atasand acestui text secventa finala. Mi-a spus ca il voi vedea pe Catalin Avramescu, ceva mai batran...

Actiunea e mai putin importanta, dar o sa va povestesc putin… Dr Strangelove, care si-a tradus numele din germana, e un fost nazist ajuns consilier al presedintelui Statelor Unite. In scenariu, un general nebun are in plan bombardarea atomica a Uniunii Sovietice, sperand la un raspuns automat pe masura, care va provoca distrugerea planetei.

Strangelove, caruia ii povesteste ce are de gand, se arata imediat incantat de planurile de distrugere, insa, in cele cateva secvente, nazistul din el se trezeste si il da de gol. Nu-si poate stapani mana dreapta care executa de cateva ori salutul nazist, ii mai scapa cate un « Mein Führer »… In fine, veti vedea… Si sper ca il veti recunoaste imediat, in rolul lui Strangelove, de data asta intr-un carucior, pe canibalul nostru de la Cotroceni. :))

3 comentarii:

william spunea...

intr-adevar avramescu se declara anarhist... numai penntru ca fascismul e interzis prin lege... altfel ...anarhismul n-ar fi avut nici o sansa sa patrunda in inima lui :)

Lilick Auftakt spunea...

Abolut! Mai tii minte, @William, cand indemna: "La arme, cetateni!"?

http://www.cotidianul.ro/la_arme_cetateni-24800.html

Lilick Auftakt spunea...

@Claudiu, scuze, dar nu iti postez comentariul. Nu accept link-uri spre bloguri pe care nu le citesc si nici nu le recomand prietenilor mei de aici. Nu accesez asa ceva.