"Stimati colegi
Viitorul invatamantului romanesc este in mare pericol. Prin proiectul actual al legii invatamantului se da lovitura de gratie unui domeniu “reformat” timp de 20 de ani! Daca nu luam atitudine si nu ne unim cu totii sa luptam pentru interesele noastre si ale scolii romanesti riscam sa fim cobaii unor experimente nereusite care vor avea o baza legala.
Nu putem ramane indiferenti atunci cand se decide soarta noastra si a copiilor nostri. Viitorul natiunii depinde de succesul sistemului de invatamant. Nu exista niciun domeniu care sa poata fi performant in viitor, atata timp cat scoala romaneasca va fi distrusa sistematic prin legi care nu incurajeaza calitatea si performanta, ci traficul de influenta si mita.
Trebuie sa ne pastram coloana vertebrala si sa spunem NU atunci cand cei de la putere gresesc.
Prin urmare, va cer sprijinul in organizarea GREVEI GENERALE PE TERMEN NELIMITAT incepand cu luna aprilie daca in urma discutiilor care ar trebui sa fie intre sindicate si minister nu se elimina aberatiile propuse: disparitia titularizarii, componenta CA, clasa a IX-a, etc
Liviu Marian Pop - FSLI"
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
14 comentarii:
Sunt perfect de acord cu GREVA profesorilor! Aberatiile din legea educatiei funebriste trebuie corectate asa, daca altfel nu se poate! Portocaliii incearca sa mutileze sistemul de invatamant dupa chipul si asemanarea marlanului basescian! ASTA ESTE ,,REFORMA STATULUI''dorita de ba-secu! Daca zilele trecute ba-secu si-a permis sa spuna aberatia ca medicii au un procent de ,,40% rateuri''este clar ca nemernicul securist vea sa distruga absolut tot!!!
Sistemul de invataant trebuie sa se lupte impotriva portocaliilor care si-a batut joc de ei sistematic. Nu ma refer acum la imensa bataie de joc din octombrie 2008, cand au dat populista lege de marire cu 50% a salariilor. Ma refer la faptul ca stiau foarete bine ca nu vor aplica legea, totul fiind o promisiune populista!
Adevarata atitudine a portocaliilor fata de profesori este extrem de vizibila acum cand se confrunta cu greva din Buzau. Toata stima profesorilor buzoieni, II APLAUD!!! Si ar mai fi ceva: daca manelistul funebriu si-a permis sa zica tampenia aia ca nici un profesor n-a murit pana acum de foame(!?!?!?) eu unul, daca as fi lider de sindicat, as cere DEMISIA lui!
Il cunosc pe Liviu Pop, este baimarean de-al meu. Stiu ca daca spune ceva se va tine de cuvant. Bravo, Liviule! SA NU CEDATI NIMIC!
ar care e treaba?
ce e asa de grav cu legea invatamantului?
zi-mi si mie 3 chestii.
@Dragos
Politizarea invatamantului in primul rand. Citeste: Art 82 aliniatul (2) si (4), Art 186 si 187.
Mi-ai spus sa iti spun 3, ti-am dat trei articole.
Ma intreb cui foloseste aceasta lege pe care si-o doresc portocaliii cu disperare, in conditiile in care profesorii, invatatorii, elevii, studentii, parintii, rectorii, intelectualii N-O VOR. Tu ai un raspuns?...
Daca altfel nu se poate, sunt pentru greva generala, "funebrul" si proiectul sau morbid trebuie trecuti pe...linie moarta.
Mai Dragos, pune mana si citeste proiectul, nu vorbi dupa ureche! Sau bea o cafea, sa-ti revii! probabil ca nu ai copii, dupa cum vorbesti...
@Hendrix
Si eu vreau sa il incurajez pe Liviu. Il vad chiar acum la TV. E la Buzau. Suntem langa ei. Jos Funebriu!
asa..nu vad nimic aiurea ca in conducere sa fie si membrii ai comunitatii locale.
cat despre 186 si 187 chiar nu inteleg 75% cadre si 25% studenti vot secret, iar rector CONFIRMAT de ministru dar ales in urma unui concurs.
de ce politizare e vorba??
dar sa spunem ca e interpretabil.
ce anume, de fond, de importanta pentru actul de invatamant, e in lege asa de grav?
@Dragos
Tu nu ai de-a face cu aceasta lege. Se vede clar.
mda.
mega raspuns.
:)
la asa raspuns iti dau si eu unul la fel: se vede ca esti liberala :)
ps
am absolvit mate-pedagogie.
profesor din 1998.
asta doar asa ca sa vezi cum e cu aparentele. mai ales cand nu iti convin parerile celorlalti.
scuze ca am intervenit.
caut in alta parte
Citeste singur legea. Eu ti-am dat doar trei articole. Citeste pe blog la Liviu Marian Pop spre care am dat link mai sus. Citeste articolele in care Marga explica despre lege. Nu sunt profesoara ta sa iti dau mura in gura... Gandeste si cu mintea ta.
As vrea sa fiu optimist ...
Acum a mai aparut o aberatie: Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei.
Rolul comisiilor scolare este, in general, de a produce o suma de documente prin care sa-si justifice splendida lor inutilitate.
Invatamantul romanesc se afla, de fapt, de multi, de foarte multi ani, intr-o greva nedeclarata, intr-o stare de amorteala din care nu stiu cine si cand il va scoate. E vorba de o lupta surda, inecacioasa, cu un sistem care desconsidera scoala si profesorul. Cei mai buni au plecat de mult, cei ramasi, impovarati de diferite probleme, adeseori incompetenti, sunt afectati de un virus mortal, ceva intre disperarea generata de absenta oricarei sperante si indiferenta resemnata. In orice scoala, poti vedea profesorii obositi, plictisiti, lipsiti de entuziasm, cum isi tarasc picioarele catre salile de clasa, dorind, parca, sa intarzie cat mai mult momentul intalnirii cu elevii. Candva au fost tineri, plini de speranta, de entuziasm, acum sunt, cu adevarat, niste "cadavre" didactice, nemaiasteptand, parca, altceva, decat sfarsitul zilei, sau pensia, sau Dumnezeu stie ce. Cei tineri care mai ajung, intamplator, in sistem, nu stiu cum sa fuga, sa iasa cat mai repede. Daca nu reusesc acest lucru, alternativa este sa imbatraneasca repede si urat, ca ceilalti. Motivele sunt prea numeroase pentru a fi expuse aici. Nu e numai vina ministerului, dar cum poti fi, ca profesor, atunci cand vezi ca nu stiu ce sfertodoct scrie pe nu stiu ce forum "la munca, putorilor" sau ceva asemanator, ca si cand tot ceea ce fac profesorii ar fi sa bea cafele si sa incaseze o gramada de bani? Mi-e teama ... mi-e teama ca profesorii nu mai spera nimic, nu mai vor nimic, sunt prea preocupati de grijile zilei de astazi ca sa le mai pese de ceva. Banii sunt, fara indoiala, importanti, dar dincolo de ei, exista ceva ce profesorii au pierdut, poate, definitiv: respectul si aprecierea unei bune parti a societatii. Tonele de diplome de bacalaureat, de facultate, chiar si de doctorat, au creat impresia ca scoala e si neimportanta, si foarte usor de facut. De ani buni de zile se vorbeste despre educatie ca despre o "prioritate nationala", dar nu se face nimic. In legatura cu legea 221, eu cred ca a fost vorba de un complot. Nimeni, nici PDL, nici PSD, nici chiar PNL nu se gandea, la modul serios, sa majoreze salariile profesorilor. In aceste conditii, legea a fost data, de fapt, pentru a-i umili inca si mai mult pe profesori, pentru a-i transforma in autorii morali ai dezastrului economic in care am ajuns. Am imprumutat 20 de miliarde, unde sunt, ce s-a intamplat cu ei, i-au paranduit profesorii? Acum, ne gandim la un nou imprumut. Cine il va plati?
Va fi greva. O greva a disperarii si umilintei, cum n-a mai fost. Teoretic, profesorilor ar trebui sa li se faca dreptate. Ma indoiesc, insa, ca se va intampla asta. Ceea ce inseamna, in opinia mea, prabusirea iremediabila, pentru multi-multi ani, a invatamantului romanesc, inca mult mai jos decat e acum. Cine va mai dori sa vina in invatamant? Pentru ce? Pentru a fi bataia de joc a unor primari semianalfabeti si a unor parinti care nu vor dori decat ca progeniturile lor sa obtina note maxime, cu orice pret?
Ei, poate vor fi locuri unde nu va fi chiar asa, dar cate vor fi acelea. Ce se va intampla cu scolile din zonele rurale, sau din cele din orasele mici si saracacioase? Cititi legea, directorul si profesorii vor fi angajati si concediati de niste indivizi carora numai nu li se impune sa fie analfabeti ... dar se sugereaza. Uitati: reprezentantii autoritatii locale in consiliul de administratie al scolii pot fi orice: tamplari, tinichigii, coafeze, smenari, orice, numai profesori la scoala respectiva nu ... e conflict de interese. Asa spune legea? E normal?
Orice ar face profesorii sunt de acord cu ei.
Chiar daca lucrez in sectorul privat ei m-au adus aici unde sunt.
Va dati seama bai b..ucurestenilor ca aia care va duc la munca zi de zi prin tunele, adica Metrorex castiga azi mai mult decat voi?
Si va duc, odata la un sfert de ora, cu riscul de a ciocni vagoane si in conditii insalubre.
Pai prima masura la metrou era desinfectia nu salarii mai mari.
Pentru profesori, sunt de acord sa le si tripleze salariile, a plati elitele bine e semn de normalitate. A plati minerii bine e semn de dictatura.
Are cineva idee cum se obtine un post de casiera la Metrorex? Vreau si eu.
Actualul proiect de 'reforma' a educatiei nu e deloc nou...
Aceleasi propuneri sinistre (facute in scopul de a reduce autonomia universitara si a subordona politic invatamantul universitar (si nu numai) romanesc au fost propuse de Miclea in 2005 (probabil intre o actiune de sapat gropi pentru morti(la asta se pricepe, nimic de spus) si o betie crunta...asa cum autobiografic isi descria tineretile), si au fost respinse la vremea aceea cu vehementa de sindicatele din invatamant...
"Visul portocaliu umed" asupra educatiei, e sa numeasca rectorii de la centru, iar in loc de Senat al Universitatii, sa fie un fel de consiliu de administratie (numit de rectorul impus de ei)!
Odios e si modul cum actioneaza pedeleprele... Au fost respinse tentativele lor de politizare ( politizare e prea putin spus, tentativa de "a ingenunchia" invatamantul romanesc e mai corect )?.. nu-i nimic... le propun din nou.. iar si iar...pana sistemul cedeaza...
În structura lui de profunzime ( adică, la nivelul mentalităţii colective ), învăţământul public românesc nu s-a schimbat prea mult în ultimii 175 de ani ( adică, de la naştere ). Vedeţi cum era în vremea lui Creangă pe http://manatnetwok.blogspot.com . Seamănă, nu?
Trimiteți un comentariu