6 mar. 2010

Final fericit: La congresul PNL a castigat... PNL

"...Asa ca sa n-aveti nicio indoiala, Ludovicul si Crinul vor merge mai departe impreuna." - Ludovic Orban

17 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Hendrix spunea...
Congresul a confirmat un lucru de necontestat: Crin este seful PNL! Niciun liberal de bunacredinta nu poate sa nu vada ca acum Crin este locomotiva partidului. Noutatea congresului a fost ieri, cand s-a hotarat alegerea sefului liberalilor pe baza de echipa, de lista. Rauvoitorii au vazut in asta elemente de ,,dictatura'', in orice caz ceva nedemocratic. Gresit! In situatia in care PNL este intr-un continuu razboi cu securistii lui ba-secu, cu partidul-stat care chiar ameninta democratia, era necesara o echipa de conducere eficienta, unita in jurul liderului ei. Masura este oarecum inedita, dar prefect de inteles in astfel de situatii!
Modul in care si-a alcatuit Crin echipa tine de responsabilitatea lui Crin in acest sens. Consider ca a facut o alegere corecta, fiind promovati oameni cu bune rezultatate in filiale si exponenti de marca ai liberalismului. Cine are incredere in Crin va avea si in echipa lui. Cine nu, nu!
@atitudini Norica este o liberala 100%. Nu uita cu cata ura a fost ea contrata de ba-secu in ianuarie 2008, fiind refuzata nominalizarea ei ca ministru de justitie, pe mbaza de ,,mapa profesionala''. Oare de ce? Fenechiu este contestat doar de adversarii portocalii, care au incercat sa-i manjeasca imaginea. Nici un dosar facut pe numele lui nu s-a finalizat. Oare de ce?
Adomnitei a fost puternic atacat de presa portocalie, precum si Chiuariu sau Cioroianu. Tu chiar tii cont de atacurile lor?
@claudia muresan Daca ai inteles doar ca au fost promovati ,,doar pretenii sefului'' inseamna ca n-ai inteles nimic! Modul in care spui:,,S-a vazut si Crin cirmaci.''arata fara dubiu cat respect ii porti. Nu cred ca va regreta cineva ca nu vei mai fi un votant liberal. La modul cum gandesti pierderea este nula.
@vali plesca Fiind un postac portocaliu normal ca ti-e mila de liberali. Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!!
@doru Pai daca spui ca ,,lui Crin ii lipsesc calitatile de lider autentic '' este si normal sa consideri ca ,,echipa lui Crin este cat se poate de slaba''. Daca nu-ti place Crin ce cauti pe blogul asta? Apropos, ce lider politic iti place? Eu banuiesc cine, dar prefer sa o spui tu!

Vania spunea...

Da, s-a încheiat cu bine.
Deşi, nu m-am temut că va obţine domnul Cataramă 60%...

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix,

Ti-am copiat comentariul pt ca eu chiar nu mai am putere sa scriu. Am stat azi 10 ore pe drumuri. La congres nu a fost deloc plictisitor, poate doar in sens pozitiv, ca nu au fost scandaluri. Iar finalul a fost chiar emotionant. Pentru prima data mi-a fost foarte drag Orban. Si am inteles de ce asa de multi il iubesc. Dar Crin trebuia sa castige.

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Pai de asta am si scris ca a castigat PNL. "Cataramele" nu au reusit sa ne ia nici macar un procent. :))))

Lilick Auftakt spunea...

Am auzit ca si-au plimbat portocaliii momaia la cumparaturi. Ma mir ca presa nu a pus botul.

Daniel Mălăelea spunea...

A castigat cel mai bun candidat. E bine ca Ludovic ramane impreuna cu noi. PNL are nevoie de noi toti.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel

Eu sper ca asta sa inteleaga toti. Alina a observat foarte bine azi ca eu m-am abtinut inainte de congres sa critic sau sa ridic in slavi pe cineva. Da, imi doream sa castige Crin pentru ca isi asuma o responsabilitate istorica. Dar toti trebuie sa fie uniti si noi trebuie sa ii sprijinim. Da, putem spune ca nu ne place fata unuia, sau a altuia... dar daca criticam ceva de acum incolo trebuie sa o facem cu argumente concrete, nu ca barfa.

Deceneu spunea...

Ar fi fost culmea sa concureze singur si sa iasa pe locul doi. :)

Orban a fost ca un coleg de antrenament.

Cinezu a afirmat ca pe holurile de la congres multi spuneau ca lista e o chestie proasta, dar nu au ce face.

Lilick Auftakt spunea...

@deceneu

"Ar fi fost culmea sa concureze singur si sa iasa pe locul doi. :)"

Asta ii spuneam si eu cuiva. :))


"Orban a fost ca un coleg de antrenament."

Exact!

"Chinezu a afirmat ca pe holurile de la congres multi spuneau ca lista e o chestie proasta, dar nu au ce face."

Nu stiu. Eu nu am auzit.

Daniel Mălăelea spunea...

Lilick, Crin Antonescu este presedintele PNL cu potentialul cel mai mare din 1990 incoace. Niciodata sperantele noastre nu au fost atat de mari. Aceasta sansa nu trebuia ratata. Lista lui Crin este bine intocmita. Cuprinde lideri de organizatii judetene, primari de mari orase, parlamentari, oameni de cultura. Toti acestia sunt capabili sa aduca voturi la alegerile viitoare. Imi pare rau ca pe lista lui Crin nu se regaseste prietena noastra Alina Gorghiu. Bogata ei activitate parlamentara si civica recomandau prezenta pe liste, dar cred ca a contat mult si faptul ca nu face parte dintr-o organizatie de sector cu rezultate electorale foarte bune. Alina este politicianul care reuseste sa se faca apreciat de toata lumea si care stie sa atraga simpatizanti. Prezenta mea in PNL i se datoreaza. Sunt convins ca ma vor urma si altii.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Daniel

Sigur te vor urma si altii. Iar entuziasmul tau e foarte apreciat, sa stii. In ceea ce o priveste pe Alina, eu ma bucur si ca va fi purtator de cuvant. Are o imagine excelenta si o putem ajuta. Da, merita mult mai mult pentru cat munceste. Si va avea mai mult. Sunt sigura. :)

Anonim spunea...

votant exclusiv pnl din 90 pana azi,consider ca marginalizarea lui tariceanu,alui orban,oamenii care au muncit atat la guvernare cat si in partid sa nu fie acolo unde merita e o mare greseala.pnl poate pierde o mare oportunitate,eu vad ce pnl-isti sunt la roman si in localitatile invecinate si ce calitati erau in primele luni a anului 90,radu campeanu era singurul lider al opozitiei la care se facea liniste si ion ilescu imcerca sa copie din discursul lui despre democratie

Daniel Mălăelea spunea...

Alina merita mult. Si noi suntem datori sa-i acordam tot sprijinul nostru. Spre deosebire de alti politicieni, fie ei si liberali, ea stie sa-si atraga prieteni, stie sa fie in primul rand OM.
Alina mi-a acordat incredere de la inceput. A trecut deja un an de cand luptam oarecum impreuna pe baricade pentru cauza invatamantului romanesc. Pana acum ea a facut-o ca om politic si eu ca lider de sindicat . Nu am vrut sa o dezamagesc si m-am straduit sa o ajut atat cat am putut.Sunt bucuros ca am intrat in PNL din convingere, ca sunt alaturi de prieteni si ca pot sa fac ceva mai mult pentru partid si pentru colegii mei de breasla.

Anonim spunea...

crin ai gresit mai mult decat prevedeam,fara tariceanu si ludovic esti extrem de de slab ,vei vedea ,si nu ineamna ca faci o revolutie in pnl cu fenechiu

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim 2 in 1

Poate nu ai inteles. Liberalii sunt mai uniti ca niciodata.

Anonim spunea...

DANA

Hopa copii! NU va imbatati cu apa rece. O victorie mai mult decat previzibila nu trebuie supraevaluata. Crin nu a avut contracandidat. Orban nici daca mai controla filialele asa cum a facut-o in februarie - martie 2009 nu ar fi castigat. Dar Orban a patit ceea ce a patit si Tariceanu in martie 2009. A fost parasit a foarte multi apropiati, a fost parasit incusiv de unii pe care el i-a inventat. Si ma refer la Florin Alexe (sef TNL), la papagalu de Balasescu si de...Crin, Norica si Stroe, adica de cei cu care a dat "puciul" anul trecut.
Oricum, Orban isi merita soarta. S-a intins - la momentul actual - mai mult decat era plapuma, a intors o gramada de filiale pe dos, a schimbat oameni care au avut rezultate in 2008 (un exemplu - Campanu de la Botosani, care a fost izgonit din partid)a pus mediocri in locul lor, care, imediat ce s-au vazut cu sacii in caruta au trecut la Crin. De altfel, lui Orban i-a tiat macaroana Crin inca din vara trecuta, atunci, cand s-a prins ca isi face majoritate in teritoriu. Asta este aspectul intern de partid. Personal cred ca PNL-ului ii trebuie un manager si la ora actuala doar Tariceanu este solutia cea mai buna.

In plan "extern", nu trebuie luat drept reper rezultatul de la prezidentiale. Pe 22 noiembrie, Crin a strans, pe langa electoratul captiv al PNL (cam 14-15%) si voturi anti-Basescu si voturi anti-Geoana. La locale insa camasa este mai aproape de corp. Nu este deloc sigur ca votantul anti-Basescu sau anti-Geoana va vota cu primarul PNL din localitatea sa.
Iar daca la locale rezultatul va fi slab, la parlamentare va fi dezastru. Ca in 2000. Atunci a fost un fiasco la locale urmat de un 7,7% la parlamentare.

PS

@ Lilick
Am inteles ca ai fost la congres. Ai fost si in prima zi? Daca da, banuiesc ca ai observat concursul de osanale la adresa lui Crin. Nu cred ca avea nevoie de asa ceva.
Vineri trebuia sa se discute despre statut. A vazut cineva vreo dezbatere? Pauza. Au zis unii ca e bun, altii ca nu.
Iar sambata a fost plictiseala maxima. Bine, nu era miza. Dar se putea gasi ceva inteligent, un mesaj care sa ajunga la cetatean. Pauza. Am facut 15 din cele 17 congrese ale PNL plus alte vreo 5 ale PNL-AT, PL'93, PNL.CD si care au mai fost. Asta de acum a fost cel mai slab. Foarte slab.
Si cred ca a avut doar doua tinte: sa se scape de Tariceanu si Orban (via Puiu Hasotti) si sa se treaca de la "revolutia bunului simt" la "revolutia bunului plac"(formula gasita de Dan Motreanu in stralucitul discurs din DP). Cam asta a fost. Deci, repet, sa nu ne imbatam cu apa rece.

Lilick Auftakt spunea...

@Dana, nu am fost in prima zi si nici azi nu am fost decat in ultima jumatate.