27 apr. 2011

Antena 3 a luat locul MTV-ului si VH1-ului in spatiul public

Ultima oara cand ati intrat intr-un butic, in alimentara de la coltul blocului, intr-o frizerie sau coafura, spital, mall, restaurant, bar ati fost atenti vreo clipa la televizoare? Daca da, ati observat ca de la o vreme toate sunt fixate pe Antena 3 (ceva mai rar Realitatea TV)? Urmaresc acest fenomen de cateva saptamani, si poate nu as fi scris despre asta daca nu mi-ar fi atras atentia si alte persoane: «Ai vazut ca lumea nu se mai uita la MTV, sau VH1 in spatiile publice, asa cum se intampla acum 3-4 ani?»

Si am impresia ca ne confruntam cu un fenomen de masa. Politicul intra prin intermediul Antenei 3 in discutiile coafezelor si ale vanzatoarelor, iar de aici, mai departe, in casele romanilor. Nu vreau sa discutam acum despre calitatea emisiunilor. Nici despre invitati. Sau despre Voiculescu. Ci pur si simplu vreau sa va fac putin atenti la acest fenomen si sa-l urmariti atunci cand iesiti in oras.

Eu am stat sa ascult si discutiile celor din preajma televizoarelor. Am surprins vanzatoare ramase cu gura cascata spre ecran, in timp ce la tejghea se aduna lumea. Am auzit coafeze care comentau cu clientele: «Astia nu se mai satura. Fiecare vrea cate doua-trei ministere» Am vazut familii in restaurante care discutau, peste umar, de la o masa la alta, familiar, de parca se cunosteau de-o viata, despre ultima ineptie emisa de guvern.

Nu trebuie sa va placa neaparat Antena3. Stiu ca multi dintre cei care cititi aici aveti surse de informare mai precise si la prima mana. Urmariti insa fenomenul in strada, printre oamenii simpli, ca sa intelegeti si mai bine de ce puterea politica e atat de inversunata pe televiziunile mogulilor. E foarte interesant!

14 comentarii:

Unknown spunea...

Hristos a Inviat!
Am sesizat si eu fenomenul asta mai de multisor. E bine, dar poate sa fie si mai bine.
Cred ca si-au dat seama si pedeleprele, de-l tot trimit pe retardatul de Talmacean sa se rupa-n figuri!

Lilick Auftakt spunea...

@Adevarat a Inviat!

Talmacenii au viata scurta. :))

Arogantu' spunea...

Hristos a inviat !
SRS era de alta parere in privinta antenelor - dar eu cred ca se inseala:
http://www.inpolitics.ro/se-incinge-hora-politicii-romanesti-art64450.aspx

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu'

Adevarat a'nviat! Florin Iaru spunea la tv ca singura televiziune care va ramane cu adevarat impotriva puterii la anul va fi A3.

Vlad Cel Groaznic spunea...

Antena3 a ramas singurul canal acceptabil din ROMania!

TOATE celelalte sunt in mod grotesc aservite crimei organizate basiste!

Iesiti in strada sa PROTESTAM impotriva mafiei basiste, cu orice ocazie! Trebuie sa ne delimitam public cat mai bine de sclavii basisti!

BASISMUL TREBUIE DISTRUS!

PS: Ati vazut reclamele alea ODIOASE la "Explore the Carpathian Garden" de la ProTV, si toata mascara cu "ROManii au ghiorlani", care parca a constituit preludiul acestor reclame INFECTE?! Intreaga activitate a Udrii pare o continuare a politicii lu' Sarbu de a maneliza tara! Sa-i ia dracu' pe toti!

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad, nu m-am mai uitat la Pro Tv din 2000. Dar stiu ca si acel post ca majoritatea mananca din banii nostri. Odios.

Petrini spunea...

Lol, ce descoperire ai facut! Pai de ce s-a aliat Antonescu cu partidul de buzunar al unui fost securist daca nu pentru efectul asta?

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, inseamna ca e foarte inteligent daca profita de un fenomen de masa de nivelul asta. Sigur, dupa voi, Crin nu are voie. Doar manelistul de la Cotroceni a avut, cand a fost sa fie... Macar recunoasteti ca de asta urati televiziunile mogulilor, ca nu mai sunt ale voastre, nu din alt motiv.

Petrini spunea...

Ale noastre? Poate ai vrut sa spui ale PDL-ului. Eu n-am zis ca are sau ca n-are voie. Nu sunt eu in masura sa spun ce are voie, care are mandat de la partid iar eu nu fac parte din el si nici nu l-am votat pe el. Constatam doar ca e ciudat ca faci acum aceasta descoperire. Cat priveste fenomenul in sine, la declansarea lui a lucrat Felix demult, dupa modelul Fox News (dar mult amplificat).

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, daca era asa de stiut de toata lumea, de ce nu a mai scris nimeni pana acum ca pe televizoarele din spatiile publice nu mai ruleaza posturile de muzica? A, nu au observat inca. Merci.

ribelalu` spunea...

Sarutmana Lilick si Hristos a Inviat!
Referitor la televiziuni asa o fi pe strada insa inseamna ca acasa nu prea se mai uita lumea pentru ca audientele tot scad conform masuratorilor.

http://www.amosnews.ro/Audientele_televiziunilor_in_Februarie_si_Martie_2011-29-67546

Lilick Auftakt spunea...

@ribelalu'

Pai de exemplu eu nu prea ma uit. Si multi din cei deja convinsi nu se mai uita. Insa asta cu iesirea in strada aposturilor tv anti-putere e un fenomen. Azi m-am intalnit cu niste prieteni (bloggeri si ei) in Piata Rosetti si, in barul in care eram, am urmarit Realitatea.

ribelalu` spunea...

si la mine in birou, la job, televizorul jumatate din timp "merge" pe Realitatea, 15% pe 10tv in rest pe sport sau documentare. si sunt singur in birou. dar asta nu inseamna ca si cred tot ce spune acolo, nici la Vantu, nici la Nasul. practic televizorul ala e mai mult un "aparat de radio"...ma "tine de vorba".
p.s. conform legii, daca vrei sa difuzezi posturile muzicale in localuri publice, trebuie sa platesti niste "drepturi de autor" suplimentare.

Lilick Auftakt spunea...

OK, dar sper ca se intelege din start ca ne-am exclus pe noi, cei care ne informam continuu de pe net si din alte surse mai directe. Pe mine de exemplu ma intereseaza doar cum prezinta o televiziune o informatie si cum e receptata in strada. Nu mai e vorba demult de crezut sau necrezut.