Va propun sa discutam despre metodele pe care vor sa le aplice cei de la PDL si Traian Basescu, pentru a incerca sa castige viitoarele alegeri, modificand artificial procentul electoral de sustinere. Am gasit cinci categorii. Ce ar trebui sa mai adaugam?
1. Prin nereprezentativitate – votul uninominal majoritar la Consiliile Locale si Parlament (si in special VUM intr-un tur pentru primari si presedinti de Consilii Judetene)
2. Prin voturi inexistente sau multiple (metoda Paris) – votul prin corespondenta, votul electronic, sectiile speciale, prin implicarea unor institutii ca MAI sau MAE sau prin complicitatea serviciilor.
3. Prin suprapunerea unui referendum pe un scrutin electoral, unde doar presedintele are dreptul sa propuna ce referendum vrea, cand vrea, in favoarea partidului prezidential, pe o tema populista si fara timp de-ajuns de informare.
4. Prin favorizarea financiara - favorizarea primariilor pe criterii politice. Implicarea Autoritatii Electorale Permanente, prin cresterea cuantumului garantiilor la peste 600% sau prin prelungirea campaniei electorale de la o luna la trei luni.
5. Prin stimularea neparticiparii la vot - discreditarea institutiilor democratice (Parlamentul) si vulgarizarea ("talmacenizarea") discursului politic.
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
14 comentarii:
Iti mai aduci amite ce spunea chiar Basescu in 2004:
Nu pot ei fura, cat puteti voi vota.
Ce-i de facut? Munca de jos, de la om la om.
Asta daca USL vrea sa castige alegerile.
@Adrian, ha! Ce-mi spui tu imi cita ieri si altcineva, cand discutam pe tema asta, o persoana care sigur o sa vada ce ai scris. :) Foarte corect! Asa e. USL, si mai ales liberalii, trebuie sa inteleaga ca nu au alta sansa decat informarea corecta a oamenilor. Oricat ar fi de greu.
@Lilick: USL, si mai ales PNL are o problema: e cam comod, sau, mai pe romaneste, isi cam baga p***. Si stii de ce? Fiindca majoritatea membrilor si simpatizantilor au o meserie, stiu sa faca ceva, nu sunt gunoaie adunate de pe strada, si nu intra la puscarie daca nu iese partidul X. Altfel spus, nu sunt disperati, nu sunt terminati. Cu pedelistii, in schimb, situatia sta putin altfel, si prezinta numeroase pericole pentru societate. Unu: ca vor frauda cat vor putea, si Doi: ca se vor infiltra, la nevoie, in celelalte partide, precum Nistor.
Nu PDL, ci asta distruge PNL-ul:
http://garciamuerte.blogspot.com/2011/03/mai-mare-rusinea.html
Pai nu trebuie sa ne bazam doar pe partidele politice. Tocmai pentru ca cei din USL nu sunt atat de disperati sa ajunga la guvernare, iar PDL sunt absolut disperati sa ramana, prin tot ceea ce fac. La urma urmei lucrurile astea afecteaza doar celelalte partide politice? Nu si pe noi toti, intreaga societate? Eu, sincer, nu am inteles niciodata de ce trebuie sa ne bazam 100% pe partide ca... rezolva ele. Mai vorbeam azi cu altcineva care imi spunea ca nu se implica pentru ca nu are incredere in niciun politician. Nu intelegea ca nu pentru politician trebuie sa se implice, ci chiar pentru el. Ca daca plateste taxe mai mari, de exemplu, o face pentru ca nu s-a implicat in niciun fel, si ca de aia un partid sau altul isi poate face de cap.
Sa nu exageram. Panourile sunt de prost gust pe acea cladire si trebuie sa le scoata. Dar uite unde era cea mai grava problema din PNL... Altele sunt.
Avem o sansa, poate, nebanuita! "Razboiul" pe sefia PDL si implicarea directa a lui Zeus, in el.
Daca Blaga are onoare, in cazul in care pierde, (foarte posibil) isi ia bagajele si se cara la USL sau, cu dizidentii din PDL formeaza o "aripa", care sa contribuie la inlaturarea lui Boc si demiterea lui Basila.
Daca nu va proceda asa, ne miroase a santaj si ne vor muri si ultimele sperante de revenire la democratie.
S-auzim numai de bine!
Niciodata nu o sa plece Blaga din PDL. :)
Ar mai fi vreo doua categorii de metode:
- mituirea alegatorilor;
- intimidarea adversarilor si/sau a sustinatorilor lor.
Nu stiu unde sa incadrez campania cot la cot a lui ba'SECU si pedelacheilor ... Este mai mult decit o frauda morala - este INFRACTIUNE (incalcarea unor legi electorale).
Si mai e si asta: putina psihologie.
http://casteluldenisip.blogspot.com/2011/04/gandul-zilei-42.html
Tocmai citesc ultima dezvaluire a Adrianei Dutulescu de pe "realitatea mea". E fara cuvinte, credeam ca m-a lovit pe mine paranoia cu amestecul CIA si al tuturor serviciilor in fraudarea alegerilor din 2009, dar nu! E mai halucinant decat in cel mai negru cosmar SF! Cica ar fi implicat si servicul secret al tiganilor, sprijinjit si el de americani si infiintat de Magureanu si prietenul lui Treptow, Talpes. Cititi si cutremurati-va. Suntem condamnati sa ne dicteze altii rezultatul alegerilor. Va aduceti aminte? Am castigat la fel ca in 2004". Aha.
Vad ca a fost descoperit agentul american 007 care se ocupa cu mizeria asta.
Sa se fi scurs oare informatiile de la Blaga, ca si el a pus umarul la porcaria realegerii prin frauda a monstrului de la Cotroceni? Nu m-ar mira, batalia in PD se ascute.
@radu, da, dar dupa ce citesti, gandeste-te ca puterea are tot interesul sa propage asemenea informatii, ca lumea sa spuna: "oricum votam degeaba", sa devina dezinteresata de fenomenul politic. Nu zic sa nu crezi, dar sa ai mereu in minte si varianta asta.
Lilick, ai dreptate. Nu ma duc ei pe mine, eu votez contra lor si daca as sti din start ca votul meu nu conteaza absolut deloc. Sigur ca ba-etii asta urmaresc, descurajarea naivilor.
Ideea e ca nu pot ei fura, cu tot cu satelitii lor, cat putem noi vota. Furtul merge daca e in marja de eroare de 2-3 la suta.
Altceva voiam eu sa spun. Daca lucrurile asa stau, si nu avem nici un motiv sa ne indoim, Opozitia trebuie sa ia masuri de contracarare din timp. Remember, UE sunt foarte suparati pt. ca americanii isi fac treburile economice cu ba-secu si Nabuco. Acum l-au trimis in Azerbaidjan si intre timp chiorobete s-ar fi intalnit si cu Soros ca sa discute nu stiu ce-l arde pe el.
Basescoizii trebuie contrati pe toate caile. Opozitia trebuie sa preia initiativa, sa nu mai fie doar reactiva. Trebuie sa atace cu proiectul EI de reforma constitutionala, trebuie sa preia forta atacatorului si sa o intoarca impotriva lui, sa intinda capcane si sa stimuleze potentialii tradatori din tabara puterii.
Da, corect!
Trimiteți un comentariu