27 ian. 2009

Basescu - balon de incercare


Motto: In Boccia lui Boc bocciii portocalii acum bocesc.

Basescu a aruncat ieri un balon de incercare. Asa se numeste ceea ce a facut declarand in interviul de la TVR ca exista si posibilitatea sa nu mai candideze. Si asta faci atunci cand nu ai un plan clar si vrei sa testezi reactiile. Ca vom spune ca exista sondaje pe care le cunoaste si care il dau pe locul doi, ca vom spune ca printr-o strategie care ii e specifica vrea sa se victimizeze, sau, din contra, ca are puterea sa si renunte daca guvernul mosit de el va avea un esec, conteaza mai putin. A aruncat balonul si asteapta feed-back. Reactii. Opinii. In functie de ele ii va fi mai usor sa stie ce drum are de urmat. Asa ca acum nu il urmariti pe el. Urmariti ce se scrie in ziare, cum reactioneaza membrii guvernului, alti politicieni, sau chiar bloggerii. Indiferenta, raceala, tacere, ingrijorare, rugaminti fierbinti? Probabil din toate cate putin. Traian Basescu va prelua, va cantari si va analiza aproape tot.

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Ar fi primul gest spre binele tarii facut de dl. Basescu.

Avem nevoie de noutate.

Anonim spunea...

N-ai pic de feeling poetic , versuul e asa :
" Bocciii bocului bo(c)cesc bortocaliu" ( Bomar Bayssam, boet )

Lilick Auftakt spunea...

@FFD

Curat..primul. :)


@Mos Califar


Vrei sa ma ia Duduia antiterorista la ochi, crezand ca am relatii cu arabeti, pe deasupra si...boeti?

Anonim spunea...

@lilick : las ca nu te ia, duduia are slabiciuni numai la cheliosi, ma gandesc serios sa ma rad pe cap...

Lilick Auftakt spunea...

Nu merita Mos. Farmecul tau sta in barba pan' la genunchi si in pleata dalba. :)

Anonim spunea...

Nu!
Va rugam, nu renuntati?
Nu ne lasati prada cercurilor de interese nelegitime!
Va rugam, candidati din nou si va promitem ca va votam!
Mai ales daca bagati votul obligatoriu.

Anonim spunea...

Cica iese Tariceanu in arena, ca scutier al lui Halat-Alb. La Dreapta...mprejur.

Lilick Auftakt spunea...

Dragi @Mase

Ca nu pot sa spun nici "draga @masa" nici "draga maselor"..In fine..:
Strigati putin mai tare ca nu se aude la balcon. :))))

Vlad Florea spunea...

Asa ceva... nu cred. Pana nu o sa ma duc la vot numele Corsarului nu apare acolo. Nu o sa fie chiar numai dupa el... MARELE LICURICI va avea grija ca el sa candideze.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Cica? Cine...cica?

@Vlad

Care licurici? :)) Ala vechi care nu i-a dat nicio atentie si nu l-a sunat sa-si ia la revedere cand a plecat de la Casa Alba? Sau cumva asta nou cu luminita...stinsa? :)
Marele Licurici acum e Spanu'.

Vlad Florea spunea...

Pentru mine MARELE LICURICI e ceva mai mic decat cel la care te-ai gandit tu, sau o fi mai mare si nu stim. E vorba de aceea entitate care ii forteaza pe multi dintre politicienii nostrii sa spuna da cand ar trebui sa spuna nu, si invers.

Anonim spunea...

Tocmai, eu cred ca nu a anuntat nimic. E agitatie prea mare pentru ceva banal. Am scris mai mult aici.

Anonim spunea...

Acum s-a instalat Marele Mascarici la Washington. Sa vedem noi ce facem, sa nu ne pomenim cu vreo panarama...

Anonim spunea...

A fost o diversiune de 2 lei! Ce om ar putea crede ca n-ar vrea sa candideze? Problema lui ba-secu este ca a nasit alianta intre pesedisti si pedelepre, ca si-a vazut ,,visul cu ochii''! Asta era pohta ce-a pohtit securistul de la Anvers, un FSN reloaded! Imixtiunea lui brutala in actul de guvernare arata stofa lui de dictator, arata faptul ca boc este doar o paiata in Palatul Victoria care raspunde obedient la comenzile lui.
Problema lui ba-secu este ca gireaza acest guvern, ca se identifica cu el. El ar vrea sa preia sucesurile acestui guvern, daca va fi cazul! Daca nu va avea succesuri, se va delimita bineinteles, dand vina pe guvern, nu-i asa?
Mentalitatea lui este una primitiva, seamana cu cea a lui fecali de la Steaua. Ala, in loc sa ramana doar patron al clubului, s-a bagat peste antrenori si se stie ce a iesit! Intotdeauna dadea vina pe antrenori, uitand faptul ca ii calca in picioare! Cine a avut demnitate a plecat, cine nu a rabdat!
Ce nu stie ba-secu este faptul ca avea nevoie de un premier competent, nu o marioneta ca boc care sa execute comenzile lui ba-secu! Acum, in rolul de presedinte jucaus-premier se va lua la tranta cu criza si va trebui sa deconteze SINGUR rezultatele! Va avea curajul sa si le asume???

Anonim spunea...

Nu face Basescu "eroarea" pe care i-a reprosat-o lui Constantinescu, ca prin retragerea de la candidatura a lasat PNTCD-ul de izbeliste.
Daca nu poate lasa cadavre pe unde trece, atunci cel putin "dare" de sange trebuie sa lase, sa nu fie ca E Constantinescu, care "n-a lasat nici o dara".

Oare de ce ura FSN-istilor fata de EC e la cote maxime si acuma, daca prestatia lui a fost benefica pentru ei?

Lucia Verona spunea...

Şi eu cred că e o problemă de licurici. Şi mai cred că licuriciul de la vest va zice "yes we can, but you may not", în timp ce licuriciul de la est va zice o expresie traductibilă, dar pe care nu pot s-o transcriu, că sunt o doamnă, ce vuitonu' meu!

Anonim spunea...

Mie mi se pare mai mult o gresala a lui Basea. L'a luat, ca de obicei, gura pe dinainte. Il ajuta insa si stilu' de om care in genere mai mult spune prostii decat lucruri serioase, il ajuta si grupu' de deontologi si tucalari ce'i sorb cuvintele.

In mod normal este o gresala ca in stare de criza (si ce criza!) sa'ti legi cariera politica de "performantele" economice ale oricarui guvern. In mod cert bine nu va fi. Majoritatea indicatorilor economici vor inregistra caderi atat de mari incat va fi extrem de dificil chiar si pentru un demagog ca Basel sa pretinda mari realizari economice. Populatia va suferi.
Cred ca a fost o incercare ce s'a dorit socanta insa dupa parerea mea destul de stangace de a schimba focusul politic(doar avem guvern FSN, intre pedelisti si Sistemul Ticalosit) intr'unul economic. N'au apucat inca sa faca mari nenorociri economice, ba chiar au fost buni prin nerespectarea atator promisiuni desantate din campanie(salarii 50% etc) care ne'ar fi ingropat cu mult mai repede.

Spuneam ca in mod normal declaratia ar fi o gresala, intr'o tara unde o promisiune(performante slabe ale guvernului ma obliga sa nu mai candidez) s'ar cere si respectata. Nu cred sa fie cazul.

Eu am retinut alt citat:

"..orice om este dator să meargă în faţa procurorului.."

Anonim spunea...

@Cristi, merci, am citit. Ai dreptate. Totusi lui Basescu ii foloseste rumoarea asta care s-a creat, chit ca el a spus: "va anunt ca s-ar putea sa va anunt"

@Riddick

Pai, cam vedem

@Hendrix
Buna comparatia cu Becali! :)

@Lucia

Totusi, cand testezi terenul, ai un soi de nesiguranta. Nu stiu pe cata sustinere externa se mai bazeaza ca nu vad semne.


@Bogdan

Greseala politica la Basescu intr-un interviu aranjat, pregatit?

Anonim spunea...

@Bogdan "orice om este dator să meargă în faţa procurorului"
Aici chiar ca l-a luat gura pe dinainte, nu la afirmatia ca s-ar putea sa nu mai candideze.

Cu afirmatia respectiva a vrut sa testeze reactia PD-Listilor, sa vada daca incearca unul sa spuna ca PD-L-ul are alternativa la Basescu.

Stolojan deja a dat asigurari ca nici nu ia in considerare o asemenea varianta, ca el il sustine pe Basescu.

Anonim spunea...

@Lilick,

A fost modul lui prostesc de a spune ca este responsabil. Cine stie, poate prinde la public. Si asa alte gogosi n'are cum sa le vanda. Adika s'a implicat in formarea guvernului FSN(pe care'l moseste din toamna lui 2007) si daca iese rau, vezi Doamne el isi asuma raspunderea. Sanchi! Ca si cum n'ar fi fost implicat in formarea guvernului Tariceanu pe care'l tot blameaza.

Probabil e raf in ochii puparilor care sunt cam confuzionati dupa ultimele dezvaluiri despre Basel.

Ar fi interesant sa ne intoarcem putin in perioada sept 2007 sa vedem ce declaratii dadea Basel si daca ele concordau cu negocierile deloc transparente pe care le purta asiduu cu Geoana.

Anonim spunea...

Apropo, uite ce balotaj e in Poienitza cu Pupini. Ha ha ha!!!
Maistru' sudor 'Coiu presteaza la foc automat. Ha ha ha!!!

Traian Basescu. Cum va place?


Traian Basescu:

premier al Romaniei (50.0%, 62 Votes)
presedinte al Romaniei (50.0%, 61 Votes)
Total Voters: 123

Vote

Ionut POCLID spunea...

Ne face ca pe prosti. Pling babele la tara ca nu mai candideaza dom` presedinte. O sa inceapa acusi sa-si primita singur scrisori si telegrame de sustinere care cu siguranta vor fi preluate de "presa independenta". Apoi va ceda la valul de rugaminti si va deveni cel mai iubut fiu al poporului, salvatore schillaci, pretiosul din carpati..etc...La urma urmei e si asta o strategie. Daca si-a gasit prostii! Oricum mine personal imi este greata.

Anonim spunea...

@Gheorghe,

Asa'i! Declaratia cu faptul ca inca nu e decis sa candideze face sensul pe care'l spui si e corecta.

Completarea prin care o leaga de peformantele economice ale guvernului e de toata jena. Practic isi da singur un sut in fund. Declaratia prin care'si leaga efectiv decizia de a candida de performantele economice ale unui guvern (fie el si FSN!) pe timp de criza este pur si simplu o tampenie. Daca declaratia ar fi fost o chestie serioasa trebuia sa'si fi dat deja demisia. Cu economia n'are cum sa iasa bine. In cel mai bun caz ar putea sa iasa nu chiar asa de rau. Iar aceste lucruri nu se vor putea remarca nici la votarea bugetului si nici peste 6 luni.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Haha! Am vaut la pupini. Vaaai, ce-mi place cand sunt in deriva...


@Ionut

Si probabil ni se pregateste si o victorie a coalitiei. Pas cu pas ei vor starpi raul din tara si se vor bate cu criza pe care...intr-un final, o vor invinge. Ura!!!!

Anonim spunea...

"Basescu lanseaza baloane de incercare"... cel mai tare o sa ne amuzam cand au sa plesneasca aceste baloane, iar cei care calatoresc cu ele au sa se izbeasca cu nacela de pamant.

Sa fiu cinic - daca criza asta e necesara ca sa scapam de Basescu, mai ca ar merita sa trecem prin ea :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Hahaha! Tu scoti mereu ziceri cinice dar...nemuritoare. Aia cu mana care a votat a fost excelenta, si acum asta cu criza.
Sa fie asadar criza, dar sa ne alegem si noi cu ceva :)

Anonim spunea...

@ Lilick

Multumesc pentru compliment - si mie imi plac multe din zicerile dvs.

Mai e putin si am sa devin clasic.

Si - se stie - clasic devii atunci cand nu te (mai) citeste nimeni, dar te citeaza toata lumea.