22 ian. 2009

Bogdan Olteanu despre candidatul PNL la presedintie











Pornind de la un dialog pe care l-am citit pe blogul lui Bogdan Olteanu as vrea sa va intreb cum vedeti profilul unui candidat liberal la presedintie.
Stiu ca, asa cum arata sondajele, peste 70% dintre romani isi doresc o "mana forte", un tatuc la Cotroceni. Dar asta, zic eu, n-ar trebui sa afecteze neaparat decizia liberalilor in alegerea candidatului. Sau ar trebui?
medusa spune:
"Cine candideaza la prezidentiale de la PNL?"

Bogdan Olteanu spune:
„(...)Nu stiu, cautam. Trebuie sa decidem pina la inceputul lui martie, daca vrem sa facem o treaba serioasa. cred ca primul test este ce fel de presedinte trebuie Romaniei. Tu ce crezi? Nu ma refer la nume, ci la insusiri vs naravuri.”

Update: Plus sondaj dreapta, sus, pe blog

53 de comentarii:

Anonim spunea...

Ce ne-ai luminat, Oltene

Lilick Auftakt spunea...

@Yoda

Nu cred ca e pe aici...

Dar acum, pe bune...vezi cum reactionezi? Astepti luminarea.."de sus". De la bec. :))Pai omul intreaba el inusi ce si cum ne dorim.

Anonim spunea...

Ori Crin, ori nu-i sustin. Scurt

Anonim spunea...

Mda, ce ma bucur ca am iscat dezbateri de la intrebare asa de simpla:).
I-am sugerat lui Olteanu, intr-un al doilea comentariu, s-o propuna pe Alteta sa Principesa Margareta.
Ce ziceti?

Anonim spunea...

La ce bun un test de inteligenta, cind mai bun este unul de siretenie? Problema nu este daca ba-secu este ori nu presedintele potrivit, ci daca il poate bate cineva la vot democratic. El fiind, azi, un Valuev al ringului politic romanesc, un urias paros, fioros, linga care nu te-ncumeti a pasi darmite a mai si lupta cu el - fie si democratic.
Propuneri de candidatura la presedintie, “fara misto”: Oprescu il invinge pe Basescu - pe teren propriu - dar Crin Antonescu este bun de presedinte, la fel - Leonard Orban. Atita doar ca, datorita neobositei prese libere, cei buni nu au nici cea mai mica sansa in fata Imbatabilului - nu se-mbata crita, in vazul lumii, nu-si aduc fufele in guvern, fiicele in politica, slugile in fruntea tarii.

Anonim spunea...

Eu zic ca tebuie sa fie un candidat "cu fata europeana", vorba lui Basescu.

Fata lui Basescu e pentru uz intern.

Lilick Auftakt spunea...

@medusa

Si eu ma bucur ca ai intrebat acolo. :)
Macar stim pe unde se afla liberalii momentan in legatura cu aceasta problema.

@Mos Califar si Hendrx

Crin si Orban: or fi ei buni, daca ziceti, dar nu sunt pregatiti inca pentru asa ceva. Si nu zic neaparat eu asta. Dar priviti in urma ce inseamna o pregatire pentru a ajunge la Cotroceni. Mai putin la Emil Constantinescu..pentru ca in acel moment pentru postul de la Cotroceni fusese pregatit Manolescu. Nu ar mai trebui gresit la fel sa sustinem un om nepregatit.
Eu cred ca liberalii au o datorie, alaturi de cei care l-am votat pe Basescu: sa corecteze si sa corectam greseala din 2004.

Lilick Auftakt spunea...

@Medusa

Cu Margareta..ce sa zic? Are experienta politica?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Adica trebuie un DOMN nu un MITOCAN. :))) Am inteles! Desi...nu inteleg de ce ne-ar trebui mitocanii chiar si pentru uz intern...

Anonim spunea...

@Lilick Practic orice liberal este mai bun presedinte decat ba-secu. Chiar multi pesedisti ar fi mai buni presedinti decat acel nemernic. Alegerile din decembrie vor fi alegeri intre idea de democratie sau intoarcerea la dictatura! Cu siguranta votul negativ il va matura de la putere pe ba-secu, cel care si-a batut joc de aceasta tara in toate modurile posibile. Votul negativ l-a maturat pe ilici in 96 si pe bombo in 2004, in ambele cazuri ei fiind practic de neinvins. Va fi la fel si in decembrie! M-a bucura sa fie un liberal, important este insa inlaturarea acestui jeg uman aflat in fruntea tarii. Cu orice pret!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Eu sunt optimista.. :)

Lilick Auftakt spunea...

L-am "cules" pe Crin de pe postarea Madalinei: http://madalinaionescu.blogspot.com/2009/01/eti-o-floare-eti-un-crin.html?showComment=1232619480000#c1658545324934158724

Pe Tariceanu de pe postarea Roxanei: http://roxanaiordache.wordpress.com/2009/01/22/ue-urss-lege-la-misto-reactie-la-misto/
"Mai precizez că îl consider pe Călin Tăriceanu de departe cel mai prezidenţiabil şi cel mai în măsură să conducă PNL în continuare."

Si avem si pe blogul lui ITM cateva sugestii:
http://morar.catavencu.ro/2009/01/19/deci-basescu-e-dictator-numiti-un-presedinte-democrat/
Nu, sugestiile nu sunt ale lui. El e din cei 70% care isi doreste un Tatuc. Dar cititi ce propun cativa din cei care scriu pe acel blog.

Anonim spunea...

Iar vot negativ ? Eu il votez pe Tariceanu, a crescut enorm (in sensul bun).

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir


Mi-as dori din tot sufletul sa nu mai fim nevoiti sa dam un vot negativ. De data asta nu cred ca e posibil, dar poate data viitoare.
Faptul ca vrei sa il votezi pe Tariceanu fara a considera asta ca fiind un vot negativ la Basescu e..minunat. :)Poate Tariceanu chiar merita.

Anonim spunea...

In 96 eram de partea lui Constantinescu, intr-un moment in care ilici controla prin fesenistii sa ABSOLUT TOTUL! Si a pierdut, in ciuda apelurilor lui disperate, cum ca tara va fi napadita de mosieri si ca tara va fi divizata! Disperarea oamenilor, ajunsi in sapa de lemn dupa 6 ani de ,,democrate originala'' ajunsese la limita!
In 2004 bombo guverna un partid-stat in care shpaga devenise lege nescrisa, in care totul era de vanzare. Se traia mai bine ca in 96, dar lumea se saturase pana in gat de mafiotzii lui bombo. Cu toate ca tinea totul sub control, inclusiv presa scrisa si audio-vizuala, a pierdut!
Nu spun ca ilici sau bombo erau mici copii fata de ba-secu, sunt diferente doar de modul totalitar de gestionare a puterii! As spune ca ba-secu a ajuns la cota maxima a mizeriei umane, un om mai abject ca el nu se poate imagina la carma tarii! Ce motive ar avea un om normal sa il mai aleaga odata? Ce motivatie vor mai avea alegatorii lui? Ca va lupta cu ,,sistemul ticalosit''? Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Pai tocmai sta la masa cu sistemul ticalosit... Si ragaie!

Anonim spunea...

@Lilick Votul meu dat lui Constantinescu in 96 n-a fost negativ! Cum n-a fost al multor liberali sau taranisti care au votat pentru CDR ca alternativa la feseneul iliescian, fiind singura varianta democratica.
Au votat negativ doar cei dezamagiti de iliescu in 96. Asa cum vor vota negativ doar cei dezamagiti acum de ba-secu. Crede-ma,sunt multi! Mai ales acum, dupa ce a nasit alianta rusinii inre pesedisti si pedelepre, tocmai in ideea blocarii candidatului pesedist la prezidentiale. Criza economica si efectele ei in tara, caracterul lui infect pus permanent pe scandal il va matura de pe tron.
Adevarata problema nu este ba-secu in persoana ci SISTEMUL SECURISTO-COMUNIST reprezentat de el. Cracatita sistemului a impanzit totul: servicii secrete, DNA, Parchetul General, Guvern, Parlament, economie, presa!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Bine, tu stii ca el poate sa vireze o data scurt si sa spuna ca de fapt a intrat in mijlocul lor doar ca sa ii controleze si, daca a vazut ca nu poate, sa le declare razboi. Adica posibilitatile lui de a mima lupta cu sistemul sunt multe. Dar vorba ta, cine il mai crede?

Lilick Auftakt spunea...

Pai si daca votezi impotriva SISTEMULUI SECURISTO-COMUNIST reprezentat de Basescu nu e tot vot negativ?

Anonim spunea...

Lilick Niciun normal nu il mai poate crede, evident! Intr-o emisiune la B(triste!) 1 TV, amfitrion fiind pupincuristul radu oralu (unii ii zic ca in buletin, adica moraru), el a declarat ca stie ca va pierde 80% DIN VOTURI dupa ce a nasit alianta pesedistilor cu pedeleprele. El s-a referit la oamenii normali din randul pedeleprelor, adica la NAIVI! El tot mai spera ca numarul tampitilor care il sustin este net superior naivilor. Wrong! Numarul naivilor care s-au desteptat este mai mare decat crede, iar al tampitilor mai mic!

Anonim spunea...

@Lilick Am vrut sa spun doar ca ba-secu este chintesenta SISTEMULUI SECURIST-COMUNIST in acest moment. Asa cum ilici a fost reprezentarea aceluiasi SISTEM de la lovilutie si pana in 2004. Cel mai marele dusman al lui ba-secu cine este? Ai ghicit, ilici! Intr-un sistem de factura totalitara ,,sistemul'' este perfect, se schimba doar conducatori! Noul conducator va infiera cu manie proletara pe predecesorul intotdeauna!
Exemple: cum l-a atacat hrusciov pe stalin in 1953; brejnev pe hrusciov; gorbaciov pe brejnev; eltin pe gorbaciov, putin pe eltin. In Romania: cum l-a atacat ceausescu pe dej in 1965, ilici pe ceausescu in 89, ba-secu pe ilici din 2005 incoace. Intelegi acum la ce SISTEM ma refer?

Anonim spunea...

@Hendrix "Am vrut sa spun doar ca ba-secu este chintesenta SISTEMULUI SECURIST-COMUNIST in acest moment."

Acuma sa-mi iau revansa si sa-ti spun ca tu esti cel naiv.

Chiar crezi ca servicile sunt controlate de Basescu?
Eu cred ca-i invers, Basescu e doar "un pion de sacrificiu", cand nu o sa le mai fie util il abandoneaza, si servicile merg inainte, cu un S Oprescu sau alt lider cu popularitate cultivata din timp.
Nu trebuie sa ne concentram atentia asupra indivizilor, trebuie cautati anticorpi pentru "tumoare".
Oamenii servicilor vizeaza puterea, pentru asta se face loby pentru un sistem de putere personalizat, prezidential sau semi-prezidential cu puteri administrative, nu neaparat pentru Basescu.

madalina ionescu spunea...

dar de preşedintele Europei ce spuneţi? suntem gata să acceptăm măcar ideea? ştim că blair a început de mult încălzirea? ne reprezintă cineva? ne interesează? vom apuca 'cele vremuri?

Anonim spunea...

@Mada

Eu iti raspund cu un link:

http://portocala.wordpress.com/2009/01/21/entuziasme/

Anonim spunea...

@Gheorghe Se pare ca n-ai fost atent. La ora 12:41 scriam asa:,,Adevarata problema nu este ba-secu in persoana ci SISTEMUL SECURISTO-COMUNIST reprezentat de el. Cracatita sistemului a impanzit totul: servicii secrete, DNA, Parchetul General, Guvern, Parlament, economie, presa!''Mai mult, chiar in fraza la care te referi spuneam CLAR ca ba-secu este reprezentantul ,,sistemului'' IN ACEST MOMENT!
Gandim la fel, n-ai impresia? Raman la parerea ca important este ca ba-secu sa fie inlaturat, imi este si frica sa ma gandesc ce ar putea urma! Sistemului ii va fi foarte greu sa gaseasca un tip mai abject ca el, capabil sa distruga fragila democratie mioritica. L-as prefera chiar pe oprescu, sa stii!

Marius Mina spunea...

Olteanu stie pe cine sustine, doar e omul din umbra al lui Basescu.Face si el valuri sa abureasca prostii care mai pun botul la shmenurile micului bolsevic.
Mai bine sa-si vada de Naomi, mi se pare mai rentabil pentru statura lui politica.
Ce naste din Gisela soareci mananca!

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Iar ai inceput? Pardon...continui? :)

Marius Mina spunea...

Lilick glumesti serios cu Tariceanu "fatza de prezidentiabil"?
Dar la sanse nu te-ai gandit n-asa?
Poate reusiti sa va treziti , e dimineata de mult.Tariceanu e la fel de uzat ca si Bossescu, procentual vorbind , ,chioru' are mai multa popularitate in randul prostilor cei multi decat Calin.Trebuie ceva fresh si de mare efect daca nu-l vor scoate rapid sa-si ia adio de pe acum si sa se concentreze pe reconsolidarea PNL in opozitie pentru urmatoarele alegeri parlamentare anticipate care in niciun caz nu vor mai avea "redistribuiri".Daca nu, se vor multumi probabil cu un 10%.

Marius Mina spunea...

Lilick, scuze n-am inteles sensul replicii tale?

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Si nu ai inteles nici ca mai sus, cand scriam de Tariceanu, o citam pe Roxana, nu? Lasa ca o intelegi pe Naomi vad...
Acum, serios: habar nu am care e faza cu Naomi ca nu citesc astfel de porcarii, si nici nu ma intereseaza.

Anonim spunea...

Iata-l pe ,,liberalul'' mina cu adevarat! Daca pentru el Tariceanu este ,,e la fel de uzat ca si Bossescu'', ce poti sa mai zici? Tariceanu nu doar ca a guvernat exceptional, tinand cont si de conjunctura politica extrem de ostila a pedeleprelor, obtinand rezultate economice deosebite, dar politic a tinut PNL unit in jurul lui. El a fost cel care s-a batut cu ba-secu in incercarea lui de a distruge PNL, dupa ce acest nemernic distrusese in 1998 si PNTCD. Cum de mai are tupeul acest @mina sa se declare liberal? Incredibil!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Va rog sa nu va certati aici ca nu va bag cometariile (aviz si pentru @Marius).
El nu e liberal ci taranist. Si se stie ca taranistii nu fac politica. Ei doar "urzesc". Ce urzesc? Tot feluri de planuri. Hihihi! :))
In fine.. Marius cred ca il sustine pe Daianu.

Lilick Auftakt spunea...

Am pus sondaj

Anonim spunea...

@Lilick Vroiam doar sa spun ca se pretinde liberal! Evident ca nu este, mai exact este un inamic al lor! Ma mira doar tupeul lui! Pe tine nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Hai sa nu continuam acest subiect. Il cred pe Marius asa cum e. Nici mai bun, nici mai rau. Cum vrei sa fie un taranist tipic printre liberali daca nu asa cum e el? Il stiu pe Marius si e un tip foarte ok in rest.

Anonim spunea...

Nu am lumina :). As fi vrut s-o am, si continui sa o caut, alaturi de colegii mei, de voi si de multi care o doresc.

Cind vorbeam de profil nu o faceam ca sa evit discutia tariceanu/crin/oprescu. Ci pentru ca, sincer, cred ca ne trebuie un presedinte aproape de cum il vad eu pe Obama. Catalizator (citat din CTP), inspirator, si, mai ales, care ia libertatea in serios.

Cea mai frumoasa fraza a discursului de la investitura mi s-a parut cea despre inlocuirea politicii fricii cu politica increderii.

Dar poate ca gresesc, si nu acestea sint primele asteptari ale romanilor. Poate ca altul este profilul potrivit, si aici astept raspunsuri si pareri.

Odata stabilit profilul, putem purcede sa-i masuram pe cei ce vor (sau vor mai putin) si sa il sustinem pe cel care ar fi un bun presedinte. Daca vreti, sa alegem dezmembramintul potrivit din tariceanucrinoprescusaucinestiecine.

Nu il iubesc pe Traian Basescu, si nu il consider un bun presedinte. Dar nu as vrea ca ura/dezaprobarea/votul negativ sa ne ghideze. Chiar mi-as dori un presedinte bun, nu unul pe care sa nu-l cheme basescu si atit.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan Olteanu

Ma bucur ca ai facut aceste precizari (legate de Traian Basescu). Pentru ca, precum stii, sunt tot felul de discutii chiar si intre cei care ii voteaza pe liberali, si ele trebuie clarificate.
Si eu am votat, in sondajul pe care l-am pus de curand, un candidat gen Obama. Dar nu pentru ca il plac neaparat pe Obama ci pentru ca NOI avem nevoie de un candidat "ALTFEL". Cel puti asa cred eu.
Si cred ca liberalii sunt singurii care ar putea sa ne ofere asa ceva. :)

Anonim spunea...

@Bogdan Olteanu Din pacate, situatia grava a societatii romanesti de acum reclama un singur lucru: scoatrea din joc a lui ba-secu. El este direct responsabil de toate atacurile impotriva unei guvernari responsabile, impotriva Parlamentului (institutia esentiala a democratiei), impotriva presei! El este cel care ne ameninta cu o constitutie croita dupa chipul si asemanaea lui pe viitor! Un asemenea specimen na facut nimic bun pentru tara, doar rau!
Daca am fi o tara normala, democratica, ar fi trebuit sa discutam despre un presedinte potrivit pentru tara, de acord! Acum trebuie gasita persoana care sa catalizeze toate energiile impotriva lui Sauron ba-secu. Nu vorbesc cu ura despre ba-secu, ci cu un imens dispret, atat!

Anonim spunea...

@hendrix- "Gandim la fel, n-ai impresia?"

Asa e!

Mesajul urmator l-am postat si la B O.

Americanii au o cultura a gandirii pozitive, pe cand romanii suntem inclinati spre fatalism.

Din sondajul publicat in Cotidianul se vede ca 73% dintre romani isi doresc un “tatuc” un lider providential, si 74% dintre intervievati considera politica „deloc sau puţin importantă”, pe cand la suedezi 64% o considera „destul de importantă şi foarte importantă”.

Concluzia: PNL nu trebuie sa caute un candidat carismatic cu mesaj “insufletitor”, trebuie sa caute un candidat compatibil cu mentalitatea si sperantele romanilor.
Daca li se explica romanilor ca e nevoie de un presedinte in opozitie cu puterea executiva, pentru ca numai asa se poate mentine coruptia in frau, ca un presedinte de-al lor le sterge urmele, sunt convins ca ca multi romani ar intelege si ar vota pentru un Presedinte de alta culoare politica decat puterea.
Cine ar putea fi cel mai credibil candidat care nu i-ar lasa pe FSN-ei sa fure?
C V Tudor nu mai e credibil pentru ca a fost aliat cu PD-L-ul in ajun de ultimele alegeri.
C P Tariceanu, sau poate Valerian Stan, dar ultimul nu stiu daca-i PNL-ist

Marius Mina spunea...

Lilick,merci pentru aprecierile prietenesti.Pe de alta parte nu stiu cata valoare de piata au declaratiile lui Bogdan Olteanu referitoare la solutia de kontra la Basea.El are parti bune si parti foarte rele.E un "atacant" discret , stie sa dribleze cu PR ul, si-a coordonat bine campania electorala desi a iesit pe locul 3(noroc cu redistribuirile prevazute in lege) dar are o mica problema.Confunda colegii de partid cu adversarii si invers.

PS: Daca si mesajul asta intra la "blocking" e de bine ;-)

Marius Mina spunea...

Valerian Stan e o varianta care , bine "reglata" ar putea lovi tinta in plin, spulberandu-l pe Basescu Mai ales ca omul are si o tona de informatii care l-ar putea dezechilibra pe dezechilibrat.
Dar dupa cum bine stim, nu e liberal , e Crestin Democrat si nu face politica altora, el doar "urzeste" , ca si mine .
Asta nu ne impiedica pe noi cei din afara, vreo cateva milioane bune, sa-l propunem sa ne reprezinte la prezidentiale.
Avem un proiect in lucru care va fi facut public in urmatoarea perioada.

Marius Mina spunea...

M-a impresionat pina extaz faptul ca Bogdan Olteanu si-a dat drumul…la blog exact in ziua cand Legea “Ochiul si timpanul” , una din capodoperele la care a particiopat activ, a fost pusa in practica.

Marius Mina spunea...

Bogdan Olteanu este un tip al carui IQ depseste media pe tara, nu reusesc sa-mi explic ce l-a determinat sa puna umarul la legiferarea unei blasfemii quasi bolsevice ,pe care a impins-o cu talentu-i binecunoscut spre aprobare in timp ce Legea Lustratiei i-a cazut greu la ficat , ascunzand-o prin sertare.
Poate-mi explica vreun admirator logica ;-)

Anonim spunea...

Eu nu pricep de ce multi nu-l plac pe Tariceanu. Guvernarea lui a fost cea mai buna de la 89. Ceea ce se intampla acum nu are legatura cu guvernarea lui. Nu cred ca Antonescu sau Orban sunt solutii castigatoare acum. Sunt tineri trebuie sa demonstreze mai multe. Solutii ca principesa Margareta sunt mai mult emotionale nu viabile. Tariceanu e cea mai buna solutie acum si nu trebuie sa aiba retineri in a candida.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius


Te-ai suparat ca nu am bagat postarile la timp. Nu te-am cenzurat deloc. Dar am fost foarte departe de calculator cateva ore. :)

@Chat Noir

Tariceanu ca politician a crescut foarte mult in ultimii ani. Totusi, dupa o guvernare de 4 ani, chiar daca a fost cea mai buna, nu poti iesi intarit.
Ceea ce e insa clar: Tariceanu a facut in ultimii ani mult mai mult bine tarii decat Basescu care doar s-a laudat ca face. Lucruri concrete, nu abureli adica.
Si lumea peste ceva timp o sa inceapa sa simta ca...parca era mai bine cu Tariceanu. Asta va fi atu-ul lui.

Marius Mina spunea...

Lilick, eu n-am afirmat niciodata ca nu-l "plac" pe Tariceanu.Parerea mea este ca daca va fi impins sa candideze la prezidentiale nu va putea demonta canibalismul lui Basescu care din pacate are destula priza la turma. "Binevoitorii" care-l imping sa candideze au in subconstient scopuri perverse.
Daniel Daianu era doar o propunere printre multe altele .
A fost o parere strict personala.
Le trebuie un candidat cu notorietate si apt ptr guerila .Pentru ca cine intra in ring cu Basescu trebuie sa fie capabil sa "muste" din el ca dintr-o prada sigura.
Basescu este un carnivor pe care nu-l poti invinge decat intrand in acelasi stil de joc, blocandu-i fiecare lovitura cu o contralovitura. O tehnica folosita cu succes in boxul profesionist ;-)

Anonim spunea...

@Lilick si eu sunt de parerea lui Chat Noir.
Tariceanu prin faptul ca a rezistat la atacurile lui Basescu si a guvernat patru ani, din care doi cu guvern minoritar, a castigat capital, e in crestere si acum in opozitie si pe perioada de criza, poate creste ca fat frumos "intr-o luna cat altii intr-un an".

CRadu25 spunea...

Am incercat sa fac un comentariu amplu, "de analiza" asupra situatiei din PNL (dupa parerea mea) si asupra posibilului candidat. Am renuntat, pentru ca poate gresesc si nu vreau sa fiu rau inteles. Parerea mea este ca nu exista (sau nu este inca vizibila) o persoana in PNL capabila sa se lupte cu Basescu de la egal la egal sau macar cu sanse de turul doi. Atat!

@all: @Marius Mina nu este inamicul liberalilor, ci un tip caruia i-a displacut duplicitatea lui @Bogdan Olteanu, atat in timpul campaniei electorale cat si cu alte ocazii. Inclin sa fiu de acord cu el.

Lucia Verona spunea...

N-am vrut să intervin în această dezbatere liberală, dar eu nu cred că ne trebuie un preşedinte "altfel". Am votat la sondaj şi susţin că e nevoie de un domn. Un domn cu o cît mai vastă experienţă în politica internaţională, care să aibă înţelepciunea necesară pentru a exercita funcţiile de mediator şi de garant al Constituţiei.

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Tu care esti un liberal foarte onest sa te abtii sa faci o analiza? De ce? Cred ca ar fi bine-venita...Eu chiar te rog.
Dar apropo de persoana vizibila...care sa-i tia piept lui Base: cred ca Tariceanu i-a tinut piept cu brio in tipul guvernarii. Si nu a pierdut in razboiul cu el. E f. important.

@Lucia

Ei, de ce nu ai intervenit? :)Nr. 3, "altfel", nu exclude calitatea de "domn". Dar am vrut sa subliniez ca la nr 2 lucrul asa iese in primul rand in evidenta.

CRadu25 spunea...

@Lilick: Nu vreau sa fiu gresit inteles. Pentru mine, ca liberal, actuala conducere a partidului a insemnat (si) o suma de dezamagiri. Insa nu vreau sa comentez persoane pentru a nu genera conflicte inutile sau acuzatii de apartenenta la o tabara sau alta. Pur si simplu, in acest moment nu vad pe nimeni in linia I din PNL capabil sa candideze cu sanse contra lui Basescu. Cat despre Calin Popescu Tariceanu, i-a tinut el piept lui Basescu, dar avand sustinerea parlamentara a PSD in spate. Acum nu are aproape nimic iar imaginea ii este serios erodata de coabitarea cu PSD-ul, de numirile neinspirate a unor ministri, de asocierea directa cu "dusmanul poporului" Dinu Patriciu, de unele decizii luate sovaielnic sau razgandeli, etc. Nu, dupa parerea mea Calin Popescu tariceanu nu este un candidat la presedentie cu sanse (ceea ce nu inseamna ca nu l-as vota daca ar candida, dar as fi sigur ca imi arunc votul pe fereastra).

Lilick Auftakt spunea...

CRadu25

Te inteleg cam 90%. Totusi nu pot sa inteleg cum de nu vezi pe nimeni acum cand Basescu se bate si singur pe el insusi.

Anonim spunea...

Eu cred ca presedintele ar trebui sa aiba stil si eruditie, dar din pacate asemenea calitati nu 'prind' la noi. Asa ca, ne-ar prinde bine un candidat cu multa carisma, genul care poate adopta cu naturalete si un limbaj simplu, pe intelesul vulgului majoritar, dar care sa aiba si capacitatea de a relationa decent cu politicienii de top din lume.
Ah, si necomplexat va rog. Fara chelii decorate ridicol cu suvite lipite artistic de teasta.

Lilick Auftakt spunea...

@FFD

Da. E foarte importat si asta! Sa nu fie un coplexat ca Basescu! :)