5 ian. 2009

Mircea Stanescu s-a sinucis! Update: tatal lui SRS a murit tot in timpul unei anchete









Am citit zilele trecute pe cateva bloguri cum diversi comentatori, bloggeri, jurnalisti (si nu o sa ma feresc sa spun ca majoritatea sunt sustinatori PD-L)se bucurau ca "Dumnezeu a facut dreptate" si ca SRS plateste acum prin fiiul lui pentru cat rau a facut.
Mircea Stanescu s-a sinucis. I-as intreba pe amaratii bloggeri daca acum sunt fericiti.

Update: tatal lui Sorin Rosca Stanescu a murit in conditii neelucidate. Anchetat in prealabil de Securitate in legatura cu rolul pe care l-a jucat intr-un proces politic indreptat impotriva rezistentei anticomuniste si apoi ridicat de Militie, a murit zdrobit de caldaram in urma unei caderi de la ultimul etaj al Procuraturii din Brasov (care astazi adaposteste sediul Prefecturii), in timp ce se afla sub ancheta si escorta. Tragedia s-a petrecut la mica distanta de faimoasa statuie a lui I. V. Stalin.
In 1992 Sorin Rosca Stanescu a recunoscut ca a colaborat cu Securitatea, sub numele conspirative „Deleanu” si „H15”, dar a afirmat ca a facut-o in scop antiterorist, dand informatii doar Brigazii Antiteroriste a Securitatii. -din biografia lui SRS
Update 2: Catalin Dancu, avocatul lui Mircea Stanescu, cel care l-a gasit in casa mort pe fiiul lui SRS, exclude ipoteza crimei. Acesta a povestit marti dimineata (6 ianuarie) la postul OTV ca apartamentul proprietate a mamei lui M.S. avea un sistem de alarma foarte sofisticat, inclusiv unul video, care permitea celui din casa sa supravegheze exteriorul. Usa avea de asemenea un drug de fier in interior care bloca accesul. Patrunderea in locuinta a necesitat mai mult de 40 de minute.

16 comentarii:

madalina ionescu spunea...

Nu ştiu ce am putea să mai spunem...Dumnezeu să-i odihnească pe amândoi, pe cel din 27 decembrie şi pe el.

Anonim spunea...

Condoleante tatalui. Piticu spune in articolul in care anunta sinuciderea: "Condoleante tatalui, desi merita si o palma pentru ca a crescut un astfel de copil.". Nu cred mai e cazul sa-l judecam noi in momentele astea, propria judecata banuiesc ca il termina psihic.

Cat despre ce care au scris si au dezbatut sunt multe de spus. Toti care au scris acum au probabil un sentiment ciudat, dar sunt sigur ca nu se asteptau la un asemenea lucru si nici nu stiu daca ii poti invinovati foarte mult. De ce? Pentru ca reactiiile aparute, exceptand cele subiective de care ai amintit, au venit ca rezultat la situatia din Romania: enorm de multe cazuri "rezolvate". Deci cred ca problema e mai "adanca" in situatia asta.

Lilick Auftakt spunea...

@madalina

Dumnezeu sa-i odihneasca.


@Adi

Adi, nu stiu cine e Piticu. O sa aflu.
Uite, eu am scris de multe ori in trecut ca SRS e o jigodie, un securist nemernic. Desi l-am si cunoscut candva la o petrecere, pe vremea cand era la EVZ.
Un accident insa i se poate intampla oricui. Am vazut niste comentarii total deplasate. Si nu numai ca deplasate. Ci care faceau apel la justitia divina. De ca si cum Dumnezeu ar fi un monstru care sta la panda sa loveasca cu bata in copiii pacatosilor.
Da, stiu ca au un sentiment ciudat acum. Dar impulsul lor a fost pur politic. De o rautate sinistra.

Cititi va rog si la Constantin Gheorghe pe blog. A scris ceva legat de caz...

Zuzele spunea...

Dumnezeu sa il odihneasca! Cred ca nu a putut face fata stresului provocat de accident si sinuciderea a fost singura lui scapare. Gresit! Mai avea si alte solutii....

Lilick Auftakt spunea...

@Otilia

Bineinteles ca viata nu se termina aici. Cu toate astea imi dau seama si cat de greu e sa traiesti cu o asa povara.
Acum insa mi-e ca presa nu se va rezuma sa inchida cazul. O sa se faca balci otevist.

Anonim spunea...

Mi-am adus aminte si de neelucidatul caz Ioan Petru Culianu - asasinat in 1991. Pareri? Quid prodest?

Realitatea lui Petria spunea...

Dumnezeu să-i odihneasă. Pe ambii decedaţi.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Asa e. Pe vremea aia insa TVR nu a spus nimic.

Am bagat un update despre moartea tatalui lui SRS.

Lilick Auftakt spunea...

ZIUA scrie despre alt deces:
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-01-06&id=18731

Anonim spunea...

Update : daca Mircea Stanescu detinea legal, cu permis, arma letala, cum se face ca nu i s-a cerut sa o predea la Politie din moment ce a fost pus oficial sub urmarire penala ? (Bombonel a predat ditamai panoplia, la vremea lui). Sau n-a mai fost timp, sau nu s-a facut, sau este altceva ?!

Anonim spunea...

@Riddick

Uite ca nu stiu. Ai dreptate. Vezi de ce trebuie responsabilizata si presa, si justitia, si politia...
Daca inca mai avea pistol (un tip care a provocat un omor din culpa si era afectat psihic) cine raspunde pentru faptul ca nu i s-a ridicat?

Anonim spunea...

Cine se sinucide ajunge in iad, pentru ca moare cu acest pacat pe suflet. Oricum suferinta pamanteasca se va sfarsi, dar suferinta din iad nu are sfarsit !

Sunt multe argumente si dovezi ca exista Dumnezeu si viata de dincolo de moarte. Unele dintre ele sunt redate pe blogul urmator:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog mai puteti vedea : inregistrari video cu miracole, videoclipuri, legaturi cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele contin si posturi TV on-line si posturi de radio), carti foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fara a necesita descarcare in propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii gratuite, etc.
Puteti intra si pe blogul urmator:
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Va rog intrati pe bloguri si trimiteti-le mai departe. Chiar se merita.

Numai Dumnezeu e stapanul vietii ! Nimeni nu are dreptul sa se sinucida pentru nimic in lume !
Necazurile au intrat in lume datorita pacatului omului, datorita folosirii rele a liberului arbitru. In general, necazurile se impart in trei mari categorii : unele pe care ni le provocam singuri, altele pe care ni le provoaca altii in egoismul si rautatea lor, altele care sunt permise ca incercari pentru noi. In legatura cu a treia categorie, a necazurilor care vin ca incercari: Toti suntem incercati pe pamant. Dar Dumnezeu ne spune in Biblie ca el nu permite ca cineva sa fie incercat peste puterea sa, chiar daca, atunci cand pierdem sau suferim in viata, noua ni se pare ca necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e incercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficiente mai mult sau mai putin grave. Un om e incercat mai mult, altul mai putin, pentru ca unul e capabil sa suporte incercari mai mari, altul e capabil sa suporte incercari mai mici, dar nimeni nu este incercat peste puterea sa.
Pe de alta parte, suferinta are si rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii fata de altii. In acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinta : „Suferinta e prezenta in lume pentru a face sa se descatuseze iubirea, pentru a face sa se nasca fapte de iubire fata de aproapele.”
Necazurile si raul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numita teodicee.
Dar, mai presus de toate, Dumnezeu este solidar cu suferinta noastra : Domnul Isus Cristos a venit si a suferit aici. Domnul Cristos şi-a dat viaţa pentru noi ca să ne deschidă calea spre mântuire, dar depinde de noi dacă ne mântuim urmând cuvântul său. Avem liberul arbitru, adică libertatea voinţei de a alege între bine şi rău şi suntem responsabili de ceea ce alegem. Domnul Cristos a murit pe cruce pentru noi fără de noi, dar nu ne poate mântui fără de noi, fără colaborarea noastră.

Anonim spunea...

Daca a cedat si si-a pus capat zilelor, e pentru ca nu a mai avut speranta la o viata peste baremul minim impus de el, nu a avut credinta, si nu a putut trai cu constinta incarcata.
Dumnenzeu sa-i odihneasca si pe victima si pe imprudent.

Victimele lui Nistorescu au scapat cu viata?

Anonim spunea...

Nimeni nu trebuie judecat, niciodata, pentru greselile parintilor, indiferent cine sunt aceia... Probabil deznodamintul ar fi fost acelasi in acest caz nefericit si daca ar fi fost vorba de niste anonimi...

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Ale lui Nistorescu au scapat. De fapt nu cred ca s-a pus problema, in momentul in care au ajuns la spital, ca si-ar putea pierde viata.

@Flavius

Presiunea mediatica asupra unei persoane publice e totusi mai mare. Psihic insa suportam la fel.

Anonim spunea...

@cezar: pari un tip informat. Ai fost pe lumea ailalta? e misto? au hoteluri de 5 stele ?
Btw : cica omul avea probleme cu o epilepsie...