30 ian. 2009

Eroi si "eroi"


Ce trebuie sa faci ca sa fii decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler?
Sa-ti risti viata si chiar sa mori incercand sa-ti faci datoria civica. Sau...sa lingi mana sefului si sa-i citesti cu dictie elucubratiile spuse la bautura.
Astfel, intre Gheorghe Dumitru Lala, barbatul impuscat la Brasov dupa ce a sarit in ajutorul angajatilor casei de schimb si Valeriu Turcan, purtatorul de bancuri prezidentiale, nu mai e nicio diferenta.

Update: Marinarul a pierdut procesul cu Cristi Oprea de la Cotidianul, si nici nu va mai avea ca loc de baute zilnice Golden Blitzul (acum demolat)

13 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Este o tema grava si plina de morala , daca pot spune asa; unii sunt eroi, fara sa stie vreodata , actioneaza , asa cum si mor, eroic;
altii isi doresc sa fie recunoscuti eroi si se bucura de laurii gloriei tot restul vietii- cine alege?

Lilick Auftakt spunea...

@Floare albastra

Inca Basescu. Sa speram ca pentru foarte scurt timp.

Anonim spunea...

Desigur ca exista o diferenta - Turcan chiar presteaza un serviciu "credincios" celui mai iubit fiu al poporului.

Prin contrast, victima atentatului e un simplu fraier, o spun cu regret si cu cinismul caracteristic.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Da. Ai dreptate. A fost. Acum e un simplu...mort.


Apropo de Marinar: o sa pun un update acum.

Vlad Florea spunea...

Despre asta vorbeam si in commentul din post-ul anterior. Daca in comunism nivelul individului se dorea a fi aliniat la standardele impuse de societatea si ideologia comunista, astazi valorile sunt nivelate fortat de niste non- valori. Tocmai pentru a putea fi usor confundata non-valoarea cu valoare. Din acest proces se nasc eroii de tip Becalian. Oameni ce reprezinta o subcategorie sociala, dar care in contextul societatii noastre ajung eroi, presedinti, modele de urmat.

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad

Pai daca in fruntea statului avem un ipochimen care s-a laudat ca a fost un elev mediocru si a ajuns departe..ce sa mai zica omul de rand? E total debusolat acum.

Anonim spunea...

S-a demolat Golden Blitz? Pai asta e de departe bomba zilei. Care-s dedesubturile demolarii? A indraznit cineva sa se atinga de constructiile baietilor 'destepti' de la PDL?

Oricum ar fi, sper ca Golden Blitz sa nu dispara si din memoria colectiva, unde ar trebui sa figureze la loc de cinste printre simbolurile rusinii nationale.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Chiar baietii au facut-o. Proprietarii. Probabil voiau sa stearga...urmele. :)

madalina ionescu spunea...

domnul preşedinte a vrut să se mânjească un pic din eroismul şi emoţia momentului, nu-l arde pe el grja de d-alde d-astea. bine că nu l-a decorat şi pe cioacă, pentru audienţele de i le-a făcut lui diaconescu

Lilick Auftakt spunea...

@Madalina

Noroc ca ploaia de minciuni il spala repede de eroism. Sa nu cumva sa fie nevoie sa moara si mai multi ca sa fie destul de manjit.

agaX spunea...

eu inteleg titlul tau, "eroi si "eroi"", asa:

"eroi si erori" sau, dupa caz, "eroi si euroi"

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Pai se poate intelege si asa. De ce nu? :)

Anonim spunea...

Ma intreb ce ,,personalitati'' ar fi decorat Bombonel si-mi vin in minte : Dinu Sararu, Fanus Neagu, Tiriac, Hayssam (n-ar mai fi fugit). Cat despre proces, nu este atat de important verdictul- mai sunt 2 pasi juridici- cat reactia justificata la o abureala de presa. Vantu si-a scos pionul prea devreme.