21 ian. 2009

Fabulatiile presedintelui










In afara de schimbarea la 180 de grade in ceea ce priveste salariile profesorilor si nu numai, pe care as numi-o un apel la nerespectarea legilor, Traian Basescu a mai fabulat ieri pe niste teme. Il citez:

"Vreau sa spun cu prietenie presedintilor celor doua partide ca protocolul semnat de cele doua partide nu imi este opozabil, dar nici nu am fost implicat in semnarea lui. Nu implica nici favoruri si nici obligatii din partea mea", a declarat seful statului.

Cum nu a fost implicat? Presa a aratat in fiecare minut al negocierilor cum Boc nu facea nicio miscare fara sa dea telefon la Cotroceni sau fara sa mearga acolo sa se consulte. La fel si Geoana.

"Voi actiona constitional ca problemele interne sa nu fie transferate catre Guvern pentru ca nu voi mai da curs niciunei actiuni care are ca afectare buna functionare a Guvernului din motive interne de partid. Este prima si ultima data cand fac acest lucru " , a declarat seful statului.

In protocolul dintre PSD si PD-L scrie ca in cazuri de tradare partidul in care s-a intamplat un lucru de genul asta are dreptul sa retraga sprijinul ministrului ce se face vinovat. Cum isi permite asadar Basescu sa incalce protocolul dintre PSD si PD-L? Sau aceasta declaratie a fost doar o amenintare catre PSD? S-a cam jucat mult cu amenintarile Traian Basescu in ultimii 4 ani si asta prevad ca in curand se va intoarce impotriva lui.
Video AICI.

UPDATE: In cazul "Saftoiu/interceptari ilegale" parchetul nu se va autosesiza. Ce credeti ca va face Basescu?

19 comentarii:

Anonim spunea...

Pai nu, n-a fost implicat...aia semnau "protocolul" si el stia de 2 zile ca dragastolo are iar o criza la nervul capului. Dar n-a fost implicat, nuuuuuuuuu

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Hahaha! Uitasem si de asta. Cred ca daca sta cineva sa-i contabilizeze lui Basescu toate aranjamentele, minciunile..etc, albeste.

Lucia Verona spunea...

Acta est fabula :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

:)

Eu tot astept sa iasa cateva "voci" de pe la serviciile de telefonie mobila sa spuna cum i se furnizeaza informatii lui Basescu. Vom avea niste show-uri... :))

Lilick Auftakt spunea...

Update

Anonim spunea...

@mos califar: Deloc n-a fost implicat

Anonim spunea...

@Lilick, observ ca si tu ai probleme la blogroll ca si mine. Sper sa-i treaca raceala blogspotului

Lilick Auftakt spunea...

@Yoda

Da. Am avut. Bafta azi cu electricianul.:)

Anonim spunea...

UPDATE
Baga o doza dubla "on the rocks" ce sa faca altceva ? Ce-a invatat, aia face
@Yoda : sure, sure

Anonim spunea...

@lilick: sa fie ;)

Anonim spunea...

Ma leg si eu de un 'detaliu'. Basescu spune ca protocolul PDL-PSD nu ii este 'opozabil', folosind un termen avocatesc care pare strain de limbajul prezidential obisnuit.

Putem banui ca i l-a sugerat unul din consilieri pentru a-l ajuta sa spuna cu cuvinte frumoase (si mai greu de inteles de catre 'prostime') ca nu are nicio raspundere pentru protocol, ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Mie acest 'opozabil' imi arata ca Basescu are motive sa se jeneze de protocolul pe care vizibil l-a girat. Expresia folosita e echivalenta cu cea a unui individ pe care il strang pantofii, se straduieste sa mimeze un zambet si ii iese un rictus :)

Anonim spunea...

De cand este in politica pentru Traian Basescu,marele sforar si cosmarul Romaniei nimic nu-i este opozabil chiar daca el a nasit aceasta alianta perdanta,pentru cele 2 partide,dar favorabila lui.
In cazul Saftoiu:
Traian Basescu nu are decat sa-l actioneze in civil,dar va pierde,bineinteles daca nu intervin anumiti factori,cu respect Tavi:(

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Chiar daca Basescu a invatat cuvinte mai deosebite, eu nu stiu daca exisa un singur om in Romania, mai mult sau mai putin scolit, care sa nu stie (chit ca ar recunoaste sau nu) ca Basescu e creatorul aliantei cu tot cu protocolul ei.

@Octav

Si daca nu il actioneaza? :) Eu as vrea sa-l dea in judecata. Presa freamata la gandul asta. Probabil si..serviciile isi freaca palmele. Sa nu mai zic de politicieni. Chiar si pentu el e o provocare. Dar daca nu il actioneaza? Se va putea spune ca ii e frica? Sa vedem.. :)

Anonim spunea...

@Lilick astepti degeaba.
Comunicatie mobile sunt prin unde radio, deci se pot intercepta fara a apela la operatorul de telefonie mobila.

Cele prin cablu facute pe timpul lui Ceausescu probabil erau buclate prin centrele de ascultare, sau centrul de ascultare era in cladirea capatului de cablu, deci se putea asculta orice fara sa lase urme.

Anonim spunea...

Nu are ce protocol sa incalce, nefiind parte in acesta.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Dar il poate sabota, nu?

Anonim spunea...

Nu mai devreme de un an. Arca lui Noe trebuie sa ajunga intreaga la tarm.

Anonim spunea...

Este de domeniul evidentei ca ba-secu a nasit aceasta alianta mizerabila. Declaratiile lui ilie sarbu sunt elocvente, tatonarile s-au facut inca din 2007! Daca motiunea de cenzura din 3 octombrie 2007 ar fi reusit, aceasta alianta s-ar fi format chiar atunci! Noroc cu ilici, care n-a fost de acord sa puna psd pe tava lui ba-secu!
Este de domeniul, evidentei ca boc nu este decat o biata marioneta a lui ba-secu, o simpla trompeta prezidentiala. Mai mult, boc joaca jalnic rolul de premier, imixtiunea lui ba-secu fiind mai mult decat evidenta.
De ce face ba-secu declaratiile? Simplu, ca sa nu poata fi acuzat de spargerea coalitiei! Formal el nu este ,,opozabil'', desigur! In fapt este extrem de ,,opozabil'', fiind creierul coalitiei! El nu vrea sa fie facut raspunzator de esecul coalitiei!
Este an electoral si ba-secu nu vrea sa fie asociat cu genul de politician care distruge tot in jurul lui. A distrus pana acum 2 guvernari de dreapta, cea cederista in 1998 si cea liberala in 2007! Acum este pe cale sa distruga si alianta cu psd la momentul potrivit dar nu vrea sa fie facut raspunzator. Oare scamatoria nu este prea ieftina? Nu ne jigneste inteligenta? Ba bine ca nu!
Am impresia ca zilele guvernului sunt numarate. Episodul vulpea-oprea nu a fost decat un preambul pentru razboiul final. Care, asa cum am mai zis, sta sa inceapa, este inevitabil.

Anonim spunea...

Conform Constitutiei Basescu este neutru politic, deci nu poate fi parte in protocol.
Acuma ca de jure e una si de facto e alta, asta-i din cauza ca Boc i-a cedat neoficial prerogativele.

Orice ar face lumea o sa-l perceapa ca pe un Premier al actualului guvern. Nu poate sa nu se implice, il "mananca limba", are in sange dorinta de putere, orgoliu cat cuprinde.

In ce priveste informatile despre discutia lui Iliescu - Geoana, exista o varianta care l-ar scoate din culpa pe Basescu. Saftoiu a spus ca "stia de la Presedinte ce au discutat cu o zi inainte Iliescu si Geoana"
Basescu poate sustine ca Geoana ca un "cadru sub acoperire si de nadejde", ii raporta tot ce discuta, si atunci insemna ca nu s-au facut interceptari ilegale.
Iliescu, la emisiune lui G.V.Firea, a afirmat ca tot ce discutau ei in cerc restrans la partid, transpira catre presa.