25 ian. 2009

Blogul PNL











Alina Gorghiu a avut o idee foarte buna si o preiau ca sa discutam si aici despre ea. Despre un blog nou: PNL!

Cum sa fie, cum sa arate, cine sa scrie in el, cine sa fie in blogroll...etc
Ce am propus eu pentru inceput, intr-un comentariu pe care l-am postat pe blogul Alinei:

"Blogul comun sa nu para totusi foarte politic. Ma refer la design. Ca sa nu devina o comunitate inchisa si sa stopeze de la inceput intrarea unor comentatori..nehotarati. Sa aiba simboluri PNL dar cat mai fin posibil sugerate. Sa semene cu o revista online.
In blogroll sa fie cei care posteaza si comenteaza cel mai des. Nu sa fie nominalizati doar pentru ca sunt penelisti, si li s-a facut un blog, dar scriu la doua luni o data.
Alte idei: Blogul sa aiba o adresa de e-mail afisata la vedere unde oricine poate trimite articole. Un admin (sau mai multi) sa selectioneze. Sa fie preluate articole si publicate (cu acceptul autorului) si de pe alte bloguri. Bineinteles si din presa. Sa aiba si o sectiune pentru cei care vor sa trimita caricaturi, desene, poze…"

Haideti sa ne mai gandim. Ce spuneti? Din idei si discutii s-ar putea naste un blog foarte bun.

28 de comentarii:

Anonim spunea...

La intrebarile Alinei
1. Vi se pare ok ideea cu blogul comun?
2. Cine credeti ca ar trebui sa posteze pe blogul asta?
3. Cine ar trebui sa fie in blogroll?

Am raspuns:
1. As fi preferat un forum moderat, pentru ca pe blog subiectele sunt secventiale cronologic, pe cand pe forum puteau fi structurate pe domenii.

2. Cei care au argumente pro sau contra la subiect, si nu au acumulat puncte negative pentru incalcarea unui regulament.

3. Se poate face un juriu al PNL-istilor care sa acorde statut membru blogroll functie de niste criterii care pot fi discutate ca prima teme de discutii, impreuna cu regulamentul.

Anonim spunea...

In acest ocean de ambiguitati care este societatea romaneasca de dupa 30 noiembrie 2008, blogosfera nu este catusi de putin o insula de claritate sau de certitudine. Fireste, pe de o parte vom regasi aici cateva dintre caracteristicile oricarei societati democratice : lipsa de cenzura, o mare diversitate de opinii, critica fara complexe a Puterii. Pe de alta parte insa, am avea dreptul sa fim uimiti de caracterul intens afectiv, patetic. Foarte multe comentarii sau postari se apropie de statutul de pamflet, unele ieftine, altele bine scrise. Avem chiar virtuozi :0. Adjectivele si emfaza par a fi parte esentiala a unui discurs predominant retoric, ce isi propune prin mijloace afective si nu rationale, sa functioneze ca un mijloc de razboi propagandistic. Mai putin explica, cat denunta si condamna, mai putin relateaza cat indeamna si proclama, in straduinta de a ralia partizani ,,a toutes causes''. Caci, pentru foarte multe din ,,furnicile'' net-ului, realitatea nu este asemenea unei piersici cu un sambure in mijloc, pe care nu-l poti ignora atunci cand o mananci, ci asemenea unei cepe, cu nenumarate invelisuri care se elimina pe rand, fara sa ajungi vreodata la ceva diferit. Cateva lucruri sunt limpezi insa. Noul fundamentalism mizeaza pe acreditarea unor viziuni apocaliptice si pe anatemizarea personajelor-vector ale schimbarii. Avem de-a face cu o ideologie deliberat nebuloasa, capabila sa integreze mituri si simboluri chiar incompatibile, intr-un amalgam menit sa dea certitudini imediate unor grupuri sociale debusolate sau periclitate de dezmembrarea sistemului. Acest fundamentalism demagogic si manipulatoriu opereaza cu tehnici rudimentare dar verificate, precum si cu senzationalism. De acum inainte, sub stindardul lui vor defila maniacii antibasescieni tip Ciutacu-Laptop-Cristoiu, Ciorbea-Milica-Ciuvica, Ilici-Felix-Bombo, Papillon-Zdranganici-Filfizonu', majoretele Norique si Zoe. Nici un fel de mirare pentru noiembrie. Basescu, la randu-i, curteaza nivelele de jos ale masei populare, admite chiar ca este un populist, insa mai degraba unul gen Klaus-Thatcher decat Peron-Chavez. Bizara istorie a guvernarii 2004-2008 a furnizat un fitil cu ardere lenta pentru butoiul cu praf de pusca. Parca intr-adins s-a vaslit lent, sa ne ajunga din urma furtuna Crizei. (,,Intr-adins, Nila !... Sa se mire prostii !). La noua strigare pentru alcatuirea echipajului, echipa care preda gestiunea a intrat in silenzio stampa, mirandu-se ca Armatorul nu-i mai inmaneaza (din nou !) brevetul de Capitan. Sta acum ghemuita pe sub prelatele barcilor de salvare, precum pasagerii clandestini si arunca pe punte coji de banana. Din cand in cand mai susotesc cu pasagerii de lux ai Jumatatii Rosii, prea trandavi la randul lor ca sa preia impreuna comanda corabiei. Asa ca buchisesc impreuna Tratatul De Dat In Gropi ; ,,mi-ti-i, ni-vi-li, me-te-i-lo, ne-ve-i-le''.

Ionut POCLID spunea...

De ce trebuie sa existe un blog de partid?...care sa aiba ce finalitate?
De asta m-am ferit toata viata sa muncesc pentru politicieni.OK! Sa nu aiba interfata nici o culoare sau nici un simbol care sa sugereze ceva pentru ca jurnalistii sau imaptimitii de politica sau devoratorii de presa sau cei care posteaza de regula cred ca au o parere deja formata si nu le poate fi indus nimic prin culori sau insemne. Cred ca un blog simplu, fara interfete tip PIF(care tocmai a dat faliment) va fi pe placul comentatorului de evenimente. Modul de redactare si ce se publica e important. Cred ca aici poate fi o discutie.

Lucia Verona spunea...

Lilick, după mine, un blog de partid ar trebui să fie ca un club - un loc de întîlnire, un spaţiu pentru schimb de idei. Dar un spaţiu închis, ceea ce nu e rău pentru dezbateri serioase. Partidele noastre nu suferă de prea multă ideologie, ci de prea puţină!
În schimb, blogurile liderilor de partide sau ale parlamentarilor trebuie să fie deschise, degajate, să faciliteze comunicarea cu cititorii. În acest sens, ar fi bine ca Alina să schimbe look-ul blogului, prea seamănă a site de campanie, ceea ce a şi fost.

Anonim spunea...

pai da am facut deja un blog pt PNL

http://muietariceanu.wordpress.com

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

E foarte bine ca ai raspuns punctual. Si eu am facut-o la Alina. Strangem toate ideile si i le dam.

@Riddick

Am citit cu atentie. Interesant.
Baga si tu o propunere concreta.

@Ionut

PNL e in opozitie. Trebuie sa-si faca auzita vocea si pe internet.
Asa cum exista blogosfera portocalie sau cea rosie, trebuie s exite si cea de opozitie.

@Lucia,

In afara de ce ai scris acum eu i-am mai scris Alinei si despre faptul ca blogul al trebui sa fie pe fond alb. Tot in urma unei discutii cu tine si nu numai...

Lilick Auftakt spunea...

Pt cel care a venit cu propunerea de blog mai sus:

Mai mult nu poti? Blogul ala are doar vreo trei cititori. Tu cu mama ta si cu surioara ta. :)

Anonim spunea...

Daca as fi politician as fi foarte atent la blogrolluri. Alo, nenea Radu Sarbu, mergi cu Ciutacu la PPE? La fel si la PNL, dar cred ca nu le mai pasa. PROTESTEZ PUBLIC PENTRU LIMITAREA OPTIUNILOR DE VOT PT. PRESEDINTE SI MANIPULAREA INDUSA DE INTREBARILE PUSE LA PAGINA DE START A BLOGULUI. CER A PATRA OPTIUNE : NIMENI / NU EXISTA / IMPOSIBIL . :)

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Haha! Fa-ti blogul tau si acolo pui ce sondaje si cu ce raspunsuri vrei tu. PE ACEST BLOG EU STIU UNA SI BUNA: Maimuta pierde sigur!!! Nu stiu insa care dintre cei trei il va bate. Atat.

Ionut POCLID spunea...

PNL e copilul inchis de mama in dulap desculti si in genunchi pe coji de oua si trebuie sa se gaseasca cineva care macar sa deschida usa sifonierului sa se auda plodul cum rage. Perfect. Punctual acum: Ideea cu blogul comun e grozava problema e cum va fi moderat? Pe acest blog ar trebui sa poata posta toata lumea care are cit de cit minte in cap...evident tot la un moderator se ajunge, sau la un regulament. In blogroll ar trebui sa fie ceea ce reprezinta "vocea poporului" nu neaparat acordata de un juriu al PNL-istilor ci mai degraba de unul al jurnalistilor, fapt care ar face proiectul mai credibil.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Cel care a postat mai sus acel blog e aliatul tau? :)

Anonim spunea...

NU. La ambele chestiuni.

Anonim spunea...

@Lucia Verona
sunt in proces de refatuire a blogului. Asa e, arata a blog de campanie, de candidat aflat in campanie electorala...Sper ca in cel mult o luna sa am unul mai de parlamentar :)
@lilick
Ca de obicei trebuie sa-ti multumesc si pentru acest post :). O sa-mi fie de mare ajutor ideile care s-au expus aici si pe care sper sa le folosim cat mai repede, pentru ca va fi o platforma de comunicare foarte buna pentru pnl acest blog. Stai sa vezi in perioada premergatoare Congresului ce postari vor fi :))

alk spunea...

Si mai ales admin-ul blogului sa nu aiba porniri tip "Adrian Nastase" si "Ion Iliescu", adica sa le cenzureze si sa lase doar cele in care sint, scuzati de expresie, pupati in cur. Mult succes!

Anonim spunea...

Ideea Alinei mi se pare foarte buna, si o sa o punem la treaba repejor. Adica vom crea un cadru, in care cei care vor dori se vor putea manifesta. Macar sa avem prea multi :). Am preluat ideile de design si multumim, mai asteptam si propuneri pe celelalte teme.

Lilick Auftakt spunea...

@Alina

:)) De-abia astept! Adminul, sau cine o sa se ocupe, sper sa fie cineva care sa aiba si simtul umorului. Adica sa nu fie o persoana f. rigida.

Lilick Auftakt spunea...

@Alk

Si eu sper la fel. Dar am vazut ca penelistii lasa in general si postari care nu le sunt favorabile.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan Olteanu

:) Ma bucur! Alina are idei foarte bune.
Am si scris undeva, pe alt blog, ca sustinatorii PNL de pe bloguri au o comunicare foarte buna cu politicienii din PNL. Si un feed-back rapid - concret, pe idei - si intr-un sens si in altul.
Lucia scrie mai sus de ideea de club. De comunitate inchisa.
Dar eu nu cred ca poate exista o astfel de comunitate pe net. Poate semideschisa...atunci cand sunt acceptati greu membrii noi.
Mie insa mi-ar placea una deschisa. Vorba ta, macar sa fie prea multi si sa nu mai fie loc. Hihi!

Lilick Auftakt spunea...

offline

Stire. In special pentru Reddick

http://www.adevarul.ro/rss/articol/videanu-reprezentantul-romaniei-la-summitul-nabucco.html

Anonim spunea...

RIDdick, pentru conformitate ;-). Pai nu A.V. este in bransa si deci trebuie da fie acolo ? Ce alegere trista pt. aceasta functie, ma tem ca daca se adevereste vorba ca s-a impus (alaturi de V.B. si R.B.) pe lista Guvernului, venind cu tupeu la Basescu, va avea parte de surprize neasteptate. Poate ca vorba a fost doar PR ca sa justifice cumva prezenta lui si a celorlalti si mai ales Acceptarea.

Lilick Auftakt spunea...

@RIDdick

Mai ia o galusca:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/837141/GEOANA-Acum-doi-ani-am-discutat-cu-Basescu-un-Guvern-PSD-PDL/

Anonim spunea...

Oaia ce-a mancat-o lupu' a format cu el un cuplu.

Anonim spunea...

,,Si noi dormeam, soro...''( Coana Efimita - ,,Conu Leonida fata cu Reactiunea). Raman totusi trei poli: Dreapta (PDL + partea sanatoasa a PNL, fuziune sau alianta dupa Congres, oricum votantii sunt atrasi de magnet) , Centru-stanga (partea sanatoasa a PSD, tot dupa Congres) si Stanga (PSD-Iliescu + PNL-Patriciu). Tariceanu a ratat si proiectul de dreapta (fuziunea sau alianta postelectorala), si proiectul de stanga (ce-i drept, dupa defectarea UDMR). Geoana a mentionat aceasta ultima varianta. Iar eu zic precum Barzoi al Coanei Chirita : ,, Undi merjem, boieri dumneavoastra ?! Ba nu, adica va-ntreb : Undi merjem ?''

Anonim spunea...

Cu tot respectul : ideea e de un cretinism feroce, Spiritul de turma, de "comun" n-are nimic liberal in el.

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/politica/nastase-nu-vrea-sa-fie-iepurasul-psd-contra-lui-basescu.html?3928;3775698
"-Broscuţa PSD a încercat în ultimii doi ani să-şi găseacă un alt prieten. Dumneavoastră aţi fost primul cel care a vorbit de alianţa de cinci ani cu PNL. Sunteţi la finalul unei perioade finalizate cu un eşec. Până la ce nivel au ajuns discuţiile cu liberalii şi de ce au picat înţelegerile?
-Este vina liberalilor, pentru că ei au considerat că PSD şi PD-L nu se vor înţelege de niciun fel. Şi atunci au menţinut o anumită presiune, cu un orgoliu care nu se justifica prin rezultatul alegerilor, pentru a avea ei postul de prim-ministru. Ce trebuia să fie un anunţ în noaptea alegerilor...condiţiile s-au deteriorat după ce s-a dovedit că Stalin are dreptate, contează cine votează, dar important e cine numără, şi a doua zi s-a intrat în alt context. De abia după o săptămână, când era prrea târziu,liberalii acceptaseră această formulă. Dar deja erau foarte mulţi colegi de-ai noştri care făceau vizite prin Cotroceni... Varianta (cu PNL, n.n.) era că noi aveam prim-ministru, noi aveam majoritatea. Liberalii acceptaseră ca noi să avem premierul.
-Bun, a fost întâlnirea aceea în patru, dumneavostră, Geoană, Tăriceanu, Olteanu. De ce n-a vrut Geoană să semneze protocolul care i s-a pus în faţă?
-N-a fost un protocol. A fost un text pro memoria. Tăriceanu a notat elementele de înţelegere, a semnat hârtia lui şi i-a dat-o lui Geoană şi Geoană ar fi trebuit şi el să semneze o hârtie pe care să i-o dea lui Tăriceanu. Au mai fost doi participanţi la întâlnirea aceea, dacă vreţi să respectăm adevărul istoric, dar nu vi-i spun. Am impresia că, atunci, deja era târziu din punctul de vedere al lui Geoană. Avuseseră loc şi alte discuţii şi el era rezervat. Momentul trecuse pentru înţelegerea respectivă. El teoretic a vrut să prezinte, la întâlnirea de a doua zi cu PSD cele două variante pentru un vot. Dar el, în final, a prezentat însă varianta cu PD-L ca fiind varianta preferată de el.
-Ce alte elemente mai erau în acord?
-Exista o înţelegere ca, în cadrul Guvernului, raportul între miniştri să fie 50-50, iar pe ansamblul structurilor guvernamentale, raportul să fie 60 la 40 pentru PSD.
-Candidatul la prezidenţiale era unic?
-Nu s-a discutat, dar o formulă puternică pentru prezidenţiale ar fi putut să implice o variantă de candidat unic.
-Acest acord cu PNL ar fi fost mai avantajos decât cel cu PD-L?
-Da, pentru că PSD ar fi fost un partid principal, în timp ce acum e unul secundar la guvernare."

Dar, bineinteles, asta nu s-a intamplat niciodata, deoarece BallaDUR-ul nu ar fi facut NICIODATA alianta cu PSD, nu are ambitia prosteasca de a fi etern PM, nu se inconjoara de nulitati si pupincuristi si nu le infige cutitul in spate celor mai populari decat el si nu a tradat toate intelegerile. Totul este doar un basm, o inchipuire a celor mai rauvoitori si invidiosi pe cel mai frumos, destept si bine crescut PM pe care l-a avut Romania de la Guta Tatarascu incoace.

CRadu25 spunea...

@Lilick: vezi aici:
http://www.liberalii1.ro

Nu este un blog, este ceea ce zicea @Lucia Verona, "...un club - un loc de întîlnire, un spaţiu pentru schimb de idei". Nu este inchis (se pot inscrie si ne-membrii de partid) dar e moderat. E la inceput de drum, inca nu si-a "pornit motoarele" bine, dar cred ca e un proiect care va deveni interesant.

Anonim spunea...

@Riddick

Te rog sa incepi sa si judeci cu mintea ta. Tembelutii nu au ce cauta aici. A fost ultimul comentariu idiot pe care ti l-am scos de la moderare.


@Mos Califar

Mie mi se pare cretinism ca liberalii sa nu aiba un loc, un punct comun unde sa-si expuna ideile. Organizarea nu are de-a face cu turma.

Anonim spunea...

CRadu25

E interesant, o sa ma uit mai bine prin el, dar ala e un site PNL, nu un blog asa cum zicea Alina.