8 ian. 2009

Ni se pregateste ceva?



Va invit sa vedeti (sau sa revedeti) un filmulet facut de PRO TV si postat pe YouTube cu si despre Elena Udrea. Stiu, probabil v-ati plictisit de ea. Cu siguranta o vom vedea si mai mult in anul care urmeaza. Ne va fi lehamite. Va invit de asemenea sa-i vedeti/revedeti CV-ul. Departamentul Antiterorism al Ministerului Turismului, cel despre care se vorbeste ca ar fi fost recent infiintat, ii este destinat in mod special si i se potriveste manusa atata vreme cat Duduia se pregateste demult (conform CV) in domeniul securitatii si al stiintelor militare. Altfel de ce s-ar fi pregatit, nu? A fost masterand in Ştiinţe militare şi informaţii. Specializarea: Securitate şi apărare naţională. Este doctorand in Ştiinţe militare.
Doamnelor si domnilor! Ni se pregateste o dictatura militara?
Stiu ca a intrat in politica dandu-i "sfaturi de viata", conform propriei marturii, lui Cozmin Gusa. Pe vremea cand acesta se afla in PSD. El spune ca i-a fost (doar)consultant pe probleme juridice. Apoi, dupa ce s-a plimbat prin mai multe cercuri pesediste cu care a incropit diverse relatii mai mult sau mai putin profitabile pentru ea, i-a fost prezentata lui Traian Basescu care s-a implicat personal in evolutia ei pe planul carierei. Si probabil nu numai. Cine este de fapt aceasta doamna Udrea si ce se urmareste in legatura cu ea? Pentru ca mi-e greu sa cred ca e doar prietena preferata a domnului presedinte. O rasfata a lui si a soartei.
Pe de alta parte...stiti cati apropiati ai lui Traian Basescu au absolvit Colegiul Naţional de Apărare? Vreo 5-6 sunt acum in guvern. Altii ocupa functii importante in PD. Ce ziceti? Se anunta vreun razboi? Vreo revolutie, ceva? Vom fi atacati de teroristi? O sa avem nevoie de vreun SALVATOR? :)

31 de comentarii:

Anonim spunea...

Mata Hari ot plescoi?

Lilick Auftakt spunea...

@G

Cam asa ceva...Mata Hari in mizerie sigur! :)

Lucia Verona spunea...

Vezi la mine pe blog, are cine să ne apere!

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, @Lucia Verona.

Acum-acum vin! :)

Anonim spunea...

Ni s-a pregatit de mult timp, Unii incep sa vada efectele abia acum, altii inca nu le vad.

Am scris despre caste profesionale, iar servicile secrete formeaza si ei o casta, cu interese concrete.
Au ca filozofie ceva de genul, "unii fac istoria si altii o suporta", adica ei au satisfactia ca fac istoria, nu conteaza ca unii profita de istoria pe care o fac ei, sunt multumiti ca sunt privilegiati cu venituri peste medie. Sunt mandrii ca apartin unei "elite", de fapt nu sunt elite sunt "privilegiati".

In loc sa se demilitarizeze politia s-a militarizat administratia.

Au populat functile de conducere din institutile centrale si locale ale statului, institutii care functioneaza ca militia. Sefii decid si subordonatii nu comenteaza.
Nu e gluma, am asistat intr-un birou la o scena, cand seful de birou a fost sunat de sefa de serviciu, si s-a ridicat in doua picioare, si la 2-3 minute exclama "sa traiti".
Respectivii au ocupat posturile prin aranjamente si le vor detine pana la pensionare, daca nu intervin evenimete neprevazute, sau promovari.

Ce sa ne asteptam de la o tara condusa de un capitan de vas?
Sa fie democrat, sa promoveze dezbaterile?
El are alte modele manageriale, se vede in felul cum conduce PD-L-ul.

Realitatea lui Petria spunea...

Atacul este iminent. Cu bombe cu spermatozoizi.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Sa te uiti, te rog, in CV-urile ministrilor. Mi-a fost lene sa le postez eu acum. Apoi in CV-urile multora dintre pedelisti.

@Alex Petria

Cine arunca cu bombele? Turistii? :)

madalina ionescu spunea...

Multi au facut, sau au fost trimisi la, Colegiul ala de Aparare. E o platforma pentru "ai nostri", probabil. Sunt destui si prin presa.

Despre Nutzica intotdeauna am crezut ca e genul de femeie cu care te insori ca sa deschizi usi, o folosesti si exploatezi slabiciuni.

Ce ni se pregateste? Sa mai fim si noi cu ochii in 4, in cel mai rau caz, la pasapoarte!

Lilick Auftakt spunea...

@Madalina

Merci muuuult! Uitasem sa-i pomenesc pe cei din presa...Majoritatea tot apropiati ai lui Basescu. Ei, lasa, ca fac o lista in viitorul apropiat.:)

Anonim spunea...

@Lilik nu se scrie in CV despre activitatile sub acoperire
Geoana care a declarat ca "suntem cativa", are in CV activitatile speciale?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Nu de alea sub acoperire. Dar cm toti astia cu Colegiul Naţional de Apărare sunt acoperiti. Si ne ghidam putin. Or mai fi si altii dar nu stim.

Anonim spunea...

Despre trecutul ei dubios s-a scris destul, n-am sa insist. Despre trecutul ei politic extrem de dubios la fel. As spune doar ca a fost perfecta in rolul de trompeta feminina prezidentiala, trompeta masculina fiind boc-care-face-poc. A jucat magistral rolul incredintat de ba-secu in scandalul biletelul.
Ma sperie efectiv prezentul si viitorul ei politic. Daca i s-a facut cu dedicatie un minister absolut inutil, treaca-mearga! Dar sa se infiinteze un DEPARTAMENT ANTICORUPTIE este prea de tot! In seara asta am aflat la o dezbatere pe RTV ca HG de infiintare a ministerului are un articol care stipuleaza ca acest departament are puteri unice in tara, pe care nu le are nici CSAT-ul: obligatia oricarei institutii sau firme de a raporta orice date solicitate!!! Nici SRI-ul, nici SIE, nici DIE n-au asemenea prerogative!
Faptul ca i s-au dat 2 etaje in Palatul Victoria nu este intamplator. De ce acolo? Simplu. Pentru a superviza fiecare pas al guvernului si a raporta lui ba-secu! Ma ingrozeste ce ar putea face aceasta pitzipoanca diabolica pe viitor! Pe voi nu?

Anonim spunea...

Lilick, pe mine sa nu ma treci pe lista, ca sunt de la tabloid!
Cat priveste Colegiul ala, e vax albina. Nu le foloseste in cv decat cand sunt pe val. Stiu eu cativa de prin ministere, de prin presa, care fie au fost scosi la pensie decum s-a schimbat regimul, fie n-au facut mare branza in cariera. Iar Nutzica va sti secrete, atat cat vor vrea «secretosii». Are insa putere, ca deja l-a incalecat pe Boc in Palatul Victoria.

Anonim spunea...

Piratul nu prea mai poate sa se inconjoare de barbati adevarati( vezi Blaga,Stolo ) pe care sa-i trimita ca pe niste slugi la " produs " si atunci a mizat pe "sexul slab ",care la umbra nurilor si parfumurulor ,mai pot crea ceva diversiuni politice si economice.

Problema cu absolventii acestor Institute militare trebuie sa ne ingrijoreze ,dar pana la urma e bine ca s-au deconspirat si stim de cine sa ne ferim ,la o adica !

Anonim spunea...

@Lilick - all - va recomand sa cititi articolul
Studiu de caz Oligarhia si alternanta la putere - Bursa R.Sarbu

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ce sa-ti zic. Ma si ingrozeste, dar si sper ca lumea a inceput sa vada.


@Simona

Hahahhaha! Nuuuu...Cum sa te trec? :)))

@Anonim

A scris un articol misto Grosan zilele trecute despre felul cum "agata" Basescu si nevestele politicienilor.

Merci, @Gheorghe

Anonim spunea...

Inca un articol care merita citit

Dumnezeu nu are vacanta RL Nicoleta Savin

Din care redau un paragraf.

Partidele politice romanesti, fara ideologii, fara sprijin real de mase, sunt prizonierele tuturor acestor grupuri de interese.
..
Banii se albesc in afara, unde elitele cumpara proprietati si fac investitii sanatoase, unde isi trimit copiii la scoli, unde fac cumparaturi si petrec vacante.

In razboiul vizibil se confrunta doua tabere: una care vrea corectarea componentei elitelor actuale si alta care doreste prezervarea elitelor si ierarhiilor existente. Cea de-a doua are tot cam intreg sistemul de partea ei. Prima i-ar putea avea pe romani, simpli cetateni, fara de averi, dar posesori ai unei arme temute, votul. Nenorocirea este ca ambele tabere lupta, de fapt, pentru a ajunge in fruntea bucatelor.

Lilick Auftakt spunea...

@All

Eu cred ca Basescu vrea sa insceneze ceva: un atentat, un pericol..mondial. Si el sa apara ca SALVATORUL. Sa fim cu ochii in 4!!! E la concurenta cu Oprescu care vrea sa fie salvator in filmul "Cutremurul"

Anonim spunea...

@Gheorghe Am citit articolul lui radu sarbu cu multa reticenta, recunosc! Am o parere destul de proasta despre el, intrucat a lovit in coalitia incheiata intre PNL si PNTCD, ce avea ca scop coagularea dreptei. A reusit, in sensul ca PNTCD nu a mai participat la alegeri. Este acelasi personaj care, in mai multe randuri, s-a pronuntat pentru o aliere cu pedeleprele, intelegi? Eu intr-un asemenea specimen nu pot avea incredere!
Articolul incepe corect, cu o buna analiza a oligarhiei securisto-comuniste care a traversat spectaculos tranzitia. Marea MANIPULARE din articol este ca tocmai serviciile secrete au adus CDR la putere!!! Ca sa evite crahul economic, pentru ca apoi ,,sistemul'' sa revina! Este o imensa palma adusa CDR, partidelor istorice care au guvernat tara in vremuri extrem de tulburi. Sa sustii ca partidele din CDR erau manevrate de servicii este o grozavie! Adevarul este ca PNTCD si PNL erau infiltrate inca din ianuarie 90 cu securisti, in scopul distrugerii lor din interior. Unul dintre ei este si acest jeg radu sarbu!
Prietene, te stiu de pe blogul roxanei iordache, fiind unul din liberalii cei mai inteligenti de pe blog. Stiu ca roxana era si este o admiratoare a sconcsului politic radu sarbu, stii ca si ea a militat pentru asocierea liberalilor cu pedeleprele, nu-i asa? N-ai impresia ca se leaga lucrurile?

Anonim spunea...

@Hendrix - nu-l simpatizez pe R.Sarbu, pentru ca nu a adoptat o pozitie anti PD-L, nu transanta, dar nici macar ambigua.

In ce priveste aducerea la guvernare a CDR, eu cred ca este corecta afirmatia.
Toate partidele din CDR aveau in jur de 40% reprezentare in Parlament.

PDSR-ul putea face alianta cu PD-ul. De ce nu au facut-o?

Tocmai din motivele pe care le prezinta R.Sarbu.
Se asteptau ca Romaian sa intre in colaps, pentru ca rezerva valutara era aproape nula si varful datoriei in 1997 era de 4 mld $, si nu doreau sa-si asume efectele politicilor lor.
CDR trebuia sa plateasca factura lor, sa simuleze alternanta la putere si sa recastige credibilitatea cancelarilor occidentale.

Prin cei infiltrati, prin dezbinarea provocata in PNTCD i-au discreditat.
Prin mass-media i-au tocat, si cu concursul lui O.Paler care-si etala "lehamitea" la emisiunea lui Tuca.

Anonim spunea...

Colegiul de Apărare? Apărarea cui şi pentru ce? Sau un fel de altă Academie Ştefan Gheorghiu, cea de cadre?
cele bune

Anonim spunea...

Hai sa nu facem dintr-o fufa cu ambitzii si fara scrupule o ditamai Mata Hari.

agaX spunea...

lui basescu ii plac specialisstii militari care se lupta din greu cu bunul simt

Anonim spunea...

@Gheorghe Ma dezamagesti! Daca citesti cu atentie articolul lui sarbu se intelege ca CDR a fost o creatie a serviciilor secrete!!! Adica PNL si PNTCD erau conduse de securisti! Tu nu intelegi ca scopul acestui articol este tocmai de a arata partidele istorice ca fiind tot conduse de securisti, precum aripile feseniste? Chiar nu intelegi?
Ciorbea a fost primul sef de guvern responsabil, care a facut adevarata reforma! Cand ,,sistemul''a vazut ca CDR este capabil sa scoata tara din rahatul in care era, sa duca tara catre NATO si UE, au atacat la baioneta prin pedistii lui roman, lancea fiind BA-SECU! Chiar ai uitat? Timp de 3 luni guvernul CDR a fost atacat zilnic de o presa controlata de securisti, pana cand pe 30 martie 1998 Ciorbea a renuntat! Victoria ,,sistemului'' s-a concretizat prin aparitia securistului radu vasile ca premier! Concluzie: distrugerea CDR a fost facuta de pedisti, prin ba-secu! Greseala CDR a fost ca a cedat santajului facut de pedisti. Trebuiau sa faca alegeri anticipate atunci cand pedistii si-au scos ministrii din guvern, intelegi?
Faci o greseala imensa cand spui, ca argument, ca psd-ul din 1996 se putea uni cu pd-ul lui roman! Daca mai tii minte acele vremuri stii ce relatii erau intre ilici si roman, nu? Prin urmare argumentul tau cade! Ca si manipularea ticalosului radu sarbu!

Anonim spunea...

Zic si eu din experienta de jurnalist: Hendrix are memorie buna!

Anonim spunea...

@Hendrix citim acelasi lucru dar interpretam diferit.

Eu nu am inteles din articol, ca CDR a fost o creeatie a servicilor, am inteles ca servicile au favorizat o majoritate parlamentara cu participarea CDR-ului, pentru imagine, pentru credibilitatea democratiei din Romania.

Sunt convins ca servicile aveau oameni in PNTCD in special in grupul de la Brasov, si in PNL Quintus si Stoica, dar nu numai ei.
Cred ca o alianta PDSR-PD era naturala, pentru ca nu aveau divergente de fond, intre ele era vorba de orgolii si Roman putea fi si a si fost eliminat, dar au preferat o alianta impotriva naturii, o alianta in care PD-ul supraveghea CDR-ul in guvern si vota cu PSDR-ul impotriva legilor guvernului, in special legile retrocedarii si a deconspirarii.

Cu alte cuvinte a fost o situatie asa cum a exprimat-o E. Constantinescu, erau la guvernare dar nu aveau puterea.

Anonim spunea...

@Gheorghe Tu chiar nu intelegi ca articolul lui radu sarbu este o manipulare SECURISTA? El face afirmatii halucinante, culege niste afirmatii care nu pot fi dovedite si nu pot fi crezute, in scopul lansarii falsei idei ca securistii au adus CDR la guvernare!!! Cum poti sa fii atat de naiv?
Nu stiu ce varsta ai, dar eu aveam atunci 30 de ani si imi amintesc extrem de bine de campania murdara facuta de pdsr-ul lui ilici. Cea mai celebra forma de manipulare ramane scandalul ,,telefoanelor otravite'', tii minte? Stii ce urlau propagandistii rosii atunci? Ca vin mosierii!!! Atmosfera creata de propagandistii lui ilici a fost infernala dar n-a tinut, tara fiind intr-o situatie dezastruoasa! CHIAR AI UITAT? Eu nu!
Mai tii minte fata lui ilici din seara zilei de 17 noiembrie 1996? Fata lui pamantie spunea totul, era neagra de-a binelea!
Toate acestea arata ca CDR a castigat un razboi fantastic atunci! Bucuria imensa din Piata Universitatii din seara zilei de 17 noiembrie spunea totul! A fost o victorie a partidelor istorice impotriva fesenistilor, comparabila eventual cu victoria Aliantei DA din 12 decembrie 2004! Eram naivi, pedistii lui roman au demonstrat ca fsn-ul era doar un cal troian in CDR. Asa cum a fost si dupa 2004, nu-i asa?
Te rog citeste atent si vei vedea ca te inseli! Un individ ca radu sarbu, adept al unei apropieri a PNTCD de Partidul Derahat, iti inspira incredere? Mie doar o irepresibila scarba! Sincer, ma asteptam la mai mult din partea ta!

Anonim spunea...

@Hendrix - eu sunt de parere ca si revolta din decembrie, si alternanta la putere a CDR au fost dorite si favorizate de servicile secrete, care nu au pierdut puterea nici un moment.

Vorba lui Boc, situatia a fost si este e "sub control".

Tu consideri ca tot ce spune R.Sarbu e fals, eu spun ca manipularea se imbraca in adevaruri pentru a fi credibila, si unele persoane spun adevarul despre anumite momente, pentru a-si creea credibilitate.

Anonim spunea...

@Gheorghe Cand afirmi ca securistii au dorit ca CDR sa vina la putere inseamna ca si liderii CDR sa fi stiut, nu-i asa? Hai spune, care erau liderii aia?
Tu vrei sa spui ca alegerile din 96 au fost o mascarada, in care pdsr s-a dat la o parte in calea CDR??? De asta era ilici asa negru in seara zilei de 17 noiembrie 96? Tu chiar nu intelegi ca distrugerea CDR a fost facuta odata cu daramarea guvernului Ciorbea, care nu era din ,,sistem''? Ca pedistii lui roman erau securisto-comunisti este adevarat, dar nu arunca anatema asupra partidelor istorice. Ele au fost infiltrate cu securisti, cum a fost si radu vasile, cel care l-a inlocuit pe Ciorbea! Ma mira faptul ca nu intelegi niste lucruri atat de simple! Ma uimeste insistenta ta asupra manipularii securistice a lui radu sarbu! Tu chiar nu pricepi ca radu sarbu este un securist? Tu chiar nu intelegi ca el a militat pentru apropierea PNTCD de ba-secu, recum si ,,distinsa''roxana iordache? Tu chiar nu intelegi ce se intampla???

Lucia Verona spunea...

E posibil să se pregătească... vreo răpire de ziarişti-reloaded... sper că nu ceva mai rău.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

Asta deja s-a bifat...Sa vedem cum mai stau cu imaginatia in continuare... :)