27 ian. 2009

Se va scinda PD-L?


Continuare a faptului ca ce nu te omoara de intareste, si ca PNL de-a lungul celor 4 ani de guvernare s-a putut epura bine de personaje precum Stolojan, Flutur, Boureanu..etc, am fost incantata sa citesc zilele trecute la Alina pe blog ca neparticiparea liberalilor la ceremonia de la Cotroceni inchinata zilei Unirii nu a fost una dictata la varf. Pur si simplu liderii PNL au decis fiecare pentru ei insisi sa nu mearga.

Nu acelasi lucru se intampla insa in PSD si in PD-L, in care de mai multa vreme mocnesc scandaluri. Care dintre aceste doua partide se va scinda? Sau, daca nu se vor scinda, cine isi va impune punctul de vedere in PSD si in PD-L?
Despre PSD s-a scris mai mult si se pare ca toate taberele din partid sunt destul de puternice ca niciuna momentan sa nu se poata impune decisiv. Vor veni insa legi de votat in Parlament, curand, si atunci se va vedea ce aripa va capata autoritate in partid.
La PD-L insa, aripile formate din sustinatorii lui Traian Basescu pe de o parte, si grupul celor 4 ministrii “Videanu, Blaga, Videanu si Pogea” pe de alta, incep sa isi dea coate si sa nu mai aiba loc unii de altii. Grupul celor 4, cu tot cu coditele Negoita si Prigoana, ar putea avea la un moment dat ca aliati si personaje nemultumite din fostul PLD, si ar fi interesant de aflat ce pune la cale si Stolojan care ar trebui urmarit mai cu atentie. Pentru ca nu cred ca va imaginati ca Stolojan nu va mai avea nimic de spus in partid, si nu va lucra in subteran pentru o tabara sau alta. Daca nu ar fi vorba de asta, nu ar mai aparea totusi destul de des in prim-planul politic. S-ar retrage in umbra.

Scrisesem aici de “balonul de incercare” al lui Traian Basescu si ca trebuie sa asteptam reactiile. Iata una dintre reactii, venita rapid, pe HotNews. Venita chiar din interiorul PD-L. Sa fie acesta un deget amenintator ridicat spre Traian Basescu? Au fost si cateva semne din aripa Geoana de la PSD. Dar sa urmarim mai intai ce se intampla in sedinta coalitiei din aceasta noapte si sa vedem cum se vor rezolva disputele din coalitie pe tema bugetului.


PS- Apropo de ce am scris mai sus despre luptele din PD-L si AICI de Theodor Paleologu. Iesi afara, Toadere, pana nu te sfasie astia!

17 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Dacă e să se scindeze, va fi prin desprinderea -L, foşti liberal-democraţi, foşti liberali, care nu au primit posturi ministeriale şi par marginalizaţi. N-aş prea crede eu că o să plece Berceanu...

madalina ionescu spunea...

nu stiu dacă se vor rupe, pentru că ar însemna să se rupă de seva dulce a puterii, deci până nu cade guvernul sau până la prezidenţiale nu cred să se rupă.

dacă ar fi să se întâmple, cred că se va face prin hai pa-pa-pa făcut aripii Stolojan, adică nucleul dur şi vechi să extirpe corpul străin, transplantat acum fix un an în casa lui pedistă

Anonim spunea...

Cred ca e mult prea devreme sa vorbim de vreo scindare la PDL. E vorba, cel mult, de maraieli ale lupilor mai mult sau mai putin batrani.

Poate e vorba mai degraba de o reasezare a fortelor si de o incercare de a i se da nitel peste nas lui Basescu, dar la modul benign, de catre unii din vechii corifei. Ceva decisiv n-au sa faca, deoarece e an electoral, iar PDL depinde la modul ombilical de proiectul Basescu (si invers).

Interesant mi s-a parut faptul ca maestrul deontolog Patrasconiu se grabeste sa dea "pe surse" stirea cu asa-zisa dihonie din PDL, citand un articol Hotnews. Mai sa fie!

Anonim spunea...

Ca sa se scindeze ar trbui sa fie partid, ori ei nu sunt. Vor disparea in 2 saptamani dupa ce-si ia matelotul-sef manutza de pe ei.

Anonim spunea...

Scindare nu, dezertari ar putea fi, dar unde sa mearga dezertorii !
P. Lucescu pe blog a lansat o intrebare Cum va suna Alianta Romania Curata? si a sugerat si o posibilitate, semn ca unii nemultumiti "incearca marea cu degetul".

Mihai spunea...

Se scindeaza?
Pleaca Base? Udrea?

Anonim spunea...

Aceasta poveste cu scindarea pedeleprelor este o DIVERSIUNE tipic securistica, lansata chiar de ba-secu. Este continuarea diversiunii lansate de ba-seculuni seara la TVR cum ca n-ar mai candida in decembrie daca guvernul nu va avea rezultate! Eu sper un singur lucru: sa se tina de cuvant! Ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Dupa cate il cunosc, va proceda exact ca in cazul demisiei in 5 minute.
Daca este sa luam la puricat articolul din hotnews, unul din celebrii raspandaci de zvonuri basesciene, avem de-a face cu o diversiune profesionista. Totul pleaca de la asazise surse ale pedeleprelor. Care surse fac un scenariu pentru tampiti. Ca de obicei, ministrii in cauza ,,n-au putut fi contactati pana la ora difuzarii materialului.''Ha ha ha ha ha (hahait basescian)!
Suntem o tara tare ciudata. O tara in care se scriu articole de presa, editoriale despre astfel de ,,evenimente'', adica intoxicari de presa. Nu mi se pare normal sa vorbim despre articole penibile, in gen povesti gen hotnews, construite doar pe ,,surse''. Nu mi se pare normal sa se dea importanta unor astfel de cancanuri fara nicio acoperire. Nu mi se pare normal sa facem jocul diversionistilor, care asta urmaresc: sa discutam diversiunea lor!
Daca vom continua ce mai zic ,,sursele pd-l'' ce castigam? Nimic. Daca de la propagandisti portocalii ca patras-coiu n-am pretentii, de la bloggeri mai inteligenti am! N-ar fi mai normal sa ignoram astfel de diversiuni portocali, astfel de raspandaci de zvonuri precum hotnews? Urmeaza sa citim articole bazate pe ,,surse newsin'', alt raspandac de zvonuri portocalii? Oare dupa diversiunea ca ba-secu nu va candida (lansata chiar de securistul de la Anvers) si dupa diversiunea asta cu ,,scindarea ''pedeleprelor, ce alte diversiuni vor mai urma?

Anonim spunea...

Eu nu cred ca cei plecati din pnl se vor rupe de pdl. Nu ar avea ce sa faca, nu cred ca s-ar mai intoarce in pnl, iar daca fac alt partid nu-i mai ia nimeni in serios. Cat despre ruperea nucleului dur de Basescu, asta nu cred ca se va materializa vreodata, oricat se viseaza la asta. Dar animozitate intre pdl si psd exista...o simt si cand vorbesc ba cu unii, ba cu ceilalti in comisie sau prin Parlament ...

Anonim spunea...

Am uitat sa-ti spun ca arati foarte bine cu noul look!!!

Anonim spunea...

Lilick, nu vor pleca cu L-ul in coada, fiindca fiecare din ei au afaceri care-i tin pe loc. Stiu ca razbunarea marinarului, i-ar putea ineca in balta financiara. Si apoi, au exercitiul scrasnitului din dinti.

Anonim spunea...

"Se va scinda PDL"? Sa te auda Dumnezeu, Lilick

Anonim spunea...

Wishful thinking! PD-L = Traian Basescu si viceversa. Eventual doar daca intre timp asimetricul a aflat ca sufera de o boala incurabila si intr-o ultima zvacnire malefica va dori sa arunce totul in aer, inclusiv structura care l-a emanat.

"Grupul celor patru" are interese financiare mult prea mari, interese pe care nu le pot satisface fara sustinerea PD-L si a tatucului de la Cotroceni. Ori prin asta el ii are la mana.

Anonim spunea...

eu stau sa ma gandesc daca e careva prin PDL care sa se fi gandit cum ar arata partidul lor fara Basescu si ce sanse ar avea.

o fi avand vreunul din ei macar curajul gandului? :) macar asa, ca sport al mintii.

Anonim spunea...

Singurul care poate rupe pd-l(ul) este Basescu. Asta se poate intampla numai in situatia in care, in urmatoarele doua-trei luni guvernul va fi neputincios, ceea ce este foarte probabil.
Basescu nu va ezita in a se spala pe maini de pd-l pt a castiga prezidentialele.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc pentru comentarii. Revin sa va raspund putin mai tarziu. :)

Bursa Zvonurilor Politice spunea...

Nu cred, putere deocamdata ii tine uniti.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

A, nuu...Berceanu nu pleaca.

@Madalina

Se poate asa cum zici tu. Vedem. Criza asta o sa faca multe ravagii prin partide.

@Liviu

Patrasconiu vrea sa il victimizeze pe Basescu. Doar atat.

@Mos Califar

Asa sa fie.:)

@Gheorghe

Sa incerce. Romania curata e o utopie, dar nu strica sa se ambaleze unii in acest proiect.

@Mihai

Ei pleaca...haha!

@Hendrix

Asa e. Il mai victimizam putin pe Basea cel tradat de toti.

@Alina. Multumesc mult. Simtitm chiar si noi animozitatea din colaitie. Dupa orele nesfarsitein care stau la discutiil pentru buget.

@Simona

Totusi daca e cineva care sa distruga (SI) PD-L, acela e Basescu.

@Yoda

Sa fie! :)

@Cristi

Dar si invers. Si ei il au la mana pe el. Numai Videanu cu cate il re (si Negoita):)

@bursa

Sa vedem ce va fi. :)