28 ian. 2009

Coalitia? Niste mascarici.


In fata se injurau, pe la spate se pupau. Se pupau si se injurau. Sau cel putin asa reiese din colectia de citate adunate de catre Vlad Florea pe blogul lui. Astia sunt cei care ne conduc azi si de la care ne asteptam sa ia decizii pentru soarta noastra. Niste mascarici. Ei cu ei si..despre ei:

24 august 2006. Mircea Geoană despre Partidul Democrat: "sunt o gaşcă de turnători şi de hoţi, au luat toate apucăturile noastre şi le-au perfecţionat. campionii moralităţii s-au dovedit a fi, în cele din urmă, nişte turnători jegoşi."

Mircea Geoană, 25 august 2005: "Băsescu este un om al trecutului, s-a format în perioada comunistă, are reflexe comuniste şi este legat de fostele structuri ale statului totalitar."

Mircea Geoană, 18 noiembrie 2006: "Traian Băsescu nu este un model, spune că dacă ai o blondă şi un şpriţ eşti un lider autentic. Nu acesta este modelul. Ţara are nevoie de alternativă. Să n-o lăsăm pe mâna unei democraţii de tip sovietic, cum vrea Traian Băsescu."

24 noiembrie 2006, Mircea Geoană: "Dacă-l scoţi pe Băsescu din PD, şi-l vom scoate, rămâne un partid de mormoloci. Parcă-l văd pe Traian Băsescu undeva la Cotroceni, între îndeletniciri mai voluptoase şi îndeletniciri mai lichide, dar având un singur plan în cap, cum să acapareze întreaga putere prin distrugerea PSD."

17 decembrie 2006, Victor Ponta: "În orice societate democratică, domnul Boc şi cei de la SNLO ar trebui să fie în închisoare mâine dimineaţă."

Traian Băsescu despre Mircea Geoană
: "Nu vorbeşte el, el este doar trompeta şefului real al PSD, Ion Iliescu". Replica lui Mircea Geoană, 20 decembrie 2006: "Traian Băsescu este de fapt dirijorul unui cor de trompetişti, majorete şi tromboane pe care l-a grupat în Partidul Democrat."

Videanu, 29 ianuarie 2006: "Geoană riscă să devină ariciul-pogonici al politicii româneşti." (Râsete.) Nu-i de râs!

5 februarie 2006, Traian Băsescu: "Pe domnul Geoană l-a etichetat domnul Iliescu ca fiind...", mi-e ruşine s-o spun, "..a fost indulgent.

12 aprilie 2007, Mircea Geoană: "PD este un partid nereformat, corupt, fără lider, fără ideologie, un partid oportunist, care încearcă să pescuiască în ape tulburi". Parcă ar avea dreptate!

Radu Mazăre, despre Traian Bălsescu: "Daţi-l jos, că ne-am săturat de nebunul ăsta!"

Vanghelie
: "Videanu este un matur infractor obraznic."

Mircea Geoană: "Băsescu ar trebui să se facă exorcist şi să înceapă chiar cu el."

12 mai, Vasile Blaga
: "Sforarul şef al PSD, Viorel Hrebenciuc, devenit strategul Coaliţiei anti-Băsescu, reacţionează precum guzganii când simt că vasul se scufundă."

13 mai 2007. Geoană către Băsescu: "Dacă Ion Iliescu este oligarh, dumneata eşti capul mafiei din România".

15 decembrie 2007, Emil Boc: "Prin crearea PD-L, vom reuşi să guvernăm România, sigur putem fi primii în competiţia politică, dar nu mai e suficient. Împreună în PD-L vom fi învingători şi vom guverna România fără soluţii imorale şi fără UDMR." Pentru colegii de la UDMR!

Vanghelie: "Traian Băsescu este un fel de errol flynn fără plete care se luptă cu duşmani imaginari".

19 mai 2006, Mircea Geoana: "Traian Băsescu este, pe lângă prost, perfect inutil pentru cei mulţi"

Domnul Emil Boc, 1 iunie 2006: "Am spus clar că nu voi pleca la Bucureşti pentru nici o funcţie, chiar dacă e de prim-ministru". (Aplauze.)Consecvent cu răzgândeala, cu altele!

Din nou Radu Mazăre. 11 iulie 2008. "Traian Băsescu pozează în cavaler al dreptăţii când de fapt e plin de bube râioase".

Mircea Geoană, 21 noiembrie 2008: "Traian Băsescu...", fiţi atenţi că este extraordinar de interesant, "...Traian Băsescu trimite emisari la partide, inclusiv la noi, la PSD, şi spune: ce-ar fi să intraţi voi, PSD, piua a doua într-un guvern PD-L, şi vă dăm câteva ministere şi în schimb să nu susţineţi un candidat la prezidenţialele din 2009".

Elena Udrea, 13 noiembrie: "...eu mă întreb dacă cetăţenii acestei ţări nu s-au săturat să fie furaţi la infinit de Năstase, Mitrea, Vanghelie şi toată gaşca pesedistă". Aveţi grijă de poşeta Luis Vuitton!

Emil Boc, 16 iulie 2008: "Acest tip de guvernare îl pregăteşte PSD, cu lideri care pe de o parte fac orice le stă în putinţă numai să nu apară în justiţie, folosind ca exemplu pe Adrian Năstase, cu lideri ca Mircea Geoană, care votează în pur stil stalinist rezoluţii juridice de începere a urmăririi penale împotriva adversarilor politici."

(foto: Cristi Sutu)

21 de comentarii:

Vlad Florea spunea...

Pentru a nu-mi asuma merite care nu-mi revin, tin sa fac o precizare. Aceste citate au fost adunate si expuse de catre Puiu Hasotti in sedinta comuna a Camerelor Parlamentului la votul de investitura a noului guvern. Eu doar le-am preluat din discursul domnului Hasotti. Oricum este despre cum sa ne scuipam intre ochi sau sa ne pupam pe gura.

Mihai spunea...

Ce coalitie? Au mai gasit facturi neplatite. La o luna de la instalare. Prin ce sertare stateau ascunse?

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad

Multumim ca ai scormonit tu si le-ai gasit! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Cred ca le-a gasit Udrea in posetica. :)

Vlad Florea spunea...

Cu mare placere, si ma bucur nespus ca le-ai preluat. M-am saturat de nesimtiti, si e bine sa vada cat mai multa lume despre ce e vorba in procesul de altoire a caprei in prun pe care l-au facut domnii de la guvernare . Multumesc eu!

Ionut POCLID spunea...

Hazlii. Da ca sa fie treaba corecta mai trebuie sa gasiti urmatoarele:
1. Cind se pupau PNL si PD un alianta DA si cind se scuipau
2. Cind se pupau Iliescu si Stolojan si cind se scuipau.
3. Cind se pupa Cosmin Guse cu toata lumea si cind se scuipa tot cu aia.
4. Puneti Dinescu in locul lui Guse e valabil si asa
Pina la urma e politica si ca sa fiu sincer am intrebat si eu si pe unul si pe altul cum se poate asa. Raspunsul a fost doar unul POLITICA E O CURVA.

Lucia Verona spunea...

Excelent inventar :))))))))

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Sau cand ii injura Basescu pe Stolojan, Stoica, Boureanu..si alti fosti penelisti.


@Lucia. :))) Sau insectar.

Ionut POCLID spunea...

@Lilick
Sau asa. Scuze de omisiune.

Curiozitate: Cind credeti ca a muls ultima data BOC vaca lui maica-sa si daca a avut nevoie de bancuta sau nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Bineinteles ca a avut nevoie de bancuta. Sa se urce in picioare pe ea. Dar cand..nu stiu? Ai ceva informatii? ))

Ionut POCLID spunea...

Boc se pornise spre casa parinteasca pe prag se seara. Obosit dar fericit dupa ce primise vestea ca fisese numit premier. Era ultima cursa cu soferul primariei din Cluj pe care o mai facea, trebuia sa ajunga neaparat la maica-sa sa-i spuna vestea cea mare. Micutul ei ajusese sus de tot in stat. Batrina stia si il astepta. Mincarea era pe plita, mai trebuia sa mearga doar in batatura sa mulga vaca. Baiatului ii placea laptele proaspat. Cind il zari pe Emil iesind de dupa gardul viu din fata casei ochii i se umezira de mucurie. Stia ca are sa-i dea o veste mare, simtea asta. Se gindea ca reusise sa-i gaseasca baiatului vecinei maria post de portar la primaria Cluj ca tare demult il ruga sa-l ajute. Boc spuse soferului sa astepte dupa care porni cu pasi hotariti catre maica-sa. Era a doua oara in viata cind mergea cu pasi hotariti. Prima data casuse jos si se lovise destul de rau. Acum trebuia. Era premier. Cind era mic i se spunea impiedicatul, mai mult se rostogolea.
-Buna seara mama, ce mai faci? Te simti bine?
-Sa traiesti Emile. E bine numai ca tare ma dor picioarele, acum la batrinete
-Lasa ca la vara o sa mergi la Herculane si or sa aiba grija doctorii de tine. In rest e bine?
-E bine mama, e bine.
-Uite mamico trebuie sa-ti spun ceva. Nu mai sint primar la Cluj. Am ajuns prim ministru. Astazi la prinz m-a numit presedintele..
Batrina nu lasa sa temine propozitia. Faptul ca baiatul vecinei va ramine in continuare fara servici o infuriase deodata.
-Jivina pitica care te-am facut la nervi. Ai lasat tu Primaria unde mergea asa de bine si te duci la Bucuresti cu toti oligofrenii lui Basescu. Cu mina mea te-am facut cu mina mea te omor. Mars si mulge vaca daca vrei sa crapi ceva ca nu ma mai spetesc sa-ti fac tie pe voie.
Batrina nu se gindise ca baiatul vecinei putea sa ajunga mai mare decit portar la primaria din Cluj acum ca Emil ajunsese pe pozitia cea mai inalta a Guvernului.
Uite-atunci a MULS Boc VACA, de foame.:))

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut


:))))Hahahah! Ce mi-a placut. Tare faza aia cand l-a vazut iesind dupa gardul viu din fata casei.
Apropo de vaca. Mi-am adus aminte de...

Andromaca mulge vaca.
Vaca linge Andromaca.
Andromaca bate vaca.
Vaca-mpunge Andromaca.
Andromaca-mpusca vaca!

Morala:
Ce facusi, fa Andromaca?
Uite, nu mai este vaca!


si de...

Danga langa, langa danga,
Suna-n asfintit talanga,
Si de la pasune, iaca,
Tacticoasa vine vaca.
Nu mai vrea sa umble creanga!
Vine-acasa... Danga... Langa...

INCERTITUDINI spunea...

Ionut a definit politica;
zic si eu ceva, tot este asta saptamana lui Caragiale-fiecare coalitie are Joitica ei:

O scrisoare pierduta,ultimul act, scena VII

Zoe ( desperata)A! esti un om pierdut!..pierdut!..Eu poate ca mai scap, ca poate sa spui ca scap! dar d-ta..( cu putere)d-ta esti pierdut!Cand te-a arestat Fanica, te-am scapat eu..acum te arestez eu si n-ai sa scapi.....A! s-a intors jocul, domnule Catavencu..incepe sa te paraseasca norocul si sa mai treaca si-n partea noastra..A! esti pierdut! da, pierdut!..(strigand in fund)Ghita! Ghita!.................

........Cu o conditie; dupa alegere, o sa fie manifestatie publica..d-ta ai s-o conduci.
.............................
Catavencu:Madam, madam Trahanache, esti un inger...ma duc, ma duc, si sa vedeti daca nu v-o placea..sarut mainile..sarut mainile!..( iese repede zapacit prin fund).

Ionut POCLID spunea...

Se spune ca Boc atunci cint trebuie sa spele pe jos trebuie sa se urce pe bancuta.:P

Anonim spunea...

Desigur, sunt instructive exemplele.

Atata ca, pana una, alta, acesti "mascarici" au pacalit o buna parte din electorat. Iar acest electorat nu pare sa dea semne de trezire.

Lilick Auftakt spunea...

@Floare Albastra.

Excelent. Pana si indicatia de scnena "iese repede zapacit prin fund" e mortala.


@Ionut

Vadim zice.

@Liviu

Hai, nu-mi spune ca nu dau semne ca ma apuca disperarea.

Ionut POCLID spunea...

@floare albastra

Da vaca, vaca unde-i?????:)))))

Anonim spunea...

L-ai gasit si tu pe Geoana. Asta-i facut din muci.

Anonim spunea...

Unul din semnele ca "pacalitii" nu se trezesc este ca o buna parte din sindicate par sa reprezinte mai degraba interesele guvernului decat ale membrilor de sindicat. S-a vazut clar azi din declaratiile multora din liderii sindicali.

Iar respectivii membri fraieriti nici nu cracnesc :)

Lilick Auftakt spunea...

@Mircea Popescu


Mie imi zici? Nu l-am gasit eu pe Geoana. Nu e vorba doar de Geoana sus. Muci, muci, dar a complotat doi ani cu Base. :)


@Liviu

Vad si eu cu sindicalistii. Ar trebuie sa fac un manifest, ceva, si sa-l pun pe forumurile profesorilor. Sa-i agitam putin...

Anonim spunea...

Se cerne, gogoloaiele mai mari raman in sita, restul in aluat.