9 ian. 2009

Deficitul bugetar pe 2008










"Deficitul bugetar pentru anul 2008 va fi de 3,5%, maxim 4%, a declarat vineri, la Radio France International, consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Adrian Vasilescu. (...)De altfel, vedeti ca Uniunea Europeana nu s-a aratat deloc ingrijorata de deficitul nostru, pentru ca ei stiu bine ca raportarile din Romania si din orice tara europeana se fac de doua ori pe an, la 31 martie, cand inca vine un deficit estimat si deficitul final, in septembrie", a explicat el.
Cu o zi in urma, presedintele Traian Basescu a declarat ca deficitul bugetar a ajuns la 5% din produsul intern brut (PIB) la finele anului trecut.- HotNews.ro
Cat a declarat Varujan Vosganian ca va fi deficitul pe 2008?
"Deficitul bugetar poate ajunge la 3,5-4% la finele acestui an, daca incasarile decurg prost in luna decembrie, a declarat miercuri Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor." HotNews - decembrie 2008

Stire pentru ziaristii care se dadeau cu fundul de pamant si ii plangeau pe actualii guvernanti pentru "greaua mostenire", desigur la ordinele presedintelui Basescu. Sa dau nume? Mi-e mila...

7 comentarii:

Anonim spunea...

Din Sloganul "vistieria goala" – pentru adormirea noastra - de P M Bacanu - Romania Libera

Nici nu s-au instalat bine la Palatul Victoria si au lansat gogorita cu "vistieria goala" (parca ar fi fost vreodata plina). Se poate intelege orice – ca s-au furat banii, ca s-au irosit. Vistieria se umple din taxe si banii sunt cheltuiti conform bugetului. Vistieria este bugetul. Rau este cand raman bani necheltuiti, inseamna ca respectivele sectoare n-au fost in stare sa repare scolile, drumurile, spitalele. Vistieria incepe sa se reumple din 1 ianuarie."

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, @Gheorghe

Anonim spunea...

www.catalinstochita.blogspot.com
ANARHIA SI PROSTIA SALVEAZA ROMANIA

Nici nu am ajuns in data de 10 ianuarie 2009 si deja Guvernul Boc este cel mai hulit guvern din ultimii 18 ani.
Este injurat in mod egal de oamenii de cultura, de functionarii din administratie, de medici si asistente, si mai ales de influentii militari rezervisti care sunt nevoiti sa renunte la posturile din administratie.
Economia nu mai duduie si deja Euro a depasit pragul de 4,20 lei. Desigur speculatorii si investitorii externi sunt vinovati de explozia cursului dar nici Guvernul nu face ceva pentru a stopa dezastrul. Se vede cu ochiul liber ca BNR-Isarescu nu "se baga" si nu mai sustine cursul euro/leu si probabil ca stie el ce face. Socant este ca la Ministerul de Finante a ajuns Ministru un inginer minier-omul de casa al lui Videanu-adevaratul finantator al Partidului Democrat Liberal. Eu cred ca nu e acelasi lucru sa ai grija de portofelul lui Videanu cu gestionarea "visteriei tarii". Dar probabil ca la PDL s-a citit la sedinta repartizarii ministerelor "portofelul finantelor" si nu Portofoliul Finantelor si atunci logic s-a repartizat acest minister lui Videanu.
Probabil ca din mix-ul de inteligenta dintre un Ministru al finantelor de profesie inginer minier si un Prim ministru expert in drept constitutional a rezultat textul din Ordonanta de urgenta referitor la venituri care nu sunt salarii si nici "salar".

MAREA CIORDEALA NATIONALA- HAIDUCIA INVERSA

Chiar si haiducia a fost scoasa din drepturile ei istorice. PINTEA, IANCU JIANU luau de la bogati si dadeau la saraci. Acum Guvernul BOC ia de la saraci si da la bogati.
Daca guvernantii ne promiteau salvarea nationala si iesirea din criza economica acum asistam la un splendid spectacol de JUSTITIE SOCIALA. Numai ca justitia sociala este o ruda perversa a justitiei pure -virgina legata la ochii care poarta mindra balanta dreptatii. Justitia sociala este doar o metresa "facuta pe la spate" in mod egal si democratic de potentatii epigoni fesenisti.
Parlamentarii someri, "ramasi fara coledzi" cer compensatii tranzitorii, noii parlamentari cer in continuare bani de la buget pentru cazare sau locuinta de serviciu chiar daca au case in Bucuresti. Asteptam cohorta de secretari de stat, sefi de agentii si prefecti care vor cere noi drepturi si locuinte de serviciu.
Guvernul Boc reduce cheltuielile la deplasarile in strainatate dar mareste numarul de ministere.
Blocheaza posturile din administratia locala dar face angajari pe banda rulanta la noile ministere.
Ultima statuie a nesemtirii guvernantilor este omiterea cu buna stiinta a declararii veniturilor sub pretextul confidentialitatii si a textului semidoct-"conform fisei fiscale". Paradoxal este ca "draga ANI" doarme in post si nu aplica sanctiuni.
Revenind la criza pensiei este foarte interesant ce cuprinde Programul de Guvernare PSD-PDL referitor la "pensionari" executati acum in piata publica.
La Capitolul 7-Piata Muncii se promite ca se vor adopta masuri pentru "Stimularea rămânerii pe piaţa muncii a persoanelor care au împlinit vârsta de
pensionare, precum şi atragerea în activitate a persoanelor pensionate apte de
muncă".

Deci conform programului de guvernare, Boc este in grafic.
Sa vedem cand va pica de la Palatul Victoria daca o sa cada in cap sau se va salva la Cotroceni ?

Lilick Auftakt spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/834948/EDITORIALUL-EVZ-Mai-credem-in-greaua-mostenire/

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Cred ca in curand va fi hulit si de copiii de gradinita. Cel mai corupt si sinistru guvern dupa 90.

Anonim spunea...

@Lilick cu placere.
Am scris in urma cu doua zile pe blog la Simona, referitor la manipularea unor jurnalisti si analisti ca:
Daca Ionut Popescu, speculeaza mentalitatea si incultura economica, cum ca pensile se alimenteaza dintr-un fond (stoc), care este gol, cand stie foarte bine ca fondul de pensii inseamna fluxuri financiare, nu pot sa cred altceva decat ca face "mercenariat”.

P M Bacanu a sesizat si a comentat aceiasi manipulare.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Stai ca am mirosit o manevra a lui Stolojan cu FMI-ul. Sa ma mai documentez putin sa vad ce manevre vor sa faca... :)
Mizerabili manipulatorii astia. Suntem cu ochii pe ei.