2 ian. 2009

Traian Basescu - Ospat cu supusii










Dupa chiolhanul care a tinut sapte ore la Foisor, incep sa cred tot mai puternic ca cele pe care le citisem in vara anului trecut pe blogul doctorului Chirculescu de la Urgenta in legatura cu un alt chiolhan, organizat de Traian Basescu cu ziaristi, e cat se poate de real. Prea mult seamana cele intamplate ieri cu cele intamplate acum cativa ani. Ramane insa sa mai avem cateva informatii scapate pe surse, ca sa vedem exact cum s-a manifestat cel care la terminarea ospatului nu a fost in stare sa spuna prea multe cuvinte. Iar ceea ce a spus a fost oarecum in reluare din cauza unui abur care ii iesea pe nari si care nu parea de la ger. Tot ce s-a retinut mai clar a fost: "A fost o zi placută în care am fost împreună cu soțiile demnitarilor"
Imi povestea mai demult un amic despre un parvenit care avea, imediat dupa ce s-a imbogatit, o mare placere: sa faca ospaturi pantagruelice cu toti "supusii" lui. Sau cei pe care ii considera asa: subordonati, colaboratori, rude, vecini, prieteni si dusmani. Cu tot cu soti si sotii. In felul acesta isi impunea autoritatea in fata lor. Bagandu-le pe gat. Obligandu-i sa se simta "bine". La inceput lumea se simtea destul de bine se pare. Bagata in seama. Peste un timp insa au inceput sa miroasa ca grandomanul nu facea asta pentru placerea celorlalti. Incepuse sa ii oblige la cat mai multe...servicii. Tarziu insa. Chiar devenisera supusii lui si, mai ales, pe fiecare ii avea la mana, obligati, sau ii putea santaja cu diferite secrete aflate pe la aceste chiolhanuri, atunci cand lumea isi mai dadea drumul la gura, la betie. Santaje in legatura cu ei insisi, sau in legatura cu sotii si sotiile lor.
Dar sa revenim la chiolhanul de ieri: va imaginati ca Elena Udrea, ba probabil si Elena Basescu, au fost ochiul si timpanul presedintelui la acesta reuniune. Elena Udrea are chiar antecedente cu astfel de obiceiuri si, fiind acum "tutore spiritual" al fiicei presedintelui, are obligatia de a preda mai departe acest obicei.
Incep sa-l cred chiar si pe Adrian Nastase care povestea de serile cu baute pe care le petrecea cu Traian Basescu, dupa care...
Nu stiu daca minstrii pesedisti isi dau seama de lucrurile astea inca. Pedelistii insa il cunosc pe Basescu. Probabil de aia greii din PD-L (Blaga, Videanu)au si preferat sa se dea plecati in strainatate, iar Berceanu a plecat primul, foarte repede, mimand mai mult participarea la ospat.

13 comentarii:

madalina ionescu spunea...

poza e pe surse ? :))

într-adevăr, ca un beculete în noapte a sclipit scăparea de ieri seară a doamnei Andronescu despre Blaga, cum că n-a fost, că " e plecat undeva în Ardeal"!. Scăpare-nescăpare, tot se afla până la urma distribuţia.

Lilick Auftakt spunea...

@madalina


Hihi! Daa..pe suurse! :))

A scapat-o bine Androneasca si era sa mai scape si altele. Blaga era bine merci la el acasa, ascuns sub plapuma, cu luminile stinse si zavorul tras. :)

Anonim spunea...

La primul scandal, Nuti va scoate biletelul roz de la Foisor :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Normaal! Si-l scoate din sutien. Desi cred ca stie destule si de la amicul ei bun, Ponta.

Mihai spunea...

Nu comentez nimic. Rautaciosilor! Nu mai poate omul sa ia masa, ca voi va si repeziti la gatul lui! - un om de bine

Anonim spunea...

Alexandru Lapusneanu facea din cand in cand ospete la care invita pe unii boieri, iar paharnicul alocat fiecaruia, la un semn al lui Voda scotea pumnalul si-l lichida. Alt ospat al lui Lapusneanu avea ca meniu principal orezul - o raritate pe atunci, fiind obicei adus de turci, iar in pilaf se pusesera margaritare (perle), bineinteles, Voda si boierii credinciosi lui nu aveau acest ingredient. Cand vreunul din boieri se stramba de durere ca-si sparsese dintii in margaritare, Voda il intreba cu o aparenta naivitate: ,,Au nu-ti place gustarea, boier Cutare?'' si privea semnificativ prin sala dupa ,,paharnici''. Iar acela, ingrozit, baiguia ceva si continua ,,gustarea''. La final, Voda tinea un discurs despre cat de trecatoare este bogatia si cat de amagitoare cele lumesti, iar mesenii plecau apoi la ei acasa fara sa le mai treaca prin cap sa unelteasca.

Anonim spunea...

UPDATE-BREAKING NEWS! IMPORTANT LINKS : 'comments by "T" '- http://www.commentsbyt.blogspot.com / 'The Helpful Tip of the Day'- http://www.actionsbyt.blogspot.com {cu postarile video : -Dr.James D.Manning / -Afghanistan-the real story/ -The coming battle of Armageddon ) / site-ul The Trumpet Http://www.thetrumpet.com , pagina curenta : Wrong story (National Review Online) si Did the Holy Roman Empire Plan the Greek Crisis?' SI FOARTE IMPORTANT : 'Are We Living in the Last Days?' - link : http://www.thetrumpet.com/index.php?q=5732.4082.0.0

Lucia Verona spunea...

Şi familia Borgia era deosebit de ospitalieră...

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Noi suntem de si mai bine.. :)

@Riddick

Slabut Lapusneanu..pe langa Base.:)

@Lucia Verona

Hihi! Mi-ati adus aminte de Donizetti:
http://www.youtube.com/watch?v=zI3Y4kspyc4&feature=related

Anonim spunea...

Lapusneanu era vazut in secolul XIX ca un domnitor bun, un fel de Tepes moldovean (din punct de vedere istoric a fost realmente un personaj pozitiv), pana la cartea lui Negruzzi - ,,Alexandru Lapusneanu'' . Revenind in zilele noastre , parca ma simt mai in siguranta imbarcat pe un remorcher (asa cum este el, butucanos, ruginit, cu rotocoale de cabluri si butoaie de motorina pe punte si cu anvelope auto atarnate pe laterale ) decat pe vreo goeleta , fie ea si ,,Speranta'' sau pe vreun iaht de fite.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Eu ma simt in sigurata inotand intr-o piscina cu apa limpede. Lasa-ma cu remorcherele tale invechite...

Anonim spunea...

Vin si eu ! ;-)

Lucia Verona spunea...

:) Se compară vreuna dintre "comesene" cu Joan Sutherland?! :)