10 ian. 2009

Ilie Sarbu confirma! A avut mandat de la Geoana sa negocieze cu PD-L

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a declarat sâmbătă pentru NewsIn, ca reacţie la un comentariu pe blog a lui Ion Iliescu, că nu a complotat pentru o alianţă cu PD-L, ci că a negociat cu mandat de la partid pe o perioadă de două luni.

Ion Iliescu scrisese urmatoarele: "Am aflat cu stupoare, din interviul acordat de d-l Ilie Sarbu publicatiei « Cotidianul » faptul ca d-sul « a complotat » de cca. doi ani, impreuna cu Traian Basescu, pentru promovarea aliantei PSD-PDL."

Omul nu complotase, asadar, ci negociase cu mandat clar de la seful partidului. Mai tineti minte in 2007, pe cand cu motiunea de cenzura din toamna, cat il laudau pedelistii pe Geoana? PROSTANACULEEEEE! Acum, de cand te-ai inhaitat cu Basescu, ai aflat macar "cati sunteti" ?

28 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Cred că povestea asta a început încă din 2005, de la congresul unde a cîştigat Geoană...

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

E foarte, foarte posibil. Cu grupul de la Cluj. Am crezut ca lui Basescu nu i-a reusit. Probabil va reusi sa scindeze PSD.

Lucia Verona spunea...

Poza e demenţială :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Daaa!! Din pacate nu stiu cine a facut-o. :))

Lucia Verona spunea...

Dacă PSD se scindează... sunt mari şanse ca Băsescu să piardă tot.

madalina ionescu spunea...

"ce blestem pe poporul ăsta, să aibă de ales (între doi) comunişti!" - parcă aşa era replica, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Sa dea Dumnezeu!


@Mada

Incredibil! Cata demagogie...Vorba lui @Liviu: "mi-as taia mana cu care l-am votat."

Lucia Verona spunea...

Vezi ce bine că nu l-am votat? Nu trebuie să-mi tai nimic :)

Anonim spunea...

@Lucia Verona

:) Pentru cineva care l-a votat e si mai grea povara! :)

Lucia Verona spunea...

Aşa e:)
Avantajul meu este că-l cunosc din 1991 sau 92.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Adica de cand s-a mutat in Bucuresti?

Anonim spunea...

Eu l-am votat pe Basescu si nu regret.
Daca Nastase devenea presedinte si PSD-ul ramanea la putere, va dati seama unde era coruptia, si unde era presa?
Ticalosii inteligenti sunt mai periculosi decat ticalosii prostovani.
Daca Basescu scindeaza PSD-ul e si mai bine. Sa-i dorim succes.
Eu de mult am spus ca daca nu putem alege o alternativa buna, cel putin sa nu-i lasam sa-si concentreze puterea.
E de preferat sa avem cat mai multe partide in Parlament, sa avem doua PSD-uri si doua PD-L-uri.

Lucia Verona spunea...

Nu, după. Era ministru la transporturi în guvernul Stolojan.

Anonim spunea...

Toate discutiile privind apropierea pedeleprelor de pesedisti nu au relevanta decat dupa momentul eliminarii din guvern a pedeleprelor la 1 aprilie 2007. Decizia lui Tariceanu, perfect intemeiata si curajoasa totodata, a dus la bulversarea relatiilor. In iunie 2007 Prostanacul a fost momit de ba-secu sa dea jos guvernul dar n-a marsat. In vara, la celebra sedinta de la Bran, conducerea pesedista s-a hotarat sa darame guvernul, sa faca jocul lui ba-secu. Motiunea din 3 octombrie 2007 a picat la limita, doar datorita votului celor din grupul lui ilici, care si-au dat seama de imensa gafa politica. De atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic notabil in psd.
Tabara pesedista care a intrat in jocul lui ba-secu a fost predominanta. Motivele? Mare parte din ei sunt santajabili! Pe ilie sarbu nu-l vad ca pe un lider pesedist de stanga, el este doar un politruc disciplinat care a inteles sa se supuna schimbarii din ,,sistem''. Iar daca ,,sistemul'' a decis ca ba-secu este seful, el n-a facut decat sa se conformeze. Cei din gruparea lui ilici refuza sa se incoloneze in oasta lui ilici pentru ca stiu ce-i asteapta! Cei care au facut pasul catre pedelepre inca nu inteleg ca sunt doar mase de manevra, dar vor intelege mai tarziu. Mult prea tarziu!

Anonim spunea...

In primul rand, sa remarcam, in buna traditie a ilegalistilor, ca putini am fost, multi am ramas (nicio aluzie la negocierile din umbra PSD-PSL).

In al doilea rand, parca n-ar strica nici un mic scandal in PDL, sa fie distractia deplina :)

Ii anunt pe colegi ca inca am ambele maini. La urmatoarele alegeri, daca se pune iar problema cu 'raul cel mai mic' stau binisor acasa, sa n-am dupa aceea tentatia sa-mi tai mana cu care am votat :)

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Eu regret ca nu am avut atunci o posibilitate reala de a alege si am fost manipulati. Ca de votat l-am votat pe marlanul chiar de trei ori. Bleah.

@Hendrix

Santajabili, da. Dar eu ma intreb daca PSD chiar e la putere, Ca din cate vad in guvern din partea PSD sunt doar oamenii lui Basescu. Ma insel?

@Liviu

Vezi vreo posibilitate de a se aprinde fitilul in PD-L? Simti ca fierbe ceva?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Apropo: trebuie sabotata ideea asta cretina cu "raul cel mic". Sa nu ne mai pacaleasca cu ea.

Anonim spunea...

Deocamdata un conflict in PDL e o pura speculatie, mai ales ca avem de a face cu un partid in care disciplina se impune intr-un mod cazon.

Cu toate astea, sa nu uitam ca tabara Stolojan (fostul PLD) a fost deocamdata trasa pe dreapta si, cine stie, poate ca nu se va mai putea tine multa vreme capacul pe oala.

In plus, odata cu acumularea efectelor crizei si a gafelor guvernului vor aparea si in PDL elemente dizidente mai vizibile. Pana una, alta, sunt speculatii, dar sper ca sunt facute in limita bunului-simt.

Anonim spunea...

@Lilick "Apropo: trebuie sabotata ideea asta cretina cu "raul cel mic". Sa nu ne mai pacaleasca cu ea."

Eu zic ca trebuie sabotata ideea cu rolul important al individului din functia prezidentiala.

Lumea trebuie sa stie ca Presedintele e doar arbitru si personaj de protocol, ca nu el ar trebui sa conduca Romania, si ca e o anomalie ce se inatampla in actuala guvernare.

Romania trebuie sa se conduca cu programele partidelor care formeaza majoritatea parlamentara.

Daca nu au solutii/programe sa spuna de ce nu le au, ca se tot lauda cu specialistii si politicienii valorosi.

Valorile umane se reflecta in progame eficiente.
Daca nu au programe nu au nici valori umane.

Lucia Verona spunea...

Fitile sunt multe în PD-L. Unul ar fi -L, stolojanii, care se simt marginalizaţi. În fostul PD mai sunt cîţiva oameni care au nişte poliţe de plătit...
Iar şantajabili sunt toţi, bănuiesc, poate doi sau trei din guvern să nu aibă un mic schelet în dulap.

Anonim spunea...

@lucia verona Poti numi macar un ministru nesantajabil? Toti fesenistii sunt santajabili, daca n-ar fi fost n-aveau ce cauta in politica mare! Chiar nu intelegi? Asa a functionat si pcr, asa ca nimic nou sub soare! Deviza comunistilor este: toti ne avem la mana unii pe altii, dar seful ne are la mana pe toti!

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Corect. Si sa repetam cat mai mult asta.

@Lucia

Si eu cred ca din partea fostilor peledisti trebuie sa ne asteptam la ceva.

Anonim spunea...

E ceva putred aici. Ar deveni cat de cat logic ce spune Sarbu, intr-o singura varianta: Basescu este cel care a pus la cale si sustinerea guvernului Tariceanu de catre PSD. Chiar atat de diabolici sa fie astia?

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra

Pai de ce? Pai guvernul Tariceanu nu a fost sprijinit atat cat nu a fost lasat sa pice. Iar cei care nu l-au lasat sa pice nu au fost Geoana si grupul complotistilor.

Lilick Auftakt spunea...

Momentul motiunea 2007 e important: atunci cand Iliescu a votat intors cu fundul la Geoana. Atunci putea sa cada guvernul PNL si sa se formeze acest FSN. Cateva voturi au stat in calea realizarii acestui proiect de atunci.

Anonim spunea...

Auziti ce spune de fapt Sarbu:
"El a explicat că afirmaţiile sale cuprinse într-un interviu pentru "Cotidianul" au fost greşit interpretate, în sensul că el a vorbit de negocieri cu PD-L ce ţin de două luni, şi nu de doi ani, aşa cum a consemnat reporterul".
Cred ca ne-am inflamat degeaba in legatura cu cei doi ani. Sau Sarbu o da la-ntors? Sau a fost o perdea de fum? Chiar sa fi inteles gresit reporterul? Astia fac misto de noi...

Anonim spunea...

Si eu am crezut si cred, ca Lucia Verona, ca povestea a inceput dupa ce Geoana, cu ajutorul Grupului de la Cluj, a ajuns in fruntea PSD. Si a inceput sa se coaca la foc domol dupa retragerea acestui Grup (de care si Ilie Sarbu era foarte atasat),in urma rezultatelor de la alegerile locale. Sa nu uitam, la presiunea grupului lui Iliescu. Acum tot mai multi clujeni se muta la Bucuresti, in functii oferite de Guvern sau Presedintie.
@Hendrix, pesedeii care au facut pasul spre pedelei nu-s o masa de manevra si nici nu vor fi rejectati. Sunt tovarasi cu trecut comun si interese asisderea.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides


Sarbu o abureste usor pentru oamenii de la el din partid. Si daca ar fi vorba de ultimele doua luni (desi dovezile de la Bran si motiunea spun altceva) e extrem de aiurea: inseamna ca PD-L in timp ce isi arata dur fata antipesedista, pe la spate se imbratisa cu PSD-ul. Cum o dai (ma refer la ei) e tot aiurea.


@Simona

Un moment important pentru grupul de la Cluj a fost numirea lui Maior, in 2006, ca sef al SRI. Maior fiind un reprezentant al acelui grup de la Cluj. Si, sa nu uitam, nasul de cununie al lui Victor Ponta.
Cine e insa nasul lui Maior? Ioan Talpes. Ei bine, dupa asta, Maior a fost la randul sau nas de cununie al baiatului lui Talpes.

Cred ca si prin aceste increngaturi cu nasi si fini trebuie sa cautam raspunsurile ca sa aflam ce mafie (apropiata de servicii) ne conduce azi.