29 ian. 2009

Profesori, iesiti in strada!



Ce-au promis si ce avem
Vezi mai multe video din Politica »

Via Victor Ciutacu...

Sa nu uitam: pe 13 octombrie 2008, mitocanul de la Cotroceni, dupa o discutie de 30 de minute cu Tariceanu, a avertizat ca trebuie "prudenta in legatura cu salariile". Dar pentru ca Tariceanu a fost ulterior extrem de ferm in privinta asta, Basescu a considerat ca trebuie sa faca un viraj electoral la 180 de grade si sa spuna: "sunt bani pentru marirea salariilor!". Asta DOAR ca sa se pozitioneze antitariceanu, si ca sa faca campanie pentru PD-L. Adica sa se joace iresponsabil. Profesori, iesiti, in strada! Nu le mai permiteti sa isi bata joc de voi!
(Va rog mult, pe toti cei care cititi, sa puneti acest filmulet pe toate forumurile de discutii dintre profesori, sau unde mai vedeti ca se discuta pe tema salariilor - http://www.trilulilu.ro/victorciutacu/18049a25f16b57).

16 comentarii:

Anonim spunea...

Banii din septembrie-octombrie erau arvuniti pe spranceana catre primariile viitoarei foste aliante hrebenciuciene.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Ma plictisesti. Si cred ca e ultima lozinca portocalie pe care ti-o mai accept. In 2006 pesedistii acuzau ca s-a aruncat cu bani catre primariile PD. Esti la fel ca ei.

Anonim spunea...

Stati linistiti, ca nu iese niciun profesor in strada.

E drept, pe vremea guvernarii de trista amintire Tariceanu, stateau la guvern, afisau lozinci si strigau 'mincinosii!', da' acum, ca au inghitit si gogoasa minciunii PDL-PSD, tac chitic si asa vor cam ramane.

In timpul asta, liderii sindicali dau declaratii caldute, ca sa vedem, sa analizam, sa ne informam etc. Cineva care n-ar sti cine sunt mai ca ar crede ca sunt angajati ai guvernului, nu sindicalisti :)

Profesorii au exact ce merita, n-am nici cea mai mica compasiune pentru ei.

Anonim spunea...

Vorbesti cumva despre profesorii aceia despre care chiar tu spuneai ca NU semnau pentru declansarea grevei din toamna? Chiar crezi ca vor iesi in strada? Tie sau lui tonomatu' chiar va pasa de ei? Sunt in mintea voastra altceva decat o masa pe care o vreti pe strazi?
Si te rog sa vorbesti cu prietenii tai care au fost la guvernare (se poate cu BallaDUR-ul tau?) sa aduca niste bani de acasa; lucrez la una din multele firme care au facturi neplatite de catre stat (50 mld. lei vechi) si crede-ma ca cei 500 de oameni care lucreaza aici (ca si multi din domeniul constructiilor) nu trebuie sa plateasca asa scump pentru cele 18% din voturi...

Anonim spunea...

Off topic - despre gugumania cu neplata orelor suplimentare si compensarea lor exclusiva prin timp liber - citez din Codul muncii:

Art. 119. [compensarea muncii suplimentare prin ore libere plătite]
(1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia.
(2) În aceste condiţii salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.

Care va sa zica, ore libere, da' platite, sau nu pricep eu? Si daca da, unde e marea economie trambitata de guvern?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Eu o sa trimit filmul la toti profesorii pe care ii stiu. Si stiu foarte multi care nu au treaba cu politica. Apoi o sa scriu ceva sub foma de manifest si o sa pun pe forumuri la edu.ro sa preia profesorii si sa afiseze in scoli sau pe lnga scoli.

@Dan Stoica

Pai eu am spus ceva ce s-a si confirmat ulterior: liderii nu au mai continuat cu greva pentru ca nu au avut sprijinul profesorilor. Atata tot. Crezi ca au fost chiar asa tampiti si nu si-au dat seama si cadrele didactice ca erau o masa de manevra? Mie imi pasa de profesori atata timp cat multi imi sunt colegi si prieteni. Inteles?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Tocmai m-a sunat un prieten de la radioul public si mi-a zis ca aceasta decizie ii va face sa iasa in strada. Si pe ei si pe cei de la TVR. In contractul lor scrie ca nu pot fi obligati sa faca ore suplimentare, si fara bani nu o fac. Prietenul respectiv face, ca multi altii, cate 40 de ore suplimentare pe luna, si le va refuza de acum incolo daca nu ii sunt platite. Cine si-ar strica week-end-urile mokka? Ce o sa se intample daca n-o sa se mai poata face emisiuni radio si tv? Ia sa vedem...

Anonim spunea...

In Codul muncii scrie si ca orele suplimentare nu se pot face fara acordul angajatului.

Asta cu 'acordul' e pentru prosti - evident ca atunci cand seful il 'roaga' folosind 'argumente' convingatoare, angajatul e de acord. Atata ca de acu' incolo, daca e sa se puna in aplicare ce zicea Boc, orele nu vor mai fi platite. Senzatia mea e ca se incalca Codul muncii (vezi postatea mea anterioara). Nu e nimic, acest guvern are experienta la dat acte normative ilegale :)

Anonim spunea...

Oare de ce nu mai zice nimic doamna Andronescu acum?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Asa e. Se incalca codul muncii. Si nu deloc offtopic ce ai scris, ba chiar ma bucur. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Alina

Probabil zice ea ceva, dar nu in public. :) Ar trebui sa-si dea demisia.

Anonim spunea...

"Mitocanul de la Cotroceni"? Lilick, ce indulgenta esti. Poate retardatu de la Cotroceni

Lilick Auftakt spunea...

@Yoda

Nu avem in limba romana destule cuvinte sa il descriem.

Lucia Verona spunea...

Lilick, avem cuvinte, dar nu merită efortul de a le căuta...

Anonim spunea...

Educatia ca educatia, dar despre dezastrul de la cercetare nu prea vorbeste nimeni. Handicapatii astia vor sa dea 0,18% din PIB, anul trecut au fost 0,6% din PIB, deci baietii vor sa dea cam de trei ori mai putin. Abia ce incepuse si cercetarea romaneasca sa scoata capul in lume, ca boii astia or sa o puna din nou pe butuci...

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Of, asa e. Un segment mic dar foarte important.