14 ian. 2009

PSD: masuri de protectie









Incheiam ieri un text in care analizam ceea ce numisem “tupeul lui Basescu” astfel:
“ Cele de mai sus, inclusiv darul otravit, sunt elemente de tactica politica pe care Traian Basescu le cunoaste bine. Si, implicit, anticipeaza fiecare pas. Dar cat tupeu iti trebuie ca, dupa ce ai pus cainele cu spatele la zid, sa arunci pe el Vulpea?”

Tupeul insa, culminand cu episodul “Vulpea”, se pare ca a avut un scop clar: ceea ce Adrian Nastase eticheta a fi un test al lui Traian Basescu. In Evenimentul Zilei de azi Siviu Sergiu merge mai departe, incercand sa anticipeze pasii presedintelui.
Ca sa ii dibuim trebuie sa pornim insa dintr-un punct fix. In momentul acesta Basescu stie ca in PSD are inca o opozitie ferma. “Unanimitatea Hrebenciuc”, cu care s-a votat indepartarea lui Oprea, spune extrem de mult despre reticenta cu care guverneaza PSD alaturi de PD-L. Si, atata vreme cat exista unanimitate, aceasta nu ii e in niciun caz benefica presedintelui in ceea ce vrea sa intreprinda pe viitor. Inclusiv modificarea Constitutiei.
Silviu Sergiu merge insa mai departe si sugereaza ca PSD ar trebui sa fie “cu ochii in paispe”. Pentru ca personajul numit in locul lui Oprea, la inceput devotat partidului din care face parte, ar putea usor defecta. Chiar pe nesimtite si nebanuite. Stiu! Acesta e scenariul: “sufla si in iaurt”. Dar cum altfel ar putea cineva sa se apropie de Basescu si armata lui politica altfel decat inconjurat de scuturi, casti, masti, prezervative, genunchiere, cotiere, ochelari, manusi..si alte obiecte de protectie. De aceea probabil Geoana a amanat desemnarea urmatorului ministru la M.A.I. pentru saptamana viitoare. Personajul trebuie sa fie verificat si superverificat. Dependent de pesedisti. Nesantajabil de catre Traian Basescu. O problema cu care s-au confruntat si liberalii si pe care nu intotdeauna au rezolvat-o. Ultimul episod, cu “independentul” Predoiu, fiind un exemplu in acest sens.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Liberalii au plecat din str. Walter Maracineanu - sediul D.A. , au trecut prin str. Atena, au alimentat la Rompetrol, au coborat (ce ironie !) pe bd. Bratianu, pe langa Crematoriu, Mausoleu si Bellu, apoi au facut stanga pe Drumul Gazarului (daca faceau dreapta pe str. Straja ar fi ajuns la Progresul),au mers mai departe, trecand de str. Ramasagului, si au tinut-o too-ot asa , pana au ajuns la gardul dintre Cimitirul Buna Vestire - Berceni si Spitalul de Nebuni. Tot este bine, acum vreo 60-70 de ani drumul i-ar fi dus la Puscaria Vacaresti, care se gasea ceva mai incolo. (ne-bucuresteni, dati fuga la http://www.salutbucuresti.ro/planoras/ , ca sa vedeti ce si cum :) ).

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

:)) Ce glumet esti. Ar trebui sa-i compatimesti pe liberali vazand macar acum, cu cine au fost nevoiti 20 de ani sa colaboreze in diverse momente. Ba chiar au facut prea putine compromisuri fata de cate ar fi putut. La Basescu acum se numeste "compromisul care nu compromite". La liberali nu era acceptata nici macar o sustinere. Oricum, cel mai mare compromis ar fi sa se mai alieze vreodata cu PD-L atata timp cat Basescu e la Cotroceni. Pentru ca cea mai toxica alianta a lor a fost cea cu PD-ul. Sau, sa se echipeze ca "mascatul" din poza daca mai incearca ceva. Dar mai bine le tinem pumnii sa aiba vreodata majoritate si sa guverneze singuri. Nu? :)

Anonim spunea...

PNL este fatalmente constrans, spre a forma o majoritate, sa renunte la radacinile proprii si sa fie asemenea vascului, care traieste pe trunchiurile copacilor. Ca un facut, acum tocmai creste pe copacul in care isi are scorbura batrana ghionoaie Ilici. Dar, in procesul de inmultire/raspandire, vascul se bazeaza pe pasari. Bobitele dulci cu seminte sunt lipicioase, si cand pasarea isi curata ciocul de alt copac, tocmai pune bazele unei noi tufe de vasc. 'Sowing the seeds of love / Anything is possible / Sowing the seeds of love [...]' (Tears For Fears)

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Poate ca PNL e asemenea vascului, si se poate sprijini la un moment dat in istorie de orice scorubura ca sa reziste. Dar in PNL, si nu in alta parte,(adica nu in partide ce nu-si definesc inca ideologii si doctrine, si isi schimba culoarea dupa cum bate vantul) e si acea minoritate nucleu care se recunoaste dupa '90 numindu-se "2%", si care nu-si schimba culoarea dupa intemperii sau conditii de dezvoltare. Indiferent ca scorbura se numeste comunism, democratie originala, fesenism, revolutie portocalie, sau mai stiu eu cum...Iar minoritatea aia are capacitatea de a crea procente. Azi 20. Maine poate mai multe...Depinde cat de putrede sunt scorburile in jur...

Lilick Auftakt spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=I99byzYZbBI

Anonim spunea...

In 1990 eram si eu in cei 2%, dar vai!, culoarea s-a schimbat, cand se negocia D.A.-ul in 2003 doar Patriciu era contra, pe fata, aia micii mormaiau in surdina, ca sa aflu , in acelasi an, ce inlesniri capata pentru Petromidia. In 1996, m-am dus , just for fun, in campania pentru locale, la sala ARCUB, pe Batistei. Vroiam sa vad cam ce fel de public vine la mitingul electoral PD-FSN. Normal, eram deja decis pentru Ciorbea, nici nu-mi trecea prin cap ca la toamna PD-FSN , cu don Pedro in frunte atunci, va intra in coalitie cu CDR (iar Vadim descria aceasta coalitie ca fiind ,,intre ticalosi si natarai'', ordinea fiind PD-FSN / CDR ). Asa ca intru frumos in sala, iau un pliant si ma uit discret in jur. Nici macar nu mai retin numele candidatului lor de atunci - Duvaz, parca ? - dar publicul evoluase , de la fetele APACA la gospodinele cu integrame, ceva business woman ,atmosfera era usor kitsch. Foarte putini barbati in sala. Vine 2001 (,,Petre, esti cel mai bun...sugar Daddy!'', ala pleaca negru-vanat de la tribuna direct pe usa, cu Duvazii dupa el). Hooopa! Base e cool ! Omida devine fluture. Dar apare Ceata lu' Miorlau si se reia filmarea...

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Dar in '99 nu auzeai ce inlesniri isi oferea Berceanu in afacerea Sun Oil? Si nu stiai ca batalia se dadea pe cine pune mana pe domeniul asta? Uita-te si azi ce se intampla si ce face Videanu. Lupta nu s-a terminat. Pana la urma, inlesnirile alea, care AU EXISTAT, au fost nimic pe langa alte inlesniri care s-au facut pentru altii. Uite, sub liberali, ca sa nu zici ca sunt partinitoare: Automobile Craiova. De pesedisti nu mai zic ca sunt prea multe... Toti s-au batut pe domeniile cheie fara exceptie.
Patriciu s-a impotrivit pentru ca intuia, ca de obicei, miscarile lui Basescu, in ceea ce priveste miscarile de stanga-dreapta'mprejur cu pofta de absorbtie "L"-uri. Ca nu prea avea domnul Basea, cu partidul lui, loc pe esicherul politic, ocupat la stanga de PSD. La dreapta parea mai liber..
Dar alianta s-a facut. Chit ca nu a fost dorita de Patriciu.
Stai sa vedem si cu alianta asta. Ma reintorc la ce am postat mai sus.
Pe de o parte toti zic ca Basea e cel mai tare politician, pe de alta, aceeasi, se intreaba de ce e banuit Basescu ca invarte totul. Pai prostanacii astia sa se hotarasca. E cel mai tare si trebuie sa te protejezi la maximum cand intri in lupta cu el, sau nu?

Anonim spunea...

Pesedistii adevarati refac , cu exactitate, drumul parcurs de PNL in 2005. Se pare ca n-au invatat nimic din lectia liberalilor. Ma rog, pesedistii care s-au vandut deja lui ba-secu isi pregatesc doar bagajele pentru trecerea oficiala in barca lui ba-secu. Ma refer la cei care nu s-au predat lui ba-secu, care sunt pe pozitii defensive. Precum liberalii, ei se vor gandi ce atac va urma, care va fi urmatorul tradator. Ei sunt asediati si vor fi in continuare! Asta doar pentru ca unii, mai naivi sau mai Prostanaci, au vrut sa se convinga de faptul ca daca iti bagi degetele in foc te arzi!

Lucia Verona spunea...

Uite, mă simt "creativă" şi vă propun introducerea termenului de "safe politics". Pe modelul "safe sex".

Anonim spunea...

Lilick, ce zici sa accepti invitatia de pe blogul unui liberal la o cafea? :)

Anonim spunea...

@Alina


Merci! ) Am vazut invitatia si vorbim, desigur.